Ελάτε Να Σας Πω Την Δική Μου Ιστορία

‘Ηρθε η μέρα που ένιωθα πολύ “χοντρός”. Πάλεψα σκληρά για να αλλάξω την εικόνα μου και ανταμείφθηκα. Θέλετε να μάθετε γιατί βάζω στόχο τα 100 κιλά;

Θέλω να γυρίσω λίγο πίσω τον χρόνο. Εκεί γύρω στο 1995 με 2000. Τότε που είχα ένα σωματικό βάρος που δεν κατάφερα να αποκτήσω ποτέ ξανά, και που για να σας πω την αλήθεια… Δεν θέλω να έχω σε καμία περίπτωση.

Όταν παρουσιάστηκα στο Μεγάλο Πεύκο για να εκπαιδευτώ και να υπηρετήσω στις ειδικές δυνάμεις, ζύγιζα 89 κιλά και το ύψος μου ήταν 1,87cm. Για να αστειευτώ λίγο, έχω ζυγιστεί άπειρες φορές, αλλά δεν έχω ελέγξει το ύψος μου από τότε, ούτε μια!

Μέσα σε λίγες μέρες έχασα 7 κιλά και σε γενικές γραμμές δεν τα πήρα πίσω.

Κράτησα το βάρος μου και την πολύ καλή φυσική κατάσταση που είχα αποκτήσει από την σκληρή εκπαίδευση, όμως όλα άλλαξαν μέσα σε τρία με τέσσερα χρόνια.


Matcha Slim

Το Matcha Slim
Αλλάζει Τα Δεδομένα
Στο Αδυνάτισμα Και Την Ευεξία!

Είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό τσάι αδυνατίσματος. Οι πρώτες εντυπώσεις μέσα στο 2024 είναι θετικές και η ανταπόκριση των χρηστών εξαιρετική!

Διάβασε την ειλικρινή αξιολόγηση μου.

*(Θα σου δώσω link για 50% έκπτωση!)


Μήπως είμαι χοντρός;

Πήρα, αν θυμάμαι καλά γύρω στα 35 με 40 κιλά. Έγινα χάλια. Δεν θα αναφέρω την φυσική μου κατάσταση.

Είχα πλέον ένα μόνιμο βάρος που με τραβούσε πίσω και με ταλαιπωρούσε ακόμα και όταν περπατούσα, αφού δεν σκεφτόμουν σε καμία περίπτωση να τρέξω.

Κάποια μέρα, μετά από πολύ καιρό, συνέβη κάτι που άλλαξε τα πάντα…

Κάποιος με προσέβαλε!

Δεν θέλω να πω λεπτομέρειες, θα σημειώσω όμως ότι η σκοπιμότητα του ήταν να με κάνει να ξυπνήσω από το λήθαργο που βρισκόμουν. Μου μίλησε πολύ σκληρά και τα κατάφερε.

Ένιωσα Άσχημα. Ένιωσα Πολύ Χοντρός…

Από την επόμενη μέρα άρχισα να γυμνάζομαι όσο πιο σκληρά μπορούσα και να τρώω ελάχιστα. Δεν είχα πολλές γνώσεις. Ήξερα αυτά που ξέρουμε οι περισσότεροι ή μάλλον… μην κρυβόμαστε.

Όλοι ξέρουμε πάνω κάτω τί πρέπει να κάνουμε για να χάσουμε βάρος.

Έβαλα πρόγραμμα και το ακολουθούσα με μεγάλη πειθαρχεία. Παρόμοια με αυτή των πεζοναυτών που είχα υπηρετήσει. Δεν επέτρεπα στον εαυτό μου να κάνει ούτε μισό βήμα πίσω.

Δεν ήξερα τότε τι σημαίνει “cheat days” ή αλλιώς ελεύθερες μέρες από την δίαιτα. Δεν είχα σκεφτεί σε καμία περίπτωση να ανταμείβω τον εαυτό μου με κάποιο γλύκισμα κάθε φορά που θα πετύχαινα τον στόχο μου.

Δεν ήμουν σκυλί για να πειθαρχώ και να ανταμείβομαι. Ήμουν άνθρωπος και είχα στόχο. Τον έβλεπα στο βάθος του τούνελ και περπατούσα όλο πιο γρήγορα προς τα εκεί σαν υπνωτισμένος.

Ήρθε Η Μέρα Που Ανταμείφθηκα!

Έχασα 18 κιλά, αλλά έδειχνα πολύ πιο αδύνατος γιατί ήμουν καλογυμνασμένος.

Έκανα δυο προπονήσεις μέσα σε μια μέρα και το βράδυ είχα τρομερή ενέργεια να πηγαίνω με φίλους μου βόλτες και να χαίρομαι τη ζωή μου. Ένιωθα καταπληκτικά.

Όμως…

Παχαίνω πάλι!

Ο καιρός πέρασε και άρχισα πάλι να παχαίνω χωρίς καν να μπορώ να το αντιληφθώ.

Αυτή την φορά εκτός από το πάχος η ζωή μου πρόσθετε και χρόνια στην πλάτη τα οποία φρόντιζαν και αυτά να δυσκολεύουν την κίνηση μου και να μειώνουν την ενεργητικότητα μου.

Δεν ήταν τόσο εύκολο, όσο στα 20 μου χρόνια, να αλλάξω το σώμα μου.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα αποφασίσει να το κάνω. Δεν ήθελα να χάσω βάρος μέχρι που τον Γενάρη του 2014 έφτασα να ζυγίζω 130 ολοστρόγγυλα κιλά.

Μην ρωτάτε για ύψος.

Ομολογώ ότι φοβάμαι να το μετρήσω μήπως λείπει κάποιο εκατοστό και αλλάξω γνώμη για εμένα. Τί να κάνουμε. Όλοι έχουμε τα κολλήματα μας και αν το δείτε λίγο πιο χαλαρά, τις περισσότερες φορές είναι διασκεδαστικά.

Ζυγίστηκα στις 1 Ιανουαρίου 2014, σε μια τεράστια πλάστιγγα ενός σούπερ μάρκετ. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα χάσω κιλά. Πολλά κιλά.

Για την ακρίβεια έβαλα στόχο μέσα σε 6 μήνες να χάσω 30 κιλά.

Δεν πέτυχα τον στόχο μου γιατί πήρα την μεγάλη απόφαση και ακολούθησα έναν τελείως διαφορετικό τρόπο αδυνατίσματος, αν και λίγο αργά.

Δεν με πειράζει.

Σήμερα ζυγίζω 111 κιλά (σημείωση: αναφέρομαι στο 2014 και αφού είχαν περάσει περίπου 7 μήνες) και έχω αποφασίσει να κάνω ένα μικρό διάλειμμα για να συνεχίσω με ακόμα περισσότερη δύναμη για τα υπόλοιπα 10 κιλά.

Ναι. Στόχος μου είναι τα 100 κιλά.

Φαντάζομαι δεν θα περιμένατε σε μια ιστοσελίδα με θέμα τη διατροφή και το αδυνάτισμα να γράφει ο διαχειριστής της ότι έχει στόχο να φτάσει τα 100 κιλά. Ας διευκρινίσουμε κάτι…

Η Ιστοσελίδα Μου Δεν Έχει Να Κάνει Με Το Αδυνάτισμα

Έχει να κάνει με όσα βαραίνουν τους ανθρώπους που προσπαθούν να χάσουν κιλά και δεν τα καταφέρνουν. Έχει να κάνει με την στήριξη που χρειάζονται όσοι πήραν την μεγάλη απόφαση να το κάνουν. Έχει να κάνει με την δημιουργία μιας μικρής κοινότητας αλληλοϋποστήριξης.

Ο μεγαλύτερος θρίαμβος στη ζωή δεν είναι να μην πέσεις ποτέ, αλλά να σηκώνεσαι κάθε φορά που πέφτεις. (Νέλσον Μαντέλα)

Ξέρετε κάτι; Γράφω τόση ώρα και σας διηγούμαι με μεγάλη συντομία (γιατί υπάρχουν και άλλα πράγματα που θα σας αναφέρω στο μέλλον) την ιστορία μου σχετικά με τα κιλά και την φυσική μου κατάσταση.

Δεν στάθηκα ιδιαίτερα στον τρόπο με τον οποίο κατάφερα δυο φορές μέχρι τώρα να τα χάσω.

Θα Σας Πω Το Μεγάλο Μυστικό!

Αφήστε στην άκρη όλα όσα ξέρετε για τη διατροφή. Σβήστε από το μυαλό σας όλες τις δίαιτες που διαβάσατε ή που δοκιμάσατε μέχρι τώρα, με επιτυχία ή με αποτυχία. Ξεχάστε όλα τα προγράμματα γυμναστικής που μπορεί να γνωρίζετε.

Συγκεντρωθείτε στην επόμενη παράγραφο και θα σας δώσω το μεγάλο μυστικό που αξίζει όσο όλα όσα ξέρατε μέχρι σήμερα.

Η μεγάλη απόφαση
Πάρτε τη μεγάλη απόφαση!

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πάρετε την μεγάλη απόφαση και να αλλάξετε τρόπο ζωής!

Αυτό είναι όλο. Μην νομίζετε όμως ότι είναι τόσο απλό. Ξέρω ότι σας φαίνεται εύκολο, αλλά σκεφτείτε ότι αν ήταν, θα μπορούσαν όλοι να χάνουν τα κιλά που θέλουν και δεν θα τα έπαιρναν ποτέ πάλι πίσω.

Έτσι δεν είναι;

Μπορείτε να βρείτε χίλιους και δυο τρόπους να χάσετε βάρος. Μπορείτε να χάσετε ακόμα και 5 κιλά μέσα σε μια μέρα.

Ωραία. Και μετά; Τι θα γίνει μετά;

Ακόμα και αν σας αγγίξω με ένα μαγικό ραβδί και σας κάνω ακριβώς όπως θα θέλατε να είσαστε, αν δεν αλλάξετε συνήθειες, τι νομίζετε ότι θα συμβεί στα χρόνια που θα έρθουν;

Να απαντήσω εγώ; Θα παχύνετε πάλι για τους ίδιους λόγους που παχύνατε σε πρώτη φάση. Εσείς ξέρετε καλύτερα από εμένα.

Φανταστείτε για λίγο ότι είσαστε μοντέλο και προσπαθείτε να κρατήσετε τη σιλουέτα σας. Φανταστείτε επίσης την διατροφή σας. Το καθημερινό σας πρόγραμμα. Το γυμναστήριο σας. Τις βόλτες σας και το τι τρώτε όταν βγαίνετε έξω.

Γιατί δεν κάνετε όλα αυτά και τώρα; Πρέπει να γίνετε μοντέλο πρώτα; Δεν μπορείτε να ξεκινήστε από τώρα;

Γιατί Θέλω Να Ζυγίζω 100 Κιλά;

Γιατί πολύ απλά εκεί θα νιώθω πολύ άνετα και με βάση την ηλικία μου (37 σε έναν μήνα) θεωρώ ότι θα δείχνω και ωραία. Και στα 111 που είμαι δείχνω μια χαρά. (Και πάλι, αναφέρομαι στο 2014)

Ξέρετε κάτι; Και στα 130 έδειχνα ωραίος.

Το θέμα είναι ότι όσο βελτιώνω τον εαυτό μου, δείχνω καλύτερος. Δεν βιάζομαι και δεν δίνω λογαριασμό σε κανέναν. είναι δική μου απόφαση και απολαμβάνω τη διαδικασία.

Σε λίγες εβδομάδες θα είμαι ελαφρύτερος. Καλωσορίζω το νέο μου βάρος και απολαμβάνω το αποτέλεσμα. Βλέπω στον ορίζοντα τον στόχο μου και απολαμβάνω την διαδρομή.

Δεν έχω σκοπό να γυρίσω πίσω και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να μείνω στην μέση. Πηγαίνω με τον δικό μου ρυθμό και φροντίζω να μαθαίνω νέα πράγματα σε κάθε ευκαιρία που μου δίνεται.

Με Τι Θα Ασχοληθώ Στο ArxizoDiaita.gr;

Με εσάς!

Θέλω να σας βοηθήσω να καταλάβετε ότι οι δίαιτες και τα προγράμματα γυμναστικής είναι άχρηστα αν δεν έχετε πάρει την μεγάλη απόφαση.

Είναι σαν να φορτώσετε σε ένα πλοίο τα καλύτερα εμπορεύματα της αγοράς, αλλά να μην βάλετε μπροστά τις μηχανές. Δεν θα πάτε πουθενά.

Θέλω επίσης να σταθώ σε ανθρώπους που δεν ξέρουν από πού να αρχίσουν. Σε όλους όσους νιώθουν άσχημα για τον εαυτό τους κι δεν έχουν το κουράγιο να κάνουν το μεγάλο βήμα.

Τι Ζητώ Από Εσάς…

Αφήνοντας τα σχόλια σας κάτω από τα άρθρα μου, κρατάμε την σελίδα ζωντανή. Ίσως κάποιος πάρει το θάρρος να πάρει μέρος στην κουβέντα μας και να ζητήσει να τον στηρίξουμε.

Κάνοντας share στο Facebook, το Twitter, το Instagram ή όπου αλλού προτιμάτε, βοηθάτε να ακουστεί η φωνή μου σε περισσότερους ανθρώπους που πιθανόν να την έχουν ανάγκη.

Που Θα Μάθετε Περισσότερα Για Τον Σκοπό Μου;

Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε σχετικά με εμένα.

Έχω γράψει τα πάντα σχετικά με την προσπάθεια μου και προσπάθησα να είμαι όσο πιο ειλικρινής μπορούσα μαζί σας. Έχω μεγάλο ενθουσιασμό για τη νέα μου αυτή σελίδα και θα φροντίσω να βελτιώνω τον εαυτό μου και την εργασία μου καθημερινά μέσα από σκληρή μελέτη και επίμονη έρευνα.

Σας ευχαριστώ για τη επίσκεψη. Καλή συνέχεια! Γιώργος

24 σκέψεις για το “Ελάτε Να Σας Πω Την Δική Μου Ιστορία”

 1. Είμαι 43 έως χάσει έχω πάρει πολλά κιλά στα τελευταία 20 χρόνια …και ανακάλυψα ότι εχω μεταβολικό σύνδρομο αντίσταση στην ινσουλίνη…δεν χάνω με τίποτα και περνώ με τον αέρα ..εχω κουραστεί ειλικρινά ..

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Γεια σου Έλενα. Πολλά πράγματα αλλάζουν στην ζωή μας μεγαλώνοντας, και μαθαίνουμε σιγά σιγά να ζούμε με αυτά. Αποδεχόμαστε ότι πλέον το σώμα μας δεν λειτουργεί όπως πριν και πορευόμαστε αναλόγως. Επειδή έχω την ίδια ηλικία με εσένα, σου αναφέρω ως παράδειγμα ότι έχω αποδεχτεί πλέον το γεγονός ότι δεν μπορώ να προπονούμε όπως πριν είκοσι χρόνια, αλλά ακόμα και αν το καταφέρω, τα αποτελέσματα ποτέ ξανά δεν θα είναι τα ίδια. Δεν είναι κακό. Δεν με πειράζει καθόλου. Η ζωή συνεχίζεται.

   Παρόλα αυτά όμως, νομίζω ότι ο γιατρός που σε παρακολουθεί μπορεί να σου προτείνει ένα διαιτολόγιο που θα σε βοηθήσει. Αν δεν περιμένεις θαύματα και πάρεις τον χρόνο σου, είμαι απόλυτα σίγουρος πως σιγά σιγά θα βελτιώνεις το σώμα σου. Μέρα με την ημέρα.

 2. Γειά σας εγώ είμαι 15 χρόνων έχω 1,70 ύψος και 90 κιλά κάνω δίαιτα και πήγαινω κάθε μέρα εντατικά 3 ώρες γυμναστήριο και δουλειά δεν γίνεται τα έχω κόψει όλα και τα γλυκά και τα τηγανιτα και τα γλυκά το ίδιο και το αλάτι και το αλεύρι και τα κιλά έχουν παραμείνει 90 έχω απογοητευτεί πολύ δεν ξέρω τη άλλο να κάνω έχω αρχίσει να σιχαίνομαι τον ίδιο μου τον εαυτό αν θέλετε πείτε μου τη άλλο να πρέπει να κάνω.

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Γεια σου Αλέξανδρε. Σταμάτα να μετράς κιλά και κυρίως να πιέζεις τον εαυτό σου. Είμαι σίγουρος ότι το σώμα σου βελτιώνεται οπτικά, αλλά δεν το βλέπεις στην ζυγαριά, επειδή προσθέτεις μυική μάζα. Μην υπερβάλεις στην προπόνηση σου και κάνε υπομονή. Σίγουρα έχεις αποτέλεσμα. Κάποτε είχα αλλάξει τρία νουμερα στο παντελόνι μου και η ζυγαριά έγραφε ακριβώς το ίδιο.

 3. Γεια σας, ειμαι δεκαοχτω χρονων και ημουν παχουλη απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου, ειναι κληρονομικο! Εχω παει σε πολλους διαιτροφολογους εχανα οχτω ακομα και 12-15 κιλα αλλα επειτα απο τα διαβασματα και τις πανελληνιες καταντησα τελειως χαλια! τα κιλα που θελω να χασω ειναι 40-45 αλλα θελω να τα χασω σιγα σιγα για να μην τα παρω γρηγηορα! Θελω να προσεχω περισσοτερο τον εαυτο μου, πολυ μου λενε οτι εχω ομορφα χαρακτηριστικα αλλα ειμαι χοντρη εγω λοιπον για μενα θελω να αλλαξω, αλλα νομιζω δεν εχω το κουραγιο για αυτο δεν μπορω να παρω την μεγαλη αποφαση, γι’αυτο λοιπον τι νομιζετε οτι πρεπει να κανω?

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Γεια σου Μαρί. Αν και πραγματικά τα γονίδια καθορίζουν τον σωματότυπο μας και κάποιοι άνθρωποι είναι πιο “δεμένοι” από τους άλλους, τα 40 παραπανίσια κιλά δεν νομίζω ότι έχουν προκαθοριστεί από το DNA σου. Φαντάζομαι αυτό το καταλαβαίνεις κι εσύ η ίδια.

   Είμαι σίγουρος ότι θέλεις να χάσεις βάρος, αλλά θέτεις η ίδια τα εμπόδια στον εαυτό σου. Τρομάζεις. Πιστεύεις ότι δεν είσαι άξια να πετύχεις κάτι τέτοιο. Δεν είναι κακό. Συμβαίνει σε όλους μας.

   Ξέρεις κάτι; Κάνε απλά την αρχή και τρώγε υγιεινά. Ξέχνα το βάρος σου και ξέχνα τις δίαιτες. Δώσε όλη την προσοχή σου στην υγεία σου. Είμαι σίγουρος ότι με τον καιρό θα χάσεις κιλά, αλλά αυτά θα είναι bonus.

   Είσαι σε μια ηλικία που ο μεταβολισμός σου πετάει φωτιές. Εκμεταλλεύσου το. Ξέχνα τις δικαιολογίες και φτιάξε ένα υγιεινό πρόγραμμα. Πίστεψε με. Με τον καιρό θα χάνεις βάρος χωρίς να το καταλαβαίνεις, αν και δεν είναι αυτό που επιδιώκουμε σε πρώτη φάση.

   Μαρί μου, κάνε το μεγάλο βήμα και βελτίωσε την υγεία σου. Είναι πραγματικά πολύ εύκολο. Δοκίμασε το!

 4. Λευτέρης Τσουκιας

  Καλημέρα σας, θα ήθελα να αναφέρω και την δική μου περίπτωση όπου ξεκίνησε σαν περιπέτεια. Εδώ να πω πως κοντεύω 45 χρονών και έχω ύψος 1,88.

  Τον χειμώνα που μας πέρασε και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο με έπιασαν απίστευτοι πόνοι στην χολή και μπήκα εσπευσμένα σε νοσοκομείο. Αφού ξεκίνησα τις αντιβιώσεις κλπ κλπ ήρθε η ώρα να βγω και όπως μου είπαν οι γιατροί να βρω έναν χειρουργό να αναλάβει την αφαίρεση της χολής. Κάποιος ασθενής στο ίδιο δωμάτιο μου σύστησε έναν Άγιο Άνθρωπο με Α κεφάλαιο χειρουργό στο ίδιο νοσοκομείο όπου νοσηλευόμουν.

  Μόλις με είδε μου λέει ανέβα στην ζυγαριά να δω πόσα κιλά είσαι… 180 κιλά είχα φτάσει και με αποτέλεσμα με τις εξετάσεις που μου έκαναν όσο ήμουν στο νοσοκομείο να ανακαλύψω ότι πλέον πάσχω από υπέρταση (22 πίεση καθημερινά μέσα στο νοσοκομείο είχα), ζάχαρο και Χοληστερίνη. Οπότε γυρίζει ο χειρουργός και μου λέει απλά και κατανοητά για να σε χειρουργήσω σε 2 μήνες από τώρα θα έχεις χάσει 20 κιλά. Μην μου πεις μου λέει ότι δεν γίνεται άλλο από τα 80 στα 60 και άλλο από τα 180 στα 160 αλλιώς μην έρθεις ξανά και σε αυτά τα κιλά δεν σε αναλαμβάνει κάνεις και έτσι όπως πας απλά Θα πεθάνεις.

  Με αυστηρή δίαιτα τα κατάφερα να χάσω αυτά τα 20 κιλά και πήγα για την εγχείρηση όπου έπαθα ανακοπή λόγω ότι τα πνευμόνια δεν άντεξαν την νάρκωση και με επανέφεραν και φυσικά δεν έγινε και η εγχείρηση. Οπότε λέω στον χειρουργό μου να συνεχίσω την δίαιτα και να φύγω για δουλειά τέλη Απριλίου (δουλεύω σε νησί για την τουριστική σεζόν) και όταν γυρίσω τέλη Οκτωβρίου όπου θα έχω χάσει και άλλα κιλά να ξαναγίνει η προσπάθεια, αλλά αυτό το απότομο χάσιμο κιλών δημιούργησε περισσότερες πέτρες και βούλωσαν τα χοληφόρα αγγεία. Με αποτέλεσμα ξανά εισαγωγή στο νοσοκομείο αλλά αυτή την φορά είχα φτάσει -30 κιλά. Οπότε ο οργανισμός άντεξε και τις δύο επεμβάσεις ξεβούλωμα χολοφορων αγγείων και αφαίρεση χολής.

  Πλέον σήμερα που μιλάμε είμαι στο νησί για δουλειά έχω χάσει 40 κιλά από τέλη Ιανουαρίου μέχρι τώρα, δεν νοίκιασα μεταφορικό μέσον για να έρχομαι στη δουλειά και καθημερινά κάνω 4-5 χιλιόμετρα περπάτημα και συνεχίζω να χάνω κιλά και έτσι όπως το βλέπω μέχρι τέλη Οκτωβρίου τα παντελόνια πάνω μου θα είναι σαν τσουβάλια.

  Αλλάξτε τρόπο διατροφής φίλες και φίλοι βγάλτε από την ζωή σας τα τρία λευκά (ζάχαρη – αλεύρι – αλάτι) ελαττώστε τα λιπαρά στο ελάχιστο και σε κάθε γεύμα σας βάλτε φρούτα και λαχανικά. Μικρά γεύματα σε σταθερές ώρες και το βραδινό σας όσο πιο νωρίς γίνεται και πάνω από όλα βάλτε κίνηση στην ζωή σας να σωθείτε… σας το λέω εγώ όπου η μεγαλύτερη απόσταση που έκανα ήταν από τον υπολογιστή στην κουζίνα η το μπάνιο και ύπνο Και φυσικά ΚΌΨΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ.

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Λευτέρη είμαι σίγουρος ότι το μήνυμα σου θα εμπνεύσει πολύ κόσμο. Η ιστορία σου είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα και προσωπικά χαίρομαι που “βρήκες τον δρόμο σου” σου και προχωράς σταθερά προς τον προορισμό σου! Εύχομαι να είσαι δυνατός και υγιείς και να ευχαριστηθείς την διαδρομή μέχρι να φτάσεις εκεί που θέλεις. Καλή συνέχεια!

 5. Καλησπέρα. Διαβάζω τις ιστορίες στα σχόλια και ταυτίζομαι με τα περισσότερα. Υπερβαρη ως παιδί, στα 26 μου έφτασα τα 146. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ γιατί ήταν η πρώτη φορά που ερωτεύτηκα κάποιον που όταν του το είπα (ήθελα και ευθύτητα τρομάρα μου!) με αγνόησε εντελώς. Εκεί πείσμωσα και άρχισα μόνη μου να χάνω βάρος.

  Σε 5 χρόνια έχασα 70 κιλά και θυμάμαι ακόμα πόσο υπέροχο ήταν. Όχι για τα ρούχα ή την παραλία αλλά την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία. Μετά το γάμο μου αρχισα να ξαναπαίρνω βάρος γιατί έχασα τη δουλειά μου και κλείστηκα μέσα. Ζω και σε χωριό, δεν έχω κανένα εδώ και εχω χαθεί με όλους τους φίλους μου.

  Γέννησα 2 παιδιά και τώρα είμαι πάλι 130 κιλά. Δεν μπορώ να ανέβω σκάλες, δυσκολεύομαι στις δουλειές του σπιτιού, δεν μπορώ να παίξω στο χαλί με τα παιδιά μου.

  Προχθές μου είπε η μεγάλη μου κόρη “να παίξουμε ενυδρείο μαμά;” λέω εγώ “ναι γλυκιά μου. Εγώ τι θα κάνω;” και ακούγεται ο άντρας μου από το διάδρομο “τη φάλαινα!”. Αυτή την υποστήριξη έχω μέσα στο ίδιο μου το σπίτι. Το πρόβλημά μου λοιπόν δεν είναι ούτε η γνώση της διατροφής ούτε ο χρόνος που θα πάρει. Το έχω ξανακάνει και το ξέρω. Είναι η μοναξιά και η γελοιοποίηση.

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Γεια σου Χριστίνα. Ξεκινώ με το σχόλιο του άντρα σου… Μην τα βλέπεις όλα τραγικά. Θα μπορούσες να έχεις πει κι εσύ κάτι παρόμοιο για τον εαυτό σου και να αυτοσαρκαζόσουν. Υπάρχουν άνθρωποι χωρίς μαλλιά, για παράδειγμα, που δεν διστάζουν να αστειευτούν με την ιδιαιτερότητα τους. Ο Γιάννης Ζουμπαντής αναφέρεται πολυ συχνά στο ύψος του αστειευόμενος και ο Δημήτρης Σταρόβας δεν χάνει ποτέ ευκαιρία να κάνει χιούμορ σχετικά με τα κιλά του.

   Τώρα… Κατάφερες κάποτε και έχασες 70 κιλά! Σίγουρα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. ΚΑΝΕ ΤΟ!

   Πάρε τον χρόνο σου και κάνε ειρήνη με τον εαυτό σου. Δες την κατάσταση κατάματα, αποδέξου την και κάνε αυτό που ξέρεις να κάνεις. Πάρε τον χρόνο σου και κάνε το για εσένα και για τα παιδιά σου. Δεν θα είναι εύκολο και σίγουρα δεν θα γίνει σε μια ημέρα. Αυτό το ξέρεις καλά όμως. Ξεκίνα λοιπόν και μην κοιτάξεις πάλι πίσω! 🙂

 6. Καλησπέρα Γιώργο και συγχαρητήρια για τη σελίδα σου.
  Είμαι 21 χρόνων, 1.82 και 95 κιλά. Πάντα είχα αρκετά παραπάνω κιλά σαν παιδί, έκανα μια δίαιτα και έφτασα 85 (1.79) και τον επόμενο χρόνο λόγω πανελληνιων πήρα τα 12 απ’ τα 18 κιλά που είχα χάσει. Έκτοτε η κατάσταση έχει ως εξής : γυμνάζομαι ικανοποιητικά και διατηρουμαι σταθερή, αν σταματήσω να τρώω αδυνατίζω ενώ αν τρώω κανονικά αλλά δε γυμνάζομαι (έχω κάποιους τραυματισμούς) παχαινω αμέσως, συνεπώς είμαι συνέχεια +-5 κιλά…
  Αυτή η κατάσταση με έχει εξουθενώσει ψυχολογικά και παθαίνω συνεχώς κρίσεις, πριν λίγο καιρό νομίζω πως πήρα τη μεγάλη απόφαση … Αλλά φοβάμαι ότι θα αποτύχω ακόμη μια φορά και θα μου στοιχήσει πολύ
  Ευχαριστώ για το χρόνο σου

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Γεια σου Νεφέλη. Σου εύχομαι κάθε φορά που κάνεις μια δίαιτα, να χάνεις 18 κιλά και να παίρνεις τα 12 πάλι πίσω! Σκέψου το λίγο και δες την θετική πλευρά της υπόθεσης.

   Χαίρομαι πολύ που πήρες την μεγάλη απόφαση. Αν είναι να έχεις πάλι μια τέτοια απόδοση (18-12=6 κιλά), τότε χαμογέλα και ξεκίνα δυνατά. Θεωρώ ότι πρέπει να δώσεις περισσότερο βάρος στο “τι” τρως και όχι στις ποσότητες συνολικά. Οι δίαιτες με χαμηλούς υδατάνθρακες πάντα έχουν καλά αποτελέσματα. Ψάξε το λίγο και ρίξε και μια ματιά εδώ.

 7. Καλησπέρα. Εχω ανακαλύψει την ιστοσελίδα σου αρκετό καιρό τώρα. Είμαι στην ηλικία των 40. Ποτέ δεν ήμουν αδύνατο παιδί, πάντα είχα τα κιλάκια μου,αλλά πάντα ήμουν στο +5. Απλά είχα την «τύχη» να πηγαίνουν παντού και να χάνονται από παντού και εύκολα.

  Στην πορεία ήρθε η εργασία, η οικογένεια, παιδί και υποχρεώσεις ένα σωρό. Μέχρι την ηλικία των 30 είχα φτάσει τα +20 λόγω ακατάστατου ωραρίου εργασίας, γύρναγα αργά σπίτι και φυσικά αρκετές φορές τη βδομάδα φαγητό απέξω. Μετά τον γάμο πήγα σε μια διατροφολόγο, με βοήθησε πιο πολύ ψυχολογικά και κατάφερα σε εύλογο διάστημα να χάσω τα 10.

  Έμεινα έγγυος με μια εγκυμοσύνη καλή χωρίς να πάρω κιλά, και να βγω απο το μαιευτήριο -2 από όσα είχα πάρει στους 9 μήνες. Στη πορεία κλείστηκα σπίτι, με το μωρό όλη μέρα, εμφανίστηκε ο θυροειδής και σε ένα χρόνο έφτασα πάλι στο 20+.

  Τα επόμενα χρόνια δεν μπορώ να πω ότι έκανα ιδιαίτερες προσπάθειες, άπλα έμεινα στάσιμη. Με διάφορα προβλήματα, απώλειες κλπ έφτασα αυτή τη στιγμή να είμαι στο 30+. Το φαγητό τα τελευταία χρόνια είναι η διέξοδός μου δυστυχώς. Ο σύζυγος είναι υποστηρικτικός και μου έχει δηλώσει πως αν θέλω να το κάνω να το κάνω για εμένα και οχι για αυτόν, όμως ξέρω πως τον ενοχλεί και ας μη το δείχνει. Πια και εμένα με ενοχλεί,τελευταία τα βάζω με τον εαυτό μου πολλές φορές, όμως αντί να πεισμώσω και να πω ξεκίνα για την αλλαγή που θες, κάνω ακριβώς το αντίθετο.

  Δυστυχώς δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για κάποια δραστηριοτητα, λόγω οτι ο σύζυγος εργάζεται απογευματα οποτε ολα περνάνε απο το χέρι μου όσο αφορά τις δραστηριοτητες του παιδιούκαι είναι αρκετές. Προσπάθησα κάποια στιγμη μόνη μου με βιντεάκια αλλα και αυτη η προσπάθεια εγκαταλείφθηκε. Αυτή τη στιγμή νοιώθω άσχημα για τον εαυτό μου που τον άφησα να ξεφύγει. Θέλω τόσο πολύ να ξεκινήσω, όμως αισθάνομαι οτι θα τα παρατήσω σε λίγες ώρες μέσα και δυστυχώς όλο αυτό μου χαλάει τη ψυχολογία.

  Δεν θα πω για σχόλια που έχω ακούσει τελευταία, κακοπροαίρετοι άνθρωποι υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν είτε κάποιος είναι 100 κιλά είτε 50, πάντα θα βρουν να πουν. Ελπίζω τις επόμενες ημέρες να το πάρω απόφαση και να ξεκινήσω δυναμικά. Δεν βάζω στόχους, έστω λίγα κάθε φορά, αλλά να γίνει η αρχή.

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Καλησπέρα Κωνσταντίνα. Θα πρότεινα να μην κάνεις την “αρχή”, αλλά την “αλλαγή”.

   Σκοπός σου είναι να αλλάξεις τον τρόπο ζωής που σου πρόσθεσε τα παραπανίσια κιλά. Το σώμα σου με τον καιρό θα βρει τους ρυθμούς του. Αν σταματάς και ξεκινάς, το αποσυντονίζεις.

   Χαίρομαι που βλέπω ότι είσαι συνειδητοποιημένη και έχεις βρει και τα σημεία που χάνεις τον έλεγχο. Δώσε βάση στην διατροφή. Είναι τουλάχιστον το 70% του αποτελέσματος. Όλα θα πάνε καλά!

 8. Καλησπερα Γιωργο. Μολις ανακαλυψα την σελιδα σου και διαβασα την ιστορια σου. Καταρχας ενα μεγαλο μπραβο για την διπλη σου προσπαθεια να καταπολεμησεις το προβλημα σου!

  Λοιπον ηθελα κι εγω με τη σειρα μου να σου πω την ιστορια μου.

  Σαν παιδι ημουν λιγα παραπανω κιλα απο το φυσιολογικο. Στο λυκειο εκανα προσπαθεια και εχασα τα 15 κιλα που ειχα και εφτασα στα 60! Ενιωθα πολυ ωραια που τα ειχα καταφερει. Ωσπου το 2004 στα 19 μου πεθαινει ξαφνικα ο πατερας μου στα χερια μου και απεκτησα λιγο μετα θεμα με το αγχος και τις κρισεις πανικου συν θυρροειδη!

  Κλειστικα για αρκετο καιρο στο σπιτι και ξεσπουσα το αγχος μου οχι σε ποσοτητα φαγητου (ποτε δεν ετρωγα και δεν τρωω πολυ φαι) αλλα σε βλακειες κυριως απεξω. Κι αρχισα λοιπον να ξεφευγω. Ρυθμισα τον θυρροειδη μου και πλεον τα αγχη μου και τη ζωη μου ολη βρηκα τον εαυτο μου αλλα το μονο που δεν καταφερα ή μαλλον δεν πηρα την αποφαση τη μεγαλη να ρυθμισω ειναι το βαρος μου!

  Εκανα καποιες προσπαθειες ολον αυτον τον καιρο να τα χασω αλλα λιγο μετα τα παρατουσα. Ωσπου τωρα στα 33 μου επιβαλλεται πρεπει και θελω επιτελους να απαλλαχθω απο το μεγαλο μου προβλημα! Μονο που ακομα και τωρα δεν ξερω απο που να αρχισω πως να αρχισω μου φαινεται βουνο το προβλημα και ετσι δεν το παιρνω αποφαση!

  Πως λοιπον τα καταφερες εσυ? πως καταφερες να επιβληθεις στον εαυτο σου? πως πηρες τη μεγαλη αποφαση? 🙁

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Γεια σου Μαριάννα. Θα σου δώσω αρκετά πραγματάκια να διαβάσεις. Ευκαιρία είναι τώρα το Πάσχα, να πάρεις τον χρόνο σου και να δρομολογήσεις τις αλλαγές που θέλεις στον εαυτό σου.

   Πρώτα από όλα όμως, θέλω να σου μιλήσω λίγο για εμένα και τις ερωτήσεις που μου έκανες.

   Ξέρεις, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χάσει κανείς βάρος. Άλλοι εύκολοι και άλλοι δύσκολοι. Άλλοι με όχι τόσο εμφανή αποτελέσματα από την αρχή, και άλλοι με εντυπωσιακές αλλαγές στο σώμα μας από τις πρώτες εβδομάδες. Όποιον δρόμο και να ακολουθήσεις, θα φτάσεις στον στόχο σου αργά ή γρήγορα. Αν δεν κρατήσεις τα αποτελέσματα σου, δεν έχει σημασία αν αφιέρωσες μια εβδομάδα ή έναν χρόνο. Θα βρίσκεσαι εκεί ακριβώς όπου ξεκίνησες και αυτό είναι που έχει την μεγαλύτερα σημασία.

   Αυτό λοιπόν που έκανα εγώ, ήταν να καρφώσω το βλέμμα μου στον προορισμό μου και να κάνω τα αδύνατα δυνατά, ώστε να φτάσω εκεί.

   Άλλες φορές προχωρούσα με γρήγορο ρυθμό και άλλες φορές έχανα τον δρόμο μου και είχα πισωγυρίσματα. Ο στόχος μου όμως ήταν πάντα εκεί μπροστά μου και δεν θα σταματούσα, αν δεν έφτανα εκεί. Το πείσμα μου ήταν αυτό που με κράτησε και ολοκλήρωσα την αποστολή μου.

   Σε κάθε προσπάθεια στην ζωή μας, υπάρχουν τα εύκολα και τα δύσκολα. Οι καλές στιγμές και οι κακές. Δεν σταματάμε με κάθε εμπόδιο που παρουσιάζεται. Δεν χάνουμε το κουράγιο μας, γιατί ξέρουμε ότι και τα προβλήματα είναι στο πρόγραμμα.

   Για να έρθω λίγο σε εσένα…

   Έχεις καταφέρει να κάνεις τόσες αλλαγές. Ρύθμισες θυρεοειδή, ξεπέρασες προβλήματα που σε ταλαιπωρούσαν και σίγουρα έχεις απόλυτη επίγνωση του τί σου συμβαίνει. Κατά την γνώμη μου, απλά είσαι λίγο φοβιτσιάρα ή ψιλο-βαριέσαι. Δεν μου φαίνεσαι για γυναίκα που θα έπρεπε να φοβάται όμως και είμαι σίγουρος ότι αν χτυπήσεις το χέρι σου στο τραπέζι, είναι θέμα χρόνου να φτάσεις κι εσύ στον προορισμό σου.

   Θέλω να διαβάσεις εδώ, για το πώς θα καταφέρεις να δρομολογήσεις την κατάσταση. Πρόκειται για ένα τεράστιο αφιέρωμα, το οποίο θα σε βοηθήσει πολυ. Αν καταφέρεις να διαβάσεις μέχρι το τέλος (έχει τέσσερα μέρη), θα δεις ότι θα δεις τα πράγματα από μια διαφορετική οπτική γωνία.

   Στην συνέχεια. διάβασε εδώ για τον τρόπο που χάνω εγώ βάρος. Θα σου γλιτώσει χρόνο και θα πάρεις πολλές ιδέες για να κάνεις την δική σου αρχή, όταν θα έρθει εκείνη η στιγμή.

   Αν θελήσεις εσύ να πάνε όλα καλά. Θα πάνε! Δεν θα είναι κάθε μέρα ηλιόλουστη, αλλά σίγουρα θα έρθει το καλοκαίρι. Σου το υπόσχομαι!

 9. Καλησπέρα!! είμαι 1.63 και 70 κιλα..θελω οπωσδήποτε να χασω καποια κιλα,αλλα το βλεπω βουνο ολο αυτο καθε φορα που λεω να προσπαθησω..τι να κανω;

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Γεια σου Sophia. Θα ήθελα να διαβάσεις εδώ. Έχω κάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα σχετικά με τον προβληματισμό σου. Έχει τέσσερα μέρη και αν αντέξεις να τα διαβάσεις, θα σε βοηθήσουν σίγουρα. Στην συνέχεια, δες εδώ για τον τρόπο που χάνω εγώ βάρος. Σίγουρα θα πάρεις ιδέες.

 10. Καλησπέρα!

  Είμαι σε φυσιολογικά για το ύψος μου κιλά (59 για 1.62) όμως πάντοτε αισθανόμουν άσχημα στο σώμα μου (αδικαιολόγητα βέβαια)… Με απίστευτη πειθαρχία και υγιεινή διατροφή από 61 πήγα 54 κιλά. Μετα τα Χριστούγεννα όμως είμαι ασυγκράτητη. Τρώω συνέχεια δίχως να το ελέγχω και ξαναπηρα τα περισσότερα
  αυτή η υπερφαγια με θλίβει και με καταβάλλει ψυχικά πολύ περισσότερο από τον καθρέπτη η τη ζυγαριά. Νιώθω αδύναμη απέναντι στο φαγητό.

  Κάποια ιδέα που θα με βοηθήσει να αλλάξω στάση απέναντι στο φαγητό? ευχαριστώ πολύ 🙂

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Γεια σου Μαριλια. Η υπερφαγία είναι λογική κατά την διάρκεια, αλλά και μετά τις γιορτές, μέχρι κάποιο σημείο. Συμβαίνει σε όλους μας.

   Το πρόβλημα αρχίζει να δημιουργείται όταν στενοχωριέσαι γι’ αυτό. Μπαίνεις σε έναν κύκλο του τύπου “τρώω → στενοχωριέμαι που έφαγα → τρώω επειδή είμαι στενοχωρημένος-η → στενοχωριέμαι περισσότερο επειδή έφαγα…”

   Αφού δεν έχεις πρόβλημα με τα κιλά σου. Γιατί προσπαθείς να το δημιουργήσεις; Αφού τρώγοντας λίγο παραπάνω “δεν θα πάθεις μεγάλη ζημιά”, γιατί βάζεις τον εαυτό σου σε τέτοιες διαδικασίες;

   Προτείνω να τα “γράψεις όλα” και να ευχαριστηθείς το φαγητό και την ζωή σου. Το σώμα σου θα επανέλθει στα κιλά που είχες πάντα. Στο υπογράφω αυτό. Απλά άφησε το στην ησυχία του και αυτό θα κάνει την δουλειά του. Τώρα… αν έχεις κάποια επίμονη διάθεση για πολύ φαγητό, προτίμησε κάτι υγιεινό. Έτσι δεν θα στεναχωριέσαι και δεν θα μπαίνεις στον κύκλο που περιέγραψα πριν.

   Μια χαρά σε βρίσκω. Σταμάτα να μετράς το σώμα σου. Πέταξε την ζυγαριά στα σκουπίδια, πάρε ένα μήλο στο χέρι και χαμογέλα. Ολα θα πανε καλά. Στο υπόσχομαι!

 11. Καλησπερα. Ειμαι 23 χρονων 1.68 στο υψος και 88 κιλα. Ενω εχω κανει προσπαθειες στο παρελθον και εχανα κιλα τα ξαναβαζα. Το προβλημα μου ειναι οτι ενω νιωθω οτι το θελω πολυ δεν το κανω. Λες και μια ανωτερη δυναμη με κραταει μακρια, Δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται να θελει καποιος κατι πολυ και να μην το κανει; Μηπως δεν το θελει τοσο;

  Καθε φορα που αδυνατιζα σκεφτομουν ποσο ωραια θα φαινομαι στους αλλους. Μαλλον εκει βρισκεται το λαθος. Οτι το κανω για τους αλλους. Εχω μια σχεση και ο φιλος μου με αγαπαει αλλα σιγουρα θα του αρεσα 10 κιλα κατω (οπως οταν με γνωρισε).

  Νιωθω οτι δεν θα το κατορθωσω ποτε και ακομη και αν το καταφερω δεν θα ναι μονιμο. Θα ηθελα τουλαχιστον να φτασω 68 με 70 κιλα. Δεν ειναι πολλα. Εχω καταφερει να χασω αρκετα κιλα στο παρελθον. Εχετε καποια συμβουλη απο την εμπειρια σας;

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Γεια σου Dita. Αυτό που θέλεις πολύ, βρίσκεται πίσω από το αδυνάτισμα. Θέλεις να φαίνεσαι ωραία στους άλλους (μια χαρά μου ακούγεται αυτό), να αρέσεις περισσότερο στον φίλο σου κλπ. Το αδυνάτισμα είναι για εσένα η εργασία που πρέπει να κάνεις για να αποκτήσεις αυτά που επιθυμείς. Είναι σαν να μετράς τα μεροκάματα που χρειάζονται για να συγκεντρώσεις χρήματα ώστε να αγοράσεις έναν νέο υπολογιστή.

   Αυτό που θέλω να καταλάβεις, είναι ότι πρέπει να αγαπήσεις την διαδικασία. Να μην σε τρομάζει το αδυνάτισμα. Το έχεις κάνει στο παρελθόν και μπορείς να το κάνεις και τώρα. Αρκεί να μην το βλέπεις ως καταναγκαστική εργασία.

   Σίγουρα πρέπει να δουλέψεις για να αποκτήσεις αυτά που λαχταράς, όμως κατά την διάρκεια, πρέπει να βρεις και μικρά πραγματάκια που θα σε ευχαριστούν όσο το προσπαθείς. Θα κάνεις για παράδειγμα νέες παρέες στο γυμναστήριο. Θα ανακαλύψεις νέες συνταγές που θα μοιράζεσαι με τον φίλο σου. Θα περπατήσεις πολλές φορές σε όμορφους δρόμους και πάρκα, για να ασκηθείς, αλλά και για να χαλαρώσεις.

   Θέλω να διαβάσεις το πρόσφατο άρθρο μου εδώ. Θα καταλάβεις τι ακριβώς προσπαθώ σου πω.

   Μην αλλάζεις την ζωή σου για να δεις μικρότερο νούμερο στην ζυγαριά. Τρώγε υγιεινά και βγες από το σπίτι σου επειδή θα βρεις πράγματα που θα σου αρέσουν. Ξέχνα τα κιλά. Μην τα ξαναμετρήσεις. Αν χάσεις βάρος, αυτό θα είναι bonus. Κοίταξε να χαρείς την σχέση σου και να κάνεις μικρές και όμορφες αλλαγές στον εαυτό σου. Είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα βρίσκεσαι εκεί που θέλεις!

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Γεια σου Μαρία. Οχι! Δεν μπορείς να χάσεις 40 κιλά γρήγορα. Δεν μπορείς ούτε καν να τα χάσεις μέσα σε έναν χρόνο. Αυτό που σίγουρα μπορείς να κάνεις όμως, είναι, τον επόμενο μήνα να είσαι έστω και λίγο ελαφρύτερη από ό,τι είσαι σήμερα.

   Αυτό μπορείς να το κάνεις κάθε μήνα, και να βλέπεις την ζωή και το σώμα σου να αλλάζουν σιγά σιγα. Δεν χρειάζεται να χάσεις 40 κιλά για να είσαι χαρούμενη. Κάθε 1 κιλό που διώχνεις από επάνω σου, είναι λόγος για να χαμογελάς.

   Διάβασε εδώ, για να πάρεις μερικές ιδέες. Δείχνω τον τρόπο που χάνω εγώ βάρος:
   http://www.arxizodiaita.gr/adinatisma-3-sigoura-vimata/

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top