Link Love #7 – Ψυχολογία Και Αδυνάτισμα

Για να μπορέσετε να χάσετε βάρος, πρέπει πρώτα να αναγνωρίσετε τις δυσκολίες που βρίσκονται μέσα σας. Διαβάστε επίσης 2 ιστορίες ανθρώπων που το κατάφεραν! 

Τι διάβασα #7 - Ψυχολογία και αδυνάτισμα

Σήμερα θα σας προτείνω μερικά άρθρα που αν αποφασίσετε να τα διαβάσετε, καλό θα ήταν να τα πάρετε με τη σειρά και να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στις πληροφορίες που περιέχονται.

Σκοπός μου ήταν να σας προβληματίσω και να αγγίξω την ψυχολογική πλευρά του αδυνατίσματος.

Αυτή που κατά τη γνώμη μου είναι η πιο σκοτεινή και παίζει τον βασικότερο ρόλο για την επιτυχία ή όχι μιας προσπάθειας.


Matcha Slim

Το Matcha Slim
Αλλάζει Τα Δεδομένα
Στο Αδυνάτισμα Και Την Ευεξία!

Είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό τσάι αδυνατίσματος. Οι πρώτες εντυπώσεις μέσα στο 2024 είναι θετικές και η ανταπόκριση των χρηστών εξαιρετική!

Διάβασε την ειλικρινή αξιολόγηση μου.

*(Θα σου δώσω link για 50% έκπτωση!)


Αν δεν θέλετε να μπείτε σε αυτή την διαδικασία, ή αν δεν νιώθετε ότι έχετε την δύναμη αυτή τη στιγμή, προχωρήστε στο τέλος του σημερινού μου άρθρου όπου υπάρχουν 2 πραγματικές ιστορίες ανθρώπων που έκαναν τεράστια προσπάθεια και κατάφεραν να αλλάξουν τις ζωές τους. Νομίζω ότι θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον!

Θέλω να ξεκινήσω όπως πάντα, δίνοντας το πρώτο link σε κάποιο από τα δικά μου άρθρα.

Σήμερα πρόκειται για αφιέρωμα και… αν και ομολογώ ότι είναι λίγο “βαρύ” στην ανάγνωση του, θεωρώ ότι κάποιοι από αυτούς που θα το διαβάσουν, θα καταφέρουν να βρουν τον σωστό δρόμο όχι μόνο προς το αδυνάτισμα, αλλά προς την ολοκληρωτική αλλαγή της ζωής τους.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

Αφιέρωμα: «Πώς Θα Μπορέσω Να Χάσω Κιλά;»

Πριν λίγες μέρες, η Σοφία, μια φίλη μου στο Facebook μου έκανε μια απλή ερώτηση που στην πορεία αποδείχτηκε ότι είχε μια δύσκολη απάντηση. Με ρώτησε λοιπόν:

«Τι είναι αυτό που θα με ενθαρρύνει να ξεκινήσω δίαιτα;»

Ήταν το μοναδικό ερώτημα που έγινε σε εκείνο το post μου και με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα ότι ταίριαζε απόλυτα με την θεματολογία της ιστοσελίδας μου.

Χάρηκα ακόμα περισσότερο όταν κατάλαβα ότι δεν θα ήταν εύκολη υπόθεση το να γράψω κάτι αξιόλογο. Κάτι που πραγματικά θα έδινε μια ουσιώδη απάντηση. Μια απάντηση που θα βοηθούσε τον κόσμο να κάνει την αρχή. Να αλλάξει το σώμα και τη ζωή του.

Μήπως δεν είστε πραγματικά «έτοιμοι» για δίαιτα;

Στην περίπτωση που το άτομο αρχίζει μια προσπάθεια, χωρίς να έχει πραγματικά προετοιμαστεί να πραγματοποιήσει τις αλλαγές που θα χρειαστούν ή χωρίς να έχει ουσιαστικό κίνητρο, αλλά απλά και μόνο γιατί του το πρότεινε ένα συγγενικό πρόσωπο ή θέλει να κάνει «παρέα» σε κάποιο φίλο, τότε οι πιθανότητες να τα παρατήσει με την πρώτη δυσκολία ή εμπόδιο που θα εμφανιστεί, είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Αυτοί είναι οι ψυχολογικοί λόγοι που παχαίνουμε. Του Ιωσήφ Αλεξανδρίδη στο Boro.gr.

O κύριος Αλεξανδρίδης (Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος) έχει δώσει απαντήσεις σε 5 συνηθισμένα ερωτήματα όσων προσπαθούν να ελέγξουν τον εαυτό τους, κυρίως στο ξεκίνημα μιας δίαιτας, αλλά βρίσκουν συχνά εμπόδια στην πορεία τους και εγκαταλείπουν.

  1. Τρέχω συνέχεια στη δουλειά. Δε προλαβαίνω να πάρω ανάσα. Παραλείπω γεύματα.
  2. Είμαι σε μια εκδήλωση και δεν ξέρω σχεδόν κανένα. Πηγαίνω κοντά στον μπουφέ και τρώω όχι γιατί πεινάω αλλά από καθαρή αμηχανία.
  3. Κάποιος γιορτάζει στο γραφείο και κερνάει γλυκά. Να τον προσβάλω;
  4. Χώρισα με τον άνθρωπό μου. Νοιώθω πως δεν θα βρω άλλον/άλλη. Πίνω και τσιμπολογάω συνέχεια και έτσι ξεχνιέμαι.
  5. Όταν έχω να διαλέξω ανάμεσα σε μια τυρόπιτα και σε δημητριακά ολικής άλεσης δεν μπορώ να αντισταθώ και παίρνω τυρόπιτα.

Πραγματική δίαιτα και συνειδητό αδυνάτισμα. Ορσαλία Ψαρίδη στο EnalaktikiDrasi.com.

Η αντίληψη και εικόνα που έχουμε για το σώμα μας, ξεπηδάει από τα παιδικά μας χρόνια, το περιβάλλον μας και τις πληροφορίες τις οποίες έχουμε αποθηκεύσει. Η προσωπικότητά μας και οι πεποιθήσεις μας, η σχέση με τον εαυτό μας, η σχέση που έχουμε με τη ζωή, καθορίζουν τη σχέση που έχουμε με το σώμα μας.

Ο τρόπος που το φροντίζουμε και το θρέφουμε, που το ακούμε και το τιμούμε, που του συμπεριφερόμαστε, ο τρόπος που προσπαθούμε να το αδυνατίσουμε και να το καθυποτάξουμε, καθρεφτίζει την προσωπική μας ιστορία ζωής.

Το «όχι τώρα» δεν σημαίνει «όχι για πάντα».

  • O Michael Jordan είχε απορριφθεί από την ομάδα μπάσκετ του σχολείου του.
  • Ο Walt Disney είχε απολυθεί από την εφημερίδα που δούλευε γιατί «δεν είχε φαντασία ούτε καλές ιδέες».
  • Η Oprah Winfrey είχε υποβιβαστεί από τη θέση της ως παρουσιάστρια ειδήσεων καθώς «δεν ήταν κατάλληλη για την τηλεόραση».

Οι ιστορίες ανθρώπων που ξεκίνησαν από το μηδέν, απορρίφθηκαν, επέμειναν και τελικά σκαρφάλωσαν στην κορυφή, είναι πάντα ενδιαφέρουσες και η λίστα ατελείωτη. Πάρτε καφέ, καθίστε αναπαυτικά και… εμπνευστείτε ελεύθερα.

5 σημαντικές συμβουλές για όσους κάνουν δίαιτα.

Για το ιδανικό σώμα δεν απαιτείται μόνο η σωστή διατροφή, αλλά είναι απαραίτητη και η ριζική αλλαγή «κακών» συνηθειών. Επιπλέον, ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί και στο κίνητρο του κάθε ανθρώπου που αποτελεί την κινητήριο δύναμη για την επίτευξη του στόχου του.

Πρέπει όμως να παραδεχτούμε πώς κατά τη διάρκεια αυτής της προσπάθειας εμφανίζονται αρκετά εμπόδια που πολλές φορές επιβραδύνουν ή και ακόμα αποτρέπουν τη πραγματοποίηση του στόχου που έχουμε βάλει.

Διαβάστε λοιπόν πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα εμπόδια χωρίς να χαλάσουμε τη προσπάθεια μας.

Φάκελος: Τα μυστικά του αδυνατίσματος. Στο Vita.gr.

Στο άκουσμα της λέξης «δίαιτα» σας έρχονται στο μυαλό όροι όπως «πείνα», «στερήσεις», «απαγορεύσεις»; Τότε μάλλον έχετε λάθος οπτική. Οι ειδικοί σήμερα συνιστούν ισορροπημένα διατροφικά προγράμματα, που περιλαμβάνουν τροφές από όλες τις ομάδες.

Η «τέλεια» δίαιτα, όμως, δεν φτάνει για να αδυνατίσουμε. Το μυστικό είναι η αλλαγή της διατροφικής μας συμπεριφοράς. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει αρχικά να ανακαλύψουμε τη σχέση μας με το φαγητό και να βελτιώσουμε τα τρωτά σημεία.

2 Πραγματικές Ιστορίες Επιτυχίας

Έβγαλα από πάνω μου έναν άνθρωπο… Στο Nea.gr.

Απόσπασμα: “Για το πώς έφτασα να ζυγίζω 158 κιλά- 1,70 μ. άνθρωπος- δεν έχω να σας αποκαλύψω κάποιο φοβερό μυστικό. Όλοι όσοι πίστεψαν κάποια στιγμή ότι το φάρμακο που θα τους απαλλάξει από τα βάσανά τους βρίσκεται στο… ψυγείο τους, γνωρίζουν ότι έρχεται μια μέρα που θα προτιμούσαν να ανέβουν στο Έβερεστ παρά στη ζυγαριά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να καταπίνεις συχνά και γρήγορα…”

Μαζί ζύγιζαν 422 κιλά και τώρα ζυγίζουν 185..! Στο InVitroMagazine.gr.

(Το άρθρο δεν υπάρχει πλέον στην σελίδα που δημοσιεύθηκε αρχικά)

Ο ένας ο Τζάστιν όταν ανέβαινε στη ζυγαριά εκείνη αγκομαχούσε και έδειχνε 268 κιλά. Η σύντροφος του η Λώρεν όποτε ζυγιζόταν δεν έπεφτε κάτω από τα 154 κιλά. Ζούσαν μαζί αλλά η ζωή τους ήταν ένα δράμα. Δεν είχαν φίλους, δεν έβγαιναν έξω, έστω για μια ταινία στον κινηματογράφο, ή για έναν καφέ.

Ήταν μόνοι. Και ξαφνικά ήρθαν και τα προβλήματα υγείας.

Έπρεπε και οι 2 να αρχίσουν να χάνουν κιλά. Το πήραν απόφαση. Ξεκίνησαν μια σοβαρή δίαιτα και άρχισαν αρχικά να περπατάνε πολλά χιλιόμετρα κάθε ημέρα και στη συνέχεια άρχισαν να κάνουν jogging. Θαύματα δεν γίνονται αλλά τόσο ο Τζάστιν όσο και η Λώρεν άρχισαν να χάνουν κιλά.

Η προσπάθεια τους ξεκίνησε το 2008 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα…

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top