Πασχίζετε Να Χάσετε Βάρος; Σταματήστε Να Ανησυχείτε!

Πόσες φορές σταματήσατε τη δίαιτα σας επειδή κάνατε μια παρατυπία και υποσχεθήκατε να ξεκινήστε… από αύριο; Πόσες φορές σας άγχωσε αυτή η συμπεριφορά σας;

Πασχίζετε Να Χάσετε Βάρος;

Είναι κανείς εκεί έξω που να ανησυχεί για το ίδιο θέμα, εκτός από εμένα; Ήμαρτον! Ακόμα δεν μπήκε ο Δεκέμβριος και ήδη έχω αρχίσει να νιώθω αυτή την πίεση των γιορτών. Την ψυχοδιατροφοδαιτολογική πίεση.

Έχω ανησυχήσει πολλές φορές τώρα τελευταία. Σταμάτησα το πρόγραμμά μου και κάποια κιλά επέστρεψαν.

Βλέπω μπροστά μου εικόνες με τον Άγιο Βασίλη να χαμογελάει και εγώ σκέφτομαι πόση διαφορά έχει η δική μου περίμετρος από αυτή της ολοστρόγγυλης κοιλιάς του.

Θέλετε να μοιραστούμε μερικές ανησυχίες; Θα αρχίσω εγώ. Σκέφτομαι λοιπόν:

“Έχω καιρό να γυμναστώ. Έστω και αυτό το λίγο που είχε αποτελέσματα στο σώμα μου. Δεν πειράζει. Έτσι και αλλιώς η γυμναστική παίζει 20% ρόλο στο συνολικό αποτέλεσμα…”

“Σήμερα θα έχω πολύ δύσκολη ημέρα. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ υδατάνθρακες για να τα βγάλω πέρα και θα ξεκινήσω με ένα τεράστιο κρουασάν…”

“ΈΜΕΙΝΕ ΠΕΡΙΣΣΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΗΣ ΜΟΥ!!!! ΝΑΙ!!!!!!!”

“Ένα μόνο δεν θα με βλάψει…” (σημείωση: ποτέ δεν είναι μόνο ένα!)

“Τώρα μάλιστα… Αυτό το παντελόνι δεν μου κάνει πια. Καλώς τον κύριο Παχούμη Παχουλίδη…”

“Έφαγα εκείνο το σοκολατάκι και κατέστρεψα όλη την ημέρα… ή μήπως την εβδομάδα?!?”

“Δεν πειράζει, θα ξεκινήσω την επόμενη Δευτέρα…”

Σας θυμίζουν κάτι αυτές οι φράσεις; Μήπως λέτε κι εσείς κάτι παρόμοιο στον εαυτό σας;

Μιλούσα χτες το απόγευμα με έναν καλό μου φίλο που ανταλλάσσουμε συχνά απόψεις σχετικά με τη δίαιτα, τη διατροφή, το αδυνάτισμα, την άσκηση κλπ. Του είπα ότι έχω αρχίσει να αγχώνομαι και νιώθω λες και βυθίζομαι μέσα στην ίδια την κατάσταση όλο και πιο βαθιά.

Του είπα επίσης ότι τώρα τελευταία κάνω “ζημιές” νωρίς το πρωί και έτσι καταστρέφω όλη την υπόλοιπη μέρα μου, γιατί περιμένω να τα αλλάξω όλα “από αύριο”.

Διαβάστε επίσης το άρθρο μου με τα 4 σημεία που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε το άγχος της δίαιτας…

Ο φίλος μου έσπευσε να μου ζητήσει να σταματήσω την “μουρμούρα” και να μην αγχώνομαι. Μου θύμισε τα χρόνια μου στις ειδικές δυνάμεις… Αν βρίσκεσαι στο νερό και σε τραβάει κάτι προς τα κάτω, χάνοντας την ψυχραιμία σου θα κάνεις πιο δύσκολη την κατάσταση σου.

Είναι επίσης σαν να σε έχουν δέσει… Με σπασμωδικές κινήσεις και ανησυχία, απλά σφίγγουν περισσότερο οι κόμποι.

Εισπνοή - Εκπνοή... Χαλαρώστε.

Αντί να αγχωνόμαστε λοιπόν να το θέμα των κιλών και της δίαιτας μας, αν σταματήσουμε για λίγο, ηρεμήσουμε, αξιολογήσουμε με ψυχραιμία την κατάσταση και καταστρώσουμε το σχέδιο μας…

Θα μπορέσουμε σιγά σιγά να απεγκλωβιστούμε από μια κατάσταση που μας πνίγει.

Θέλω Να Πατήσετε Φρένο…

Κάντε μια παύση…

Πάρτε μια βαθιά ανάσα και σκεφτείτε τι είναι αυτό που σας αγχώνει. Πάρτε τον χρόνο σας. Δεν λύνονται όλα τα προβλήματα σε μια μέρα.

Αν “αφιερώσατε” χρόνια στο να αποκτήσετε αυτά τα κιλά που σας βαραίνουν, πώς θέλετε να τα διώξετε από επάνω σας σε εβδομάδες; (Για να μην πω… ημέρες!)

Κάθε ώρα της κάθε ημέρας, μπορείτε να ξεκινάτε από την αρχή.

Αν τα χαλάσατε όλα με κάποια διατροφική επιλογή σας, αρχίστε πάλι το πρόγραμμα σας την επόμενη ώρα. Μην περιμένετε την επόμενη εβδομάδα ή χειρότερα… Την 1η Ιανουαρίου! Αρχίστε πάλι, το επόμενο λεπτό αν γίνεται.

Θα κάνω το ίδιο!

Θα καταφέρουμε να περάσουμε τις γιορτές. Θα τις διασκεδάσουμε. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και θα το κάνουμε. Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, εμείς θα συνεχίσουμε τα προγράμματα μας. Θα λέμε “καλή αρχή” κάθε φορά που θα ξεφεύγουμε.

Δεν θα το παρακάνουμε όμως ε;

Ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία σας και πώς προσπαθείτε να την χειριστείτε;

Εικόνες: angieromero.com, curejoy.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *