Είμαι Ρατσιστής Κι Εσείς Είστε Όλοι Χοντροί! Τι Θα Κάνετε Γι Αυτό;

Για μένα είστε όλοι χοντροί. Μπορείτε να χάσετε κιλά αλλά απλά δεν το κάνετε. Είμαι σίγουρος ότι σας αρέσει η κατάσταση σας. Τι γνώμη έχετε εσείς για εσάς;

Κοινωνικός ρατσισμός - Παχυσαρκία

Ήρθε η ώρα να το ομολογήσω. Αν είσαστε υπέρβαρος-η και έτυχε ποτέ να αναφερθώ σε εσάς, έχω εκφραστεί πολύ άσχημα. Εσάς που έχετε περισσότερα κιλά από όσα πρέπει, σας έχω χρεώσει για την εικόνα σας και για την στάση σας απέναντι σε αυτή.

Το συνηθισμένο αστείο μου είναι ότι ένας χοντρός δεν μπορεί να πέσει, γιατί οι μπάλες δεν πέφτουν, απλά κυλάνε!

Για μισό λεπτό όμως… Ήμουν κι εγώ χοντρός! Ναι. Έχω υπάρξει δυο φορές στην ζωή μου υπέρβαρος αν προτιμάτε. Γιατί όμως βρίζω και κοροϊδεύω όσους έχουν πρόβλημα με τα κιλά τους; Γιατί το έκανα ακόμα και όταν ήμουν 130 κιλά;

Πάντα πίστευα ότι είναι πάρα πολύ άσχημο να χλευάζουμε κάποιον για κάποιο σωματικό χαρακτηριστικό του και μαχόμουν σκληρά γι’ αυτό. Κάποιοι άνθρωποι είναι πιο κοντοί από άλλους και κάποιοι άλλοι μπορεί να έχουν παράξενη ή μεγαλύτερη μύτη.


Matcha Slim

Το Matcha Slim
Αλλάζει Τα Δεδομένα
Στο Αδυνάτισμα Και Την Ευεξία!

Είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό τσάι αδυνατίσματος. Οι πρώτες εντυπώσεις μέσα στο 2024 είναι θετικές και η ανταπόκριση των χρηστών εξαιρετική!

Διάβασε την ειλικρινή αξιολόγηση μου.

*(Θα σου δώσω link για 50% έκπτωση!)


Δεν μπορούν να κάνουν κάτι όμως σχετικά με αυτό. Έτσι γεννήθηκαν. Δεν μπορούν να αλλάξουν τον προγραμματισμό των γονιδίων τους.

Υπέρβαροι - Περιθώριο

Τι γίνεται όμως με τους χοντρ… Συγνώμη, τους υπέρβαρους;

Εδώ υπάρχει μια διαφορά. Αυτοί μπορούν να αλλάξουν το σώμα τους. Άλλοι εύκολα, άλλοι δύσκολα, μπορούν. Σίγουρα παίζουν ρόλο τα γονίδια, αλλά μην κρυβόμαστε. Το πάχος μπορεί να καταπολεμηθεί και το σωματικό μας βάρος τιθασεύεται αρκεί να έχουμε την απαραίτητη επιμονή.

Τις περισσότερες φορές θεωρούμε ότι είναι δική τους επιλογή να έχουν αυτό το σωματικό βάρος. Αποκλείεται να μην το έχετε σκεφτεί κι εσείς άσχετα από το πόσο ζυγίζετε.

Αυτός είναι και ο λόγος που εκφραζόμουν άσχημα για τους παχύσαρκους. Μέχρι που έμαθα όμως ότι…

Ο Κοινωνικός Ρατσισμός Στους Υπέρβαρους Οδηγεί Σε Χαμηλή Αυτοεκτίμηση Και Κατάθλιψη

Η κατάθλιψη και η χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι μερικές από τις επιπτώσεις της κοινωνικής συμπεριφοράς απέναντι στους υπέρβαρους συνανθρώπους μας.

Μάλιστα οι ρατσιστικές διακρίσεις λόγω βάρους παρατηρούνται ακόμα και μέσα στην οικογένεια, στο σχολείο και φυσικά στον εργασιακό χώρο, όπως τόνισε η κυρία Βάσω Αρτινοπούλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστήμιου, στην παρουσίαση της έρευνας με τίτλο “Εικόνες για το σώμα – Διακρίσεις με κριτήριο το σώμα”.

Ποιος είμαι εγώ λοιπόν που έχω το ελεύθερο να κρίνω και να κατακρίνω την εμφάνιση ενός ανθρώπου; Πώς μπορώ να ξέρω αν μπορεί ή αν δεν μπορεί να την αλλάξει.

Ακόμα χειρότερα… Με ποιο δικαίωμα εκφράζομαι με άσχημο τρόπο δημόσια για τα κιλά κάποιο, με κίνδυνο να τραυματίσω την ψυχή ενός συνανθρώπου μου;

Γιατί πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο βοηθάμε να ξεπεραστεί μια κατάσταση; Μήπως να βλέπαμε λίγο πιο πέρα από τον μικρόκοσμο της δικής μας προφανώς περιορισμένης αντίληψης;

Το να λες με ύφος σε κάποιον υπέρβαρο ότι το μόνο που χρειάζεται είναι να τρώει λιγότερο και να ασκείται περισσότερο, είναι σαν να λες σε κάποιον άπορο που κοιμάται στο πεζοδρόμιο, ότι πρέπει να ξοδεύει λιγότερα από όσα κερδίζει!

Έχω επισκεφτεί στην κυριολεξία εκατοντάδες ιστοσελίδες και έχω διαβάσει χιλιάδες άρθρα σχετικά με συμβουλές καταπολέμησης της παχυσαρκίας.

Δεν έχω συναντήσει κάποιο σχόλιο κάτω από άρθρο ή σε κάποιο forum που να μην εμφανίζεται κάποιος άνετος, με σιγουριά εμπειρίας ετών (άσχετα από το αν δεν είχε κάνει ποτέ του δίαιτα τις πιο πολλές φορές) και με απλό και συγκεκριμένο λίπος που λέει «Είναι απλό… Τρώγε λιγότερο και ασκήσου περισσότερο».

Αυτό είναι όλο. Έδωσε τη μαγική λύση. Το απόσταγμα σοφίας ετών.

Το ίδιο έκανα κι εγώ πριν λίγες μέρες. Την ίδια συμβουλή έδωσα. Είπα ότι τα πράγματα είναι τόσο απλά. Όμως για άλλη μια φορά νιώθω τόσο κοντόφθαλμος. Τουλάχιστον κατάφερα επιτέλους να διακρίνω ότι…

Οι Παχύσαρκοι Είναι Άνθρωποι Που Το Πραγματικό Βάρος Το Έχουν Στην Ψυχή Τους

Αυτός είναι και ο λόγος που δημιούργησα το ArxizoDiaita.gr. Κατάλαβα ότι κάποιοι άνθρωποι εκεί έξω υποφέρουν. Μένουν μόνοι με τις σκέψεις τους και κάθε μέρα το στήθος τους βαραίνει όλο και περισσότερο. Το έχω ζήσει ο ίδιος και ξέρω πάρα πολύ καλά πόσο επώδυνο είναι.

Τα παραπανίσια κιλά στους γοφούς ή στην κοιλιά δεν βαραίνουν τόσο όσο το βάρος της κατάθλιψης στο στήθος!

Μπαίνω πολλές φορές στον πειρασμό να γεμίσω την σελίδα με ατελείωτες συμβουλές και κόλπα για να χάσετε βάρος. Δεν θα την πατήσω όμως. Σκοπός μου είναι να μπορέσουμε όλοι, εσείς κι εγώ, να βελτιώσουμε την εικόνα μας αφού πρώτα έχουμε φροντίσει να επουλώσουμε τις πληγές που έχουμε μέσα μας. Αφού διώξουμε το βάρος από το στήθος μας.

Έχω νιώσει πολύ άσχημα όταν πρόσεξα τα βλέμματα ατόμων που προσπαθούσαν να μετρήσουν πόσα κιλά ζυγίζω όταν ήμουν υπέρβαρος. Δεν θα ήθελα με τίποτα να φανταστώ ότι έλεγαν όλα αυτά που έχω πει εγώ κατά καιρούς για άτομα με περισσότερο βάρος από το κανονικό.

Είναι άδικο αυτό. Πρέπει να σταματήσει. Πρέπει κάτι να κάνουμε!

Υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που προσπαθούν να σας κάνουν να νιώσετε άσχημα με τον εαυτό σας για να σας προωθήσουν κάποιο προϊόν. Ακόμα και στις παρέες σας υπάρχουν κάποιοι με «ιδανικές» αναλογίες που νομίζουν ότι μπορούν υποβιβάζοντας σας να σας κάνουν καλό.

Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι πιστεύουν ότι έχουν το αδιαμφισβήτητο δικαίωμα να το προσπαθούν…

Ελάτε Μαζί Μου Και Δώστε Προσοχή

Αν πραγματικά θέλετε να χάσετε βάρος, δεν χρειάζεται να μισήσετε τον εαυτό σας ώστε να μείνει προσηλωμένος στον στόχο σας. Αν ντρέπεστε για αυτό που είστε, δεν βρίσκεστε στο σωστό σημείο έναρξης της διαδρομής.

Σίγουρα, άνθρωποι που έχουν δουλέψει σκληρά και έχουν πιεστεί να φτιάξουν το σώμα τους έχουν πετύχει κάτι πραγματικά αξιοθαύμαστο και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Αυτό δεν σημαίνει ότι όσοι δεν ανάλογο σώμα πρέπει να ανήκουν στο περιθώριο.

Ακόμα και αν θέλετε να χάσετε μόνο 5 κιλά, μην κοιτάζετε το επιπλέον λίπος στον πισινό, στους γοφούς ή στην κοιλιά σας με απέχθεια.

Δεν είναι υγιής αντιμετώπιση αυτή και πρέπει να φροντίσετε να την αποβάλετε από μέσα σας.

Ζυγαριά - Κατάθλιψη

Κάντε την αρχή. Χάστε μισό κιλό και αγαπήστε το νέο σώμα σας. Δεν είναι αυτό που έχετε ως στόχο, αλλά είναι λίγο καλύτερο από το προηγούμενο. Χαμογελάστε και προσπαθήστε να το βελτιώσετε λίγο ακόμα. Έχετε καταλάβει που το πάω.

Μην μισήσετε όμως το παλιό σας σώμα. Είναι μέρος του εαυτού σας. Να αγαπάτε το σώμα σας και να το φροντίζετε. Μην βιάζεστε. Δεν αλλάζουν όλα σε μια μέρα, όπως δεν δημιουργήθηκαν μέσα σε μια μέρα. Πάρτε τον χρόνο σας και ευχαριστηθείτε την διαδρομή.

Δείτε το σαν να έχετε χάσει τα κιλά που θέλετε και τρώτε λιγότερο ή γυμνάζεστε για να κρατήσετε την σιλουέτα σας!

Ήρθε Η Ώρα Να Δώσω Εξηγήσεις Σχετικά Με Τους… Χοντρούς!

Έγραψα αυτό το άρθρο επειδή διάβασα κάτι στο Facebook (like?). Κάποιος ανέβασε μια φωτογραφία και έκανε σκληρά και προσβλητικά σχόλια για τους παχύσαρκους. Από κάτω, στα σχόλια, υπήρξε κόσμος που γελούσε και εκφραζόταν εξίσου προσβλητικά.

Μια κυρία προσπάθησε να παρέμβει και να εκφράσει την απέχθεια της σε όλους αυτούς που εκφράζονταν με αυτόν τον τρόπο, με μόνο αποτέλεσμα να ακολουθήσουν σχόλια εναντίον της, από άτομα που την κατηγορούσαν ότι «δεν μπορεί να καταλάβει ένα αστείο».

Τα αστεία δεν είναι και τόσο ευχάριστα σε αυτούς που πρωταγωνιστούν.

Δοκίμασε άλλος ένας κύριος να συμφωνήσει μαζί της στο ότι τα σχόλια είχαν ξεπεράσει τα όρια και δέχτηκε και αυτός τις επιθέσεις των υπολοίπων. Τελικά η κουβέντα έκλεισε με τις φωνές αυτών που προσπάθησαν να διακόψουν τις προσβολές να καταπνίγονται μέσα σε ένα χάος μηνυμάτων.

Πάρτε λίγο τον χρόνο σας και σκεφτείτε…

Αν κάποιος έγραφε κάτι στο Facebook προσβάλλοντας ανθρώπους για το χρώμα του δέρματος τους, την θρησκεία τους ή τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, θα παρεμβαίνατε; Θα τον βάζατε στη θέση του; Ελπίζω και εύχομαι να το κάνατε.

Είναι μεγάλο λάθος να δημοσιεύονται τέτοιες απόψεις. Είναι μεγάλο λάθος να κάνουμε ανθρώπους να νιώθουν άσχημα. Πρέπει να σταματήσει αυτό.

Σας Προκαλώ Λοιπόν

Μπορείς να γίνεις άνθρωπος;

Αν κάποιος γράφει προσβλητικά σχόλια για εσάς, για κάποιον άλλον ή μιλώντας γενικότερα για κάποια ομάδα ανθρώπων (παχύσαρκων και μη), αν ποστάρει σκουπίδια στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, κάντε κάτι!

Σχολιάστε από κάτω. Πείτε του ότι δεν είναι τόσο αστείος όσο νομίζει. Ζητήστε του να διαγράψει την δημοσίευση του.

Ακόμα και αν δεν καταφέρετε πολλά, θα έχετε καταφέρει να δώσετε ελπίδα σε κάποιο άτομο που θα διαβάσει το σχόλιο σας και θα νιώσει ότι κάποιοι εκεί έξω είναι μαζί του.

Πείτε τους να σταματήσουν… Κάποιοι θα το κάνουν!

Σας Έχει Συμβεί Κάτι Τέτοιο;

Έχετε προσωπική εμπειρία τέτοιας συμπεριφοράς; Μήπως έχετε παρακολουθήσει παρόμοια συζήτηση; Μήπως ακόμα έχετε διαφορετική άποψη και πιστεύετε ότι οι παχύσαρκοι είναι απλά αδύναμοι χαρακτήρες ή κάτι τέτοιο;

Αφήστε το σχόλιο σας κάτω από το άρθρο μου! Να προσέχετε τον εαυτό σας. Γιώργος

24 σκέψεις για το “Είμαι Ρατσιστής Κι Εσείς Είστε Όλοι Χοντροί! Τι Θα Κάνετε Γι Αυτό;”

 1. Γεια χαρα,
  Ειμαι σε σχεση με εναν άνθρωπο, ο οποίος τον τελευταίο χρόνο έβαλε 20 κιλά. Πάντα ήταν υπεβαρος, κ δεν με ενοχλουσε αυτό, αλλα τελευταια με τη καραντινα, αφεθηκε εντελως. Ενω βλέπω οτι ντρεπεται για το οτι πχ. πλεον δεν του κανουν τα ρουχα, ή δεν θελει να τον δουν στη παραλια, παραλληλα δεν δειχνει καμια ορεξη να ασχοληθει με τον εαυτο του, και δυστυχως βλεπω να πεφτει συνεχως. Εγώ πάντα του λεω να μην τον νοιαζει τι θα πουν οι αλλοι κ να κοιταζει την υγεια του, η οποια ειναι γενικα ταλαιπωρημενη. Νομίζω όμως οτι για να καλυψει αυτη την “θλιψη” φαινεται οτι θελει συνεχως να τρωει. Μπορω κατ’ αρχην να του πω κατι για να τον βοηθησω; ή είναι κατι που πρεπει να δει μονος;

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Γεια σου Σύννεφο. Αν έβαλε τόσα κιλά μέσα σε έναν χρόνο και δεν έχει παθολογικό πρόβλημα (που καλό θα ήταν να κοιτάξετε), τότε σίγουρα μπορεί να τα χάσει το ίδιο εύκολα. Προσωπική μου γνώμη είναι πως είναι πολύ σημαντικό να μην τον αφήσεις μόνο του σε όλο αυτό, όμως να μην τον “στοιχειώσεις” κιόλας κουράζοντας τον ή κάνοντας τον να νιώθει άβολα. Υπενθύμιζε του με τον τρόπο σου ότι βρίσκεσαι εκεί γι αυτόν, και όταν κρίνει θα ανοιχτεί και θα δεχτεί να συνεργαστείτε.

   Σε κάθε περίπτωση, αυτός ο κύκλος “τρώω επειδή νιώθω θλίψη >> νιώθω θλίψη επειδή τρώω/παχαίνω >> ξανα-τρώω επειδή νιώθω θλίψη…” είναι λίγο ζόρικος και καλό θα ήταν επίσης, να δείτε μεταξύ σας το ενδεχόμενο να μιλήσετε με κάποιον ειδικό, αν θεωρείτε ότι χάνεται κάπου ο έλεγχος.

   Όλα αυτά, χωρίς να τον αγχώσεις και χωρίς να τον πιέσεις. Η αγάπη σου και η παρουσία σου δίπλα του θα τα οδηγήσει όλα στον δρόμο τους!

 2. Δεν έχω ιδέα τη να κάνω είμαι θεοχοντρος 15 χρονών 1.78 102 κιλά παντα Ειμουν τοφαλος αλλά όχι τόσο πολυ έχω κατάθλιψη είμαι όλη μέρα σε ένα γ#μο σπιτι καί δεν κάνω τίποτα δεν έχω όρεξη να κάνω τίποτα βγαίνω έξω και νιώθω ότι όλοι με κοιτάνε λές και είμαι από άλλον πλανητη πραγματικα δεν έχω ιδέα τη να κάνω παντα με κοροϊδεύανε αλλά τώρα έχω βαρεθεί

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Γεια σου Alex. Πήγαινε στο γυμναστήριο! Σταμάτα να εκφράζεσαι έτσι και ξεκίνα γυμναστική. Αν δεν σεβαστείς εσύ πρώτα τον εαυτό σου, μην περιμένεις να το κάνουν οι άλλοι. Κάνοντας γυμναστική (και με βάση την ηλικία σου), θα δεις απίστευτη αλλαγή στο σώμα σου και την ψυχολογία σου, ακόμα και αν μείνεις ακριβως στα κιλά που βρίσκεσαι σήμερα. Αυτό στο στο υπογράφω, επειδή το έχω βιώσει προσωπικά. Θα δεις πόσο θα αγαπήσεις το σώμα σου. Σταμάτα να ζυγίζεσαι και παθιάσου με την γυμναστική. Αγάπησε την και τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους. Σου το υπόσχομαι.

 3. Γεια σας Κύριε Γιώργο Πώς είστε;Είμαι και εγώ παχύσαρκη είμαι 97 κιλά και καθημερινά μου κάνουν μπουλιγκ. Πήρα κιλά λόγω επιλόχειας κατάθλιψης εδώ και οχτώ ΧΡΟΝΙΑ. Κάνω προσπάθεια να τα χάσω κάνω διατροφή δεν ξέρω τι να όμως με το μπουλιγκ έχω ακούσει άσχημα πράγματα και στο δρόμο και στο Σχολείο που πηγαίνω το παιδάκι μου.Τι με συμβουλεύετε να κάνω; Με εκτίμηση προς το πρόσωπο σας και αγάπη…

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Γεια σου Ιωάννα. Η σύντομη απάντηση είναι “κλείσε τα αυτιά σου”. Τα άτομα που κάνουν τέτοιου είδους μπούλινγκ, προσπαθούν να καλύψουν τα δικά τους κενά και να κερδίσουν πόντους μειώνοντας τον άλλον. Κάτι σαν να ζούν μια καλύτερη ζωή μέσα σε μια στιγμή, απλά και μόνο επειδή υποβίβασαν εσένα.

   Χαίρομαι ιδιαίτερα που αναφέρεις ότι έχεις ξεκινήσει την διατροφική σου διαδρομή. Να θυμάσαι δυο πράγματα. Ότι χρειάζεται χρόνος και όχι κόπος. Έχουν περάσει τόσα χρόνια. Δεν πειράζει αν δεν είσαι μοντέλο μέχρι το καλοκαίρι. Κάνε σταθερά βήματα και μην κοιτάξεις ποτέ πίσω, αλλά ούτε και στο πλάι (σε αυτούς που σου χαλούν την ψυχολογία).

   Στόχος σου είναι κάποια ημέρα να έχεις βελτιώσει ΕΣΕΝΑ στο σύνολο σου. Να έχεις μάθει καινούρια πράγματα, να έχεις βελτιώσει την υγεία και την εικόνα σου. Τότε να απαντήσεις στο μπούλινγκ με “αγάπη” όπως ακριβώς ανέφερες στο μήνυμα σου. Θα βοηθήσεις τον κόσμο μέσα από την εμπειρία που θα αποκτήσεις και θα χαμογελάς σε όσους σε πλήγωσαν. Τότε θα νιώσεις την πραγματική πληρότητα. Προς το παρόν… Συγκεντρώσου στον στόχο σου και… κλείσε τα αυτιά σου!

 4. Εχω ζησει το bullying σε ολο του το μεγαλειο οταν ημουν μικρη.Εχω καταφερει να γινω σαν μοντελο για να μπω στο ματι μερικων στην ηλικια των 20 και αλλα μετα απο εγκυμοσυνες και θηλασμους και πολλα παιδικα τραυματα απο οικογενεια και φιλους παλεθω με δαιμονες.

  Φυσικο ειναι να δυσκολευομαι και οταν αρχιζω μια προσπαθεια πισωγυριζω μαλλον οταν αυτα τα τραυματα ερχονται στην επιφανεια, Το αστειο ειναι οτι ολοι εκεινοι που με κοροιδευαν παλια δεν ειναι σε καλυτερη κατασταση σημερα…αλλα ομως εχουν ακομη του εαυτους τους πολυ ψηλα στην μικρη κοινωνια οπου ζουνε…

  Αποφευγω να παω πλεον εκει στα πατρια εδαφη οπου μου καταστρεψανε την αυτοπεποιθηση αλλα προσπαθω παλευω μεσα μο καθε μερα..Δεν ειναι η διαιτα το προβλημα εχω καταληξει…ειναι βαθυτερο εχει να κανει με το υποσυνειδειτο που σου λεει …μα πως εισαι ετσι? Δεν σου αξιζει να αηγαπηθεις…Εκει μαλλον ειναι το κουμπι αλλα πως να το βρεις αυτο το κουμπι ειναι το μεγαλο θεμα…

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Αθανασία μου, όλοι οι άνθρωποι αξίζουν αν αγαπηθούν και όλοι αγαπιούνται. Δεν μπορείς να έχεις την πλήρη εκτίμηση από όλο τον κόσμο. Πάντα θα υπάρχουν γύρω σου άνθρωποι που σε νοιάζονται και σε στηρίζουν και άνθρωποι που πιθανόν σε ζηλεύουν ή σε μισούν. Εσύ επιλέγεις σε ποιους θα δώσεις την ενέργεια σου. Να το θυμάσαι αυτό.

   Δεν χρειάζεται να είσαι “σαν μοντέλο”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεις. Η πρώτη κατηγορία ανθρώπων, σε αγαπάει ακριβώς γι αυτό που είσαι. Μην ψάχνεις απεγνωσμένα την αποδοχή των υπολοίπων, γιατί θα κουραστείς. Τα χρόνια περνούν και συνεχώς θα βρίσκεσαι σε μια ατέλειωτη προσπάθεια που θα σε ταλαιπωρεί και θα σε φθείρει.

   Κοίταξε γύρω σου και διάλεξε τι αξίζει να αποσπάσει την προσοχή σου και ποιοι είναι αυτοί που θα επιλέξεις να τους χαρίσεις λίγη από την ενέργεια σου!

 5. Γεια σας. Με λένε Γεώργιο, είμαι 27 χρονών έχω υποθυρεοειδισμό και από τον θυρεοειδή μου έχει δημιουργηθεί κατάθλιψή που τρώνε. Προσπάθησα να κάνω διατροφή άλλα δεν μπορώ και μου την λένε όλοι που έχω κιλά αυξημένα. Είμαι απελπισμένος οι ρατσιστές δεν ντρέπονται σήμερα μου την είπε μία. Μου λέει δεν με βλέπει ερωτικά επειδή έχω αυξημένα κιλά.

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Γεια σου Γεώργιε. Το ότι έχεις κατάθλιψη και θέλεις συνέχεια να τρως, είναι ένα θέμα που σίγουρα θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να το ξεπεράσεις. Σίγουρα δεν θα τα καταφέρεις, αν απλά αποδεχτείς την κατάσταση.

   Μην αφήνεις την ζωή σου να κυλάει όπως “χαράζει” εκείνη. Να αντιστέκεσαι και να επιδιώκεις τα πράγματα να γίνονται όπως θέλεις εσύ. Δεν είναι εύκολο. Είναι “ζόρικη” η ζωή και δεν υποχωρεί εύκολα. Με τον καιρό όμως, μπορεί να αλλάξεις πολλά πράγματα στον εαυτό σου και στην ψυχολογία σου.

   Μέχρι τότε, προσπάθησε κάθε φορά που σε κυριεύει η βουλιμία, να επιλέγεις κάτι πιο υγιεινό για να φας. Δεν χρειάζεται να κάνεις βουτιές στην ζάχαρη. Μπορείς να καλύψεις την πείνα και τις λιγούρες σου με τροφές που δεν θα σε βλάψουν και δεν θα σε παχύνουν. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα έχεις και τύψεις μετά από τον εκτροχιασμό σου, κάτι που σίγουρα θα βελτιώσει την διάθεση σου.

   Μην δίνεις σημασία στους ρατσιστές. Υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα. Αν δεν έβρισκαν “πάτημα” στα κιλά σου, θα τους ενοχλούσε η καταγωγή σου, το επάγγελμα σου, η μουσική που ακούς ή το χρώμα στα παπούτσια σου. Πάντα υπάρχει κάτι για να σε δείξουν με το δάχτυλο. Ξέχασε τους. Έτσι απλά.

   Όσο για την κοπέλα… Σίγουρα υπάρχουν και αγενείς γύρω μας. Δεν χρειάζεται να χαλάμε την ημέρα μας. Δεν γίνεται στον κόσμο όλοι να είναι ακριβώς όπως θα θέλαμε εμείς. Κοιτάζουμε μπροστά και κάνουμε νέες παρέες και νέες προσπάθειες να γνωρίσουμε κόσμο. Δεν είναι όλοι και όλες έτσι. Να είσαι σίγουρος γι αυτό!

 6. Καλησπέρα είμαι 18 χρόνων και μια ζωή από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι γεμάτουλα_χοντρή την χειρότερη αντιμετώπιση την έχω από τους γονείς μου που κάθε μέρα που υπενθυμίζουν το βάρος μου έχω κάνει 2 φορές διατροφή χάνοντας από 10 κιλά την κάθε φορά αλλά μετά τα ξαναπήρα…

  Γράφτηκα γυμναστήριο πήγα μόνο 3 φορές το χρόνο και πλέον οι γονείς μου δεν με πιστεύουν ότι θέλω να αδυνατίσω και δεν με βοηθάμε οικονομικά για να ξανα αδυνατίσω και το κακό είναι ότι δεν είναι τόσο χοντρή όσο με παρουσιάζουν ….είμαι 1.62 και 65 κιλά

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Γεια σου Ρένια. Όχι. Δεν είσαι χοντρή. Είσαι ένα πολύ όμορφο κορίτσι. Είδα την φωτογραφία στο προφίλ σου και στο λέω με μεγάλη σιγουριά. Εκτός αυτού, το ύψος και το βάρος σου δεν δείχνουν κάτι τραγικό. Να ξέρεις… Οι μόδες έχουν αρχίσει να αλλάζουν. Οι γυναίκες πάντα μας άρεσαν να έχουν “πιασίματα” και επιτέλους σταμάτησε η βιομηχανία του μάρκετινγκ, να φορτώνει ενοχές τα κορίτσια που δεν είναι ασθενικά και αδύναμα από την πείνα.

   Είμαι σίγουρος πώς οι γονείς σου σε αγαπάνε και θέλουν να σε βοηθήσουν. Το έχουν κάνει άλλωστε. Πλήρωναν γυμναστήριο, στο οποίο δεν πήγαινες. Ακόμα και η συνεχής πίεση για το βάρος σου, είμαι σίγουρος ότι πηγάζει από την θέληση τους να σε βοηθήσουν. Προφανώς δεν το κάνουν με τον τρόπο που θα ήθελες. Μπορείς να τους καταλογίσεις ότι έχουν λάθος τρόπο, όχι όμως ότι δεν σε νοιάζονται και δεν θέλουν το καλό σου. Όλοι μας κάποια στιγμή ζήσαμε παρόμοιες καταστάσεις με τους γονείς μας. Σήμερα τις θυμόμαστε και χαμογελάμε!

   Θέλω να ξεχάσεις το βάρος σου. Σταμάτα να μετράς κιλά και θερμίδες. Στόχος σου στο εξής θα είναι Η ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ! Κάθε φορά που θα βάζεις κάτι στο στόμα σου, θα κάνεις την ερώτηση: “Βελτιώνει την υγεία μου ή με βλάπτει;”

   Θα τρως κάτι επειδή έχει πολλές βιταμίνες, ή επειδή βοηθάει στην ενυδάτωση, ή επειδή κάνει καλό στο δέρμα, ή επειδή βελτιώνει την πέψη, κλπ κλπ. Δεν έχει σημασία ο λόγος, ούτε το πόσο σημαντικός είναι. Αρκεί να έχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα στο σώμα σου.

   Πάντα θα τρως κάτι για κάποιον λόγο και όχι γιατί σου αρέσει να το μασάς!

   Φτιάξε την διατροφή σου Ρενια. Είναι η καλύτερη επένδυση που θα κάνεις ποτέ στην ζωή σου. Ακόμα και στα ίδια κιλά να μείνεις, θα έχεις πιο φρέσκο πρόσωπο, καλύτερη διάθεση και περισσότερη ενέργεια. Το σώμα σου θα δείχνει αλλιώς, και η ζυγαριά μπορεί να εμφανίζει το ίδιο ακριβώς νούμερο. Με τον καιρό θα διώξεις και λίγο λίπος από επάνω σου. Αυτό θα είναι bonus. Δεν αλλάζεις διατροφή για να χάσεις βάρος. Να το θυμάσαι αυτό.

   Θέλω να κλείσεις τα αυτάκια σου και να φτιάξεις την διατροφή και την ζωή σου γενικότερα. Να βγαίνεις βόλτες και να περπατάς. Να γελάς και να τρως υγιεινά. Πίστεψε με. Τα υπόλοιπα θα γίνουν όλα μόνα τους. Σου το υπόσχομαι.

   Μια σημείωση…

   Δεν χρειάζεται να ενημερώσεις τους δικούς σου για τις αποφάσεις σου, ούτε να τους ζητήσεις να κάνουν τίποτα παράξενα ψώνια για να τρως καλύτερα. Οταν θα κάθεσαι στο τραπέζι του σπιτιού σου ή σε κάποιο εστιατόριο, απλά θα διαλέγεις αυτά που πιστεύεις ότι σου κάνουν καλό και θα τα τρως. Δεν θα δίνεις εξηγήσεις. Θα χαμογελάς, θα πίνεις και ένα ποτήρι νερό και θα συνεχίζεις την ζωή σου.

   Ολα θα πανε καλά. Θα το δέις. Είμαι σίγουρος για αυτό!

 7. Καλημέρα έχω χάσει 100 κιλά όχι όμως με δίαιτα. Έχω ζήσει τον απόλυτο ρατσισμό σε εργασία κτλ ΠΑΝΤΟΥ. Κλαίω ακόμη και σήμερα όταν θυμάμαι τις στιγμές αυτές μετά από 4 χρόνια. Νομίζω πως ποτέ δεν θα ξεπεράσω αυτό που έζησα.

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Γεια σου Βασιλική. Πραγματικά έχεις κάνει έναν καταπληκτικό άθλο! Άφησε το παρελθόν πίσω σου και ζήσε την ζωή που κέρδισες. Ο κόσμος μας είναι σκληρός, αλλά εμείς με τον καιρό μαθαίνουμε να προσπερνάμε καταστάσεις. Οι αναμνήσεις, καλές ή κακές δεν σβήνονται εύκολα. Καλύτερα όμως, γιατί συγκρίνοντας και αξιολογώντας τα αποτελέσματα μας, γινόμαστε καλύτεροι. Να είσαι καλά και να περνάς όμορφα!

 8. ArxizoDiaita.gr καλή αρχή και καλή επιτυχία.Θα ήθελα να πω πολλά,πάρα πολλά αλλά αυτή τη στιγμή μόνο κλαίω.Με δυσκολία έγραψα αυτά που έγραψα.Σίγουρα θα γίνεις η καθημερινή μου παρέα.Καλή επιτυχία και πάλι.

  1. Ειλικρινά χαίρομαι Ειρήνη που βρήκες κάτι που σε εκφράζει στο άρθρο μου. Εύχομαι να μπορέσεις μέσα από την σελίδα μου να βρεις διέξοδο σε όλα όσα σε ταλαιπωρούν. Όταν έχεις χρόνο και νιώθεις ότι θέλεις να μοιραστείς κάτι μαζί μας, να ξέρεις ότι είμαστε όλοι εδώ να σε ακούσουμε..!

   Καλώς ήρθες στην παρέα μας. Καλή συνέχεια!

   1. Από την ημέρα που ήρθα :εδώ: κι από τη στιγμή που μπήκες στον κόπο να μου απαντήσεις σε ένα mail που σου έστειλα λέγοντας σου πόσο παραιτημένη είμαι και πόσο έχω αφεθεί… Κάθε φορά που στέλνεις email, βάζω ένα ποτήρι νερό και πίνοντας το γουλιά γουλιά διαβάζω με πολύ χαρά αυτά που γράφεις. Και στο τέλος κάθε κειμένου σου ξεκινάω από την αρχή την προσπάθεια.. Χιλιάδες Ευχαριστώ!! Είσαι πάρα πολύ βοηθητικός!! Να είσαι πολύ πολύ καλά!!!

    1. Γιώργος Καρτάλιας

     Χαίρομαι πολύ Κατερίνα που καταφέρνω να σε βάλω σε σκέψεις και σε ευχαριστώ με την σειρά μου για τα καλά σου λόγια. Μηνύματα σαν το δικό σου μου δίνουν λίγη ακόμα ενέργεια να συνεχίζω την προσπάθεια μου. Δεν θέλω να καταφέρω πολλά. Αρκεί να κερδίζω ένα νέο χαμόγελο κάθε φορά. Όπως λέει και το κομματάκι που έχεις στο link σου: “Οι άνθρωποι είναι σαν τα ποτάμια που περνούν βουνά και αμμόλοφους για να φτάσουν στην θάλασσα…”

     1. Νίκη Χριστοδούλου

      Εξαιρετικά όλα σου τα άρθρα! Από την μέρα που γνώρισα την σελίδα σου ξανάρχισα διατροφή. Όλα αυτά που διαβάζω είναι όλα όσα νοιώθω καθημερινά. Διαβάζοντας όμως τις συμβουλές σου νιώθω πιο σίγουρη ότι αυτή την φορά θα πετύχω το όνειρο μου!!!Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!

     2. Γιώργος Καρτάλιας

      Γεια σου Νίκη. Όλοι έχουν δικαίωμα στην επιδίωξη το ονείρου. Είμαι κι εγώ σίγουρος ότι θα φτάσεις στον στόχο σου, αν έχεις υπομονή κι επιμονή. Σου εύχομαι καλό κουράγιο και καλή απόλαυση της νίκης (που ταιριάζει και με το όνομα σου!)

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top