Περπάτημα Και Αδυνάτισμα: Οι Θερμίδες Είναι Πλέον Παρελθόν

Το αδυνάτισμα συνήθως μοιάζει δύσκολη υπόθεση. Για σκεφτείτε λίγο όμως. Παρατηρήστε γύρω σας. Όσοι φίλοι ή συγγενείς σας έχουν το «ιδανικό» βάρος, δείχνουν να ζουν μια μίζερη ζωή; Φαίνονται να ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα για να κρατούν κάποιο επίπεδο στο βάρος τους;

Όχι. Τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα όσο νομίζετε.

Σίγουρα θα σκέφτεστε ότι οι φίλοι σας δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι, γιατί έτσι και αλλιώς έχουν φυσιολογικό βάρος. Πιστέψτε με. Αυτό μπορεί να ανατραπεί ανά πάσα στιγμή.

Αυτό που θέλω να καταλάβετε, είναι ότι δεν χρειάζεται κάτι να είναι πολύπλοκο ή βασανιστικό για να δώσει αποτελέσματα. Πολλές φορές η λύση σε κάποιο πρόβλημα είναι απλή και βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας.

Μείνετε μαζί μου. Θα προσπαθήσω να σας ξεμπερδέψω λίγο.


Matcha Slim

Το Matcha Slim
Αλλάζει Τα Δεδομένα
Στο Αδυνάτισμα Και Την Ευεξία!

Είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό τσάι αδυνατίσματος. Οι πρώτες εντυπώσεις μέσα στο 2024 είναι θετικές και η ανταπόκριση των χρηστών εξαιρετική!

Διάβασε την ειλικρινή αξιολόγηση μου.

*(Θα σου δώσω link για 50% έκπτωση!)


Χάστε βάρος περπατώντας. Οι θερμίδες δεν έχουν σημασία.

Αν θέλετε να χάσετε βάρος, θα χρειαστεί να προσθέσετε τρία βασικά συστατικά στην συνταγή της επιτυχίας.

 1. Δίαιτα
 2. Γυμναστική
 3. Χάπια Αδυνατίσματος

Το μόνο που μπορεί να σας δώσει αποτελέσματα χωρίς την βοήθεια των υπολοίπων, είναι μια προσεγμένη δίαιτα συνήθως με λίγους υδατάνθρακες. Η άσκηση σίγουρα θα σας απογειώσει (αφού κάνετε δίαιτα) και αν πάρετε λιποδιαλύτες, το σώμα σας θα γίνει καυστήρας λίπους (αφού κάνετε δίαιτα και γυμναστική).

Μα στην αρχή έγραψα ότι υπάρχουν και εύκολες λύσεις.

Ναι. Υπάρχουν. Σήμερα θα σας δείξω πώς θα μπορέσετε να χάσετε βάρος. απλά… Περπατώντας!

Δεν χρειάζεται να διαβάσετε το υπόλοιπο άρθρο μου. Απλά αρχίστε να περπατάτε δυο με τρεις φορές την εβδομάδα, για μισή με μία ώρα. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους. Μην σας απασχολεί το πώς και το γιατί. Σημασία έχει το αποτέλεσμα.

Έτσι δεν είναι; Αν επιμένετε να θέλετε περισσότερες πληροφορίες… Συνεχίστε να διαβάζετε!

Περπατήστε τρεις φορές την εβδομάδα

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γυμναστείτε. Μπορεί να σηκώνετε βάρη, να τρέχετε, να κάνετε γιόγκα ή να μάθετε κάποια πολεμική τέχνη. Τα ομαδικά αθλήματα (βόλεϊ, μπάσκετ, ποδόσφαιρο) είναι πάρα πολύ καλές επιλογές επίσης.

Όποια φυσική δραστηριότητα και αν επιλέξετε, θα έχετε αποτελέσματα. Δεν έχει σημασία το πόσες θερμίδες θα κάψετε, ούτε το ποια θα είναι η ιδανική άσκηση που καίει το περισσότερο λίπος. Αν ασχοληθείτε με κάτι που δεν σας αρέσει, σύντομα θα το εγκαταλείψετε και καταλαβαίνετε ότι σε αυτή την περίπτωση το αποτέλεσμα θα είναι μηδενικό.

Το Περπάτημα Είναι Μια Εύκολη Λύση Με Γρήγορα Αποτελέσματα

Αν περπατάτε τρεις ώρες την εβδομάδα, θα χάσετε βάρος. Τελεία και παύλα!

Για κάθε ώρα που θα περπατάτε, θα καίτε 250 με 300 θερμίδες. Αυτό εξαρτάται βέβαια από την φυσική σας κατάσταση, το φύλο σας και την ταχύτητα που θα κινείστε. Αν έχετε πολλά κιλά επάνω σας, σίγουρα θα καίτε περισσότερες θερμίδες.

Τώρα… Αν μειώσετε κατά 250 τις θερμίδες που τρώτε καθημερινά, θα χάνετε μισό κιλό την εβδομάδα. Μην ψάχνετε τις πράξεις. Τις έχω κάνει εγώ για εσάς.

Περπάτημα για αδυνάτισμα με 6 χιλιόμετρα την ώρα.

*) Σε διάδρομο χωρίς κλίση, ένα άτομο 60 κιλών που περπατάει με 6 χιλιόμετρα την ώρα, θα κάψει περίπου 120 θερμίδες σε 30 λεπτά. Ανεβάζοντας την κλίση στο 5%, θα κάψει 200 θερμίδες στον ίδιο χρόνο. Αν μπορέσει να κρατήσει την ίδια ταχύτητα με 10% κλίση, θα κάψει 280 θερμίδες και στο 15% μπορεί να αγγίξει τις 360 θερμίδες μέσα σε μισή ώρα.

ΟΧΙ! Δεν Είναι Έτσι Τα Πράγματα!

Σταματήστε να μετράτε θερμίδες και να αντιμετωπίζετε τον οργανισμό σας σαν αυτοκίνητο. Σταματήστε να μετράτε το “calories in – calories out” ή “θερμίδες που τρώτε, μείον τις θερμίδες που καίτε”.

Αν σκοπός σας είναι να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίτε, καλύτερα να κάνετε μόνο δίαιτα. Μην ταλαιπωρείτε τον εαυτό σας χωρίς λόγο.

Για να κάψετε τις θερμίδες μιας σοκοφρέτας, θα πρέπει να χάσετε όλο το απόγευμα σας (αν υπολογίσετε τον χρόνο για γυμναστική, μπάνιο, ντύσιμο πριν και μετά). Είναι καλύτερα να μην την φάτε λοιπόν σε πρώτη φάση, παρά να τρέχετε “να την κάψετε”.

Με την ευκαιρία…

Μην τρέχετε στο γυμναστήριο (ή στον δρόμο), κάθε φορά που τρώτε, ώστε και πάλι να… το κάψετε! Χρειάζονται ώρες τρεξίματος για να κάψετε τις παραπάνω θερμίδες που φάγατε με την δικαιολογία ότι θα γυμναστείτε αργότερα.

Μην Περπατάτε Για Να Κάψετε Θερμίδες

Καίγοντας 250 θερμίδες, τρεις φορές την εβδομάδα, κανείς δεν έχασε βάρος. ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ όμως, πολλοί άνθρωποι άλλαξαν την ζωή τους!

Θα σας πω ένα μυστικό.

Κανείς δεν θα σας πει με σιγουριά γιατί το περπάτημα έχει αποτελέσματα στο αδυνάτισμα. Οι καλύτεροι καθηγητές στον κόσμο, συνήθως δίνουν ανεπαρκείς απαντήσεις και πολλές φορές καταλήγουν στην εύκολη εξήγηση με βάση τις θερμίδες.

Το καλύτερο..;

Μπορώ να σας εγγυηθώ ανεπίσημα, ότι με το περπάτημα χάνετε περισσότερο βάρος σε σχέση με το τρέξιμο ή οποιαδήποτε άλλη αεροβική άσκηση!

Ακόμα και στα πιο “ψαγμένα” προγράμματα Fitness, οι σύγχρονοι προπονητές και γυμναστές πάντα συμπεριλαμβάνουν περπάτημα σχετικά μεγάλων αποστάσεων (μέχρι μια ώρα), με μέτριο ρυθμό.

Μην ρωτήσετε γιατί το κάνουν.

Θα σας απαντήσουν και πάλι για τις θερμίδες ή κάτι τέτοιο. Ίσως παραδεχτούν ότι έχουν παρατηρήσει και οι ίδιοι τα αποτελέσματα του περπατήματος στους πελάτες τους.

Αυτό Που Μας Ενδιαφέρει Είναι Το Αδυνάτισμα

Έτσι δεν είναι; Αυτό δεν είναι που μετράει στο τέλος;

Εντάξει. Καταλαβαίνω. Ασκούμαστε για να βελτιώσουμε την φυσική μας κατάσταση και την γενικότερη υγεία μας, για να κοινωνικοποιηθούμε λίγο και για να διώξουμε το στρες της σύγχρονης εποχής.

Μπλα μπλα μπλα…

Περπάτημα και αδυνάτισμα

Είμαι σίγουρος ότι αυτό που σας ενδιαφέρει περισσότερο είναι να χάσετε βάρος εδώ και τώρα.

Πριν κλείσετε την σελίδα μου λοιπόν, σημειώστε κάπου τα παρακάτω:

 1. Πηγαίνουμε αρχικά και πυροβολούμε τον περιπτερά. Φροντίζουμε να ανατινάξουμε επίσης όλα τα περίπτερα της περιοχής μας.
 2. Κόβουμε το ψωμάκι, τις πατατούλες και τα μακαρονάκια, καθώς και τα κριθαράκια και όλα τα -άκια.
 3. Βγαίνουμε βολτίτσες στις πλατείες και χαζεύουμε βιτρίνες κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή που είναι ανοιχτά τα μαγαζιά. Τις Κυριακές τις περνάμε με την οικογένεια. Ας μην γυμναστούμε εκείνη την ημέρα(!)

(Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)

Περπάτημα Infographic Μικρή Εικόνα

Σας υπογράφω ότι θα χάσετε βάρος. Δεν έχει σημασία το «πόσο» και το «πότε». Αυτό που μετράει περισσότερο, είναι το ότι δεν θα πάρετε πίσω τα κιλά που θα χάσετε. Το υπογράφω και αυτό.

Υ.Γ.1: Δεν πληγώθηκε κανένας περιπτεράς κατά την συγγραφή αυτού του άρθρου. Αν έχετε περίπτερο, ελπίζω να καταλαβαίνετε τον αστεϊσμό μου και να κάνετε like!

Υ.Γ.2: Αν έχετε εμπορικό κατάστημα και εργάζεστε τις ημέρες που ανέφερα, μπορείτε να περπατάτε πριν και μετά την εργασία σας. Αφήστε λίγο μακριά το αυτοκίνητο ή κατεβείτε μια στάση νωρίτερα. Αφού τα ξέρετε τα κόλπα! 😉


Πηγές:


2 σκέψεις για το “Περπάτημα Και Αδυνάτισμα: Οι Θερμίδες Είναι Πλέον Παρελθόν”

 1. Πολύ καλό το άρθρο. Σε διάδρομο χωρίς κλήση σε ποιά ταχύτητα θα κάψουμε 300 θερμίδες σε μία ώρα ? Αναφέρομαι σε γυναίκα που μόλις έκοψε το κάπνισμα.

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Γεια σου Ελένη. Μου άρεσε πολύ η ερώτηση σου και πρόσθεσα μερικές πληροφορίες στο άρθρο μου, κάτω από το “Το Περπάτημα Είναι Μια Εύκολη Λύση Με Γρήγορα Αποτελέσματα”.

   Δεν μπορεί κανείς να ξέρει με ακρίβεια και σίγουρα παίζει ρόλο το βάρος που κουβαλάς. Σε διάδρομο χωρίς κλίση, μια γυναίκα που μάλλον δεν έχει την καλύτερη φυσική κατάσταση και πολύ πιθανόν έχει παραπανίσια κιλά, μπορεί να κάψει από 300 μέχρι 400 θερμίδες την ώρα, αν περπατάει χωρίς να της κόβεται η αναπνοή.

   Η ταχύτητα δεν έχει σημασία. Σκοπός είναι να μπορείς να μιλήσεις ενώ περπατάς χωρίς να σου κόβεται η αναπνοή, αλλά να μην μπορείς να τραγουδήσεις! Είναι ένα σημάδι που βάζω ο ίδιος για να ξέρω ότι πιέζομαι αρκετά, χωρίς υπερβολές.

   Αν αυτό το πετυχαίνεις περπατώντας με 10 χιλιόμετρα την ώρα, οκ. Αν το πετυχαίνεις με 3 χιλιόμετρα την ώρα… πάλι οκ.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top