5 Τρόποι Να Διώξετε Τις Αρνητικές Σκέψεις Από Το Μυαλό Σας

Μήπως στο μυαλό σας υπάρχουν σκέψεις με όσα δείχνουν λάθος στον κόσμο; Στον δικό σας κόσμο; Μήπως οι αρνητικές σκέψεις σας δεν αφήνουν χώρο στις θετικές;

Κοπέλα, σκέφτεται θετικά

Αν σας συμβαίνει κάτι τέτοιο, ήρθε η ώρα να μάθετε ένα μυστικό. Υπάρχουν χιλιάδες άτομα σαν εσάς εκεί έξω. Αρκεί να ρίξετε μια ματιά από το παράθυρο.

Για την ακρίβεια, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνεχώς αρνητικές σκέψεις μέσα στο κεφάλι μας, από την στιγμή που ξυπνάμε.

Αν οι σκέψεις σας είναι δεν είναι συγκεντρωμένες σε οικονομικά ζητήματα, όπως είναι η μόδα της εποχής, αλλά στο θέμα των κιλών και τις εξωτερικής σας εμφάνισης, μαντέψτε…


Matcha Slim

Το Matcha Slim
Αλλάζει Τα Δεδομένα
Στο Αδυνάτισμα Και Την Ευεξία!

Είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό τσάι αδυνατίσματος. Οι πρώτες εντυπώσεις μέσα στο 2024 είναι θετικές και η ανταπόκριση των χρηστών εξαιρετική!

Διάβασε την ειλικρινή αξιολόγηση μου.

*(Θα σου δώσω link για 50% έκπτωση!)


Πάλι δεν ανήκετε σε κάποια μειοψηφία. Aν ανοίξετε άλλη μια φορά το παράθυρο σας, 6 στους 10 περαστικούς που θα δείτε να περπατούν στον δρόμο θα είναι παχύσαρκοι!

Οι Αρνητικές Σκέψεις Έχουν Μεγάλη Δύναμη

Αν δεν προσέξετε, μπορούν να πάρουν τον έλεγχο των αποφάσεων και της ζωής σας γενικότερα. Δεν είναι πάντα εύκολο να συνειδητοποιήσετε πότε συμβαίνει κάτι τέτοιο. Πρέπει λοιπόν να βρίσκεστε σε επαγρύπνηση. Αντισταθείτε σθεναρά σε κάθε άσχημη σκέψη. Στο κάτω κάτω, έχετε και εσείς τρομερά μεγάλη δύναμη.

Μην τους επιτρέπετε να παίρνουν το πάνω χέρι!

Έχω μεταφράσει ένα βίντεο που θα ήθελα να δείτε. Δείχνει πώς μπορείτε να νικήσετε την κατάθλιψη και να πάρετε το πάνω χέρι στη ζωή σας. Βρείτε λίγο χρόνο και δείτε το βίντεο.

Να θυμόσαστε ότι στην ζωή δεν υπάρχει μόνο η διασκέδαση. Κάθε φορά που κάτι δεν είναι τόσο ευχάριστο, δεν σημαίνει ότι χάθηκαν όλα τα όμορφα πράγματα γύρω μας. Μην ψάχνετε ασυναίσθητα να βρείτε λόγους για να δικαιολογήσετε το ότι σας νικάει το μυαλό σας.

Βρείτε τρόπους να το νικήσετε εσείς.

Ήρθε η ώρα να δραπετεύσετε από το μυαλό σας και να βγείτε εκεί έξω. Στον κόσμο. Έξω από τον εαυτό σας.

Θα σας δώσω μερικές μικρές συμβουλές, που νομίζω ότι θα κάνουν χώρο στο μυαλό σας για να τρυπώσουν μερικές θετικές σκέψεις. Θα καθαρίσουμε λίγο τον χώρο και θα δώσουμε την ευκαιρία σε νέα συναισθήματα να μας επισκεφτούν.

Δεν θα λύσουμε τα προβλήματα σας. Ούτε θα προσποιηθούμε ότι δεν υπάρχουν. Απλά θα ανοίξουμε λίγο το μυαλό μας και θα φτιάξουμε την διάθεση μας, έτσι ώστε με τον καιρό να βρεθεί και η λύση σε όλα όσα μας ταλαιπωρούν.

#1 – Κουνήστε Το Κορμί Σας:

Η αλήθεια είναι ότι αν χορέψω, μάλλον θυμίζω αρκούδα σε πανηγύρι παλαιότερης εποχής! Δεν χάνω όμως ευκαιρία να το κάνω. Ο χορός μπορεί να μας βοηθήσει να ξεχάσουμε σχεδόν τα πάντα.. Τουλάχιστον για όσο χορεύουμε.

Μπορείτε να βρείτε πολλούς τρόπους να κινηθείτε.

Κάντε γιόγκα. Πηγαίνετε έναν περίπατο. Γραφτείτε σε γυμναστήριο. Κάντε τούμπες. Δεν ξέρω…! Ο,τι σας αρέσει. Κουνηθείτε όμως.

Αν καταναλώσετε ενέργεια με το σώμα σας, το μυαλό μάλλον δεν θα έχει δυνάμεις να σας χαλάσει τη διάθεση. Αφήστε τις ενδορφίνες να κάνουν τη δουλειά τους. Εσείς απλά κινηθείτε. Τα άλλα θα γίνουν μόνα τους.

#2 – Γράψτε Και Κάψτε:

Ναι, γράφοντας κάτι σε χαρτί θα σας φέρει πιο κοντά σε όσα σας προβληματίζουν. Πιστέψτε με.

Αν δεν τα γράψετε, δεν είναι το ίδιο. Πάρτε λοιπόν χαρτί και στυλό και καταγράψτε όλο τον πόνο, τον φόβο, τις ανησυχίες, την στεναχώρια που έχετε μέσα σας. Μην αφήσετε τίποτα. Αποτυπώστε στο χαρτί όλη την μαυρίλα και μετά… Κάψτε την! Θα νιώσετε μεγάλη ανακούφιση. Θα απελευθερωθείτε.

Δοκιμάστε το σήμερα.

Γραμμένες σκέψεις... Καίγονται.
Σήμερα θα κάψετε όλα όσα καίνε την ψυχή σας τόσο καιρό!

#3 – Βοηθήστε Κάποιον:

Υπάρχουν πάντα και παντού άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια. Ίσως κάποιος φίλος χρειάζεται βοήθεια να κάνει μια μετακόμισή ή κάποια φίλη να χρειάζεται babysitting κάποια βράδια.

Στοιχηματίζω ότι υπάρχουν συνεχώς δεκάδες ευκαιρίες εθελοντισμού γύρω σας καθημερινά. Ευκαιρίες που μπορείτε να κάνετε πιο εύκολη τη ζωή σε συγγενείς, φίλους ή και αγνώστους. Μπορείτε ακόμα να βρείτε και οργανισμούς που δέχονται εθελοντές.

#4 – Κλείστε Τις Ειδήσεις:

Χρειάζεται να το εξηγήσω; Υπάρχει άνθρωπος που ακόμα και αν δεν έχει κάποια σκέψη που να τον βασανίζει, δεν θα χαλάσει την διάθεση του βλέποντας τα δελτία ειδήσεων;

Κλείστε τα λοιπόν.

Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε όταν νιώθετε άσχημα, είναι να μαθαίνετε για πολέμους, φόνους και άλλες φρικιαστικές ιστορίες που παρουσιάζονται με χαρακτηριστική μουσική υπόκρουση.

Αν πραγματικά θέλετε να ενημερώνεστε για όσα συμβαίνουν γύρω σας, ψάξτε τουλάχιστον για θετικές ιστορίες και μοιραστείτε. Διαβάστε το blog μου για παράδειγμα (!)

Διάλειμμα…

Σταματάω το γράψιμο γιατί μόλις κάτι έμαθα και με έχει κυριεύσει ο θυμός και η άρνηση. Μισώ να με σταματούν όταν κάτι γράφω. Θυμόσαστε όμως τι έλεγα λίγο πιο πριν; Εθελοντισμός.

Πάω λοιπόν να κάνω μια δουλίτσα και επιστρέφω σε λίγο. Μην φύγετε!


Μισή ώρα και αρκετό περπάτημα μετά..! Νιώθω λίγο καλύτερα. Όχι πολύ. Μην κρυβόμαστε.

Δεν θα αλλάξουν όλα στη ζωή μας με έναν περίπατο. Μπορούμε όμως να βελτιώνουμε τις συνθήκες για να το πετύχουμε κάνοντας ένα βήμα κάθε φορά.

#5 – Χαμογελάστε:

Αυτό είναι το πιο εύκολο βήμα στην σημερνή λίστα. Κάντε συνειδητή προσπάθεια να χαμογελάτε περισσότερο. Ναι… Με το ζόρι. Χαμογελάστε όταν δεν βρίσκεται κανείς στο σπίτι.

Χωρίς λόγο.

Χαμογελάστε όταν περπατάτε στον δρόμο (προσέξτε μην παρεξηγηθείτε). Ακόμα και όταν δεν το νιώθετε, χαμογελάστε μέχρι να φανούν δοντάκια. Κάντε το συνεχώς όταν συναντάτε δικούς σας ανθρώπους και χωρίς να το καταλάβετε, κάποια στιγμή θα φύγει από επάνω σας όλη αυτή η αρνητική αύρα που σας έχει τυλίξει.

Κάντε το ίδιο και με το γέλιο.

Είναι το αμέσως επόμενο βήμα και το πιθανότερο είναι να συμβεί από μόνο του. Αν χαμογελώντας έχετε την διάθεση να γελάσετε, κάντε το. Αν θέλετε να ξεκαρδιστείτε με κάτι που ακούσατε, εμπρός… Γελάστε δυνατά. Μπορεί να παρασύρετε και τους άλλους!

Bonus #6 – Προσέξτε Την Διατροφή Σας

Δεν υπάρχουν μαγικά βοτάνια, ούτε τροφές που θα σας εξαφανίσουν τις στενοχώριες με λίγες μπουκιές. Αν όμως βελτιώσετε τον τρόπο που τρέφετε το σώμα σας, θα βελτιωθεί και ο τρόπος που βλέπετε τα πράγματα γύρω σας. Είναι σίγουρο αυτό.

Δεν θα γράψω περισσότερα σχετικά με την διατροφή και την διάθεση μας. Διαβάστε το σχετικό άρθρο εδώ:

Αλλάξτε διάθεση με την σωστή διατροφή…

Είναι σημαντικό να θυμόσαστε ότι μια αρνητική σκέψη, όπως κάθε πράγμα στη ζωή μας, είναι απλά ενέργεια. Εχουμε την δύναμη να την στρέψουμε αλλού και να αλλάξουμε διάθεση. Αυτή η δυνατότητα υπάρχει μέσα μας από την αρχή της ύπαρξής μας.

Χρειάζεται όμως δουλειά για να την αξιοποιήσουμε. Χρειάζεται δράση.

Αν δεν σου αρέσει κάτι, άλλαξέ το. Αν δεν μπορείς να το αλλάξεις, άλλαξε τον τρόπο που το αντιμετωπίζεις. Μην παραπονιέσαι. (Maya Angelou)

Την επόμενη φορά που «δεν θα είσαστε στα καλύτερα σας», δοκιμάστε κάποια ή κάποιες από τις συμβουλές που σας έδωσα. Εχω προσωπική εμπειρία από όλες και σας βεβαιώνω ότι θα άλλάξετε αμέσως διάθεση προς το καλύτερο. Περισσότερο ή λιγότερο δεν έχει σημασία.

Σημασία έχει η δράση!

Εσείς Πώς Βελτιώνετε Την Διάθεση Σας;

Αφήστε μου το μήνυμα σας. Ελάτε να προσθέσουμε και άλλες συμβουλές στη λίστα. Είναι καταπληκτικό να βλέπει κάποιος ανθρώπους που χαμογελούν και εμπνέουν τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Ας ξεκινήσουμε και εμείς από σήμερα.

Θέλετε μήπως να δείτε πόση θετική ενέργεια έχει μια παχουλή κυρία που χαμογελάει συνεχώς; Κάντε κλικ εδώ. Καλή συνέχεια!

4 σκέψεις για το “5 Τρόποι Να Διώξετε Τις Αρνητικές Σκέψεις Από Το Μυαλό Σας”

  1. Ενθαρρυντικος πολυ ο τροπος που μας μεταφερετε τη γνωση σας. Πασχω χρονια απο την βουλιμία και ηδη απο σημερα ανοιξαν οι νοητικοι μου ορίζοντες και ξεκινησα τις πρακτικες ασκησεις που αναφερετε. Θα καταγραψω συντομα σε σχολιο την πορεια μου και την εμπειρία μου μηπως βοηθησω και γω με τον τροπο μου. Σας ευχαριστω πολυ.

    1. Γιώργος Καρτάλιας

      Γεια σου Stevie. Χαίρομαι πολύ που μπορώ μέσα από όσα γράφω να βοηθήσω τους αναγνώστες μου. Σου εύχομαι καλή συνέχεια και περιμένω νεότερα..!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top