Αλλάξτε Τη Ζωή Σας: Μια Σελίδα Την Ημέρα!

Θέλετε να τα αλλάξετε όλα τώρα; Αργεί πολύ το αύριο; Σας φαίνεται βουνό το να χάσετε τα κιλά που πάντα θέλατε; Ελάτε να δούμε μαζί τι σας συμβαίνει.

Πατατάκια

Όταν ξεκίνησα να μαθαίνω μουσική, ήθελα να απορροφήσω όλη την γνώση ΑΜΕΣΩΣ. Ήθελα την επόμενη μέρα να είμαι έτοιμος να παίξω σε συναυλία. Ήθελα μέσα σε λίγες μέρες να έχουν περάσει τα επόμενα χρόνια.

Όταν ασχολήθηκα με το εμπόριο, ήθελα να εξαφανίσω τους ανταγωνιστές μου μέσα σε μια εβδομάδα. Ήθελα στην επόμενη επίσκεψη στους πελάτες μου, να είμαι ο ένας και μοναδικός.

Μου άρεσε ο ανταγωνισμός, αλλά κυρίως επειδή ήθελα να τον συντρίψω.

Όταν αποφάσισα να ξεκινήσω την ιστοσελίδα που διαβάζετε αυτή τη στιγμή, ήθελα την ίδια ημέρα να έχω τουλάχιστον 100 μόνιμους αναγνώστες. Ανυπομονούσα επίσης να τους κάνω χιλιάδες. Ακόμα περιμένω εκείνη την ημέρα.


Matcha Slim

Το Matcha Slim
Αλλάζει Τα Δεδομένα
Στο Αδυνάτισμα Και Την Ευεξία!

Είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό τσάι αδυνατίσματος. Οι πρώτες εντυπώσεις μέσα στο 2024 είναι θετικές και η ανταπόκριση των χρηστών εξαιρετική!

Διάβασε την ειλικρινή αξιολόγηση μου.

*(Θα σου δώσω link για 50% έκπτωση!)


Το πρόβλημα ήταν ότι σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, οι μέρες περνούσαν πολύ αργά.

Όσο ανυπομονούσα, τόσο πιο αργά κυλούσε ο χρόνος. Εκείνες τις στιγμές, δεν πίστευα ότι «η ζωή είναι μικρή». Βλέπετε, μερικές φορές μοιάζει να είναι πολύ μεγάλη και αργή. Αποκλείεται να μην έχετε ευχηθεί να περάσει κάποια συγκεκριμένη ημέρα (ή εβδομάδα, ή χρόνος) και να βρεθείτε εκείνη την στιγμή κάπου στο μέλλον.

Συμβαίνει σε όλους μας. Συμβαίνει συνεχώς και σε εμένα. Ένα φανταστικό αύριο, πάντα δείχνει να είναι καλύτερο από το πραγματικό σήμερα.

Σε κάποια στιγμή που είχα χαθεί σε σκέψεις σαν αυτές που σας γράφω σήμερα, ήρθε στο μυαλό μου ο Gene Wolfe. Το πιθανότερο είναι να μην ξέρετε ποιος είναι, όμως βάζω στοίχημα ότι σίγουρα έχετε δοκιμάσει τουλάχιστον μια φορά το προϊόν που εφηύρε. Τα Pringles! (Οι σύνδεσμοι οδηγούν στο Αγγλικό Wikipadia).

O Gene Wolfe ανέλαβε μια αποστολή.

Έπρεπε να βρει πώς θα μπορέσει να πάρει μια πατάτα, να την κόψει σε πολύ ψιλές φέτες ίδιου μεγέθους, να τις τηγανίσει και να τις στοιχίσει με τέτοιο τρόπο ώστε να χωρούν μέσα σε ένα κουτί από μπαλάκια του τένις.

Λοιπόν. Αυτός ο τύπος τα κατάφερε. Δημιούργησε τα Pringles. Ειλικρινά έχω την λιγούρα να φάω ένα ολόκληρο κουτί αυτή τη στιγμή. Ας προχωρήσω. Θα μου περάσει.

Στην θέση του Wolfe, οι περισσότεροι θα έλεγαν: «Εντάξει. Πέτυχα το σκοπό της ζωής μου. Δημιούργησα ένα τρόφιμο που είναι εύκολο να αποθηκευτεί, έχει βάση ένα λαχανικό και αν πατικωθεί με ένα κιλό αλάτι θα ευχαριστεί τα παιδιά και τους ενήλικες για δεκαετίες, ίσως και αιώνες».

Εσείς Τι Σκέψεις Θα Κάνατε Σε Αυτό Το Σημείο;

Αν εγώ ήμουν ο Gene ίσως να είχα αρχίσει τα ταξίδια με φίλους. Θα τρώγαμε, θα πίναμε πολύ και κάθε πρωί θα τσέκαρα με ένα τεράστιο χαμόγελο την αύξηση του τραπεζικού μου λογαριασμού. Θα το είχα κερδίσει άλλωστε. Θα είχα κάνει μια τόσο μεγάλη ανακάλυψη.

Ο άνθρωπος μας όμως γνώριζε ένα μαγικό μυστικό. Ξέρετε, ο Wolfe είναι ένας καταξιωμένος συγγραφέας. Σήμερα πρέπει να έχει περάσει τα 85 χρόνια ζωής και έχει γράψει έναν τεράστιο αριθμό μυθιστορημάτων επιστημονικής φαντασίας.

Το Μυστικό Του Wolfe: Μια Σελίδα Την Ημέρα.

Ο Wolfe έχει υπάρξει ενήλικος για πάνω από 25.000 ημέρες. Αν έχει γράψει 25 χιλιάδες σελίδες, έχει σίγουρα δημιουργήσει υλικό 80 βιβλίων, γράφοντας μόνο δυο τρεις παραγράφους την ημέρα.

Ένα πραγματικό στοιχείο είναι ότι έχει γράψει 50 μυθιστορήματα που έχουν εκδοθεί και πολλά από αυτά έχουν γίνει best sellers, αλλά έχουν κερδίσει και βραβεία.

Βλέπετε, δεν έμεινε εκεί. Στα πατατάκια. Δεν κλείστηκε στο κουτί μαζί τους. Έκανε αυτό που του άρεσε να κάνει. Αυτό που τον κρατάει ζωντανό κάθε μέρα μέχρι και σήμερα. Αυτό είναι το κόλπο.

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να αφήνετε να χάνονται οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται μπροστά σας καθημερινά.

Μην περιμένετε να ξεκινήστε κάτι αύριο, και πάνω από όλα, μην θέλετε να αλλάξετε τα πάντα μέσα σε μια ημέρα. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να θυμάστε, αν θέλετε πραγματικά να χάσετε βάρος. Αφού πάρετε την μεγάλη απόφαση, χρειάζεται να οπλιστείτε και με μεγάλη υπομονή και αφοσίωση στον σκοπό σας.

Έχω μιλήσει με πολλούς ανθρώπους που θέλουν να χάσουν βάρος. Μέχρι τώρα (χωρίς να έχω κάνει κάποια συγκεκριμένη, μετρήσιμη έρευνα) έχω διαπιστώσει ότι υπάρχουν 4 κατηγορίες ανθρώπων:

 1. Αυτοί που έχουν βάρος κάτω από το κανονικό και δυσκολεύονται να βάλουν κιλά με σωστό τρόπο.
 2. Αυτοί που έχουν το ιδανικό βάρος.
 3. Αυτοί που έχουν λίγα παραπανίσια κιλά και μπορούν εύκολα να διορθώνουν την κατάσταση.
 4. Αυτοί που δεν μπορούν να χάσουν βάρος και σχεδόν πάντα έχουν πολλά περισσότερα κιλά από όσα θα έπρεπε.

Θέλω να απευθυνθώ σε αυτούς που ανήκουν στην τέταρτη κατηγορία. Αυτούς που έχουν φορτώσει το σώμα τους με πολλά κιλά και που έκαναν «μεγάλη προσπάθεια» να προσθέσουν τόσο λίπος κάτω από το δέρμα τους. Μια προσπάθεια που κράτησε χρόνια.

Αν ήμουν αμερικανάκι θα έλεγα: “Good Job!”

Έχω Μερικές Ερωτήσεις Για Εσάς…

 • Πόσα χρόνια πέρασαν από τότε που πήρατε το πρώτο παραπανίσιο κιλό σας;
 • Πόσα υπερφορτωμένα γεύματα τρώγατε την ημέρα;
 • Πόσες φορές δεν είχατε σταματημό όταν αρχίζατε να καταπίνετε υδατάνθρακες και χίλιες δυο άγνωστες ουσίες που βρίσκονται μέσα στα επεξεργασμένα τρόφιμα που τόσο λατρέψατε;
 • Πόσες ήμερες περάσατε βλέποντας τηλεόραση με τις ώρες και βαριόσασταν να σηκωθείτε, εκτός αν θέλατε να επισκεφτείτε την κουζίνα;

Μην μου κρύβεστε. Ξέρω ότι έχετε περάσει ατελείωτες ώρες και ημέρες της ζωής σας μασώντας και ξαπλώνοντας. Μπορώ λοιπόν στο σημείο αυτό να σας συγχαρώ. Έχετε πετύχει τον στόχο σας. Παχύνατε. Η μάλλον… Χοντρύνατε. Μην κρυβόμαστε. Αν δεν νιώθατε έτσι δεν θα διαβάζατε όσα γράφω μέχρι εδώ. Ας έρθω λοιπόν στο «δια ταύτα».

Δεν μπορείτε να χάσετε τα κιλά που πήρατε μέρα με την ημέρα, μήνα με τον μήνα, χρόνο με τον χρόνο, μέσα σε λίγες μέρες!

Δεν μπορείτε να αλλάξετε το κορμί που τόσο παθιασμένα φουσκώνατε όλον αυτό τον καιρό και μέσα σε μερικές εβδομάδες να γίνετε μοντέλα. ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Ξεχάστε το. Αν κάποιος σας πει το αντίθετο, σας κοροϊδεύει.

Λέγομαι Γιώργος Καρτάλιας και δεν έχω κανένα πτυχίο σχετικά με την διατροφή, την δίαιτα, ή την άσκηση.

Μπορώ όμως να σας διαβεβαιώσω ότι δεν μπορείτε να χάσετε βάρος από την μια μέρα στην άλλη!

Θυμηθείτε λίγο τον Gene Wolfe. ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ.

Να το αλλάξω λίγο… Ένα κιλό τον μήνα!

Ξέρω ότι σας ακούγεται πολύ λίγο. Κάνετε λάθος όμως. Σκεφτείτε ότι αν ξεκινήστε δίαιτα σήμερα… Τώρα.. Σε έναν χρόνο από σήμερα θα έχετε χάσει τουλάχιστον 12 κιλά! Στην χειρότερη περίπτωση. Αποκλείεται να μαζέψετε λίγο τον εαυτό σας και να μην χάνετε τουλάχιστον 1 κιλό τον μήνα.

Αυτό ισχύει για άντρες και γυναίκες. Για μικρούς και μεγάλους.

Φανταστείτε τώρα, τι θα συμβεί αν χάνετε το δεδομένο πλέον ιδανικό βάρος των 2 κιλών το μήνα. Του χρόνου τέτοια μέρα θα έχετε αλλάξει γκαρνταρόμπα, γιατί θα έχετε χάσει 24 κιλά!

Αν με διαβάζετε φθινόπωρο, όπως είναι τώρα που σας γράφω, του χρόνου τα Χριστούγεννα μπορεί να κάνετε γιορτές με τους δικούς σας ανθρώπους έχοντας χάσει μέχρι και 30 κιλά. Αν είναι καλοκαίρι…

Φανταστείτε πόσο θα ζυγίζετε σε έναν χρόνο που θα βγείτε στην παραλία. Δεν κάνω πράξεις. Βρείτε το εσείς. Το ίδιο ισχύει και για όσους με διαβάζουν πριν ή μετά το Πάσχα.

Να Σας Βάλω Και Το Κερασάκι Στην Τούρτα;

Σε όλον αυτό τον συλλογισμό προσθέσετε και το ότι όσο περνάει ο καιρός θα έχετε μεγαλύτερη εμπειρία στον χώρο της δίαιτας και της διατροφής.

Προσθέστε επίσης το ότι θα έχετε συνηθίσει στη νέα ζωή σας και θα μπορείτε να προσπαθήσετε να χάσετε βάρος ακόμα πιο γρήγορα.

Τι θεωρείτε ότι θα έχετε πετύχει σε έναν χρόνο από σήμερα; Κάντε τις πράξεις σας.

Βάλτε το σημερινό βάρος και αφαιρέστε 12 κιλά αν θεωρείτε ότι δεν θα τα καταφέρετε, 24 κιλά αν πιστεύετε ότι θα τα πάτε ακριβώς όπως πρέπει και 30+ κιλά αν έχετε την πραγματική θέληση να προσπαθήσετε περισσότερο.

Ο αριθμός που θα βρείτε, θα είναι το βάρος που θα έχετε «του χρόνου τέτοια μέρα».

Άντρας και γυναίκα που έχασαν βάρος.

Εσείς πόσα κιλά θα είσαστε σε ακριβώς 1 χρόνο από σήμερα;

Πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας; Τι θα φορέσετε; Τι θα αγοράσετε; Τι θα πετάξετε;

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας μαζί μου. Ελάτε να κάνουμε όλοι μαζί μια προσπάθεια να βελτιώσουμε τη ζωή μας… Μια σελίδα την ημέρα!

6 σκέψεις για το “Αλλάξτε Τη Ζωή Σας: Μια Σελίδα Την Ημέρα!”

 1. Θα σχολιάσω με ένα τραγούδι που έχω γράψει (ερασιτεχνικά)….μπήκες στο μυαλό μου… αλήθεια πόσο εμένα διάβασα στο κείμενο σου…η Αλήθεια είναι ότι έχω πολλά κιλά και πολλά χρόνια και με ταλαιπωρούν πολύ..προσπαθώ χρόνια με δίαιτες αλλά τίποτα…τώρα εδώ και τρία χρόνια αντιμετωπίζω κάποιο θέμα υγείας και η άσκηση είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω κίνησης και όλο αυτό με έχει κλείσει σπίτι γιατί αν δεν έχω κάποιον μαζί μου δε μπορώ να βγω…με έχει πάρει αποκατω έχω κουραστεί …το συγκεκριμένο άρθρο και έκανε μέσα μου σήμερα….τώρα που σε διαβάζω είναι τέλη μαϊου το 2022…βάζω στόχο του χρόνου τέτοιαο καιρό να είμαστε καλά πάνω από όλα….

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Χαίρομαι που σε άγγιξαν όσα γράφω Νικολέττα. Δεν πειράζει αν δυσκολεύεσαι να ασκηθείς. Μια προσεγμένη διατροφή σε συνδυασμό με θετική διάθεση, θα δώσει αποτελέσματα. Μπορεί να αργήσει λίγο, όμως πάντα θα οδηγήσει στον προορισμό σου. Σίγουρα αξίζει να προσπαθήσεις μέχρι του χρόνου. Θα δεις ότι γίνονται θαύματα όταν κάτι το θέλουμε πραγματικά!

 2. Γεωργία Μασαούτη

  Έχεις δίκιο πως η υπομονή και η επιμονή έχουν καλά αποτελέσματα. Όμως εγώ αν και κατ επανάληψη έχω χάσει 10 με 15 κιλά τα οποία κάθε φορά ορκίζομαι πως θα κρατήσω μέσα σε διάστημα ενός χρόνου το πολύ με ξαναβρίσκουν και ξαναμπαίνουν στη θέση τους….

  Τώρα βρίσκομαι στην κλιμακτήριο, οι ορμόνες μου έχουν παλαβώσει, τα κιλά μου είναι πάλι πίσω, η κοιλιά μου πιο φουσκωμένη από ποτέ αλλά με μυοσκελετικά προβλήματα τέτοια που δεν μου επιτρέπουν να γυμναστώ.

  Διαβάζοντάς σε αναθαρρώ αν και αμφιβάλλω αν θα μπορέσω να ξαναμπώ στη διαδικασία του αυτοελέγχου που χρειάζεται για να ανακάμψω. Σκέφτομαι πως ίσως τελικά τα κιλά είναι “μοίρα” αλλά την προτιμώ από την ανορεξία και την ασθένεια… Συνέχισε να γράφεις!!!!

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Γεια σου Γεωργία. Χαίρομαι που βρίσκεις ενδιαφέροντα όσα γράφω!

   Η κλιμακτήριος είναι πραγματικά “ζόρικη”. Έχω ένα καλό και ένα κακό νέο να μοιραστώ μαζί σου. Θα ξεκινήσω με το… δυσάρεστο.

   Μεγαλώνοντας και ανάλογα με την περίοδο της ζωής μας στην οποία βρισκόμαστε, όλοι βάζουμε βάρος και σχεδόν πάντα δεν μπορούμε να χάσουμε όλα τα κιλά που παίρνουμε, όσο και αν προσπαθήσουμε. Είμαι σίγουρος ότι καμία φίλη σου δεν κατάφερε να κάνει δίαιτα και να έχει το σώμα που είχε όταν πηγαίνατε στο λύκειο. Ούτε και πρόκειται να το καταφέρει.

   Και λοιπόν; Γιατί θα πρέπει να μας στενοχωρεί κάτι τέτοιο;

   Προσπαθώ εδώ και καιρό να βελτιώσω την φόρμα μου και πραγματικά το σώμα μου έχει τραβήξει χειρόφρενο. Αν ήμουν 20 ετών, τώρα θα έκανα φωτογράφιση σε περιοδικό fitness. Μάλλον δεν θα καταφέρω κάτι τέτοιο. Ούτε τώρα, ούτε ποτέ. Δεν με πειράζει όμως. Εχω καλύτερη φόρμα από αυτή που είχα 3 μήνες πριν. Ας έρθουμε σε εσένα όμως…

   Το καλό νέο είναι, ότι όταν “ξεμπερδέψεις” με όλη αυτή την αναστάτωση της κλιμακτηρίου, το σώμα σου θα συνεργαστεί λίγο περισσότερο. Θα δεις ότι θα σου είναι λίγο πιο εύκολο να το χειριστείς. Δώσε του τον χρόνο του και μην αγχώνεσαι, γιατί κάτι τέτοιο θα σε τραβάει πίσω. Εμπιστέψου με.

   Μια σημείωση… Δεν πειράζει που δεν μπορείς να γυμναστείς. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία, είναι η δίαιτα. Χαλάρωσε προς το παρόν και άφησε το σώμα σου να τελειώσει με τις δουλειές του. Σύντομα θα τα βρείτε μεταξύ σας και όλα θα πάνε καλά. Οχι τέλεια, αλλά καλύτερα από πριν!

 3. Είναι πολυ αληθινό όλο αυτό για να μπορέσουμε να το χωνέψουμε! Αν τα καταφέρουμε έστω και λίγο το κέρδος είναι σίγουρο!!! Συνέχιζε να γράφεις… μπορείς…. και εμείς μπορούμε

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Γεια σου Φωτεινή. Ακόμα και αν κάνουμε ένα πολύ μικρό βήμα κάθε φορά, θα βρισκόμαστε λίγο πιο κοντά στον στόχο μας, ή λίγο πιο μακριά από πράγματα που θέλουμε να αλλάξουμε. Αυτό είναι σίγουρο κέρδος όπως έγραψες κι εσύ.

   Σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου. Χαίρομαι που σου αρέσουν όσα γράφω. Να είσαι καλά!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top