4 Πράγματα Που Έμαθα Ρωτώντας Περαστικούς Αν Είμαι Χοντρός

Τι θα απαντούσατε αν ρωτούσα τη γνώμη σας για το βάρος μου; Τι θα απαντούσατε αν ρωτούσα τι πιστεύετε για το δικό σας βάρος; Σας αρέσω; Σας αρέσετε;

Θεωρείτε ότι πρέπει να χάσω βάρος;

Ένα σχετικά ζεστό απόγευμα του Απριλίου, μια ομάδα φίλων (άντρες και γυναίκες) και εγώ συγκεντρωθήκαμε σε ένα πάρκο της περιοχής μας και αρχίσαμε να ρωτάμε τις γυναίκες που περνούσαν για το πως αισθάνονται για το σώμα τους.

Ναι… Εγώ είμαι στην φωτογραφία λίγο πιο πάνω…

Ξεκινούσαμε την συζήτηση ρωτώντας: “Με παχαίνει αυτό το παντελόνι;”


Matcha Slim

Το Matcha Slim
Αλλάζει Τα Δεδομένα
Στο Αδυνάτισμα Και Την Ευεξία!

Είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό τσάι αδυνατίσματος. Οι πρώτες εντυπώσεις μέσα στο 2024 είναι θετικές και η ανταπόκριση των χρηστών εξαιρετική!

Διάβασε την ειλικρινή αξιολόγηση μου.

*(Θα σου δώσω link για 50% έκπτωση!)


Σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σας όσα έμαθα εκείνο το απόγευμα, κάνοντας σε αγνώστους αυτήν την παράξενη προσωπική ερώτηση:

1. Δεν μπορείς να ξέρεις πως αισθάνεται κάποιος για το σώμα του, κρίνοντας από το πόσο ελκυστικό τον θεωρείς εσύ.

Για μένα, κάθε γυναίκα που ρωτήσαμε ήταν όμορφη με τον δικό της τρόπο. Όμως, οι απαντήσεις αυτών των γυναικών μου αποκάλυψαν ότι, η αυτοπεποίθηση και η ομορφιά που διακρίνονται στην εξωτερική εμφάνιση μπορεί να εξαπατούν.

Οι γυναίκες που είναι συμβατικά ελκυστικές – γυναίκες που είναι λεπτές, γυναίκες που έχουν ιδανικά σώματα ή που θεωρούμε εμείς ότι έχουν – αισθάνονται επίσης ανασφαλείς για το σώμα και την εμφάνισή τους. Ακόμα και οι γυναίκες που είναι σχετικά αδύνατες, φοβούνται μην παχύνουν ή τις θεωρήσουν παχιές.

Απλά επειδή κάποια φαίνεται όμορφη σε εμάς, δεν σημαίνει ότι η ίδια αισθάνεται όμορφα μέσα της. Ευτυχώς όμως, ισχύει και το αντίθετο.

Κάθετε στα σκαλιά και σκέφτεται.

Βλέπετε, μόνο και μόνο επειδή δεν πληρούμε τα αυστηρά πρότυπα ομορφιάς της κοινωνίας, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αισθανόμαστε σίγουροι και όμορφοι, όπως ακριβώς είμαστε.

➠ Διαβάστε επίσης: 6 συμβουλές για να αγαπήσετε το σώμα σας.

2. Όλοι μας αναρωτιόμαστε για την αξία μας.

Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιούμε τη λέξη «χοντρός» με αρνητικό τρόπο για να ντροπιάσουμε το σώμα μας ή απλά για να αμφισβητήσουμε το αν είμαστε αρκετά όμορφοι, σχεδόν κάθε γυναίκα με την οποία μιλήσαμε, μας είπε ότι επικρίνει την εμφάνισή της στον καθρέφτη σε καθημερινή βάση.

Όλοι κάποια στιγμή αναρωτιόμαστε αν ταιριάζουμε κάπου, αν ανήκουμε κάπου και αν οι άλλοι άνθρωποι θα μας αποδεχθούν ως άξιους εκτίμησης.

Διαβάστε επίσης: Το μυστικό βρίσκεται κρυμμένο μέσα στον ίδιο σας τον εαυτό.

3. Η εξωτερίκευση των σκέψεων που κάνουμε μέσα στο κεφάλι μας, μας βοηθά να αισθανόμαστε λιγότερο μόνοι.

Έμεινα έκπληκτος από το πόσο ξεκάθαρα μπορούσαν οι γυναίκες με τις οποίες μιλήσαμε, να μοιραστούν όσα λέει η φωνή μέσα στο κεφάλι τους για το σώμα τους και ανέφεραν τη δική τους αντίληψη για το πως οι προσδοκίες της κοινωνίας επηρεάζουν τις ιδέες μας, όσον αφορά το πως πρέπει να είναι ένα έξοχο σώμα.

Συζητάει με τις φίλες της.

Ζούμε με αυτές τις φωνές και τις προσδοκίες συνέχεια, αλλά συχνά αισθανόμαστε σαν να είμαστε οι μόνοι που τις ακούμε και τις νιώθουμε. Είναι μία ανακούφιση να τις βγάζουμε έξω στο φως και στον αέρα και να συνειδητοποιούμε ότι δεν είμαστε οι μόνοι.

➠ Διαβάστε επίσης: 5 τρόποι για να διώξετε της αρνητικές σκέψεις.

4. Με λίγη ενθάρρυνση, μπορούμε να βρούμε την ομορφιά του εαυτού μας.

Με όλες τις εικόνες που υπάρχουν γύρω μας και με τις οποίες συγκρίνουμε τους εαυτούς μας συνειδητά και ασυνείδητα, χρειαζόμαστε βοήθεια για να ψάξουμε την ομορφιά στον καθρέφτη και στους εαυτούς μας.

Μερικές φορές πιστεύουμε πως οι ατέλειές μας υπονομεύουν την ομορφιά μας, αλλά η πραγματική ομορφιά περιλαμβάνει την αποδοχή των “ατελειών” μας.

➠ Δείτε το βίντεο: Το “τέλειο” σώμα.

Ακόμη και με μια μικρή υπενθύμιση, όπως ένα σημείωμα στον καθρέφτη μόνο με τα λόγια που χρειαζόμαστε να ακούσουμε, μπορούμε να μάθουμε να κάνουμε μία παύση και να κοιτάζουμε τους εαυτούς μας με περισσότερη αγάπη. Επίσης, μπορούμε να είμαστε καθρέφτες ο ένας για τον άλλον.

Πείτε σήμερα σε κάποιον ότι βλέπετε μια βαθύτερη ομορφιά μέσα του!

Μπορείτε να κοιτάξετε στον καθρέφτη και να πείτε, “Θα μπορούσα να δω τη δική μου ομορφιά”; Η κοινωνία μας κάνει να πιστέψουμε ότι η ομορφιά είναι μια πίτα, από την οποία παίρνουμε μόνο ένα μικρό κομμάτι, αν είμαστε τυχεροί.

Η ομορφιά είναι ακριβή και σπάνια, και είναι μόνο για τους νέους και τους τέλειους. Αλλά, όταν ορίζεις την ομορφιά εσύ ο ίδιος, με τέτοιο τρόπο ώστε να σε συμπεριλαμβάνει – το σώμα σου, τη μύτη σου, τις ουλές και τις ραγάδες σου – τότε, μπορείς να έχεις ολόκληρη την πίτα. Το ίδιο ισχύει και για όλους τους άλλους.

Ποιο είναι το πιο όμορφο κομμάτι του εαυτού σας; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας μαζί μου. Γιώργος

Εικόνες: counselinglongbeach.comtheonion.com

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top