“Θα Γνωρίσω Καλύτερα Τον Εαυτό Μου…”

Η μόνη απόφαση που αξίζει να τηρήσεις μπαίνοντας στη διαδικασία μίας δίαιτας.

Υποσχέσεις...

Το άρθρο έγραψε και μου προσέφερε η φίλη μου Eva Saga από το Jajala Majala. Την ευχαριστώ και ελπίζω να αφιερώσει πάλι λίγο από τον χρόνο της, ώστε να μου στείλει κάτι εξίσου όμορφο!

Κάποιοι το λένε «New Year’s resolutions» και είναι πολύ της μόδας τελευταία. Τι είναι ακριβώς;

Μα το να παίρνουμε αποφάσεις που συνήθως ποτέ δεν κρατάμε… τουλάχιστον, όχι όλες, ας μην είμαι κι εντελώς αρνητική. Έχει πλάκα, θα μου πεις. Επίτρεψέ μου να αμφιβάλλω και να είμαι λίγο αυστηρή πάνω σε αυτό.


Matcha Slim

Το Matcha Slim
Αλλάζει Τα Δεδομένα
Στο Αδυνάτισμα Και Την Ευεξία!

Είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό τσάι αδυνατίσματος. Οι πρώτες εντυπώσεις μέσα στο 2024 είναι θετικές και η ανταπόκριση των χρηστών εξαιρετική!

Διάβασε την ειλικρινή αξιολόγηση μου.

*(Θα σου δώσω link για 50% έκπτωση!)


Γιατί να πεις κάτι που μέσα σου πραγματικά και με απόλυτη ειλικρίνεια δεν έχει κατασταλάξει;

Γιατί να κάνεις λίστες επί των λιστών, να τις κολλάς στο ψυγείο, στη ντουλάπα, στον καθρέφτη του μπάνιου, να τις βλέπεις και ν’ αγχώνεσαι, να τις βλέπεις και να νιώθεις ανήμπορος άνθρωπος αφού, ο καιρός περνά κι εσύ δεν τα καταφέρνεις όσο νόμιζες, ο καιρός περνά κι εσύ δεν έκανες όσα υποσχέθηκες στον εαυτό σου, ο καιρός περνά κι εσύ είσαι ο ίδιος άνθρωπος.

Έχει κανένα νόημα να κουβαλάς αυτό, το όποιο βάρος; Όχι, θα μου πεις.

Γιατί το βάρος, δεν είναι εξωτερικά, δεν είναι τόσο εμφανές όσο νομίζεις, δεν είναι αυτό που επηρεάζει το τι θα φορέσεις και σε ποιους θα αρέσεις. Το βάρος είσαι εσύ. Εσύ, η αρνητική σου διάθεση, η πεσμένη σου ψυχολογία.

Το βάρος είναι αυτό που θέλεις να είσαι και δεν είσαι, αυτό που θέλεις να κάνεις κι εμποδίζεις εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου από το να το κάνει, του βάζεις εμπόδια, τον περδικλώνεις με την κάθε ευκαιρία, τον αποσυντονίζεις.

Ξέρεις πότε το κάνεις αυτό;

Όταν παίρνεις αποφάσεις επειδή πρέπει, δίχως να έχεις πρώτα βουτήξει μέσα σου να γνωρίσεις τον εαυτό σου και τις πραγματικές σου ανάγκες.

Θα χάσω βάρος... Θα αρχίσω γυμναστήριο... Θα κόψω το κάπνισμα...

Θέλεις να σου πω τι θα κάνεις για να αλλάξεις αυτή τη νοοτροπία, επιτρέποντας στη ζωή σου σιγά-σιγά να βάλει ρότα προς τα εκεί που εσύ θέλεις, κι όχι όπου εκείνη σε πάει;

Αρκεί λίγος χρόνος κάθε μέρα για να γνωρίσεις τον εαυτό σου. Ρώτα:

  • Ποιος στ’ αλήθεια είμαι;
  • Γιατί δεν καταφέρνω αυτό που θέλω;
  • Που οδηγούμαι αν συνεχίσω έτσι;
  • Είμαι ευτυχισμένος/η;

Ειδικά την τελευταία ερώτηση πρέπει να την κάνεις συχνά στον εαυτό σου.

Υπάρχουμε απλά, πορευόμαστε στην κάθε μέρα που η ζωή μας φέρνει, τρώγοντας ουσιαστικά τον πολύτιμο χρόνο μας πάνω σε τούτο τον πλανήτη.

Αν όμως μπούμε στη διαδικασία να αποκαλύψουμε στον εαυτό μας αν είμαστε καλά, αν είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι, αν οι στιγμές που γίνονται ευχάριστες αναμνήσεις είναι περισσότερες από εκείνες της θλίψης και της μιζέριας, τότε βρίσκουμε και τον σκοπό μας αλλά και τον τρόπο για να τον εκπληρώσουμε.

Τρέμε New Year’s Resolutions λοιπόν! Για εμάς η κάθε μέρα θα είναι μία νέα αρχή που θα μας οδηγεί στον σκοπό μας: να γίνουμε καλύτεροι, ευτυχέστεροι άνθρωποι όπως το επιθυμούμε.

Αρκεί μια πραγματική, ειλικρινής απόφαση. Μία μονάχα… για ν’ αλλάξει ο τρόπος που βλέπουμε τον εαυτό μας, οπότε και ο κόσμος που μας περιβάλλει.

Εικόνες: henry4school.fr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top