Αδυνάτισμα: 3 Σίγουρα Βήματα Για Να Χάσετε Βάρος Σήμερα

Θέλετε να σας δείξω τον δικό μου τρόπο στο αδυνάτισμα; Συνεχίστε να διαβάζετε και θα δείτε ότι τελικά δεν είναι και τόσο δύσκολο να «ξυπνήσετε» το σώμα σας!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να πετύχετε το πολυπόθητο γρήγορο αδυνάτισμα. Τις περισσότερες φορές όμως, οι προσπάθειες σας θα συνοδεύονται από πείνα. Ακόμα και όταν τρώτε, το φαγητό σας δεν σας «γεμίζει».

Ανάλογα την δύναμη της θέλησης σας λοιπόν, κάποια στιγμή είναι αναμενόμενο να εγκαταλείψετε την δίαιτα σας πολύ νωρίς.

Με τις πληροφορίες που θα σας δώσω σήμερα θα μπορέσετε:

 • Να κόψετε δραματικά την όρεξη σας
 • Να μπορέσετε να χάσετε βάρος γρήγορα, χωρίς να πεινάσετε
 • Να βελτιώσετε την μεταβολική σας  υγεία

Αποποίηση ευθυνών: Δεν είμαι διατροφολόγος, διαιτολόγος ή κάτι παρόμοιο. Όσα θα διαβάσετε, στηρίζονται στην προσωπική μου έρευνα και εμπειρία, καθώς και σε αξιόπιστες πηγές για τις οποίες παραθέτω συνδέσμους μέσα στο άρθρο μου.


Matcha Slim

Το Matcha Slim
Αλλάζει Τα Δεδομένα
Στο Αδυνάτισμα Και Την Ευεξία!

Είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό τσάι αδυνατίσματος. Οι πρώτες εντυπώσεις μέσα στο 2024 είναι θετικές και η ανταπόκριση των χρηστών εξαιρετική!

Διάβασε την ειλικρινή αξιολόγηση μου.

*(Θα σου δώσω link για 50% έκπτωση!)


Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τα 3+1 βασικά βήματα για γρήγορο αδυνάτισμα.

Βήμα #1 – Δίαιτα Και Διατροφή

Αν έχω καταλάβει κάτι τόσα χρόνια που γράφω στο ArxizoDiaita.gr και συνομιλώ με αναγνώστες στα σχόλια ή στα email, όλοι μας θέλουμε ένα δυνατό ξεκίνημα που θα μας βοηθήσει να χάσουμε πολλά (λογικά) κιλά μέσα σε μικρό (λογικό) διάστημα.

Μου ακούγεται απόλυτα λογικό, αρκεί να μην γίνονται υπερβολές και να συνεχίζει κανείς μια κάποια δίαιτα λιγότερο απαιτητική, όπου θα δώσει μόνιμα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου.

Η Δίαιτα Τριών Ημερών

Ανακάλυψα λοιπόν μια δίαιτα που αφού την ακολούθησα ο ίδιος, κατάφερα να χάσω 3,5 μέσα σε μια εβδομάδα. Λέγεται απλά «δίαιτα τριών ημερών», αν και ουσιαστικά κρατάει επτά ημέρες.

Τις πρώτες τρεις ημέρες ακολουθείται ένα αυστηρό πρόγραμμα με συγκεκριμένες τροφές και καθορισμένες θερμίδες (από 1.100 έως 1.400) και για τις υπόλοιπες τέσσερις ημέρες της εβδομάδας, αφήνεται στην κρίση του καθενός, με την προϋπόθεση ότι δεν ξεπερνάει τις 1.500 θερμίδες την ημέρα.

Έχω φροντίσει στο αναλυτικότατο άρθρο που έγραψα να σας δώσω εκτός των άλλων:

 1. Εκτυπώσιμο PDF αρχείο με το πρόγραμμα της δίαιτας, συν μια πρόχειρη λίστα για ψώνια με όσα θα χρειαστείτε και τις τιμές τους.
 2. Εκτυπώσιμο PDF αρχείο με όλες τις πιθανές αντικαταστάσεις που μπορείτε να κάνετε αν έχετε κάποια ιδιαιτερότητα στις διατροφικές σας συνήθειες (δυσανεξίες για παράδειγμα) ή απλά δεν σας αρέσει κάτι από το standard πλάνο της δίαιτας.

► Μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες εδώ: Δίαιτα 3 Ημερών: Την Δοκίμασα Και Έχασα 3,5 Κιλά Σε Μια Μόνο Εβδομάδα.

Σημαντικό! Ακολουθήστε την δίαιτα για μια εβδομάδα και μετά συνεχίστε με μια πιο χαλαρή διατροφή για να συνεχίσετε να χάνετε βάρος. Μην την επαναλάβετε αν δεν περάσουν τουλάχιστον έξι μήνες. Θα ταλαιπωρήσετε πολύ τον οργανισμό σας και θα έχετε αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα.

Μειώστε τα Σάκχαρα και το Άμυλο

Το πιο σημαντικό σημείο της δίαιτας σας, πρέπει να είναι η μείωση των υδατανθράκων (σάκχαρα και άμυλα), γιατί διεγείρουν την έκκριση ινσουλίνης. Αν δεν το ξέρετε ήδη, η ινσουλίνη είναι η κύρια ορμόνη αποθήκευσης λίπους στο σώμα.

Μείνετε μακριά από σάκχαρα και άμυλο

(Εικόνες από: newlookswellness.com, makeupandbeauty.com)

Όταν τα επίπεδα της ινσουλίνης είναι χαμηλά, το λίπος «βγαίνει» ευκολότερα από τα λιποκύτταρα και καίγεται από το σώμα σας για ενέργεια, αντί για γλυκόζη.

Ένα άλλο πλεονέκτημα από την χαμηλή ινσουλίνη είναι το ότι τα νεφρά σας θα αποβάλλουν το περιττό νάτριο και το νερό από το σώμα σας. Έτσι θα σταματήσετε να φουσκώνετε και η ζυγαριά σας θα είναι λίγο πιο φιλική μαζί σας.

Μπορείτε να περιμένετε να χάσετε μέχρι και 4 κιλά (μερικές φορές περισσότερα) στις πρώτες δυο εβδομάδες που θα τρώτε με αυτόν τον τρόπο, τα οποία θα είναι κυρίως λίπος και υγρά.

Στην πρώτη μου προσπάθεια να χάσω βάρος τρώγοντας σχεδόν ελάχιστους υδατάνθρακες, έχασα λίγο πάνω από 1,5 κιλό την πρώτη εβδομάδα κυρίως σε λίπος.

Στην δεύτερη παρόμοια απόπειρα που έκανα μετά από λίγο καιρό, έχασα 2 κιλά την πρώτη κιόλας εβδομάδα και συνέχισα να χάνω βάρος με τον ίδιο σχεδόν ρυθμό και τις επόμενες!

Κόψτε τους υδατάνθρακες και θα χάνετε βάρος χωρίς να το καταλαβαίνετε. Σας το υπόσχομαι αυτό. Ακόμα και αν δεν συνεχίσετε να διαβάζετε το άρθρο μου, αυτή η συμβουλή αρκεί για να μπορέσετε να χάσετε εύκολα μερικά κιλά.

Με δυο λόγια: Μειώνοντας τα σάκχαρα (τη ζάχαρη να πάρει η ευχή!) και τα άμυλα (υδατάνθρακες) στην διατροφή σας, θα μειώσετε και τα επίπεδα της ινσουλίνης στο σώμα σας. Το αποτέλεσμα θα είναι να σας κοπεί η όρεξη και να μπορέσετε να χάσετε βάρος χωρίς να πεινάτε!

Τρώτε Πρωτεΐνη, Λίπος και Λαχανικά

Κάθε γεύμα σας, θα πρέπει να περιλαμβάνει μια πηγή πρωτεΐνης, μια πηγή λίπους και λαχανικά με χαμηλούς υδατάνθρακες. Αν ετοιμάζετε το μενού σας με βάση αυτή την αρχή, τότε θα βρίσκεστε μέσα στο ιδανικό εύρος των 20 ως 50 γραμμαρίων υδατανθράκων την ημέρα.

Στο αδυνάτισμα, η πρωτεΐνη είναι ο βασιλιάς της διατροφής. Σημειώστε το κάπου αυτό..!

Πηγές Πρωτεΐνης:

 • Κρέας: Μοσχάρι, κοτόπουλο, χοιρινό, αρνί κλπ.
 • Ψάρι και θαλασσινά: Σολομός, σαρδέλες κλπ.
 • Αυγά: Από κότες ελεύθερης βοσκής αν γίνεται.

Μην υποτιμάτε την σημασία της πρωτεΐνης στην διατροφή σας. Μπορούν άνετα να αυξήσουν τον μεταβολισμό σας κατά 80 με 100 θερμίδες την ημέρα.

Οι δίαιτες με πολλές πρωτεΐνες μπορούν να μειώσουν την έντονη επιθυμία για φαγητό κατά 60%, το νυχτερινό τσιμπολόγημα στο μισό και να σας χορτάσουν τόσο όσο χρειάζεται για να τρώτε 441 θερμίδες την ημέρα, απλά και μόνο επειδή τις προσθέσατε στην διατροφή σας! (ajcn.nutrition.org).

Πηγές Λίπους:

 • Ελαιόλαδο
 • Λάδι καρύδας
 • Λάδι αβοκάντο
 • Μπέικον (!)
Πηγές Λίπους

Τρώτε 2-3 γεύματα την ημέρα. Αν πεινάτε το απόγευμα, προσθέστε και ένα τέταρτο γεύμα.

Μην φοβόσαστε να φάτε λίπος. Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος κόβοντας τους υδατάνθρακες ΚΑΙ το λίπος ταυτόχρονα, σας υπογράφω ότι σύντομα θα αποτύχετε. Θα νιώσετε τρομερή εξάντληση και στο τέλος θα τα παρατήσετε (σας θυμίζει κάτι;).

Στο μαγείρεμα σας, προτείνω να χρησιμοποιείτε λάδι καρύδας. Είναι πλούσιο σε λίπη γνωστά με την ονομασία «τριγλυκερίδια μέσης αλύσου» ή Medium Chain Triglycerides (MCTs) αν προτιμάτε. Αυτά τα λιπαρά είναι πιο χορταστικά από τα υπόλοιπα και μπορούν να δώσουν μια μικρή ώθηση στον μεταβολισμό σας.

Δεν υπάρχει λόγος να φοβόσαστε τα φυσικά λίπη. Υπάρχουν πλέον έρευνες που δείχνουν ότι τα κορεσμένα λίπη δεν θα αυξήσουν τις πιθανότητες να πάθετε έμφραγμα. Σε καμία περίπτωση! (Πηγές εδώ & εδώ).

Λαχανικά με Χαμηλούς Υδατάνθρακες:

 • Μπρόκολο
 • Κουνουπίδι
 • Σπανάκι
 • Λάχανο
 • Λαχανάκια Βρυξελλών
 • Σέσκουλο
 • Μαρούλι
 • Αγγούρι
 • Σέλινο
Λαχανικά χαμηλοί υδατάνδρακες

Γεμίστε άφοβα το πιάτο σας. Μπορείτε να φάτε τεράστιες ποσότητες και να μην ξεπεράσετε το όριο των 50γρ. υδατανθράκων την ημέρα.

Μια δίαιτα που βασίζεται κυρίως σε κρέας και λαχανικά, περιέχει όλες τις φυτικές ίνες, τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεστε για να διατηρήσετε την υγεία σας.

Το καλύτερο από όλα είναι ότι με τον καιρό, δεν θα έχετε την ψυχολογική (και σωματική ομολογώ) ανάγκη για σιτηρά και δημητριακά.

Με λίγα λόγια: Προσθέστε σε κάθε γεύμα μια πηγή πρωτεΐνης, μια πηγή λίπους και πολλά λαχανικά. Θα βρίσκεστε (χωρίς να μετράτε) ανάμεσα στα 20 με 50 γραμμάρια υδατάνθρακες την ημέρα και θα μειώσετε τα επίπεδα της ινσουλίνης σας.

Προαιρετικό: Κάντε Ανατροφοδότηση (Re-Feed) Υδατανθράκων Μια Φορά Την Εβδομάδα

Μπορείτε να έχετε μια «ελεύθερη ημέρα» κάθε εβδομάδα, στην οποία θα τρώτε περισσότερους υδατάνθρακες. Δική μου επιλογή είναι η Κυριακή.

Re-Feed Υδατανθράκων Μια Φορά Την Εβδομάδα

Είναι σημαντικό να προσπαθείτε να επιλέγετε υγιεινούς υδατάνθρακες, όπως βρώμη, ρύζι, κινόα, πατάτες, γλυκοπατάτες, φρούτα κλπ.

Προσέξτε όμως να μην κάνετε κάτι τέτοιο πάνω από μια φορά την εβδομάδα, διαφορετικά θα καταστρέψετε τα αποτελέσματα σας και θα αρχίσετε να πιστεύετε πάλι ότι το αδυνάτισμα είναι δύσκολη υπόθεση…

Αν έχετε κάποια ιδιαίτερη αδυναμία και θέλετε να ξεφύγετε από το πρόγραμμα σας, κάντε το μόνο την ημέρα που θα επιλέξετε.

Η αλήθεια είναι πώς το δυσκολότερο σημείο σε μια τέτοια προσπάθεια, είναι να μπορέσετε να κρατηθείτε μακριά από την ζάχαρη. Πρόσφατα έγραψα μια αξιολόγηση για το Black Latte στην Ελλάδα, το οποίο στοχεύει ακριβώς εκεί. Στην αδυναμία μας να ελέγξουμε αυτό τον εθισμό.

Πιστέψτε με, αν καταφέρετε να υποτάξετε το σώμα σας και να του επιβληθείτε για λίγες ημέρες, τα πράγματα γίνονται ευκολότερα στην πορεία και μέσα σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα όλα θα είναι πολύ πιο εύκολα για εσάς.

Σημειώνω ότι ΔΕΝ είναι απαραίτητο να έχετε ελεύθερη ημέρα ή ελεύθερα γεύματα. Μπορεί όμως μια τέτοια επιλογή να βάλει λίγο περισσότερο στο παιχνίδι ορμόνες που βοηθούν στο αδυνάτισμα όπως η λεπτίνη και οι ορμόνες του θυρεοειδούς.

Θα πάρετε βέβαια λίγο βάρος κάνοντας re-feed υδατανθράκων, αλλά μην ανησυχείτε. Το περισσότερο θα είναι σε νερό και θα το χάσετε τις επόμενες δυο ημέρες το πολύ.

Με λίγα λόγια: Αφήνοντας ελεύθερη μια ημέρα την εβδομάδα, στην οποία τρώτε περισσότερους υδατάνθρακες, δεν είναι απαραίτητο, αλλά μπορεί να βοηθήσει. Μην ξεχνάτε ότι δεν θα έχετε ανάγκη από σάκχαρα αν ακολουθήσετε τις συμβουλές που σας δίνω.

Τί Γίνεται με τις Θερμίδες και το Μέγεθος της Μερίδας;

ΔΕΝ είναι απαραίτητο να μετράτε θερμίδες αν ακολουθήσετε τις συμβουλές που σας έδωσα. Βάλτε στο τραπέζι σας πρωτεΐνες, λίπος και λαχανικά και ξεχάστε τις θερμίδες και το μέγεθος της μερίδας.

Αυτό που έχει σημασία στο αδυνάτισμα με τον δικό μου τρόπο, είναι να τρώτε κάτω από 50 γραμμάρια υδατάνθρακες την ημέρα. Αν καταφέρετε να βάλετε όριο τα 25γρ. είναι ακόμα καλύτερα.

Μπορείτε να τρώτε από εκεί και έπειτα όσο θέλετε, μέχρι να χορτάσετε.

Σταματήστε να μετράτε θερμίδες

Έχω σταματήσει εδώ και καιρό να μετράω θερμίδες. Φροντίζω όμως να ξέρω κάθε φορά που βάζω κάτι στο στόμα μου, πόσους υδατάνθρακες έχει. Δεν με νοιάζει αν θα είναι απλοί ή σύνθετοι. Όλοι το ίδιο είναι πλέον για εμένα.

Με τον καιρό μου έχει γίνει συνήθεια και έχω πλέον εκπαιδευτεί πάνω σε αυτή την διατροφική συμπεριφορά.

Με λίγα λόγια: Δεν χρειάζεται να μετράτε θερμίδες. Μάθετε να μετράτε υδατάνθρακες και μείνετε κάτω από τα 50 γραμμάρια την ημέρα. Κάτω από τα 25 είναι καλύτερα, αν και θα δυσκολευτείτε στην αρχή.

Βήμα #2 – Άσκηση/Γυμναστική

Γυμναστείτε με Βάρη Τρεις Φορές την Εβδομάδα

Δεν χρειάζεται να κάνετε γυμναστική για να χάσετε βάρος με τον τρόπο που σας δείχνω. Σίγουρα όμως μπορείτε να βελτιώσετε τα αποτελέσματα σας.

Η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε, είναι να πηγαίνετε στο γυμναστήριο 3-4 φορές την εβδομάδα. Ακόμα και δυο φορές είναι μια χαρά.

Κάντε προθέρμανση, κάντε βάρη και μετά διατάσεις. Αν ξεκινάτε τώρα, ζητήστε βοήθεια από τον γυμναστή.

gimnastikimevari

Κάνοντας γυμναστική με αντιστάσεις (έτσι λέμε σήμερα την γυμναστική με βάρη) θα κάψετε μερικές θερμίδες και θα αποτρέψετε την επιβράδυνση του μεταβολισμού σας, η οποία είναι αναμενόμενη σε κάθε δίαιτα με στόχο το αδυνάτισμα.

Αν κρατήσετε ένα σταθερό πρόγραμμα και δείξετε τον απαραίτητο ζήλο, μπορεί και να αυξήσετε την μυϊκή σας μάζα ενώ χάνετε βάρος. Είναι λίγο δύσκολο, αλλά σίγουρα όχι ακατόρθωτο.

Αν το να σηκώνετε βάρη δεν σας ενθουσιάζει και τόσο, τότε μπορείτε να κάνετε αεροβική άσκηση. Μιλώ φυσικά για τρέξιμο, τζόκινγκ, κολύμβηση ή έστω γρήγορο περπάτημα.

Θέλετε την γνώμη μου;

Αφήστε το τρέξιμο στον διάδρομο για τα χάμστερ… Σηκώστε βάρη και μείνετε λιγότερη ώρα στο γυμναστήριο. Έχετε και άλλες δουλειές να κάνετε. Με το τρέξιμο κανείς δεν έχασε βάρος!

Με λίγα λόγια: Είναι καλύτερα να κάνετε αναερόβια γυμναστική σηκώνοντας βάρη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μηχανήματα. Η αεροβική γυμναστική είναι επίσης καλή επιλογή.

Βήμα #3 – Αποτελεσματικά Συμπληρώματα

Υπάρχει Πιο Σύντομος Και Εύκολος Τρόπος;

Μέχρι σήμερα αυτός είναι ο μόνος τρόπος που λειτουργεί στο δικό μου σώμα. Σίγουρα μπορεί να υπάρχουν πολλές και διάφορες λύσεις, όμως πάντα θα χρειάζεται να κάνετε την προσπάθεια σας και να πειθαρχείτε για να έχετε αποτελέσματα σε βάθος χρόνου.

Αν διαβάσετε προσεκτικά όσα σας έγραψα και αν έχετε ήδη αρχίσει να τα προσαρμόζετε στο δικό σας πρόγραμμα, όλα θα πάνε καλά. Ακόμα και αν δεν κάνετε την απόλυτη δίαιτα ή το ιδανικό πρόγραμμα γυμναστικής, τα κιλά μπορούν να φύγουν.

Όπως και να έχει όμως, συνήθως υπάρχουν δυο βασικά προβληματάκια:

 1. Οι πρώτες ημέρες μιας δίαιτας είναι εξαντλητικές και η πείνα χτυπάει κόκκινο!
 2. Θα θέλαμε να φτάσουμε στον στόχο μας λιγάκι πιο γρήγορα.

Θα συνεχίσω να είμαι ειλικρινής μαζί σας, όπως πάντα.

Μπορείτε να “κλέψετε” λίγο και να γλιτώσετε από την αφόρητη πείνα και την ατέλειωτη αναμονή. Δεν γίνονται θαύματα, αλλά σίγουρα μπορείτε να κάνετε την ζωή σας πιο εύκολη.

Θα χρειαστεί ένα καλό συμπλήρωμα, που θα σας δώσει μια χείρα βοηθείας.

Προσωπικά δεν με νοιάζει πόσο γρήγορα θα φτάσω στον στόχο μου κάθε φορά που ζητάω κάτι από το σώμα μου. Μου αρέσει να γυμνάζομαι αλλά και να κάνω προσεγμένη διατροφή. Εντάξει. Όχι πάντα, αλλά σε γενικές γραμμές, μου αρέσει να… με φροντίζω.

Δεν είναι κακό να έχετε μια μικρή βοήθεια όμως. Αρκεί να θυμόσαστε ότι αν δεν κάνετε την προσπάθεια σας και αν δεν ακολουθήσετε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διατροφής, σε συνδυασμό με μέτρια άσκηση, τα αποτελέσματα θα αργήσουν να φανούν.

Μην ψάχνετε θαύματα. Δεν γίνονται. Τελεία και παύλα.

Μπορείτε όμως να κάνετε την ζωή σας πιο εύκολη και αυτό μπορείτε να το πετύχετε ακόμα και αν δεν αγοράσετε κάποιο συμπλήρωμα. Αρκεί να κρατηθείτε γερά και να κάνετε υπομονή. Με τον καιρό το σώμα συνηθίζει και δεν σας ταλαιπωρεί όταν βρίσκεστε σε δίαιτα.

Bonus Βήμα: Θετική Ψυχολογία

Αδυνάτισμα Δεν Σημαίνει Πείνα!

Αδυνάτισμα Δεν Σημαίνει Πείνα!

Αν παίρνετε φάρμακα για κάποια πάθηση, καλό θα ήταν να μιλήσετε με τον γιατρό σας πριν ακολουθήσετε τις συμβουλές που μόλις διαβάσατε. Είναι πολύ πιθανό να έχουν βελτιωθεί οι μετρήσεις σας.

Μειώνοντας τα επίπεδα της ινσουλίνης σας, αλλάζετε το ορμονικό σας «περιβάλλον» και ωθείτε το σώμα και το μυαλό σας να «θέλουν» να χάσουν βάρος.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την δραματική μείωση της όρεξης και της πείνας. Μην ξεχνάτε ότι αυτοί είναι οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους συνήθως εγκαταλείπουμε μια δίαιτα.

Είναι αποδεδειγμένο ότι με αυτόν τον τρόπο θα πετύχετε 2 με 3 φορές πιο γρήγορο αδυνάτισμα από ό,τι με τις συνηθισμένες μεθόδους (μέτρηση θερμίδων, χαμηλά λιπαρά, πολλά γεύματα κλπ).

Το ενδιαφέρον είναι ότι επειδή θα χάσετε αρκετό βάρος από νερό, αμέσως μόλις ξεκινήσετε να τρώτε με τον τρόπο που σας έδειξα, θα δείτε την ζυγαριά να δείχνει μικρότερα νούμερα, από την επόμενη κιόλας ημέρα!

Πόσο Γρήγορα Θα Χάσετε Βάρος;

Μπορείτε να περιμένετε να χάσετε 4 με 8 κιλά μέσα σε μια με δυο εβδομάδες. Ίσως και περισσότερα. Πάντα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ο οργανισμός του καθενός, αλλά και η προσπάθεια που θα κάνει.

Μπορείτε να χάσετε 8 κιλά σε δυο εβδομάδες

Αν συνεχίσετε να διατρέφεστε με τον ίδιο τρόπο, θα συνεχίσετε να χάνετε βάρος με σταθερό ρυθμό. Όχι τα ίδια κιλά κάθε εβδομάδα, αλλά σίγουρα θα έχετε πολύ καλά αποτελέσματα.

Στην δική μου περίπτωση, έχανα σταθερά τουλάχιστον 1 κιλό λίπος κάθε εβδομάδα. Ακόμα και μισό όμως να κατάφερνα να χάσω, θα ήμουν ιδιαίτερα ικανοποιημένος.

Αν κάνετε πρώτη φορά δίαιτα, είναι πολύ πιθανό να δείτε αποτελέσματα πολύ γρήγορα. Επίσης, όσο περισσότερα παραπανίσια κιλά έχετε, τόσο γρηγορότερα θα χάνετε βάρος.

Θέλω να ξέρετε ότι σχεδόν σίγουρα, τις πρώτες ημέρες θα νιώθετε παράξενα ή ακόμα και λίγο άσχημα. Το σώμα σας έχει μάθει από την ημέρα που γεννηθήκατε, να καίει γλυκόζη. Θα χρειαστεί χρόνο για να αρχίσει να χρησιμοποιεί το λίπος ως καύσιμη ύλη.

Αυτό που θα νιώθετε, λέγεται low carb flu και τις περισσότερες φορές σταματάει να σας ταλαιπωρεί μετά από 7 με 10 ημέρες το πολύ. Στην δική μου περίπτωση, κράτησε μόνο τρεις ημέρες.

Η καλύτερη λύση για να αποφύγετε αυτές τις ζαλάδες των πρώτων ημερών, είναι να τρώτε ΠΟΛΥ αλάτι! Θα κρατήσετε ηλεκτρολύτες στο σώμα σας και θα περάσετε πιο εύκολα αυτή την πρώτη φάση. Μην ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό.

Τα καλά νέα..!

Μόλις περάσετε τις δύσκολες αυτές πρώτες ημέρες, θα αρχίσετε σιγά σιγά να έχετε ενέργεια που θα κρατάει όλη την ημέρα, ακόμα και αν δεν έχετε φάει τίποτα. Κάτι τέτοιο χρειάζεται πολύ χρόνο για να το καταφέρετε (έναν με δυο μήνες ή και περισσότερο), όμως όσο θα το πλησιάζετε, τόσο πιο όμορφα θα νιώθετε!

Παρά την «υστερία» που υπάρχει γύρω από τις δίαιτες με χαμηλά λιπαρά, αν επιλέξετε να χάσετε βάρος μειώνοντας τους υδατάνθρακες, εκτός από το σίγουρο αδυνάτισμα, θα έχετε και κάποια…

Πρόσθετα Οφέλη:

 • Μειωμένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα)
 • Μειωμένα τριγλυκερίδια
 • Χαμηλότερη LDL (κακή) χοληστερόλη
 • Υψηλότερη HDL (καλή) χοληστερόλη
 • Βελτίωση στην αρτηριακή πίεση

Πρόσθετο πλεονέκτημα/όφελος: Είναι μάλλον ο ευκολότερος τρόπος διατροφής για αδυνάτισμα και σχεδόν σίγουρα, δεν θα τον εγκαταλείψετε από τις πρώτες ημέρες!

Με λίγα λόγια: Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα μπορέσετε να χάσετε βάρος με τις συμβουλές για αδυνάτισμα που σας έδωσα σήμερα. Εξαρτάται βέβαια από το άτομο, το πόσο γρήγορα θα φανούν τα αποτελέσματα. Μην ξεχνάτε ότι τρώγοντας όπως σας έδειξα, θα βελτιώσετε αισθητά την υγεία σας.

Bonus Συμβουλές: Εύκολο Και Γρήγορο Αδυνάτισμα

Θα σας δώσω 5 μικρά tips που μπορούν όλα μαζί και το κάθε ένα ξεχωριστά, να βελτιώσουν τα αποτελέσματα σας.

#1 – Πείτε περισσότερο νερό. Αν πίνετε νερό μιάμιση ώρα πριν τα γεύματα σας, θα τρώτε λιγότερο και μπορείτε σύμφωνα με μελέτες, να χάνετε έως και 44% πιο γρήγορα βάρος. Το νερό μπορεί επίσης να αυξήσει τον μεταβολικό σας ρυθμό.

#2 – Πιείτε καφέ ή τσάι. Μην τα φοβόσαστε καθόλου. Ειδικά το τσάι, επειδή είναι ελαφρύτερο, μπορεί να βρίσκεται σε μια κούπα δίπλα σας όλη την ημέρα. Μπορείτε να επιλέξετε πράσινο ή όποιο σας αρέσει.

Οι διαφορές είναι μικρές. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε και τον Black Latte.

#3 – Επιλέξτε πρωινό με πολλές πρωτεΐνες. Αφήστε στην άκρη τα δημητριακά. Ακόμα καλύτερα… Πετάξτε το κουτί στα σκουπίδια. Τηγανίστε αυγά και αν τολμάτε, προσθέστε και μπέικον.

Δεν θα πεινάσετε για όλη την ημέρα και ο ρυθμός που θα χάνετε βάρος θα αγγίξει το +65%..!

#4 – Προσθέστε διαλυτές φυτικές ίνες. Υπάρχουν στην αγορά συμπληρώματα όπως η γλυκομαννάνη, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος δίνοντας σας την αίσθηση του κορεσμού.

Αυξάνουν τον όγκο τους στο στομάχι σας και χρειάζεστε λιγότερο φαγητό για να χορτάσετε. Υπάρχουν μαρτυρίες ότι βοηθούν ιδιαίτερα να κάψετε το λίπος στην κοιλιά.

#5 – Κοιμηθείτε. Αν δεν ξεκουράσετε το σώμα σας, δεν θα μπορέσει να έχει την ενέργεια που χρειάζεται για να κάνει τις καύσεις που του ζητάτε. Θα κουράζεστε εύκολα κι θα μπείτε στον πειρασμό να σταματήσετε το πρόγραμμα σας.

Αυτός είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που δυσκολευόμαστε να κρατήσουμε μια επιτυχημένη στρατηγική με στόχο το αδυνάτισμα.

Με λίγα λόγια: Αν ακολουθήσετε τις πρώτες τρεις συμβουλές που σας έδωσα. Θα χάσετε βάρος. Μπορείτε να πετύχετε ικανοποιητικό αδυνάτισμα, ακόμα και αν επιλέξετε μόνο την πρώτη. Αν τηρήσετε όμως όλα όσα σας γράφω σήμερα, θα δείτε αποτελέσματα πιο γρήγορα και πιο εύκολα!

Σας εύχομαι γρήγορο και εύκολο αδυνάτισμα. Καλή αρχή! Γιώργος

44 σκέψεις για το “Αδυνάτισμα: 3 Σίγουρα Βήματα Για Να Χάσετε Βάρος Σήμερα”

 1. Γεια σου Γιωργο. Εχω ξεκινησει προγραμμα απωλειας τοπικου παχους (κυριως το λεγομενο σπλαχνικο) με μηχανηματα. Το προγραμμα περιλαμβανει υπερηχους,λεμφικο μηχανημα και κρυοθεραπεια (οχι κρυολυπολιση). Ο στοχος μου ειναι να χασω 40 κιλα με διατροφη,γρηγορο περπατημα,λιγα βαρη και με τα μηχανηματα που ανεφερα παραπανω. Για τα πρωτα 3 πιστευω οτι μπορω να χασω καποια κιλα,αλλα θα ηθελα την γνωμη σας για τα μηχανηματα αν θεωρειτε πως βοηθανε εστω και λιγο.Ευχαριστω.

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Γεια σου Σάκη. Προφανώς ακολουθείς ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σε κάποιο ινστιτούτο. Αν στο έχει σχεδιάσει κάποιος ειδικός και δεν έχεις επιλέξει απλά μηχανήματα και δραστηριότητες, σίγουρα θα έχεις αποτέλεσμα. Φρόντισε να κρατήσεις θετική διάθεση, και οπωσδήποτε να αξιολογήσεις τα αποτελέσματα σου μετά από έναν μήνα ας πούμε, για να δεις κι εσύ αν αξίζει τον κόπο να συνεχίσεις να δίνεις τα χρήματα σου. Πολλές φορές έχουμε “έστω και λίγη” βοήθεια, όπως αναφέρεις κι εσύ, αλλά με ένα μεγάλο οικονομικό κόστος. Αυτό το ζυγίζεις και προχωράς ανάλογα.

 2. Καλημέρα σας, πραγματικά δεν μπορώ να βρω τροφές που να έχουν τόσο πολύ λίπος ( πέρα από το αβοκάντο, το σολωμό και την σαρδελα). Μπορείτε παρακαλώ να δώσετε ένα παράδειγμα ημερήσιας διατροφής με αυτά τα ποσοστά γιατί προσπαθώ να βγάλω ένα πρόγραμμα και καταλήγω να έχω περισσότερη πρωτεΐνη. Τον υδατανθρακα τον έχω καταφέρει να τον φτάσω στα 25 με 50 αλλά το λίπος είναι λιγότερο από την πρωτεΐνη. Ένα παράδειγμα θα βοηθούσε. Ευχαριστώ πολύ!

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Γεια σου Νικολέτα. Πρέπει να βουτήξεις στα βαθιά, αν θέλεις να ακολουθήσεις αυτή την διατροφή. Οι πανσέτες και το μπέικον θα είναι οι καλύτεροι φίλοι σου, και η μαγιονέζα θα συνοδεύει τα περισσότερα πιάτα σου. Δεν θα φοβάσαι τα αυγά και θα βάζεις ατέλειωτο ελαιόλαδο (που είναι 100% λίπος) στις σαλάτες σου.

   Χαίρομαι που το ψάχνεις. Ετοιμάζω κάτι που θα μπορεί να βοηθήσει ακριβώς σε αυτό που με ρωτάς. Θέλω λίγο χρόνο. Είσαι σε καλό δρόμο! 🙂

 3. Καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω την πρωτεΐνη την μετράς?Αυτό που με προβληματίζει σε κετο διατροφή είναι πόση πρωτεΐνη πρέπει να καταναλώνω,μήπως μαζί με το λίπος ξεφύγω.

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Γεια σου Δήμητρα. Ναι. Κανονικά και επίσημα, μετράς. Στοχεύεις τρία βασικά σημεία.

   1. Λίπος 75%
   2. Πρωτεΐνη 20%
   3. Υδατάνθρακες 5% και όχι πάνω από 25 γραμμάρια

   Προσωπικά, μετράω μόνο το τρίτο και “κυνηγάω” συνεχώς το πρώτο. Φροντίζω δηλαδή να μην υπερβαίνω τα 25 γραμμάρια υδατάνθρακες (για να είμαι ειλικρινής στοχεύω το μηδέν εδώ… αλλά δεν στο προτείνω) και πάντα ψάχνω μια καλή ευκαιρία να φάω απεριόριστο λίπος. Οι πρωτεΐνες ακολουθούν μόνες τους θέλοντας και μη. Βρίσκονται πάντα κάπου γύρω από το λίπος σου.

 4. Γεια σου Γιώργο,
  Τα γεύματα με πόση ώρα διάφορα πρεπε να καταναλώνονται ?Ισχύει το κάθε 3 – 4 ώρες για να ενεργοποιείται ο μεταβολισμός? Εάν φάω 2 φόρες μέσα στη μέρα η αντίστοιχα κάνω 5 γεύματα τι αποτελέσματα θα έχω ?

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Γεια σου Σπύρο. Το πρόγραμμα σου θα το ορίσεις μόνος σου. Αυτό είναι ένα δείγμα της δικής μου διατροφής. Αν πραγματικά μειώσεις υδατάνθρακες και περάσεις τα ζόρια των πρώτων ημερών, δεν θα έχεις ανάγκη να τρως όλη την ώρα.

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Γεια σου Cen. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να βρεις ένα τελείως διαφορετικό πρόγραμμα διατροφής. Μια διαφορετική προσέγγιση. (Το τυρί σε μικρές ποσότητες είναι οκ).

 5. Καλησπέρα. Προσπαθώ εδώ και πολυ καιρό να χάσω 4 κιλά και δεν μπορώ. Εχω δοκιμάσει ολες τις εκδοχές και τελικά ρίχνω το φταίξιμο στην ινσουλίνη. Κανω ινσουλινοθεραπεία και δεν μπορώ να χάσω γραμμάριο. Τι κάνω σ’αυτή τη περίπτωση; SOS δεν αντέχω ούτε κιλό παραπάνω. Κανω Pilates crossfit αλλα η ζυγαριά δεν κουνιέται. θέλω να την σπααααασω!

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Καλησπέρα Viv. Είμαι σίγουρος ότι η καλύτερη κίνηση που μπορείς να κάνεις, είναι να σπάσεις την ζυγαριά σου! Δεν σου λέει αλήθεια. Πίστεψε με. Το σώμα σου διαμορφώνεται μέσα από την γυμναστική που κάνεις και η ζυγαριά δεν δείχνει την καθαρή εικόνα.

   Είμαι σίγουρος ότι ο γιατρός που σε παρακολουθεί σχετικά με την ινσουλίνη, σου έχει δώσει ένα τυπικό διαιτολόγιο. Ακολούθησε το πιστά και συνέχισε αυτό που κάνεις. Θα αργήσεις, αλλά θα δικαιωθείς.

   Σημείωση: Μην βρίσκεις ως δικαιολογία την θεραπεία που κάνεις (τύπου “με παχαίνει, δεν φταίω εγώ) και κάνεις υπερβολές στην διατροφή σου. Μείνε κοντά στο πρόγραμμα σου. Όλα θα πάνε καλά!

 6. Kαλημέρα,

  πολύ καλό το site σου.
  Θα ήθελα μερικές ιδέες αν μπορείς για πρόγευμα για διατροφή με χαμηλούς υδατάνθρακες, λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν μπορώ να μυριστώ το αυγό …
  Επίσης φρούτα καθόλου ;

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Καλημέρα Dem. Δεν μπορώ να δώσω σε καμία περίπτωση εξατομικευμένες συμβουλές. Στο άρθρο που διάβασες δείχνω τον τρόπο που ακολουθώ εγώ για να χάσω βάρος. Από εκεί κι έπειτα, παίρνεις ιδέες και φτιάχνεις το δικό σου πρόγραμμα. 🙂

   1. Γιώργο μα αυτό ακριβώς δεν έχω , ιδέες 🙂
    Δεν θα σε κατηγορήσω μην φοβάσαι χαχχαχα

    Να σου κάνω μια δυο αλλες ερωτήσεις ;
    Ντρέσσινκγ σε σαλάτες όχι φαντάζομαι;
    Eπίσης με τα γαλακτοκομικα / γιαούρτια τι γίνεται; Τρώω πολύ γιαούρτι .

    Ευχαριστώ και πάλι

    1. Γιώργος Καρτάλιας

     Σε γενικές γραμμές αποφεύγω τα γαλακτοκομικά. Όχι πάντα. Απλά κρατάω ένα επίπεδο. Στις σαλάτες μου βάζω μαγιονέζα σπιτική με το κιλό! Διάβασε εδώ και θα καταλάβεις.

     1. Την άρχισα φίλε . Το μεγαλύτερο μου θέμα μέχρι τώρα είναι λίγη δυσκοιλιότητα. Το γιαούρτι το Activia με προβιοτικά ξέρεις εάν επιτρέπεται;

     2. Γιώργος Καρτάλιας

      Καλή αρχή και καλή επιτυχία! Δώσε λίγο χρόνο στο σώμα σου για να συνηθίσει και αν συνεχίσεις να έχεις θέματα (δυσκοιλιότητας κλπ), θεωρώ ότι θα πρέπει επισκεφτείς τον γιατρό σου για μια γνώμη.

 7. Γιωργο καλησπερα!!! Ειμαι η Κικη 23 ετων (προσφατα)Και εχω 1.70 υψος. Θελω να χασω 12 κιλα. Στην ζωη μου εχω χασει αρκετα κιλα. Απο 83 που ημουν στη πρωτη λυκειου, στην δευτερα λυκειου ακολουθωντας αυτους τους κανονες εγινα 65 .Λογω πανελληνιων μετα στη τριτη λυκειου βαλαμε λιγα και εγινα 70 χαχα… Τα εχασα πρωτο ετος στη σχολη εγινα 63. Και στο δευτερο ετος δηλαδη στα 20 μου εγινα 54 κιλα αλλα διατηρηθηκα στα 57.

  Οπως καταλαβαινεις μετα απο ενα διαστημα αρχισα να τρωω λιγο παραπανω τον Φεβρουαριο του 2016 ξεκινησα απο 58-59 οπου σταδιακα με πηρε ο κατηφορος και Απριλιο του 17 εγινα 74 κ τον Ιανουαριο αυτον του 18 ζυγιζα σχεδον 77 κιλα. Τον Φεβρουαριο αρχισα γυμναστηριο και παραλληλα σ αυτο το διαστημα ημουν κολλημενη στα 73.5 τωρα κατεβηκε η ζυγαρια επιτελους στα 70.8. προσπαθησα ντουκαν που δεν τ καταφερα και διαιτα της νασα που λογω περιορισμενου χρονου δν τα καταφερα επισης.

  Η κετονικη διαιτα θεωρειται χημικη; Υδατανθρακες δεν τρωω γενικα αλλα γιατι δεν χανω με τον ιδιο ρυθμο που εχανα ενω γυμναζομαι καθε μερα τουλαχιστον 2 ωρες αεροβιο αντιστασεις στην αιθουσα βαρη επισης ; Φοβαμαι οτι ο μεταβολισμος μου τα επαιξε και πως ποτε δεν θα γινω οπως πριν 🙁 . Επισης να πω πως δοκιμασα και καποια συμπληρωματα, 3 μαρκες γνωστες, η μια γνωστη εταιρεια με πρωτεινουχα γευματα…

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Γεια σου Κική. Ομολογώ πως με τρόμαξες με τα στατιστικά στοιχεία που έχεις κρατήσει για το βάρος σου. Ειλικρινά νομίζω ότι πρέπει να χαλαρώσεις λίγο και να αφήσεις λίγο το σώμα σου ήσυχο.

    Ολα θα πάνε καλά, αν αλλάξεις λίγο τον τρόπο σκέψης σου. Οσο αγχώνεσαι, το σώμα σου κλειδώνει. Πίστεψε με. Το έχω δει ξεκάθαρα στο δικό μου.

    Η έννοια “χημική” δίαιτα είναι πολύ ευρεία. Με την συνηθισμένη εξήγηση της, ναι, η κετονική είναι χημική δίαιτα.

    Οχι. Ο μεταβολισμός σου είναι μια χαρά. Ασε το σώμα σου να ξεκουραστεί λιγο και θα συνεργαστεί μαζί σου. ΣΤΑΜΑΤΑ να το μετρας συνέχεια.

    Δεν νομιζω οτι βοηθούν κάπου τα πρωτεινούχα γεύματα.

 8. Αν κ λιγο ανορθοδοξο σε ορισμενα σημεια, ειναι μακραν το καλυτερο αρθρο που έχω διαβασει ποτε για απωλεια βαρους!! Και καθαρα συμπωματικα, εχω εφαρμοσει σημεια του καποια στιγμη στην ζωη μου κ ειχαν ακριβως το αποτέλεσμα που περιγραφετε!! Μιλαω βεβαια για απωλεια 5 κιλων (τοσα ηθελα να χασω) κ πολλων ποντων!! Οπως κ να εχει συγχαρητηρια!!! Να γλιτωσουν, κυριως τα κοριτσάκια, τις νευρωσεις με τις διαιτες της πεινας κ το ζυγισμα κάθε μπουκιάς!!!

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Γεια σου Λίνα. Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε το άρθρο μου, αλλά και που είσαι από τα λίγα άτομα που έχουν βρει τι δουλεύει στο σώμα τους και βλέπουν αποτελέσματα. Καλή συνέχεια!

 9. Οκ για την πρωτεϊνη, τα λαχανικα και το λίπος…. Τα φρούτα τα αφαιρούμε από τη διατροφή ? Αν οχι πότε είναι καλύτερο να τα τρώμε ? Πρωί. απόγευμα ή βράδυ ?

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Γεια σου Σάσα. Η Atkins έχει με διαφορά πολύ μεγαλύτερα ποσοστά πρωτεϊνών. Η διατροφή που ακολουθώ προσωπικά δίνει μεγάλη έμφαση στο λίπος.

 10. Καλησπέρα θα ήθελα να με διαφωτίσεις λιγάκι. Βρίσκομαι αυτό το διάστημα Αργεντινή και μέχρι το Μάιο θα ήθελα να χάσω μερικά περιττά κιλά. Πηγαίνω κάθε μέρα γυμναστήριο, δεν τρωω βλακείες, έχω κόψει τα αναψυκτικά, και τα γλυκά. Αυτό που τρωω συχνα είναι ψωμί, μακαρόνια, ρύζι, πατάτες, φρούτα και λαχανικά. Τι θα με συμβούλευες να κάνω περιμένω απάντηση

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Γεια σου Μαριλού. Νομίζω ότι καλύτερα να κόψεις ψωμί, μακαρόνια, ρύζι, πατάτες και φρούτα. Ακριβώς αυτά που μου έγραψες δηλαδή! Αστειεύομαι λίγο, αλλά να ξέρεις ότι έχει βάση αυτό που σου έγραψα. Ρίξε μια ματιά στην λεγόμενη ketogenic diet και διάβασε αυτά που γράφω εδώ παραπάνω για το λίπος και τους υδατάνθρακες στην δίαιτα μου. Θα καταλάβεις τι θέλω να σου δείξω…

 11. Γειά σας, θα ήθελα να ξεκινήσω δίαιτα, γιατί για πρώτη φορά στη ζωή μου, έφτασα στα 85 κιλά με ύψος 1.70 και 39 ετών. Πολλά χρόνια ήμουν αθλήτρια, θα ήθελα ένα πλάνο μηνιαίο ή εβδομαδιαίο. Δε μπορώ να κάνω δίαιτα χωρίς πλάνο και δεν θέλω να το φτιάξω εγώ, γιατί θα καταλήξω να μην το ακολουθήσω.

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Καλησπέρα Μαριάνθη. Δεν μπορώ να σου δώσω εξατομικευμένο πλάνο. Είναι καλύτερα να μιλήσεις με κάποιον διαιτολόγο της περιοχής σου, ο οποίος θα σου δώσει πρόγραμμα σύμφωνα με τον οργανισμό και το σώμα σου. Μπορείς επίσης να ρωτήσεις τον παθολόγο σου, ώστε να σου ονομάσει κάποιο από τα γνωστά που κυκλοφορούν.

   Καταλαβαίνω ότι θέλεις να “μπεις σε πρόγραμμα”, για να πειθαρχείς σε συγκεκριμένο διατροφολόγιο. Μερικές φορές, είναι καλύτερα να αλλάζεις διατροφή μια και καλή και να φτιάχνεις πρώτα την υγεία σου και ύστερα το σώμα σου. Αν αρχίσεις δηλαδή να τρως λίγο πιο προσεγμένα και να κινείσαι πιο συχνά (το σώμα σου βλέπεις έχει μάθει να γυμνάζεται), με τον καιρό δεν θα χρειάζεσαι δίαιτα. Θα γίνονται όλα σχεδόν μόνα τους.

 12. Ελένη Καρατζόγλου

  Είμαι φοιτήτρια και έχω περιορισμένο χρόνο για γυμναστήριο. Η μόνη λύση για άσκηση είναι το περπάτημα που έτσι κι αλλιώς περπατάω πολύ λόγω της απόστασης της σχολής απ το σπίτι μου. ψάχνω απεγνωσμένα μια λύση στο πρόβλημα μου. Τι προτείνετε?

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Γεια σου Ελένη. Για να χάσεις βάρος, δεν είναι απαραίτητο να κάνεις γυμναστική. Βασικότερος παράγοντας στο αδυνάτισμα, είναι η δίαιτα σου. Πάρε ιδέες από το άρθρο μου και άλλαξε την διατροφή σου. Ολες οι δίαιτες έχουν αποτελέσματα, αρκεί να τις κρατήσεις για αρκετό καιρό. Να το θυμάσαι αυτό.

   Το περπάτημα θα σε βοηθήσει πολύ αν φτιάξεις την διατροφή σου. Πολλές φορές δίνει καλύτερα αποτελέσματα από το γυμναστήριο όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος. Είμαι σίγουρος ότι θα θέλεις να διαβάσεις εδώ! 🙂

  2. Καλημέρα!! Θα ήθελα την γνώμη σας για το keto GURU πριν το αγοράσω.. διαφημίζεται κ στην σελίδα σας αλλά δεν βρίσκω κάποια αξιόλογη δικη σας.
   Ευχαριστώ

   1. Γιώργος Καρτάλιας

    Γεια σου συνονόματε Γιώργο. Δεν έχω γράψει ακόμα κάτι, επειδή δεν το έχω δοκιμάσει ή τουλάχιστον δεν το έχω μελετήσει όσο θα έπρεπε για να εκφέρω γνώμη.

    Σε πρώτη φάση όμως (γι’αυτό και το τοποθέτησα σε συγκεκριμένα άρθρα), τα συστατικά του μπορούν να βοηθήσουν πολύ αν ακολουθείς διατροφή με πολύ λίγους (ή καθόλου) υδατάνθρακες. Σε στηρίζει στην μετάβαση και σε ανακουφίζει από τις δυσκολίες των πρώτων ημερών.

    Σε διαφορετική περίπτωση (αν δεν κάνεις κάποια τέτοια διατροφή/δίαιτα), δεν νομίζω ότι μπορεί να έχει κάποια εμφανή αποτελέσματα στην ρύθμιση του σωματικού βάρος. Μπορεί βέβαια να το βοηθήσει γενικότερα στην υγεία σου (ηλεκτρολύτες για παράδειγμα), αλλά δεν κάνει να δώσεις τόσα χρήματα για κάτι που στοχεύει αλλού.

 13. Να ρωτήσω… με αυτήν την διατροφή, εκτός από αυγά και κάποια αλλαντικά, τι άλλο μπορείς να φας για πρωινό.. εφ οσων το ψωμι δεν επιτρεπεται καθολου…?? Δεν μπορώ καθε μερα να τρώω αυγα για πρωινό ! 🙁

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Γεια σου Δήμητρα. Φυσικά και μπορείς να έχεις άλλες επιλογές για πρωινό. Στο άρθρο μου έδωσα ένα παράδειγμα από το δικό μου πρόγραμμα. Δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις ακριβώς ό,τι κάνω εγώ. Αυτό που έχει σημασία, είναι να μειώσεις τους υδατάνθρακες, ανάλογα με τα δικά σου γούστα.

 14. Καλησπέρα. Kατι παρόμοιο είχα κάνει γύρω στα 20 μου. Tώρα είμαι 33 κ ακόμη παλεύω με τα κιλά. Xαχα. Το έκανα για 45 μέρες και όσο παράξενο και να ακουστεί πήγα από 103 κιλά στα 73. Δεν με γνώριζαν στο δρόμο. Λαχανικά, αυγά, ψητό και βρασμένο κρέας η ψάρι στο διαιτολόγιο μου και κάθε πρωί ένα λεμόνι στημένο. α! και κοτόπουλο.

  Από τότε δεν την ξανά έκανα γιατί νόμιζα είναι κακή δίαιτα. Τα ξανά πήρα μετά από καιρό με το πάρα πάνω. Στα 25 μου με πολύ ισορροπημένη διατροφή πήγα από 139 κιλά στα 100 μέσα σε ένα έτος. Τα κράτησα 5 χρόνια. Ξεστράτισα πάλι. Χαχα είμαι στα 120 κιλά και ξεκίνησα τη δίαιτα των 20 μου. Για να δούμε.

  Να προσθέσω πως όταν κόλλησε η ζυγαριά ξεκίνησα τζόκινγκ. Έχασα άλλα 9 κιλά σε ένα μηνά. Ελπίζω να βοήθησα. Απλα θέλει κατά γραμμα αυτή η δίαιτα. Και καφέ η σκέτο η με ζαχαρίνη. Ούτε καραμέλα.

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Γεια σου Σίμο. Εσύ κάνεις θαύματα (όταν θέλεις)! Χαίρομαι που πήρες την μεγάλη απόφαση.

   Ξέρεις… Απεχθάνομαι την λέξη “δίαιτα”. Προτιμώ να βλέπω έναν τρόπο διατροφής σας “τρόπο ζωής”. Αργεί περισσότερο να δώσει αποτελέσματα, αλλά σίγουρα δεν φοβάσαι ότι θα γυρίσεις γρήγορα εκεί από όπου ξεκίνησες. Επίσης, δεν κουράζεσαι και δεν ταλαιπωρείσαι. Τρως πράγματα που σε ευχαριστούν και με τον καιρό τα κιλά φεύγουν μόνα τους.

   Καλή επιτυχία να έχεις. Σίγουρα θα τα καταφέρεις. Δεν θα είναι η πρώτη σου φορά!

 15. Έκανα 5μερες αυτή τη διατροφή κ δεν έχασα ούτε γραμμάρια ούτε πόντους …έχθες Σάββατο έφαγα μισή σοκολάτα κ μια φέτα ψωμί απο τα νεύρα μου.η αλήθεια ειναι ότι μέσα στη βδομάδα δεν πεινούσα καθόλου .γιατι όμως μου συμβαίνει αυτό ;να μη με δείξει έστω λιγο πιο ξεπρησμενη.απογοητευτηκα…..

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Γεια σου Δέσποινα. Δεν νομίζεις ότι 5 μόνο ημέρες είναι πολύ λίγες για να δεις αποτέλεσμα σε οποιαδήποτε προσπάθεια;

   Πιστεύω ότι κάτι σου ξεφεύγει ή κάτι κάνεις λάθος. Μπορώ να μαντέψω ότι έκανες κάποιες παρατυπίες μέσα σε αυτές τις ημέρες. Δοκίμασε πάλι και μείνε μακριά από τα γλυκίσματα. Μην ξεχνάς επίσης να πίνεις νερό. Είναι σημαντικό αυτό.

   Ποτέ μην απογοητεύεσαι, ακόμα και αν έχουν περάσει 5 μήνες ή 5 χρόνια.

   Κάθε φορά που τα αποτελέσματα δεν θα είναι θετικά, αντί να τρέχεις στην σοκολάτα, θα αφιερώνεις χρόνο ψάχνοντας να βρεις τι μπορεί να μην πήγε καλά. Δεν αλλάζουν οι ζωές μέσα σε λίγες ημέρες και σχεδόν ποτέ δεν έχουν επιτυχία οι πρώτες κιόλας προσπάθειες. Μην τα παρατάς και θα δικαιωθείς αργά ή γρήγορα!

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Είμαι υπερήφανος για εσένα Μαρία μου! Μου δίνει μεγάλη χαρά που μέσα από την σελίδα μου μπόρεσα να σε βοηθήσω. Πρόσεξε να μην χαλαρώσεις και τα πάρεις πίσω. Τώρα που μπήκες σε αυτόν τον δρόμο και έχεις και ένα τεράστιο χαμόγελο (είμαι σίγουρος γι’ αυτό), είναι ευκαιρία να συνεχίσεις να βελτιώνεις την διατροφή, την υγεία και την εικόνα σου. Καλή συνέχεια. Να προσέχεις και να χαμογελάς!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top