Είχα Έναν Μαύρο Σκύλο. Το Όνομα Του Ήταν Κατάθλιψη. [Βίντεο]

Αν νιώθετε ότι κάτι σας πιέζει το στήθος και δεν σας αφήνει να χαρείτε τη ζωή, ίσως έχετε υιοθετήσει κι εσείς τον μαύρο σκύλο που λέγεται κατάθλιψη.

Όπως είχα υποσχεθεί, αφιέρωσα λίγο χρόνο και μετέφρασα το βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν την ιστορία με τον μαύρο σκύλο όσοι δεν τα πηγαίνουν τόσο καλά με τα αγγλικά.

Θέλω να σας ζητήσω να κάνετε share αυτό το άρθρο μου, γιατί νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να δουν το βίντεο όσο περισσότεροι άνθρωποι γίνεται. Υπάρχουν πολλά άτομα εκεί έξω που υποφέρουν και δεν ξέρουν πώς θα βγουν από το αδιέξοδο που βρίσκονται.

Η κατάθλιψη μπορεί να νικηθεί, αλλά τις περισσότερες φορές δεν ξέρουμε πώς να το κάνουμε. Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε και εσείς ότι έχουμε μέσα μας τη δύναμη να το πετύχουμε.

Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την κατάθλιψη και την παχυσαρκία, αλλά και πώς θα μπορέσετε να την αναγνωρίσετε, κάντε κλικ εδώ.


Matcha Slim

Το Matcha Slim
Αλλάζει Τα Δεδομένα
Στο Αδυνάτισμα Και Την Ευεξία!

Είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό τσάι αδυνατίσματος. Οι πρώτες εντυπώσεις μέσα στο 2024 είναι θετικές και η ανταπόκριση των χρηστών εξαιρετική!

Διάβασε την ειλικρινή αξιολόγηση μου.

*(Θα σου δώσω link για 50% έκπτωση!)


Κάθε φορά που ο μαύρος σκύλος εμφανιζόταν, ένιωθα άδειος και η ζωή έμοιαζε να πηγαίνει πιο αργά. Μπορούσε να με ξαφνιάσει και να με επισκεφτεί χωρίς κανέναν λόγο ή αιτία.

Ο μαύρος σκύλος με έκανε να νιώθω και να δείχνω μεγαλύτερος από όσο πραγματικά ήμουν.

Όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος έδειχνε να απολαμβάνει τη ζωή, εγώ μπορούσα να την δω μόνο μέσα από τον μαύρο σκύλο. Δραστηριότητες που συνήθως με ευχαριστούσαν, ξαφνικά σταματούσαν να με ενδιαφέρουν.

Του άρεσε να μου κόβει την όρεξη για φαγητό.

Μάσησε την μνήμη μου και την ικανότητα να συγκεντρώνομαι.

Για να μπορέσω να πάω οπουδήποτε, έχοντας μαζί μου τον μαύρο σκύλο, έπρεπε να καταβάλω υπεράνθρωπη προσπάθεια.

Σε συναναστροφές μου με πολύ κόσμο, μπορούσε να μυρίσει την αυτοπεποίθηση που είχα και να την κυνηγήσει μακριά από εμένα.

Η κατάθλιψη με τραβάει πίσω

Ο μεγαλύτερος φόβος μου ήταν μήπως φανεί αυτό που μου συμβαίνει. Ανησυχούσα μήπως ο κόσμος με κρίνει αρνητικά και λόγω της ντροπής και τους στιγματισμού από τον μαύρο σκύλο είχα αρχίσει να πιστεύω μπορεί να εκτεθώ.

Γι’ αυτό λοιπόν επένδυσα τεράστιες ποσότητες ενέργειας στην προσπάθεια μου να τον κρύψω. Το να κρατώ ένα τέτοιο μυστικό με εξαντλούσε.

Ο μαύρος σκύλος μπορούσε να με κάνει να σκέφτομαι και να λέω αρνητικά πράγματα. Μπορούσε να με κάνει οξύθυμο και δύσκολο στις συναναστροφές μου.

Είχε σκοπό να μου πάρει την αγάπη και να θάψει την τρυφερότητα προς τους δικούς μου ανθρώπους.

Δεν του άρεσε τίποτα περισσότερο από το να με ξυπνάει με αρνητικές και επαναλαμβανόμενες σκέψεις. Του άρεσε επίσης να μου υπενθυμίζει πόσο εξουθενωμένος θα ήμουν στην διάρκεια της ημέρας.

Το να έχεις έναν μαύρο σκύλο στη ζωή σου δεν έχει να κάνει τόσο με το ότι νιώθεις λίγο πεσμένος ή λυπημένος, αλλά ότι στην χειρότερη περίπτωση είσαι κενός… Άδειος..

Όσο μεγάλωνα, ο μαύρος σκύλος γινόταν μεγαλύτερος και είχε αρχίσει να βρίσκεται γύρω μου συνεχώς.

Τον κυνήγησα με όποιον τρόπο πίστευα ότι θα μπορούσε να τον τρομάξει. Αλλά σχεδόν πάντα κατάφερνε να παίρνει το πάνω χέρι.

Με ακολουθούσε παντού!

Το να πέφτω ψυχολογικά είχε γίνει ευκολότερο από το να μπορώ να επανέλθω. Έτσι, μάλλον έγινα καλός στο να αυτο-θεραπεύομαι… κάτι που δεν βοήθησε ποτέ στην πραγματικότητα.

Τελικά ένιωσα εντελώς απομονωμένος από οτιδήποτε και οποιονδήποτε.

Ο Μαύρος Σκύλος Είχε Καταφέρει Να Κλέψει Τη Ζωή Μου

Όταν χάνεις κάθε ευχαρίστηση στη ζωή, αρχίζεις να αναρωτιέσαι ποιο είναι το νόημα της. Ευτυχώς, εκείνη ήταν η στιγμή που αναζήτησα επαγγελματική βοήθεια.

Αυτό ήταν το πρώτο βήμα μου προς την ανάκαμψη και ένα σημαντικό σημείο αλλαγής στη ζωή μου. Έμαθα ότι δεν έχει σημασία ποιος είσαι. Ο μαύρος σκύλος ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους.

Έμαθα επίσης ότι δεν υπήρχε καμία ασημένια σφαίρα και κανένα μαγικό χάπι.

Τα φάρμακα μπορεί κάποιους να τους βοηθούν, ενώ σε κάποιους άλλους να μην κάνουν τίποτα και να χρειάζονται μια τελείως διαφορετική προσέγγιση στο πρόβλημα τους.

‘Έμαθα ακόμα ότι αν είσαι ειλικρινής για τα συναισθήματα σου και αληθινός στους δικούς σου ανθρώπους, μπορεί σίγουρα να σε βοηθήσει να κερδίσεις το παιχνίδι.

Το πιο σημαντικό ήταν ότι έμαθα να ζω με τον μαύρο σκύλο και του έμαθα και μερικά καινούρια κόλπα.

Όσο πιο κουρασμένος και αγχωμένος είσαι, τόσο δυνατότερα γαβγίζει, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να μάθεις να ηρεμείς το μυαλό σου.

Εμαθα να ζω με την κατάθλιψη

Είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι η συχνή άσκηση μπορεί να έχει ίδια αποτελέσματα στην ήπια με μέτρια κατάθλιψη που έχουν και τα αντικαταθλιπτικά.

Πήγαινε Μια Βόλτα Ή Για Τρέξιμο Και Άφησε Το Παλιόσκυλο Πίσω!

Κράτησε ένα ημερολόγιο με την διάθεση σου. Αν γράφεις τις σκέψεις σου κάπου μπορεί να απελευθερωθείς αλλά και να δεις καλύτερα την κατάσταση σου. Φρόντισε επίσης να καταγράφεις πράγματα και καταστάσεις για τα οποία πρέπει να είσαι ευγνώμων.

Το σημαντικότερο που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι άσχετα με το πόσο άσχημη γίνεται η κατάσταση, αν κάνεις τα σωστά βήματα και μιλήσεις στους σωστούς ανθρώπους, οι μέρες του μαύρο σκύλου μπορούν και θα περάσουν.

Δεν θα έλεγα ότι είμαι ευγνώμων για τον μαύρο σκύλο, αλλά υπήρξε ένας φανταστικός δάσκαλος για εμένα. Με ανάγκασε να επανεξετάσω και να απλοποιήσω τη ζωή μου. Έμαθα ότι αντί να προσπαθώ να ξεφύγω από τα προβλήματα μου, είναι καλύτερα να τα αγκαλιάζω.

Ο μαύρος σκύλος μπορεί να είναι πάντα ένα κομμάτι της ζωής μου, αλλά ποτέ δεν θα γίνει ξανά το κτήνος που ήταν κάποτε. Μπορούμε και καταλαβαινόμαστε.

Έχω μάθει μέσα από την γνώση, την υπομονή, την πειθαρχεία και το χιούμορ, ο χειρότερος μαύρος σκύλος του κόσμου μπορεί να φτιαχτεί ώστε να θεραπεύει.

Αν έχεις δυσκολίες, ποτέ μην φοβηθείς να ζητήσεις βοήθεια. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ντρέπεσαι  να το κάνεις. Η μόνη ντροπή βρίσκεται στο να χάνεις όμορφα πράγματα στη ζωή σου.

Αφήστε το σχόλιο σας και κάνε μια κοινοποίηση. Αν έχετε μέσα σας έναν μαύρο σκύλο, αρχίστε αυτή τη στιγμή να τον εκπαιδεύετε. Σε άλλους είναι εύκολο, ενώ άλλοι θα χρειαστεί να παλέψουν πιο επίμονα.

Η κατάθλιψη μπορεί να δαμαστεί και ο μαύρος σκύλος μπορεί να γίνει ένας πολύ καλός σας δάσκαλος!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top