Αφιέρωμα: “Πώς Θα Μπορέσω Να Χάσω Κιλά;”

Το αδυνάτισμα είναι μια εύκολη υπόθεση που δυσκολεύει πολλούς ανθρώπους. Δεν θα μιλήσουμε για θερμίδες ή για λιπαρά και υδατάνθρακες. Θα μιλήσουμε για εσάς!

Πριν λίγες μέρες, η Σοφία, μια φίλη και αναγνώστρια στο Facebook μου έκανε μια απλή ερώτηση που στην πορεία αποδείχτηκε ότι είχε μια δύσκολη απάντηση. Με ρώτησε λοιπόν:

«Τι είναι αυτό που θα με ενθαρρύνει να ξεκινήσω δίαιτα;»

Ήταν το μοναδικό ερώτημα που έγινε σε εκείνο το post μου και με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα ότι ταίριαζε απόλυτα με την θεματολογία της ιστοσελίδας μου.

Χάρηκα ακόμα περισσότερο όταν κατάλαβα ότι δεν θα ήταν εύκολη υπόθεση το να γράψω κάτι αξιόλογο. Κάτι που πραγματικά θα έδινε μια ουσιώδη απάντηση. Μια απάντηση που θα βοηθούσε τον κόσμο να κάνει την αρχή. Να αλλάξει το σώμα και τη ζωή του.


Matcha Slim

Το Matcha Slim
Αλλάζει Τα Δεδομένα
Στο Αδυνάτισμα Και Την Ευεξία!

Είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό τσάι αδυνατίσματος. Οι πρώτες εντυπώσεις μέσα στο 2024 είναι θετικές και η ανταπόκριση των χρηστών εξαιρετική!

Διάβασε την ειλικρινή αξιολόγηση μου.

*(Θα σου δώσω link για 50% έκπτωση!)


Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να γράψω άλλο ένα άρθρο με κοινότυπες συμβουλές που επαναλαμβάνονται συνεχώς σε περιοδικά και ιστοσελίδες. Δεν μπορούσε με κανέναν τρόπο να περιορίσω τις συμβουλές πάνω σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, στα πλαίσια ενός ακόμα ανιαρού άρθρου με ευκολονόητες προτάσεις αδυνατίσματος.

Δούλεψα αρκετά λοιπόν και ετοίμασα μια σειρά από 4 άρθρα, όπου έβαλα τα δυνατά μου να σας δείξω έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης του αδυνατίσματος, αλλά και της διατροφής γενικότερα.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για όλες τις κοινοποιήσεις που θα κάνετε. Μπορούμε να βοηθήσουμε φίλους και φίλες που αναζητούν έναν τρόπο να αρχίσουν κάποιο πρόγραμμα αδυνατίσματος, αλλά μέχρι σήμερα δεν βρήκαν κάποια βοήθεια.

Επιμένω να πάρετε όλο το περιεχόμενο με την σειρά. Για να καταλάβετε το κάθε σημείο, είναι σημαντικό να έχετε μελετήσει τα προηγούμενα. Είναι κάτι σαν παιχνίδι. Ελπίζω να μην σας κουράσει. Σε περίπτωση που θέλετε να ρίξετε μια κλεφτή ματιά, τα βασικά βήματα είναι:

 1. Μέρος 1ο: ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ
 2. Μέρος 2ο: ΤΟ ΓΙΑΤΙ
 3. Μέρος 3ο: Η ΑΛΗΘΕΙΑ
 4. Μέρος 4ο: Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΟΥ

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν. Κάντε μια κοινοποίηση και πάρτε βαθιά ανάσα!

Μέρος 1ο: ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ

Μπορείτε να πείτε με σιγουριά ότι έχετε αποφασίσει να χάσετε βάρος; Ακόμα και αν το θέλετε πραγματικά, μήπως δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε;

Γυναίκα στο ηλιοβασίλεμα.

Όλοι ξέρουμε ότι οι δίαιτες μπορούν να έχουν αποτελέσματα. Κάθε βιβλίο, άρθρο, πρόγραμμα αδυνατίσματος, αγωγή ή όποια λύση επιλέξετε, μπορεί να έχει αποτελέσματα αρκεί να ακολουθήσετε τις οδηγίες.

Το να έχετε κίνητρο και ισχυρή θέληση να ξεκινήσετε αλλά και να συνεχίσετε μέχρι να πετύχετε τον στόχο σας είναι το δύσκολο της υπόθεσης.

Οι πληροφορίες θα βρίσκονται πάντα εκεί. Η πειθαρχία και η ψυχική δύναμη όμως… Είναι τα πολυπόθητα κομμάτια του παζλ που λίγοι κατέχουν και οι περισσότεροι λαχταρούν να αποκτήσουν.

Πριν ξεκινήσουμε να κάνουμε οποιαδήποτε προσπάθεια για να χάσουμε βάρος, θα πρέπει να ορίσουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε. Είναι πολύ σημαντικό να βρούμε μέσα μας, αυτό που ζητάμε να πετύχουμε μέσα από το αδυνάτισμα.

Δεν έχει να κάνει με το πόσα κιλά θα χάσουμε..!

Κάτι άλλο είναι αυτό που πραγματικά στοχεύουμε μέσα από την προσπάθεια μας. Μπορεί να θέλουμε να δείχνουμε πιο κομψοί-ες και να φοράμε ρούχα σύμφωνα με την τελευταία μόδα. Ίσως να έχουμε κάποιο πρόβλημα υγείας ή να δυσκολευόμαστε στην κίνηση μας.

Μπορεί απλά να… γουστάρουμε να έχουμε ωραίο σώμα για να μας προσέχει το αντίθετο φύλο!

Πώς θα καταφέρετε λοιπόν να βρείτε την δύναμη να ξεκινήσετε και να συνεχίσετε το πρόγραμμα σας μέχρι το τέλος;

Θα ήθελα να βρείτε την υπομονή και να συνεχίσετε να διαβάζετε το άρθρο μου, καθώς και το υπόλοιπο αφιέρωμα. Κάποια στιγμή ίσως να σας κουράσει. Δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς.

Ήταν πολύ σημαντικό κατά την γνώμη μου να τα γράψω όλα τόσο αναλυτικά, όσο χρειάζεται για να μπορέσετε να κάνετε το μεγάλο βήμα. Αν πραγματικά θέλετε να χάσετε βάρος, ίσως να νιώσετε ότι έπρεπε να γράψω περισσότερα..!

Πώς Θα Φτάσετε Στον Πυρήνα Της Απόφασης Σας Να Χάσετε Βάρος;

πώς να χάσω κιλά

Ξέρω καλά ότι το αδυνάτισμα είναι μια διαδικασία που άλλους τους ταλαιπωρεί και τους απογοητεύει και για άλλους είναι μια ενδιαφέρουσα πρόκληση. Ένα ποσοστό γύρω στο 60% όσων προσπαθούν να χάσουν βάρος, δηλώνουν ότι τους λείπει το σωστό κίνητρο για να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα τους.

Είναι αυτές οι περιπτώσεις που κάποιοι ξεκινούν κάποια δίαιτα, χάνουν βάρος, αλλά κάποια στιγμή όλα αλλάζουν και χάνουν τον έλεγχο χωρίς να ξέρουν τι ακριβώς συνέβη. Σχεδόν πάντα θα πάρουν πίσω τα κιλά που έχασαν και ίσως λίγα περισσότερα.

Το εύκολο θα ήταν να ξεκινήσουμε σε αυτό το σημείο να δίνουμε συμβουλές. Δεν θα είμαι ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος που θα έχει “έτοιμη την απάντηση” στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Θα προτιμήσω όμως να ξεκινήσω από την βάση, εκεί που βρίσκεται η βάση των κινήτρων και να βρούμε τα υπόλοιπα στην πορεία.

Έκανα λοιπόν την αναζήτηση μου στο Google, αλλά δεν βρήκα κάτι που να με καλύπτει. Κατέληξα μετά από αρκετή ώρα στον ορισμό που δίνει για τη λέξη “motivation” (κίνητρο) το online λεξικό του πανεπιστημίου του Princeton. Γράφει λοιπόν (σε ελεύθερη δική μου μετάφραση):

“Κίνητρο είναι το ψυχολογικό χαρακτηριστικό που ωθεί έναν οργανισμό να δράσει προς κάποιο επιθυμητό αποτέλεσμα το οποίο είναι και ο λόγος που υπάρχει η δράση, αλλά και η κατάσταση της ψυχικής αυτής φόρτισης.”

Ας πάρουμε λοιπόν μερικές φράσεις από αυτόν τον ορισμό και ας προσπαθήσουμε να δούμε πώς λειτουργεί το κίνητρο στην δική μας περίπτωση. Στο να ξεκινήσει κάποιος αλλά και να συνεχίσει ένα πρόγραμμα δίαιτας και διατροφής.

Δράση Προς Κάποιο Επιθυμητό Αποτέλεσμα:

Για να κινητοποιηθούμε και να ξεκινήσουμε μια συγκεκριμένη δράση, πρέπει να έχουμε πριν από όλα έναν συγκεκριμένο στόχο. Αυτή θα είναι και η πρώτη ερώτηση που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας και να έχετε ξεκάθαρη απάντηση πριν προχωρήσουμε.

“Ποιος είναι ο στόχος σας;”

Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι δεν αρκεί να απαντήσετε μόνο με τον αριθμό. Το να θέλετε να χάσετε 10 κιλά ή 20 κιλά δεν φτάνει. Αυτό το ξέρετε εδώ και πολύ καιρό. Για χρόνια μπορεί να λέτε στον εαυτό σας “θέλω να χάσω Χ κιλά”.

Όσες φορές και αν το παραδεχτείτε και όσο και αν το επαναλαμβάνετε, δεν πρόκειται να αλλάξετε την κατάσταση σας. Απλά δεν αρκεί να έχετε έναν αριθμό στο μυαλό σας.

Χαμογελάει

Ξεκινήστε λοιπόν ρωτώντας τον εαυτό σας κάτι άλλο: “Γιατί θέλω να χάσω βάρος;”

Σίγουρα θα σας φαίνεται απλή και συνηθισμένη ερώτηση. Αν θέλετε όμως πραγματικά να αδυνατίσετε. πρέπει να κάνετε την ερώτηση αυτή στον εαυτό σας ξανά και ξανά. μέχρι να πάρετε μια ξεκάθαρη απάντηση.

Γιατί Προσπαθείτε Να Χάσετε Βάρος;

 • Για να αποκτήσετε περισσότερη αυτοπεποίθηση και να αρχίσετε να βγαίνετε πάλι σε ραντεβού;
 • Για να μπορέσετε να φορέσετε εκείνο το παντελόνι που έχετε ξεχασμένο στην ντουλάπα σας;
 • Για να έχετε ένα πιο ελκυστικό σώμα που θα αρέσει περισσότερο στον σύντροφό σας;
 • Για να δείτε την έκπληξη στα πρόσωπα παλιών φίλων ή συμμαθητών, όταν δουν πόσα κιλά χάσατε;
 • Γιατί ο γιατρός σας ξεκαθάρισα ότι είναι απαραίτητο να χάσετε βάρος για να βελτιώσετε την υγεία σας;
 • Γιατί βαρεθήκατε να νιώθετε συνέχεια κούραση, δυσκολία στην κίνηση και να έχετε κακή διάθεση;

Πρέπει να ξεκαθαρίσετε με μεγάλη σιγουριά το “Γιατί”. Είναι το πρώτο βήμα για να καθορίσετε τον στόχο σας. 

Ας μιλήσουμε τώρα λίγο για τη “Δράση”.

Οταν έχετε επιτέλους γράψει σε ένα χαρτί τον ξεκάθαρο στόχο σας, πόσο έτοιμοι νιώθετε για να ξεκινήσετε; Έχετε έξαψη και έντονα συναισθήματα για να ξεκινήσετε; Νιώθετε κάτι να σας τραβάει να σηκωθείτε από τον καναπέ;

Νιώθετε την ετοιμότητα  να κόψετε όλες τις κακές σας συνήθειες και να κάνετε δραστικές αλλαγές στην διατροφή σας να κυλάει στις φλέβες σας;

Αν απαντήσατε αρνητικά, τότε μάλλον πρέπει να δουλέψετε λίγο περισσότερο επάνω στο “Γιατί” σας. Αυτό είναι ο θεμέλιος λίθος για το κίνητρο που θα πυροδοτήσει τη θέληση σας.

Θα σας βοηθήσω λίγο.

Μερικοί άνθρωποι έχουν μια φυσική τάση προς την απόλαυση και την ευχαρίστηση.

Στοχεύουν στα θετικά αποτελέσματα μιας προσπάθειας δηλαδή. Για παράδειγμα τους αρέσει η σκέψη να δείχνουν ένα ωραίο σώμα ντυμένο με μοντέρνα και εφαρμοστά ρούχα.

Άλλοι θέλουν να προκαλούν τα βλέμματα και να έχουν επιτυχία στο αντίθετο φύλο. Κάποιοι θέλουν να μπορούν να κερδίσουν έναν μαραθώνιο. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα.

Κάποιοι άλλοι θέλουν να διώξουν τον πόνο και τα προβλήματα.

Προσανατολίζονται δηλαδή στο να αποφύγουν την αρνητική πλευρά μιας κατάστασης. Πχ. μπορεί να θέλουν να βελτιώσουν την εικόνα τους για να γνωρίσουν το ιδανικό ταίρι τους.

Μπορεί να θέλουν να απαλλαγούν από προβλήματα υγείας (διαβήτης, χοληστερίνη, καρδιοπάθειες και πολλά άλλα) ή να σταματήσουν να ταλαιπωρούνται κατά τις καθημερινές μετακινήσεις τους.

Το κόλπο είναι να βρείτε σε πρώτη φάση τι σας εκφράζει περισσότερο σχετικά με το αδυνάτισμα και να συγκεντρωθείτε σε αυτό. Το “προς την ευχαρίστηση” ή το “μακριά από τον πόνο”;

Γράψτε σε ένα χαρτί όλους τους λόγους που σας δημιουργούν κάποια ψυχική ένταση και σας προκαλούν να δράσετε. Είναι κάτι που θα κάνετε μόνο για εσάς. Γράψτε λοιπόν τα πάντα. Ακόμα και τις πιο κρυφές σας σκέψεις.

Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα και δεν πρέπει να το προσπεράσετε εύκολα. Ξεκινήστε σήμερα. Τώρα! Βρείτε λίγο χρόνο και ξεκινήστε την αναζήτηση μέσα σας.

Μέρος 2ο: ΤΟ ΓΙΑΤΙ

Ελάτε να ψάξουμε λίγο περισσότερο τους λόγους για τους οποίους θέλετε να χάσετε βάρος. Αν βρούμε τον πραγματικό προορισμό μας το ταξίδι είναι ευκολότερο!

Αναρωτιέται

Αν διαβάσατε με προσοχή το 1o μέρος του αφιερώματος και πήρατε τον χρόνο σας να σκεφτείτε και να γράψετε όσα σας ζητούσα, θα έχετε καταλάβει τουλάχιστον αν με βάση τον χαρακτήρα σας προσανατολίζεστε “μακριά από τον πόνο” ή “προς την ευχαρίστηση”. Είναι πολύ σημαντικό να το ξεκαθαρίσετε μέσα σας πριν συνεχίσουμε.

Αν έχετε καταλάβει καλά όσα γράφονται εκεί και νιώθετε ότι έχετε βρει τον δικό σας πυρήνα της απόφασης να χάσετε βάρος, ελάτε να συνεχίσουμε τον ορισμό μας, όπου…

Kίνητρο είναι το ψυχολογικό χαρακτηριστικό, που ωθεί έναν οργανισμό να δράσει.

Σχηματίζοντας το δικό σας “Γιατί”, ποιος είναι ο βαθύτερος σκοπός σας πίσω από το αδυνάτισμα; Πώς θα γίνει καλύτερη η ζωή σας αν χάσετε τα κιλά πού θέλετε; Φτιάξτε μια εικόνα για τον εαυτό σας που να έχει όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα βελτιώσετε τη ζωή σας.

 • Τι θα κάνετε;
 • Με ποιόν θα το κάνετε;
 • Που θα βρίσκεστε;
 • Θα έχετε μια φυσική προδιάθεση να γυμναστείτε;
 • Πώς θα νιώθετε όταν θα τα έχετε καταφέρει;
 • Τι ρούχα θα φοράτε τότε; (ή τι ρούχα δεν θα φοράτε..!)

Σε περίπτωση που δεν το προσέξατε, όλες αυτές οι ερωτήσεις προσανατολίζονται “προς την ευχαρίστηση”. Ίσως όμως να νιώθετε ότι δεν λειτουργούν τόσο καλά στην δική σας περίπτωση και δεν σας δίνουν την αίσθηση της ύπαρξης ενός υπέρτατου σκοπού.

Αν σας συμβαίνει κάτι τέτοιο, μπορούμε να αλλάξουμε λίγο τις λέξεις. Θυμηθείτε. Κάποιοι άνθρωποι προτιμούν να κινούνται “Μακριά από τον πόνο”. Αν έτσι λειτουργείτε κι εσείς, η επόμενη μου ερώτηση θα σας βάλει σε σκέψεις.

Αν λοιπόν δεν θέλετε να χάσετε βάρος, ή αν η κατάσταση αρχίσει να γίνεται συνεχώς χειρότερη, πόσο δυστυχισμένοι και ταλαιπωρημένοι ψυχικά θα είστε; Ίσως κάπου εδώ να πρέπει κι εσείς να φτιάξετε μια εικόνα, μια αρνητική εικόνα του εαυτού σας στο μέλλον.

Αν Δεν Χάσετε Τα Κιλά, Τι Άλλο Θα Χάσετε;

Ποιες ευκαιρίες θα φύγουν μέσα από τα χέρια σας; Μήπως η δυνατότητα αν απολαμβάνετε το παιχνίδι με την οικογένεια σας μετά από λίγα χρόνια; Μήπως θα συνεχίσετε να βγαίνετε για φαγητό χωρίς κάποιον σύντροφο ή θα πηγαίνετε μοναχικές διακοπές;

Πόσο θα επιβαρυνθεί η υγεία σας αν δεν χάσετε βάρος;

Πώς θα σας φαίνεται όταν θα πρέπει να νοσηλευτείτε με κάποια πάθηση που θα είχατε αποφύγει αν προσέχατε την διατροφή σας;

Σχηματίστε λοιπόν μια αναγκαστική αρνητική εικόνα με τη ζωή σας μετά από μερικά χρόνια. Τότε που η ηλικία δεν αστειεύεται.

Τότε που κάθε παραπανίσιο κιλό θα καθορίζει τα αποτελέσματα των ιατρικών σας εξετάσεων.

Δείτε αυτό το βίντεο (ανοίγει σε νέα σελίδα) και δουλέψτε πάνω σε αυτή την αρνητική εικόνα μέχρι να έχετε την ξεκάθαρη αίσθηση του σκοπού.

Τότε θα μπορέσετε να ξεκινήστε την προσπάθεια σας. Θα έχετε βρει τον προορισμό σας.

Χαρτί με γραμμένους λόγους.

Να θυμάστε. Το πρώτο βήμα είναι να βρείτε το δικό σας “Γιατί”. Τον δικό σας βαθύτερο σκοπό που θα σας κρατήσει στην σωστή γραμμή.

Στην εποχή μας όλοι έχουμε προβλήματα, άγχος, χρονικά περιθώρια που μας πιέζουν, υποχρεώσεις που δεν μπορούμε πάντα να καλύψουμε. Είναι εύκολο να χάσουμε τον στόχο μας και να βρεθούμε εκτός πορείας.

Στην αρχή τουλάχιστον, μέχρι να έχετε αποκτήσει κάποιες καινούριες συνήθειες και να έχετε αποδεχτεί τις αλλαγές στη ζωή σας, πρέπει να επαναλαμβάνετε αυτό το “Γιατί” στον εαυτό σας δεκάδες φορές καθημερινά.

Γράψτε τις απαντήσεις σε αυτό “Γιατί” σε κάποια κάρτα. Κάποια που να μην φθείρεται εύκολα. Φροντίστε να την έχετε συνεχώς μαζί σας. Σε μια τσέπη η στην τσάντα σας και να την διαβάζετε σε κάθε ευκαιρία. Όλη την ημέρα!

Μην σας φαίνεται αστείο. Ακόμα και αν ξέρετε απέξω αυτό που γράφει, εσείς θα την βγάζετε και θα διαβάζετε με ευλάβεια κάθε λέξη… κάθε γράμμα της. Θα υπενθυμίζετε έτσι στον εαυτό σας τον λόγο για τον οποίο θέλετε να αδυνατίσετε.

Θα του θυμίζετε γιατί πρέπει να δράσει σήμερα… τώρα. Θα του υπενθυμίζετε τι έχει να κερδίσει όταν τα καταφέρετε, άλλα και ποιες συνέπειές θα έχει αν δεν συνεχίσετε.

Δεν είναι το μόνο βήμα αυτό στο ταξίδι σας βεβαίως. Είναι όμως ένα πολύ σημαντικό βήμα που θα πρέπει να κάνετε στην αρχή και να συνεχίσετε έχοντας το πάντα στο μυαλό σας.

Θα σας βοηθήσει επίσης αν έχετε την κατάλληλη υποστήριξη από το περιβάλλον σας. Είναι σημαντικό επίσης να μάθετε να χειρίζεστε καταστάσεις που σας αγχώνουν ή σας στεναχωρούν καθημερινά, έτσι ώστε να μην σας προκαλούν να εγκαταλείψετε τις προσπάθειες σας ή να μην σας ωθούν να τρώτε για να καλύπτεστε συναισθηματικά.

Μέρος 3ο: Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Η αλήθεια είναι το πιο ισχυρό όπλο σας όταν θέλετε να αλλάξετε την ζωή σας. Ξέρετε που βρίσκεται κρυμμένη; Ελάτε να την ξετρυπώσουμε μαζί!

Η αλήθεια είναι κρυμμένη μέσα σας.

Μέχρι τώρα, θα πρέπει να έχετε βρει τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους θέλετε να χάσετε βάρος και αν έχετε ήδη στην τσέπη σας την κάρτα που σας ζήτησα να φτιάξετε, σημαίνει ότι έχετε την θέληση που χρειάζεται για να πετύχετε τον στόχο σας.

Αν δεν καταλαβαίνετε τι εννοώ, μάλλον δεν έχετε διαβάσει προσεκτικά τα προηγούμενα σημεία του αφιερώματος. Ρίξτε άλλη μια ματιά λοιπόν πριν συνεχίσουμε.

Σήμερα θα συνεχίσουμε να κοιτάζουμε μέσα σας. Σήμερα θα μιλήσουμε με ειλικρίνεια. Σήμερα θα ανακαλύψουμε την ΔΙΚΗ ΣΑΣ αλήθεια, γιατί…

Η Αλήθεια Θα Σας Δίνει Κουράγιο!

Πιστεύω ότι η αλήθεια είναι η πιο ισχυρή δύναμη που θα σας δώσει δύναμη να συνεχίσετε. Ποια είναι η δική σας αλήθεια; Γιατί κρύβεστε από αυτήν; Θα είναι δύσκολο, αλλά ήρθε η ώρα να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να απαντήσετε στην ερώτηση μου…

Είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας;

Όταν αξιολογείτε μια κατάσταση στη ζωή σας, βλέπετε την πραγματικότητα, χωρίς να “χρυσώνετε το χάπι” ή αντίθετα χωρίς να βλέπετε τα πράγματα χειρότερα από ό,τι θα έπρεπε;

Παρατηρώντας μια φωτογραφία σας, έχετε συνειδητοποιήσει ότι δεν έχετε και τόσο ωραία εικόνα; Έχετε αποδεχτεί ότι δεν δείχνετε και τόσο υγιείς; Έχετε παρατηρήσει τι συμβαίνει γύρω από τη μέση σας όταν κάθεστε; Πόσο μεγάλο είναι αυτό το σωσίβιο λίπους που προεξέχει;

Τώρα αφήστε για λίγο την εικόνα σας και ας έρθουμε στις άλλες συνέπειες που μπορεί να έχει η πίτσα που καταβροχθίσατε με λαιμαργία. Αυτές που ταλαιπωρούν περισσότερο…

Αποφεύγετε παλιούς φίλους και φίλες ή ακόμα και συγγενείς επειδή δεν θέλετε να δείτε την έκφραση στο πρόσωπο τους μόλις σας αντικρίσουν με όλα αυτά τα κιλά που κουβαλάτε επάνω σας;

Μήπως οι φίλοι σας προσπαθούν με τρόπο κατά καιρούς να κάνουν κάποιο σχόλιο για την εμφάνιση σας, για να σας παροτρύνουν να κάνετε κάτι να την αλλάξετε; Μήπως απλά τους αγνοείτε;

Πόσες φορές έχετε πει στον εαυτό σας: “Από ζήλια τα λένε. Μπορεί να μην έχουν παραπανίσια κιλά, αλλά δεν ευχαριστιούνται πράγματα στη ζωή όπως εγώ”.

Ίσως καμία από τις παραπάνω ερωτήσεις να μην ταιριάζει στην περίπτωση σας. Αν όμως συγκεντρωθείτε στο να βρείτε και να αναγνωρίσετε την αλήθεια, θα βρείτε την σωστή ερώτηση κρυμμένη κάπου μέσα σας.

Θα βρείτε την ερώτηση που απαντώντας τη, θα έχετε το κλειδί για το κίνητρο που θα αλλάξει τη ζωή σας μια για πάντα.

Μην προσπερνάτε όσα γράφω!

Μέχρι να έρθετε πρόσωπο με πρόσωπο με την αλήθεια, μέχρι να αντικρίσετε την πραγματικότητα για το βάρος σας, την υγεία και τη ζωή σας, δεν θα έχετε ποτέ το ιδανικό κίνητρο που θα σας κρατήσει στον δρόμο σας. Τον δρόμο προς την επιτυχία.

The truth may hurt for a little while, but a lie hurts forever.

Μπορείτε σίγουρα να βρείτε τρόπους να πάρετε κουράγιο και να τρέξετε στο γυμναστήριο ή να πετάξετε όλες τις τροφές που παχαίνουν από το ντουλάπι σας. Είμαι σίγουρος ότι είχατε αρκετά τέτοια ξεσπάσματα μέχρι σήμερα.

Μετά από δυο τρεις μέρες όμως; Τι θα σας κρατάει σε εγρήγορση; Τι θα σας δίνει κουράγιο, αν δεν έχετε βρει βαθιά μέσα σας τους λόγους για τους οποίους θέλετε να παλέψετε;

Ψάξτε Να Βρείτε Την Αλήθεια Σας

Όταν θα έχετε ετοιμαστεί να ξεκινήσετε την πορεία σας προς τον καλύτερο εαυτό σας, όταν θα έχετε οπλιστεί με ειλικρίνεια και έχετε γύρω σας άτομα που θα υποστηρίξουν την προσπάθεια σας, τότε θα μπορέσετε να αποφασίσετε με ποιον τρόπο θα χάσετε τα κιλά.

Τότε θα διαλέξετε μια εύκολη λύση, όπως έγραψα πιο πριν, που θα έχει σταθερά αποτελέσματα και θα την κάνετε τρόπο ζωής.

Το να βρείτε μια καλή δίαιτα, ή να διαλέξετε ένα πρόγραμμα στο γυμναστήριο, δεν είναι δύσκολο. Μην ταλαιπωρήστε ψάχνοντας το ιδανικό. Υπάρχουν εκατοντάδες επιλογές. Διαλέξτε κάτι που σας εκφράζει και σας αρέσει.

Εκείνο που έχει σημασία είναι Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ. Η πειθαρχεία και η αποφασιστικότητα.

Μιλήστε ανοιχτά με τον εαυτό σας και με τους δικούς σας ανθρώπους. Μόνο έτσι θα έχετε την υποστήριξη που σας χρειάζεται.

Αν κρύβεστε πίσω από το δάχτυλο σας, οι λύσεις θα κρύβονται και αυτές από εσάς.

Ξεκινήστε τώρα. Πάρτε χαρτί και διαβάστε από την αρχή όσα σας έχω γράψει. Κρατήστε σημειώσεις -και το κυριότερο- γράψτε τις απαντήσεις σας. Μην βιαστείτε. Έχετε μια ολόκληρη ζωή να αλλάξετε!

Μέρος 4ο: Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΟΥ

Θέλω να σας δείξω με απλό τρόπο, πώς θα καταφέρετε να χάσετε το βάρος που θέλετε και θα κρατήσετε τα αποτελέσματα για πάντα. Ξεχάστε τις δίαιτες για λίγο.

My New Life Chapter 1

Έχουμε επί τέλους φτάσει στο τέταρτο και τελευταίο μέρος του αφιερώματος. Γράφοντας το σκεφτόμουν μάλλον θα το διαβάσουν λιγότερα άτομα από όσα διάβασαν το πρώτο μέρος.

Είναι λογικό να συμβαίνει αυτό. Οι περισσότεροι δεν θα είχαν την υπομονή να περιμένουν την δημοσίευση του κάθε άρθρου και αναρωτιέμαι πόσοι και πόσες από εσάς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, θα έχετε την υπομονή και την πειθαρχία να ακούσετε τις συμβουλές μου και να αλλάξετε τη ζωή σας.

Αν έχετε γράψει όσα σας ζήτησα, αν έχετε ήδη στην τσέπη ή στην τσάντα σας την κάρτα που σας ζήτησα και αν έχετε κάνει μια ειλικρινή συζήτηση με τον εαυτό σας, ελάτε να σας δώσω την τελευταία συμβουλή μου, για να ξεκινήσετε την αλλαγή του τρόπου ζωής σας από σήμερα.

Αν δεν ξέρετε τι ακριβώς ζητάω, διαβάστε πιο προσεκτικά όλα όσα έχω γραψει μέχρι εδώ. Δεν έχει να κάνει με θερμίδες. Δεν έχει να κάνει με προγράμματα. Έχει να κάνει με εσάς!

Μερικές Απλές Αλλαγές Που Θα Σας Βοηθήσουν Να Ξεκινήσετε

Ένα πολύ σημαντικό σημείο που έχω παρατηρήσει ότι ταλαιπωρεί όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος και παίζει συχνά καθοριστικό ρόλο στο αν θα συνεχίσουν ή όχι την προσπάθεια τους, είναι το ότι πρέπει να καταμετρούν με λεπτομέρεια όσα τρώνε.

Υπάρχουν επίσης και οι γνωστές περιπτώσεις που πρέπει να ακολουθούν σκληρούς διατροφικούς περιορισμούς, επειδή κάποιος γκουρού τους έπεισε ότι ταιριάζουν σε κάποιο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό τους.

Το πρόβλημα δεν είναι αν αυτές οι λύσεις λειτουργούν και έχουν αποτελέσματα, γιατί συνήθως έχουν και μάλιστα πολλές φορές θεαματικά.

Το πρόβλημα εμφανίζεται όταν αυτοί που ακολουθούν τέτοιες αυστηρές προτάσεις εκτροχιαστούν!

Συνήθως, άτομα που χάνουν τον έλεγχο κατηγορούν τον εαυτό τους και απλά τα παρατούν.

You Can Do It!

Κάτι τέτοιο έχει ως αποτέλεσμα να βρεθούν σε χειρότερη θέση από πριν. Το πρόβλημα έχει να κάνει με την “προσδοκία”. Αν βάζετε πολύ ψηλά τον πήχη, αυξάνετε τις πιθανότητες να δυσκολευτείτε να φέρετε εις πέρας το σχέδιο.

Η Συμβουλή Μου Είναι Απλή Και Μπορείτε Να Την Ακολουθήσετε Αυτή Τη Στιγμή!

Διαλέξτε ένα πρόγραμμα που θεωρείτε ότι ταιριάζει στον χαρακτήρα και την καθημερινότητα σας. Φροντίστε να είναι κάτι εύκολο. Κάτι που θα μπορέσετε να ακολουθήσετε σε ΟΛΗ την υπόλοιπη ζωή σας. Δεν θέλετε να έχει τα καταπληκτικά αποτελέσματα. Αρκεί να λειτουργεί και να είναι πραγματικά ΠΟΛΥ εύκολο.

Αυτό δεν θα είναι άλλο ένα πρόγραμμα αδυνατίσματος. Θα είναι μια ριζική αλλαγή τρόπου σκέψης. Θα είναι ο νέος τρόπος ζωής σας.

Ακόμα και αν χάνετε μόνο 1 κιλό τον μήνα, κάτι που θεωρώ δεδομένο, σε έναν χρόνο από σήμερα θα έχετε χάσει 12 κιλά και σε δυο χρόνια θα έχετε χάσει πολλά περισσότερα από αυτά που θέλατε.Θα έχετε αλλάξει τη ζωή σας μέσα σε 2 χρόνια το πολύ!

Προτείνω σε αυτό το σημείο να διαβάσετε το άρθρο μου σχετικά με το πώς θα αλλάξετε τη ζωή σας μια με μικρά και σταθερά βήματα (ανοίγει σε νέα σελίδα).  Επιστρέψτε μετά εδώ, ώστε να συνεχίσουμε την κουβέντα μας.

Αν κάνετε μικρά και σταθερά βήματα, αν μιλήσετε ανοιχτά στον εαυτό σας και τους γύρω σας για αυτό που κάνετε και αν διακρίνετε ξεκάθαρα εκεί στο βάρος του τούνελ, τον εαυτό σας να σας περιμένει όπως ακριβώς εσείς τον θέλετε, σας υπόσχομαι ότι θα φτάσετε αργά ή γρήγορα εκεί και δεν θα το κουνήσετε ποτέ ξανά από εκείνο το σημείο!

Πριν κλείσω θα ήθελα να σας αφιερώσω ένα καταπληκτικό κομμάτι που λατρεύω και ακούω αρκετές φορές την ημέρα. Έχει καταπληκτική μουσική, ο καλλιτέχνης λέγεται Michael Buble και προτείνω να δώσετε λίγη προσοχή στους στίχους.

Γράψτε μου τη γνώμη σας στα σχόλια. It’s a new life λοιπόν… Καλή ακρόαση!

Εύχομαι να καταφέρετε όλοι και όλες να αλλάξετε όσα σας ταλαιπωρούν μέχρι τώρα στη ζωή σας. Αν έχετε διαβάσει λέξη προς λέξη μέχρι εδώ όσα έγραψα, έχετε δείξει ήδη ότι θέλετε να το κάνετε.

Αν αφήσετε ένα σχόλιο λίγο πιο κάτω, θα έχετε κάνει το πρώτο βήμα, την πρώτη ενέργεια. Θα έχετε ξεκινήσει τη «Δράση». Τι περιμένετε λοιπόν;

20 σκέψεις για το “Αφιέρωμα: “Πώς Θα Μπορέσω Να Χάσω Κιλά;””

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Για όσους δεν ξέρουν, η φράση «my body is my temple» (στα ελληνικά: «το σώμα μου είναι ο ναός μου») αναφέρεται σε μια έκφραση που υπογραμμίζει την αξία και τη σημασία της φροντίδας και της σεβασμού του σώματος μας. Εκφράζει την ιδέα ότι το σώμα μας είναι ένας πολύτιμος χώρος, αντίστοιχος με τον ναό, που πρέπει να φροντίζουμε και να σεβόμαστε.

   Τατιάνα, χαίρομαι που ταυτίστηκες και βρήκες ενδιαφέρον το άρθρο μου!

 1. Γιώργο μου καλησπέρα. ωραία αυτά που λες. Συμφωνώ μαζί σου 100 τοις 100. όλα όσα ανέφερες τα έκανα χιλιάδες φορές και αφού απαντούσα και έφτιαχνα το προφίλ. τι θέλω γιατί και όλα τα υπόλοιπα το πράγμα χάλαγε στο θέμα διατροφολόγος. όλα ωραία στην αρχή αλλά μετά από ένα τετράμηνο τίποτα κανείς δεν δεν μπορούσε να βγάλει πρόγραμμα βάση της δραστηριότητας μου και βάση αυτών που μου αρέσουν.

  θέλω την γνώμη σου στο εξής: ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ λόγω δουλειάς 16 ώρες όλοι έλεγαν ταπερακια μαγειρευτά και λοιπά σαλάτες… η φύση της δουλειάς είναι μηχανάκι διανομέας χρόνος για τάπερ να σταθώ κάπου δεν υπάρχει γιατί το τζι πι ες γράφει. οπότε αναγκαστικές τροφές είναι χερατες σάντουιτς, τοστακι,… ότι πιο εύκολο να μπορείς να φας ακόμα και όταν οδηγείς. ή ακόμα και σε μια στάση πέντε λεπτών πως μπορείς να κάνεις σωστή και καλή διατροφή????? επίσης ανοίξω στην ομάδα να αποφύγω τον πόνο και γενικά την κακή διάθεση και να νιώθω υγιής.

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Δημήτρη, θα σου πρότεινα να ρίξει μια ματιά στην διαλειμματική διατροφή, η αποτελεί μια προσέγγιση διατροφής που μπορεί να είναι υγιεινή και να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Αντί να ακολουθείμε την παραδοσιακή μέθοδο της συνεχούς περιορισμένης κατανάλωσης θερμίδων, η διαλειμματική διατροφή επικεντρώνεται στον καθορισμό περιόδων νηστείας και περιόδων υπερκατανάλωσης θερμίδων. Δεν χρειάζεται δηλαδή να τρως όλα τα γεύματα της ημέρας. Μπορείς να απολαμβάνεις το φαγητό σου όταν δεν θα δουλεύεις

   Κατά τη διάρκεια των περιόδων νηστείας, το σώμα εξαναγκάζεται να χρησιμοποιήσει τις αποθηκευμένες πηγές ενέργειας, όπως τα λιπαρά, προκειμένου να λειτουργήσει. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βάρους και στη μείωση του σωματικού λίπους. Κατά τις περιόδους υπερκατανάλωσης θερμίδων, μπορούμε να καταναλώσουμε περισσότερες θερμίδες από ό,τι κατά τις περιόδους νηστείας, ενισχύοντας έτσι την ενέργεια και την απόδοσή μας.

   Παρότι η διαλειμματική διατροφή μπορεί να είναι αποτελεσματική για την απώλεια βάρους, είναι σημαντικό να τηρείς μια ισορροπημένη διατροφή κατά τις περίοδους υπερκατανάλωσης, επιλέγοντας υγιεινές τροφές. Επίσης, η διαλειμματική διατροφή δεν είναι κατάλληλη για όλους, και είναι σημαντικό να συμβουλευτείς έναν ειδικό ή διατροφολόγο πριν ξεκινήσεις οποιοδήποτε πρόγραμμα διατροφής ή αλλαγής στη διατροφή σου.

 2. ΔΗΜΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΛΑ

  Οι συμβουλές σου με βοηθάνε πολύ.Να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση μου και να αγαπήσω σωστά τον εαυτό μου. Να σεβαστώ τα θέλω μου και τις ανάγκες μου. Να στολίσω και να ομορφύνω τον ευατόν μου.Να σεβαστώ τον ευατό μου τρέφοντας τον σωστα

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Μα, ταίζουμε τα ζωάκια μας με τις καλύτερες ζωοτροφές, φροντίζουμε τα φυτά μας με τα καλύτερα λιπάσματα, ψάχνουμε την καθαρότερη βενζίνη για το αυτοκίνητο και όταν επιστρέφουμε στο σπίτι, ρίχνουμε μέσα μας σκουπίδια..! Αμαρτία δεν είναι;

 3. Γειά σας! Το άρθρο είναι πολύ ενδιαφέρον! Έχω κολλήσει στο “ΓΙΑΤΙ”.Δεν μπορώ να βρω απάντηση δυνατή,συγκεκριμένη σίγουρη. Είναι φορές που σκέφτομαι μήπως δεν θέλω στη πραγματικότητα να χάσω κιλά,μήπως όλη αυτή η ανάγκη μου πηγάζει από τα κοινωνικά στερεότυπα ομορφιάς. Δεν γνωρίζω πραγματικά. Από την άλλη,όμως,σκέφτομαι ότι είμαι φορές που δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω στον καθρέφτη. Δεν μου αρέσει που δεν μπαίνω στα παλιά μου ρούχα χωρίς όμως να τρελαίνομαι. Σα να έχω συμβιβαστεί. Δεν μπορώ να βρω το γιατί χωρίς βοήθεια.Αυτο διαπιστώνω!!

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Γεια σου Μαρία. Χαίρομαι που σε προβλημάτισε το άρθρο μου. Νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ψάξεις μέσα σου. Να βρεις “τα θέλω” σου και να τα κυνηγήσεις. Οι απαντήσεις δεν είναι εύκολες και αλλάζουν ανάλογα με το άτομο. Όταν θα τις βρεις όμως, θα δεις ότι ο δρόμος θα ανοίξει ξεκάθαρα μπροστά σου.

 4. το προβλημά μου εδώ και σχεδόν 20 χρόνια είναι ότι χάνω μερικά κιλά και τα ξαναπαίρνω και παραπάνω..όσες προσπάθειες έχω κάνει πάντα τα ξαναπαίρνω και παραπάνω…τι να κάνω ??επισης όταν πολλές φορές ε΄χω προσπαθήσει να κάνω διατροφή και δώ κάποιο γλυκό, πίτσα, κλπ. ξεχνάω τη διατροφή και το τρώω…και λέω έλα μωρέ από αύριο πάλι αρχίζω και μετά με παίρνει από κάτω και πάνε όλοι οι κόποι μου….το θέμα μου είναι ψυχολογικό..

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Γεια σου Άννα. Νομίζω ότι πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσεις να κάνεις “δίαιτα” και να ξεκινήσεις “διατροφή”. Με την πρώτη, περιμένει κανείς να χάσεις Χ κιλά σε Χ χρονικό διάστημα. Με την δεύτερη, αλλάζει τρόπο ζωής μια για πάντα. Δεν στοχεύεις μέσα από την διατροφή στο αδυνάτισμα, αλλά με τον καιρό το σώμα βρίσκει τους δικούς του ρυθμούς και αρχίζει να “συνεργάζεται”. Είναι πιο “αργή” λύση, όμως έχει μόνιμα αποτελέσματα.

 5. Βρέθηκα τυχαια στην σελίδα σου μιας και λογω των γιορτών και της καινουργιας χρονιάς αρχισε παλι το κλασικό “δεν μπορω να φαω αλλο, καινουργια χρονια, καινουργια αρχη”.

  Η αληθεια ειναι πως ποτε, κανεις και κανενας διαιτολογος δεν μου εχει κανει τετοιες ερωτησεις. Ξερω τα τελευταια χρονια οτι ειναι ψυχολογικος ο λογος που δεν αδυνατιζω και δεν εχει σχεση με το “δεν μπορώ να το ραψω με τιποτα”.

  Το αρθρο με εχει βάλει σε σκεψεις. Σε ευχαριστω πολυ. Ελπιζω πραγματικα να με βοηθήσει. Καλη χρονια να εχουμε.

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Γεια σου Μαρία. Είναι πολύ σημαντικό να βρούμε μέσα μας αυτό που πραγματικά θέλουμε. Πολλές φορές μπορεί να μην φαίνεται τόσο εύκολα. Αν συνειδητοποιήσουμε όμως τι μας αρέσει και τι ζητάμε από τον εαυτό μας πραγματικά, τότε τα πράγματα σιγά σιγά αλλάζουν με τον καιρό.

   Αν κάθε βράδυ που πέφτουμε για ύπνο, φέρνουμε στο μυαλό μας την εικόνα που θέλουμε για την ζωή μας. Αν την ζούμε στην φαντασία μας αμέσως μόλις ξυπνάμε το πρωί, αργά ή γρήγορα θα την φέρουμε στην πραγματικότητα μας.

   Για σκέψου λίγο… Αν κοιμόμαστε και ξυπνάμε με αρνητικές σκέψεις, με φόβο και με απογοήτευση, μήπως ακριβώς αυτά μας επιστρέφει η ζωή μας; Μήπως “προκαλούμε οι ίδιοι την τύχη μας”, όπως έλεγαν οι παλαιότεροι;

   Καλές γιορτές να έχεις. Να κοιμάσαι και να ξυπνάς χαμογελαστή, γιατί αυτό σου αξίζει. Τα υπόλοιπα θα γίνουν μόνα τους με έναν μαγικό τρόπο!

 6. Φώφη Νικολοπούλου

  Αυτά που διαβασα μέχρι τώρα είναι πολυ ενδιαφέρον. Νομίζω ότι η μέθοδος αυτή θα με βοηθήσει. Δεν ξέρω γιατί αλλά κάτι το διαφορετικό είναι από ότι άλλο έχω δοκιμάσει.

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Γεια σου Φώφη. Χαίρομαι που σου αρέσουν όσα γράφω. Φρόντισε να διαβάσεις και την συνέχεια του αφιερώματος (2ο μέρος, 3ο μέρος, 4ο μέρος). Όλα θα πάνε καλά. Αν σε γεμίζει μέσα σου αυτό που κάνεις, δεν κουράζεσαι ποτέ. Αντίθετα. Απολαμβάνεις την πορεία προς τον προορισμό σου!

 7. Σου δινω για μα ακομη φορα τα συγχαρητηρια μου για την υπεροχη δουλεια που κανεις.Τα αρθρα σου ειναι πολυ ψαγμενα και προχωρημενα.Εαν δεν σκαλισουμε το θεμα της παχυσαρκιας απο τη ριζα του,δεν μπορουμε ευκολα να το ξεπερασουμε.Οταν ξεκινησα διαιτα λοιπον,ξεκινησα με καποιο κινητρο,γιατι αυτο μου εδινε κουραγιο.Τα τελευταια κιλα ομως,δεν μπορουσα να τα χασω.Ελεγα οτι θα εγκαταλειψω,οτι δε θα φτασω στο στοχο μου ποτε κ.τ.λ.Τελικα ανακαλυψα οτι το κινητρο δεν ηταν τοσο δυνατο.Αλλαξα κινητρο και συνεχιζω με πολη διαθεση!

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Γεια σου Ρίτσα. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Βάζω τα δυνατά μου ώστε να δημιουργώ περιεχόμενο διαφορετικό από τις άλλες σελίδες, αλλά και συμπληρωματικό σε αυτές. Μου δίνει δύναμη να συνεχίζω, το ότι ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μου όσα γράφω.

   Πραγματικά… Οσο διάβαζα τα λόγια που μου έγραψες, σκεφτόμουν “τότε θα χρειάζεσαι ένα διαφορετικό ή ακόμα πιο δυνατό κίνητρο για να συνεχίσεις να χάνεις βάρος”. Τελικά με χαρά μου είδα ότι έκανες ακριβώς αυτό και όλα πηγαίνουν καλά.

   Σου εύχομαι μέσα από την ψυχή μου, να φτάσεις γρήγορα στον προορισμό σου και να χάσεις τα κιλά που θέλεις!

 8. Κατερίνα Κανελάκη

  Γιώργο, μήπως να έκανες ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με το ποια είναι η κλίση μας. Προς το θετικό ή το αρνητικό; Διάβασα και το πρώτο μέρος και έχω πραγματικά την περιέργεια να μάθω οι περισσότεροι από εμάς προς τα που προσανατολίζονται.

   1. Κατερίνα Κανελάκη

    Εγώ διαλέγω “προς την ευχαρίστηση”.
    Μου αρέσει γενικότερα στη ζωή μου να βαδίζω προς κάτι καλύτερο και όχι απαραίτητα να αφήνω πίσω κάτι χειρότερο. Μου αρέσει να βλέπω την λιακάδα μπροστά και όχι να τρέχω να φύγω από τη βροχή!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top