19 Λόγοι Για Να Ξεκινήσετε Τρέξιμο Σήμερα

Δεν έχετε χρόνο ή αρκετή ενέργεια ή τα σωστά αθλητικά ρούχα και παπούτσια. Δεν έχετε σώμα για τρέξιμο ή σας πονούν οι σύνδεσμοι σας ή μπλα, μπλα μπλα…

ΕΙΜΑΙ ΔΡΟΜΕΑΣ επειδή τρέχω. Όχι επειδή τρέχω γρήγορα. Όχι επειδή τρέχω μεγάλες αποστάσεις.

Είμαι σίγουρος ότι κατά καιρούς έχετε σκεφτεί αμέτρητους λόγους για τους οποίους δεν μπορείτε να ξεκινήσετε τρέξιμο.

Ελάτε. Πείτε την αλήθεια… Δεν τρελαίνεστε και πολύ για τρέξιμο. Έτσι;

Ένα πράγμα έχω να απαντήσω σε όλες αυτές τις δικαιολογίες. Πώς θα ξέρετε ότι είναι όπως τα λέτε, αν δεν δοκιμάσετε πρώτα;


Matcha Slim

Το Matcha Slim
Αλλάζει Τα Δεδομένα
Στο Αδυνάτισμα Και Την Ευεξία!

Είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό τσάι αδυνατίσματος. Οι πρώτες εντυπώσεις μέσα στο 2024 είναι θετικές και η ανταπόκριση των χρηστών εξαιρετική!

Διάβασε την ειλικρινή αξιολόγηση μου.

*(Θα σου δώσω link για 50% έκπτωση!)


Η ομορφιά στο τρέξιμο είναι ότι όλοι μπορούν να δοκιμάσουν. 

Όλοι μπορούν να τρέξουν. Δεν χρειάζεται κάποιο ιδιαίτερο αθλητικό ταλέντο, ούτε χρόνια προπόνηση για να φτάσετε σε κάποιο επίπεδο. Αρκεί να ρίξετε το σώμα σας μπροστά και να κινείτε τα πόδια σας εναλλάξ. Τόσο απλά. Μπορεί να αλλάξετε την ζωή σας. Επίσης τόσο απλά.

Ας σας δώσω λοιπόν μερικούς λόγους για να ξεκινήσετε τρέξιμο. Για να δούμε. Θα συμφωνήσετε;

1.  Γιατί μπορείτε να το κάνετε οπουδήποτε. Όσο πιο εύκολο είναι κάποιος να έχει πρόσβαση στο άθλημα που έχει επιλέξει, τόσο πιο πιστός είναι στο πρόγραμμα του. Το τρέξιμο είναι η καλύτερη περίπτωση.

Μπορείτε να τρέξετε οπουδήποτε.

Βρίσκεστε συνεχώς στον δρόμο για δουλειές; Μπορείτε να τρέξετε. Κάνετε διακοπές; Μπορείτε να τρέξετε! Χιόνι, χιονόνερο, βροχή, χαλάζι; Ναι, πάλι μπορείτε να τρέξετε. Δεν θα αρρωστήσετε. Είδατε ποτέ ποδοσφαιριστή να κρυολογεί μετά από αγώνα στη βροχή;

2.  Για να κάνετε νέους φίλους. Δεν χρειάζεται να πάρετε μέρος σε τίποτα αγώνες δρόμου. Σίγουρα μπορείτε να βρείτε άτομα που να μοιράζονται το ίδιο ενδιαφέρον με εσάς και τρέξετε μαζί τους. Θα τα βρείτε στην ατζέντα με τηλέφωνα σας ή στον δρόμο, να τρέχουν σχεδόν δίπλα σας.

3.  Για να περάσετε λίγο χρόνο μόνος-η. Αν δεν θέλετε παρέα στο τρέξιμο, απλά απομακρυνθείτε από τον κόσμο και πάρτε τον χρόνο σας. Ξεφύγετε από όλους και από όλα και δοκιμάστε να τρέξετε σε λιγότερο κατοικημένες περιοχές.

4.  Για να πετύχετε έναν στόχο. Δεν χρειάζεται να σας πω ότι είναι καταπληκτικό συναίσθημα αυτό που νιώθετε όταν καταφέρνετε κάτι σημαντικό. Αν είχατε κάποια στιγμή την επιθυμία να τρέξετε, είτε σε μαραθώνιο, είτε γύρω από το τετράγωνο του σπιτιού σας, ήρθε η ώρα να το κάνετε και να το διαγράψετε από τη λίστα.

5.  Γιατί μπορεί να ζήσετε περισσότερο. Παρόλο που το περισσότερο δεν είναι απαραίτητα καλύτερο, σίγουρα υπάρχουν στοιχεία ότι το μέτριο τρέξιμο μερικές φορές την εβδομάδα μπορεί να σας προσθέσει χρόνια, έστω και αν είναι για λίγα λεπτά την κάθε φορά.

6.  Για να κάψετε θερμίδες. Αν και δεν συνιστώ να τρέχετε μόνο και μόνο για να κάψετε θερμίδες, δεν μπορώ να αρνηθώ ότι η καύση αυτή δεν θα σας βοηθήσει να πετύχετε γρηγορότερα τον στόχο σας στο αδυνάτισμα.

Οι θερμίδες που καίγονται εξαρτώνται σε γενικές γραμμές από το φύλο, το βάρος, την ένταση και την απόσταση που θα τρέξετε, αλλά μπορείτε να περιμένετε καύση 50% περισσότερων θερμίδων από όσες μπορείτε να κάψετε περπατώντας την ίδια απόσταση.

7.  Για τα χαμόγελα. Όταν τρέχετε, στο σώμα σας γίνεται ένα χημικό πανηγύρι. Κάποιες ουσίες που φτάνουν στον εγκέφαλο μας όταν τρέχουμε είναι σαν τα ναρκωτικά. Δεν λένε τα αμερικανάκια “runners high” (το φτιάξιμο του δρομέα όπως θα λέγαμε εμείς) χωρίς λόγο!

8.  Για να θυμάστε. Δεν θα κρατήσετε το μυαλό σας κοφτερό μόνο μαθαίνοντας μια ξένη γλώσσα. Υπάρχουν έρευνες που έχουν δείξει ότι φυσική δραστηριότητα είναι πολύ πιο σημαντική για τον περιορισμό της απώλειας μνήμης.

9.  Γιατί θα κοιμόσαστε καλύτερα. Ακόμα και 10 λεπτά καθημερινής άσκησης αρκούν για να βελτιώστε αισθητά την ποιότητα του ύπνου σας.

10.  Για να έχετε περισσότερη ενέργεια. Μπορεί να νομίζετε ότι με το τρέξιμο θα σπαταλήσετε όλη την ενέργεια σας. Κάνετε λάθος. Οι πρώτες μέρες είναι δύσκολες. Όλοι όσοι τρέχουν συστηματικά θα σας εγγυηθούν ότι μετά από το απογευματινό τρέξιμο νιώθουν σαν να είχαν κοιμηθεί 1 ώρα.

11.  Για την καρδιά σας. Είναι γνωστό. Το λέω άλλη μια φορά. 40 λεπτά μέτριας άσκησης για τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων της χοληστερόλης με φυσικό τρόπο.

12.  Για να χαλαρώσετε. Θυμόσαστε τις ουσίες που ανέφερα πριν (δεν τις ονόμασα) που σας κάνουν να χαμογελάτε; Οι ίδιες ουσίες μπορούν να σας βοηθήσουν να διώξετε το στρες όχι μόνο ψυχολογικά, αλλά και σωματικά.

13.  Γιατί ίσως μειώστε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Υπάρχουν πολλοί οργανισμοί σε παγκόσμιο επίπεδο που υποστηρίζουν ότι άτομα που γυμνάζονται, έχουν λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν τον καρκίνο σε οποιαδήποτε μορφή.

14.  Γιατί θα περνάτε περισσότερο χρόνο έξω. Αυτός ο λίγος χρόνος στην φύση μπορεί να σας χαλαρώσει, να σας φτιάξει τη διάθεση και να ανεβάσει την ενέργεια σας.

15.  Για να δείτε περισσότερα νέα μέρη. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν τρέχετε συνεχώς γύρω από το σπίτι σας. Σίγουρα όμως θα έχετε κάποια στιγμή τη διάθεση να επισκεφτείτε περιοχές που δεν γνωρίζετε. Μια καλή ιδέα θα ήταν να πάρετε μαζί την φωτογραφική σας μηχανή.

16.  Γιατί (πιθανόν) θα πάρετε καινούρια αθλητικά παπούτσια. Αν δεν έχετε τρέξει εδώ και πολύ καιρό, μάλλον θα χρειαστεί να επισκεφτείτε ένα κατάστημα αθλητικών ειδών. Δεν χρειάζεται να χαλάσετε πολλά χρήματα.

Μπορείτε να αγοράσετε πολύ καλά παπούτσια για τρέξιμο με λίγα χρήματα.

Ξέρω ότι υπάρχει κρίση, αλλά να θυμάστε ότι τα παπούτσια είναι ο μόνος ίσως εξοπλισμός που χρειάζεστε για να τρέξετε. (Μερικές κυρίες χρειάζονται και αθλητικά σουτιέν).

Πόδια με αθλητικά παπούτσια.
Run Forrest… Run!

17.  Για να προστατέψετε τα οστά σας. Μην γκρινιάζετε παρακαλώ. Δεν θα πάθετε αρθριτικά αν τρέχετε συστηματικά. Η άσκηση μπορεί να αυξήσει την πυκνότητα των οστών σας και να σας εξασφαλίσει γεράματα χωρίς πόνους και τριξίματα.

18.  Για να αποφύγετε το συνάχι. Με το τρέξιμο θα μειώστε σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες να κρυολογήσετε μέσα στον χειμώνα, ακόμα και αν τρέχετε μέσα στη βροχή. Θα αποκτήσετε σιδερένιο ανοσοποιητικό σύστημα αν επιμείνετε στην νέα σας συνήθεια και δεν παραλείπετε τις μέρες τρεξίματος.

19.  Για να κάνετε τη διαφορά. Όταν θα έχετε προετοιμαστεί κατάλληλα, μπορείτε να τρέξετε σε επίσημες δραστηριότητες του δήμου σας. Οι περισσότερες γίνονται Κυριακές πρωί.

Μπορείτε να τρέξετε ακόμα και για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Οι άνθρωποι για τους οποίους τρέχετε θα έχουν μια καλύτερη ευκαιρία στη ζωή και εσείς θα έχετε κάτι διαφορετικό να διηγηθεί τε στις παρέες σας ενώ πίνετε τον καφέ σας φορώντας φόρμες!

Ποια Επιλογή Σας Ταιριάζει;

Μην βιαστείτε. Είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσετε να διακρίνετε τουλάχιστον 3 επιλογές από τις 19 που σας έγραψα. Αν δεν τα καταφέρνετε, τότε χρειάζεται να καθίσετε τον εαυτό σας στο τραπέζι και να μιλήσετε σοβαρά μαζί του.

Αφήστε μου το σχόλιο σας με την επιλογή που σας εμπνέει περισσότερο να ξεκινήστε τρέξιμο!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top