Γαστρικός Δακτύλιος και Γαστρεκτομή (2 Πραγματικές Ιστορίες)

Θέλω να σας μιλήσω για δυο πραγματικές ιστορίες. Η πρώτη είχε τραγική κατάληξη. Η δεύτερη…

Διαβάστε την συνέχεια στο άρθρο μου!

Σήμερα το πρωί, όπως συνηθίζω να κάνω εδώ και χρόνια, έπινα καφέ μπροστά στον υπολογιστή μου και διάβαζα την αγαπημένη μου αρθρογραφία, ψάχνοντας κάποια ενδιαφέρουσα ιδέα για το επόμενο, δικό μου άρθρο.

Αρχικά επέλεξα να γράψω σχετικά με το “γρήγορο αδυνάτισμα” και να συμπεριλάβω μαζί με τις δικές μου σκέψεις και γνώσεις, μια πληθώρα από συνδέσμους σε ελληνικές πηγές ειδικών επιστημόνων, που θα δίνουν απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα.

Επιστήμονες της διατροφής

Συνεχίζοντας το ψάξιμο, βρέθηκε μπροστά μου ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο με ένα ζευγάρι που όταν γνωρίστηκαν ζύγιζαν 250 και 170 κιλά και έχασαν 160 και 100 κιλά αντίστοιχα, αρραβωνιάστηκαν και ετοιμάζονταν να παντρευτούν.

Αποφάσισα να μην δημοσιεύσω ακόμα το βίντεο..! Φοβήθηκα… Σκέφτηκα ότι μπορεί να κάνω κακό στους αναγνώστες μου… Κάτι που κατά την γνώμη μου έπρεπε να έχει σκεφτεί και η Αννα Δρούζα, πριν βάλει σκέψεις στο μυαλό του κόσμου που ταλαιπωρείται, στοχεύοντας την αύξηση της τηλεθέασης της.

Δεσμεύομαι ότι θα ανεβάσω το βίντεο, αν κοινοποιήσετε το άρθρο που διαβάζετε, ώστε να το διαβάσει όσο περισσότερος κόσμος γίνεται.

Αποφάσισα λοιπόν, για λόγους που θα καταλάβετε στη συνέχεια, να γράψω 2 ιστορίες μέσα από την δική μου ζωή, οι οποίες έχουν να κάνουν αντίστοιχα με δυο φίλες μου…

Η Πρώτη Φίλη Μου Δεν Υπάρχει Πια..!

Έχει φύγει από κοντά μας εδώ και πολλά χρόνια. Ήταν 24 ετών όταν έφυγε. Δεν ήμουν ο ίδιος εκεί, αλλά έμαθα ότι αποχαιρέτησε σιωπηλά τους δικούς της από το κρεβάτι της εντατικής.

Γράφω “σιωπηλά” γιατί η φίλη μου αυτή (θα μου επιτρέψετε να μην αναφέρω το όνομα της) ήταν σε βρισκόταν σε κώμα για αρκετές εβδομάδες.

“Ξυπνούσε” μόνο όταν πάθαινε κάποιο έμφραγμα και κοιμόταν πάλι. Μέχρι που λυτρώθηκε φεύγοντας από κοντά μας.

Η αιτία για την ταλαιπωρία και την τόσο άτυχη κατάληξη αυτού του κοριτσιού ήταν… Ένα “ακίνδυνο” δαχτυλίδι στο στομάχι. Ένας “γαστρικός δακτύλιος” ο οποίος τοποθετήθηκε στο σώμα της έπειτα από πολλές προσεγμένες επιστημονικές εξετάσεις και τα καθησυχαστικά λόγια επιστημόνων με λευκές ρόμπες που την διαβεβαίωναν με πλατιά χαμόγελα ότι όλα θα πάνε καλά.

Επεμβάσεις Παχυσαρκίας... Μείνετε Μακριά!

Τελικά όλα πήγαν καλά. Η φίλη μου βρήκε την λύτρωση από την άθλια καθημερινότητα που (πίστευε ότι) ζούσε λόγω των πολλών κιλών της και οι γιατροί συνέχισαν να μοιράζουν χαμόγελα στους επόμενους ασθενείς, λέγοντας ότι υπάρχουν επιπλοκές ακόμα και στις πιο αθώες επεμβάσεις.

Η Δεύτερη Φίλη Μου Είναι Ανάμεσα Μας Και Σίγουρα Με Διαβάζει Τώρα

Είναι μια κοπέλα 37 ετών με πανέμορφα μάτια, που κάνουν γυναίκες και άντρες να ζαλίζονται και ένα χαμόγελο που με εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή που μιλήσαμε, μέσα από την σελίδα μου στο Facebook.

Ναι. Είναι μια αναγνώστρια μου. Σαν τις όλες τις άλλες που με παρακολουθούν στο Facebook και διαβάζουν τα άρθρα μου. Δεν την γνωρίζω από κοντά. Δεν ξέρω πολλά πράγματα για αυτήν.

Ξέρω ότι έχει δυο παιδιά που λατρεύει μια βασική δουλειά (part time) καθώς και μια ακόμα απασχόληση με την οποία συμπληρώνει το εισόδημα της. Έχω δει φωτογραφίες της που μου έδειξε όσο συζητούσαμε για θέματα δίαιτας, διατροφής και αδυνατίσματος και χαμογελάει σε όλες.

Το μεγάλο πρόβλημα της είναι ότι θέλει να χάσει 10… ίσως 20 κιλά!

Μου ανακοίνωσε πρόσφατα λοιπόν ότι πήρε την απόφαση να “κόψει το στομάχι της” όπως χαρακτηριστικά είπε! Μου αποκάλυψε μάλιστα ότι έχει πάει ήδη 2 φορές στο Ρίο, ώστε να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις (την πρώτη φορά) και να δει τις επιλογές που της δίνουν οι “επιστήμονες” ώστε να προχωρήσει ή όχι σε κάποια επέμβαση.

Ξέρετε τι απεφάνθη η “επιστημονική” ομάδα του νοσοκομείου;

“ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΤΑ ΚΙΛΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΧΥΝΟΥΜΕ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ!”

Σας μιλάω ειλικρινά. Αυτό που με θυμώνει περισσότερο είναι το ότι δεν μπορώ να αποκαλύψω ονόματα, ημερομηνίες και άλλα δεδομένα, επειδή δεν μου επιτρέπεται ηθικά (δεν με νοιάζει ο νόμος).

Δεν μπορώ να εκθέσω αυτή την κοπέλα που μου μίλησε για κάτι τόσο προσωπικό της. Αν μου δώσει το ελεύθερο θα δημοσιεύσω τα πάντα!

Θέλω Την Βοήθεια Σας!

Ομολογώ ότι αφού της διηγήθηκα την ιστορία που διαβάσατε πιο πριν, με την φίλη μου που δεν είναι μαζί μας πια, πίστεψα ότι θα την τρόμαζα και θα έκανε πίσω.

Χρειάζομαι βοήθεια

Θα μου πείτε… “Μην παίρνεις θέση. Δεν έχεις “επιστημονική” άποψη. Άφησε να κάνει ότι νομίζει. Είναι μεγάλη κοπέλα”.

ΛΑΘΟΣ! 

Τέτοιες συμπεριφορές δικαιολογούνται μόνο σε 15χρονα κορίτσια που κάνουν τρέλες επειδή δεν τα θέλει ο πιτσιρικάς του διπλανού θρανίου! Οχι γυναίκες 37 ετών με 2 παιδιά που θέλουν να χάσουν λίγα κιλά!

Δεν με νοιάζει αν είναι ασφαλές ή αν δικαιολογούνται οι επιπλοκές.

Δεν με νοιάζει αν θα μου στείλει μήνυμα ακόμα μια φορά ο “ειδικός της διατροφής” Μ.Χ. (αν πάρω ελεύθερο θα αναφέρω το όνομα του) και μου ζητήσει να μην ασχολούμαι με θέματα της επιστήμης.

Θα κρατήσω το επίπεδο μου και δεν θα εκφραστώ με σκληρές λέξεις και φράσεις, όπως έκανα σε αυτή την κοπέλα.

Θέλω να ξέρετε ότι έχω σταματήσει να έχω κάθε επαφή μαζί της! Σταμάτησα να απαντώ ή να της γράφω οποιοδήποτε μήνυμα. Της είπα ότι δεν θα γίνω συνένοχος στην τρέλα της και ότι αποχωρώ!

Δεν ξέρω αν έκανα καλά. Όπως και αν έχει η κατάσταση, αυτή την θέση πήρα.

Τι Ζητώ Από Εσάς;

Θέλω να αφήσετε τα σχόλια σας. Εδώ ή στο post που θα κάνω στο Facebook.

Ξέρω ότι θα τα διαβάσει. Δεν περιμένω να απαντήσει και μην το περιμένετε ούτε εσείς. Σκοπός μου δεν είναι να την εκθέσω. Σκοπός μου είναι να την αποτρέψω από το να κάνει κάτι το οποίο θεωρώ ότι είναι πολύ δραστικό για τόσο λίγα κιλά που θέλει να χάσει.

Είμαι σίγουρος ότι θα συμμετέχετε και θα γράψετε δυο λέξεις. Να προσέχετε! Γιώργος

Image credits: kazani.gr, dailymail.co.ukdiaforetiko.gr

4 thoughts on “Γαστρικός Δακτύλιος και Γαστρεκτομή (2 Πραγματικές Ιστορίες)

 1. Καλησπέρα και πάλι,

  ξέρω πως θα διαβάσεις πρώτα το σχόλιό μου πριν το δημοσιεύσεις, οπότε σου γράφω άνετα και χωρίς το φόβο ότι μπορεί να επεμβαίνω στις επιλογές της ιστοσελίδας σου. Έχεις επίσης την άδειά μου να το τροποποιήσεις όπως νομίζεις!

  Αυτή η ηλεκτρονική φίλη σου, θα έβλεπε θαύματα με τη δίαιτα dukan (μία δίαιτα χωρίς υπολογισμούς θερμίδων και ζυγίσματα) και κάποιο από τα συμπληρώματα που ερευνάς εσύ, αντί να διακινδυνεύσει τη ζωή της και τα παιδιά της με τέτοιες δραστικές μεθόδους!

  1. Καλησπέρα και πάλι Λια,

   Δεν θα άλλαζα σε καμία περίπτωση το μήνυμα σου. Ελέγχω πάντα τα σχόλια, ώστε να περιορίζω το smam και να αποτρέπω καταχρήσεις από σελίδες που κάνουν post διαφημίσεις και μηνύματα που δεν ωφελούν τους αναγνώστες μου.

   Πράγματι, η δίαιτα Dukan έχει βοηθήσει πολύ κόσμο να χάσει βάρος. Είναι μια πρωτεϊνική δίαιτα (όπως και η Άτκινς) και παρόλο που είναι γνωστή εδώ και πάρα πολλά χρόνια, γίνεται όλο και πιο δημοφιλής.

   Υπάρχει ένα άρθρο σχετικά με την δίαιτα Dukan εδώ. Είναι πολύ πιθανό μέσα στις επόμενες ημέρες, να προσθέσω κι εγώ την γνώμη μου εκεί.

   Ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιο σου!

   1. Διάβασα το άρθρο και μου δημιουργήθηκαν πολλά ερωτηματικά και αμφιβολίες! Την δίαιτα Dukan δεν την έχω κάνει εγώ, αλλά 5 φίλοι μου.

    Έχω δει προσωπικά καταπληκτικά αποτελέσματα σ’αυτούς. Είναι άνδρες(2) και γυναίκες (3), διατηρούν μετά 1,5 χρόνο το βάρος τους και δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα υγείας…

    Θα με ενδιέφερε πολύ να διαβάσω τα αποτελέσματα της δικής σου έρευνας!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *