Σας Παρακαλώ… Σταματήστε Να Μισείτε Το Σώμα Σας!

Μπορείτε να αγαπήσετε τη ζωή αν δεν αγαπήσετε πρώτα το σώμα σας; Πότε ήταν η τελευταία φορά που νιώσατε το μεγαλείο της δημιουργίας του;

Ζούμε σε έναν πολιτισμό που μισεί το σώμα. Δεν με πιστεύετε; Κοιτάξτε γύρω σας. Θέτουμε ανυπόστατα πρότυπα φυσικής ομορφιάς και επιστρατεύουμε μοντέλα για τα εκπροσωπήσουν.

Στην συνέχεια, πασαλείφουμε  τα μοντέλα με έλαια και make up, τα τοποθετούμε κάτω από “κολακευτικό” φωτισμό και τους κάνουμε ανελέητο Photoshop.

Γιατί δεν έχετε την ίδια εμφάνιση; Γιατί δεν είστε τόσο όμορφη;

Παίρνουμε τις παραπλανητικές αυτές φωτογραφίες και τις παρουσιάζουμε στον κόσμο, ισχυριζόμενοι όχι μόνο ότι αυτό είναι ελκυστικό, αλλά επίσης “φυσιολογικό”.

Γυναίκα. Πίνακας.

Ανίκανοι να υιοθετήσουμε αυτό το φανταστικό και μη ρεαλιστικό επίπεδο ομορφιάς και τελειότητας, απεχθανόμαστε και καταστρέφουμε τα σώματά μας.


Matcha Slim

Το Matcha Slim
Αλλάζει Τα Δεδομένα
Στο Αδυνάτισμα Και Την Ευεξία!

Είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό τσάι αδυνατίσματος. Οι πρώτες εντυπώσεις μέσα στο 2024 είναι θετικές και η ανταπόκριση των χρηστών εξαιρετική!

Διάβασε την ειλικρινή αξιολόγηση μου.

*(Θα σου δώσω link για 50% έκπτωση!)


Αυτό το επιτυγχάνουμε με πολλούς τρόπους. Είτε εστιάζουμε στις φυσικές μας ατέλειες και λιμοκτονούμε προκειμένου να εξαφανιστούν, ή προσπαθούμε να τις εξαλείψουμε με υπερβολική άσκηση.

Αν τίποτα από αυτά δεν πετύχει, τότε προσπαθούμε να παγώσουμε τα συναισθήματα ανεπάρκειας που μας διακατέχουν μέσω εθισμών όπως σεξ, ναρκωτικά, αλκοόλ, τελειομανία, στοιχήματα, παιχνίδια, υπερβολικό φαγητό, εργασία, καθάρισμα, ψώνια και ύπνο.

Όπως και να το δείτε, είμαστε ένας πολιτισμός που αισθάνεται πολύ άβολα με δικιά του ευθύνη. Υπολογίζουμε την κρίση και την εντύπωση των άλλων περισσότερο απ’ ότι εκτιμάμε την εκπληκτική δημιουργία που είναι το σώμα μας.

Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου το Learning From Leonardo, ένα αξιόλογο βιβλίο που κάνει μία βαθιά ανάλυση στα σκίτσα και τις σημειώσεις του διάσημου ζωγράφου Leonardo da Vinci.

Καθώς ξεφύλλιζα το βιβλίο, είχα εντυπωσιαστεί πλήρως από τον θαυμασμό του Leonardo προς το ανθρώπινο σώμα. Ανατρέχοντας στα σκίτσα του, όλοι μπορούν να καταλάβουν ότι ο Leonardo είχε μεγάλη αγάπη και σεβασμό στην ζωή.

Ο ίδιος ο Leonardo μία φορά είχε πει:

Μην αφήσετε τον θυμό σας ή την εμπάθεια σας να καταστρέψουν μία ζωή, γιατί ειλικρινά, αυτός που δεν την εκτιμάει, δεν του αξίζει να την έχει.

Είναι η κακεντρέχεια της κουλτούρας μας προς τα σώματά μας υπεύθυνη για την εξάλειψη της ευτυχίας στην ζωή μας; Μήπως ο θυμός και η περιφρόνηση για την εικόνα μας καταστρέφει την ευτυχία μας;

Έχω δει ανθρώπους να σπαταλούν χρόνο και ενέργεια – την ουσία της ζωής τους – στην ψύχωση με την εμφάνισή τους και τις δίαιτες, ή τις προπονήσεις με βάρη και την γυμναστική, ή με τους χοντρούς αστραγάλους και τα κενά των μηρών.

Πίνακας "Golden Dawn"

Το σώμα σας δεν έχει φτιαχτεί για να του συμπεριφέρεστε σαν αντικείμενο ελέγχου από άλλους. Έχει δημιουργηθεί για να το εκτιμάτε ως το πιο απίστευτο και εξελιγμένο όργανο που έχετε για να υπάρχετε στον κόσμο.

Η ζωή έχει πολλά παραπάνω από αυτά που βλέπουμε με τα μάτια μας, αλλά ξοδεύουμε τόσο πολύ χρόνο εστιάζοντας στον εαυτό μας που θα μπορούσαμε και να κοιμόμαστε. Ο John Patrick Shanley έγραψε ότι:

Μόνο λίγοι άνθρωποι είναι ξύπνιοι και ζουν σε μία κατάσταση διαρκούς ενθουσιασμού.

Θυμάστε όταν ήμασταν παιδιά; (Ξέρετε, πριν το σχολείο και όλες αυτές τις ανοησίες.)

Αγαπούσαμε τη ζωή. ΤΗΝ ΑΓΑΠΟΥΣΑΜΕ!

Κάθε στιγμή της ήταν μία απόλυτα καταπληκτική περιπέτεια. Το κολύμπι; Εκπληκτικό. Η ανάμιξη χρωμάτων; Εκπληκτική. Το χοροπήδημα πάνω σε έναν σωρό από φύλλα; Εκπληκτικό. Το να έχουμε έναν σκύλο για κατοικίδιο; Εκπληκτικό! Το άγγιγμα ενός ζωυφίου; ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!

Στην ηλικία αυτή, τα παιδιά δεν νοιάζονται για το τι σκέφτονται οι άλλοι γι’ αυτούς… και γιατί θα έπρεπε; Η φύση είναι τόσο εκπληκτική! Και αν η φύση είναι τόσο εκπληκτική – και τα σώματά τους προήλθαν από την φύση – τότε τι σημαίνει αυτό γι’ αυτά;

Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα παιδιά κυνηγούν τη ζωή με τέτοιο ζήλο και τέτοια ενέργεια που δεν χρειάζεται ποτέ να ανησυχήσουν για δίαιτα και γυμναστική.

Πιστεύω ότι υπάρχει άμεσος συσχετισμός μεταξύ της αγάπης μας για την ζωή και της αγάπης μας για τον εαυτό μας.

Πιστεύω ότι όσο περισσότερο σεβόμαστε, εκτιμάμε και αγαπάμε τα πάντα τριγύρω μας, τόσο περισσότερο θα σεβόμαστε, εκτιμάμε και αγαπάμε τον εαυτό μας (και το σώμα μας).

Και όσο περισσότερο εκτιμάμε τον εαυτό μας και τον κόσμο τριγύρω μας, τόσο περισσότερα θα μπορούμε να επιτύχουμε.

Γυναικείο πορτραίτο.

Ο Leonardo da Vinci είναι ένα φαινομενικό παράδειγμα αυτής της σκέψης.

Ο άνθρωπος αγαπούσε την ζωή! Ο ασταμάτητος ενθουσιασμός του με τη ζωή ήταν ταυτόχρονα παιδιάστικος και ιδιοφυής. Ως άμεσο αποτέλεσμα της αγάπης του για τη ζωή, τα πράγματα που κατάφερε να επιτύχει στην ζωή του ήταν μαγευτικά.

Ήταν ζωγράφος, γλύπτης, εφευρέτης, αρχιτέκτονας, χαρτογράφος, βοτανολόγος, μαθηματικός, μηχανικός, γεωλόγος και τόσα άλλα!

Και παρ’ όλα αυτά, στο ταξίδι κατανόησης της ζωής, έμαθε την θεμελιώδη αλήθεια:

…και αν αυτό (το σώμα), εμφανίζεται σ’ εσάς εκπληκτικής κατασκευής, να θυμάστε ότι δεν είναι τίποτα μπροστά στην ψυχή που κατοικεί στην κατασκευή αυτή· γιατί αυτή πραγματικά, όπως και να είναι, είναι ένα θεϊκό πράγμα.

Σας παρακαλώ σταματήστε να μισείτε το σώμα σας!

Όχι μόνο είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να βρισκόμαστε στον κόσμο, αλλά επίσης είναι ξενιστής ενός θεϊκού πράγματος – του εαυτού σας. Είστε φανταστικά όμορφοι-ες και μοναδικές δημιουργίες και γεννηθήκατε για να επιτύχετε μεγάλα πράγματα.

Όσο πιο σύντομα το συνειδητοποιήσετε αυτό, τόσο πιο σύντομα θα ξυπνήσετε στον ένδοξο κόσμο που υπάρχει τριγύρω σας.

Να περνάτε καλά και να αγαπάτε το σώμα σας, τη ζωή σας και τους ανθρώπους. Γιώργος

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top