Σταματήστε Να Συγκρίνετε Τον Εαυτό Σας Με Τους Άλλους

Πόσες φορές συγκρίνατε τον εαυτό σας με άλλα άτομα; Το κάνατε μήπως κάθε φορά που μαθαίνατε το βάρος κάποιου-ας; Όχι; Σίγουρα; Ελάτε να μιλήσουμε λίγο.

Η σύγκριση είναι ο κλέφτης της ευχαρίστησης.

Σκεφτείτε για λίγο αυτό το γνωμικό. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ το καλά όμως. Πόσο συχνά συγκρίνουμε τον εαυτό μας με άλλους και τελικά χαλάει η διάθεση μας; Ξέρω καλά ότι στη ζωή μας, αυτό συμβαίνει συχνά!

Συμβαίνει στην δουλειά μας: «Ο Κώστας είναι καλύτερος στη δουλειά μου γιατί έχει περισσότερα χρόνια εμπειρία από εμένα». «Η Ελένη εργάζεται σε καλύτερο περιβάλλον, γιατί έχει κερδίσει από την αρχή τους συναδέλφους».

Πώς σας κάνουν τέτοιες σκέψεις να νιώθετε; Ξέρω. Άσχημα για τον εαυτό σας.

Νιώθετε έτσι τις περισσότερες φορές που βλέπετε (ειδικά οι κυρίες) μοντέλα σε εξώφυλλα περιοδικών. Αρχίζετε τότε να λέτε τα γνωστά. Είναι Photoshop. Πόσο χάλια φαίνονται τελικά. Είναι τόσο στημένα όλα.


Matcha Slim

Το Matcha Slim
Αλλάζει Τα Δεδομένα
Στο Αδυνάτισμα Και Την Ευεξία!

Είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό τσάι αδυνατίσματος. Οι πρώτες εντυπώσεις μέσα στο 2024 είναι θετικές και η ανταπόκριση των χρηστών εξαιρετική!

Διάβασε την ειλικρινή αξιολόγηση μου.

*(Θα σου δώσω link για 50% έκπτωση!)


Σαν blogger μου συμβαίνει συχνά. Κάποιοι έχουν πολλούς followers και εγώ ακόμα προσπαθώ να πείσω τους λίγους αναγνώστες που έχω (προς το παρόν γιατί έχω μεγάλη φιλοδοξία για τη σελίδα μου) να μου αφήσουν κάποιο σχόλιο.

Συμβαίνει και στον χώρο του αδυνατίσματος, ΣΥΝΕΧΩΣ!

Ειδικά αν πηγαίνετε σε κάποιο γυμναστήριο. Ξέρω ότι πολλοί από εσάς που διαβάζετε το άρθρο μου αυτή τη στιγμή, ή μάλλον…

Μια στιγμή.

Όλοι έχετε σκεφτεί μέσα σας κάποια στιγμή: «Τι κάνω λάθος;». «Γιατί αυτοί χάνουν βάρος κι εγώ όχι;». «Πώς γίνεται να έχουν τέτοιο σώμα, με τόσο λίγη προσπάθεια;». «Αυτοί καθημερινά βελτιώνονται κι εγώ απλά χάνω τον χρόνο μου;».

Δεν συμβαίνει μόνο στο γυμναστήριο. Αυτές οι σκέψεις θα υπάρχουν στο μυαλό σας κάθε φορά που προσπαθείτε να χάσετε βάρος ομαδικά. Με οποιονδήποτε τρόπο.

Μην συγκρίνετε τον εαυτό σας

Πριν από αρκετό καιρό συζητούσα με κάποια γνωστή μου. Είχε μόλις ξεκινήσει να ακολουθεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα δίαιτας και άσκησης, μαζί με άλλες τρεις φίλες τις. Την μία την είχε γνωρίσει εκείνες τις μέρες στο γυμναστήριο.

Ακολούθησαν λοιπόν τα ίδια βήματα και μετά από μια εβδομάδα, έφτασε η ημέρα της ζύγισης. Οι φίλες τις έχασαν γύρω στα 3 με τέσσερα κιλά η κάθε μια. Αυτή όταν ζυγίστηκε είδε ότι είχε χάσει μόνο 2 κιλά. ΜΟΝΟ!

Για μερικούς ανθρώπους θα ήταν λόγος να διοργανώσουν πάρτι ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Αυτή όμως, συγκρίνοντας τα κιλά που έχασε με αυτά που έχασαν οι φίλες τις… Απογοητεύτηκε!

Έχασε 2 κιλά! Δεν είναι καταπληκτικό;

Η σύγκριση όμως με τις άλλες, της έκλεψε την ευχαρίστηση. Κλείστηκε στον εαυτό της και άρχισε να έχει ερωτηματικά.

Συμβαίνει πολύ συχνά αυτό. Όταν συγκρίνουμε τον εαυτό μας με άλλους που είχαν καλύτερα αποτελέσματα σε κάποιον τομέα, νιώθουμε άσχημα και χαλάει η ψυχολογία μας.

Θα σας πω ένα μυστικό και μην με παρεξηγήσετε. Λατρεύω τον ανταγωνισμό. Μου δίνει ζωή. Με γεμίζει. Μου αρέσει να ανταγωνίζομαι τους άλλους σε οποιαδήποτε ευκαιρία μου παρουσιαστεί.

Αυτό με κάνει να δουλεύω πιο σκληρά για να πετυχαίνω τους στόχους μου. Φροντίζω να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός και τα δίνω όλα. Δεν μου αρέσουν τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη.

Ξέρετε με ποιον θα έπρεπε να συγκρίνετε τον εαυτό σας;

Για σκεφτείτε λίγο… Βρίσκεται συνεχώς κοντά σας και δεν χάνει ευκαιρία να σας αποπροσανατολίζει…

Γυναίκα αγγίζει τον καθρέφτη.
Κοιτάξτε στον καθρέφτη… Αυτός είναι ο ανταγωνιστής σας!

Σας παρουσιάζω τον εαυτό σας!

Ο ανταγωνιστής σας βρίσκεται συνεχώς πίσω από τον καθρέφτη σας. Προσπαθήστε να τον ξεπεράσετε. Να πετύχετε κάτι περισσότερο από αυτό που είχατε χτες. Αν κάνετε προσεχτικές επιλογές, θα τα καταφέρετε.

Σκέψου πώς θα ήθελες να είσαι όταν αδυνατίσεις. Πώς θα είσαι ΕΣΥ, όχι σαν ποιον θα ήθελες να είσαι. Σταμάτα τη σύγκριση με τα πιο αδύνατα άτομα ακόμα και αν θεωρείς πως αυτό σε κινητοποιεί. Στην πραγματικότητα αυτό σε πηγαίνει πίσω, γιατί δε γίνεται ποτέ να γίνεις κάποιος άλλος. Είσαι ο υπέροχος εαυτός σου που σε λίγο θα γίνει λίγο καλύτερος. (savoirville.gr)

Αν κάνετε αυτό που θεωρείτε ότι πρέπει, θα τα καταφέρετε. Αν καταγράφετε αυτά που τρώτε, θα τα καταφέρετε. Αν γυμναστείτε περισσότερο, θα τα καταφέρετε. Όλοι ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Απλά, κάντε το. Κάντε ένα βήμα την ημέρα. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ όμως να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους.

Μιλάω σοβαρά… Σταματήστε. Τώρα! (Το ξέρετε ότι μάλλον μιλάω και στον εαυτό μου αυτή στη στιγμή, έτσι;!)

Ποιο όφελος θα έχετε αν συνεχίσετε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους; ΚΑΝΕΝΑ! Σας πληγώνει. Δεν σας κάνει καλό. Σταματήστε λοιπόν! Τώρα!

Ακούσετε το τραγουδάκι. Έχει και στίχους (στα αγγλικά). Κάντε ένα share το άρθρο μου εν τω μεταξυ..! 🙂

Έχετε πιάσει τον εαυτό σας να κάνει συγκρίσεις με άλλους;

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ μαζί μας, έτσι ώστε να μην νιώθετε ότι είσαστε μόνοι-ες! Αφήστε το μήνυμα σας. Είμαστε και άλλοι εδώ..!

Καλή σας ημέρα! Καλή σας θαυμάσια ημέρα! Γιώργος

2 σκέψεις για το “Σταματήστε Να Συγκρίνετε Τον Εαυτό Σας Με Τους Άλλους”

 1. Άρχισα να ψάχνω άρθρα για την κατάθλιψη… το ψάξιμο με έφερε εδώ… Προσπάθησα να θυμηθώ πώς ένιωθα όταν ήμουν με 10 κιλά λιγότερα… ΥΠΕΡΟΧΑ!

  Θυμήθηκα κι άλλα πράγματα βέβαια. Πώς κατέληξα να αποφασίσω να χάσω τα παραπάνω κιλά μου. Μετά από μία πολύ άσχημη ψυχολογικά φάση και με επισκέψεις σε ψυχολόγο γιατί φοβήθηκα για κατάθλιψη. Πραγματικά αυτή η κατάσταση με τα κιλά και την άσχημη ψυχολογική κατάσταση είναι φαύλος κύκλος. Η κότα έκανε τ΄αυγό ή το αυγό την κότα;

  Όπως και να’ χει νιώθω ότι πρέπει να το ξαναπιάσω από εκεί που το άφησα. Ο εαυτός μας μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος μας ή ο χειρότερος εχθρός μας… Δεν πρέπει να τον αφήνουμε ανεξέλεγκτο αλλά ούτε να τον έχουμε σε συνεχή επιτήρηση. Πάντα όμως πρέπει να έχουμε στο νου μας για τα σημάδια που μας δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Και πάντα πρέπει να κάνουμε τις διορθωτικές κινήσεις μας πριν να είναι αργά.

  Και κυρίως, να αντιμετωπίζουμε αυτούς που νιώθουμε ότι οι συμπεριφορές τους μας πάνε πίσω, όποιοι και να είναι, όπου και να βρίσκονται….

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Γεια σου Λίζα,

   Είμαι σίγουρος ότι αυτή την φορά δεν θα χρειαστείς ψυχολογική υποστήριξη και σίγουρα θα καταφέρεις πιο εύκολα να φτάσεις στον στόχο σου. Ξέρεις πλέον “πώς λειτουργεί το σύστημα” και χαίρομαι που καταλαβαίνεις ότι μπορεί να είναι δύσκολο σε κάποιες φάσεις. Σίγουρα όμως είναι κάτι κατορθωτό. Το ξέρεις καλύτερα από όλους μας αυτό.

   Μην δίνεις περισσότερη βαρύτητα, εκτός από αυτή που χρειάζεται, στο ότι καλό είναι να βρισκόμαστε μέσα σε πλαίσια που επιτρέπουν διορθωτικές κινήσεις. Πολλές φορές, το άγχος της δίαιτας (ή οποιασδήποτε προσπάθειας κάνουμε για να αλλάξουμε κάτι στην ζωή μας), μπορεί να συσσωρευτεί και να αρχίσει να βαραίνει σιγά σιγά τους ώμους μας.

   Το αδυνάτισμα μπορεί να είναι μια ευχάριστη εμπειρία. Μαθαίνουμε νέα πράγματα, ανακαλύπτουμε πτυχές του εαυτού μας που αγνοούσαμε την ύπαρξη τους, νιώθουμε καλύτερα λόγω της βελτιωμένης υγείας (αλλά και της εικόνας μας) κλπ.

   Να σου δώσω μια μυστική συμβουλή;

   Μην περιμένεις να χάσεις 10 κιλά για να αρχίσεις να χαίρεσαι… Να γιορτάζεις κάθε κιλό που χάνεις. Μην περιμένεις τον Αύγουστο, για να χαρείς το καλοκαίρι. Μόλις δεις τις πρώτες λιακάδες, χαμογέλασε και συνέχισε να προχωράς. Θυμήσου την Ιθάκη… Απόλαυσε την διαδρομή.

   Σε ευχαριστώ πολύ προσωπικά, αλλά και εκ μέρους των αναγνωστών μου, για τις σκέψεις που μοιράστηκες μαζί μας. Να προσέχεις και να χαμογελάς!

   Γιώργος

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top