Έχετε Εθιστεί Στη Ζάχαρη; Ελάτε Να Κάνουμε Ένα Τεστ!

Δυσκολεύεστε να κρατηθείτε μακριά από τα γλυκίσματα; Μήπως όταν κρατάτε στο χέρι σας μια λιχουδιά, σκέφτεστε πια θα είναι η επόμενη που θα απολαύσετε;

Αν παρακολουθείτε όσα γράφω εδώ και καιρό, πιστεύω ότι θα έχετε καταλάβει το μίσος μου για την ζάχαρη, αλλά και τους υδατάνθρακες γενικότερα. Δεν κάνω διαχωρισμό. Δεν υπάρχουν για εμένα απλοί και σύνθετοι υδατάνθρακες.

Θεωρώ ότι το σώμα μας δεν είναι φτιαγμένο για να τους χρησιμοποιεί για ενέργεια, απλά το έχουμε αναγκάσει εδώ και 10.000 χρόνια περίπου να το κάνει με την “ανακάλυψη” της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.

Παρόλα αυτά οφείλω να ομολογήσω ότι οι απλοί υδατάνθρακες και ιδιαίτερα η επεξεργασμένη ζάχαρη, είναι δηλητήρια που θα έπρεπε να απαγορευτούν με κάποιο νόμο.

Σήμερα δεν θα σας ταλαιπωρήσω προσπαθώντας να σας κρατήσω μακριά από τις “γλυκές αμαρτίες” όπως συνηθίζουμε να τις λέμε και να χαμογελάμε λίγο πονηρά καταπίνοντας άλλο ένα σοκολατάκι! Θα παραθέσω ένα τεστ που βρήκα στο Shape.gr και που θα σας δώσει μια γενικότερη εικόνα της κατάστασης σας.


Matcha Slim

Το Matcha Slim
Αλλάζει Τα Δεδομένα
Στο Αδυνάτισμα Και Την Ευεξία!

Είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό τσάι αδυνατίσματος. Οι πρώτες εντυπώσεις μέσα στο 2024 είναι θετικές και η ανταπόκριση των χρηστών εξαιρετική!

Διάβασε την ειλικρινή αξιολόγηση μου.

*(Θα σου δώσω link για 50% έκπτωση!)


Έχετε εθιστεί στη ζάχαρη; Κάντε το τεστ.

Η ζάχαρη από ό,τι φαίνεται είναι εθιστική και η κατανάλωσή της σε κάνει να ζητάς όλο και περισσότερη.

Έρευνα που έγινε πρόσφατα έδειξε ότι οι περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με την ικανοποίηση κινητοποιούνται πιο έντονα όταν καταναλώνουμε ζάχαρη παρά κοκαΐνη!

Μισό Λεπτό…

Θέλω να διαφωνήσω σε αυτό το σημείο, αλλά δεν θα πάρω θέση.

Θα χρησιμοποιήσω τα λόγια της κυρίας Μαργαρίτας Οκτωράτου (διαιτολόγος-διατροφολόγος), που αναφέρει ότι η κατανάλωση ζάχαρης διεγείρει με διαφορετικό τρόπο τα εγκεφαλικά κύτταρα και επιπλέον, δεν συνδέεται με μια σειρά φαινομένων που χαρακτηρίζουν την εξάρτηση σε εξαρτησιογόνες ουσίες και τα οποία προκαλούν πολύ σοβαρά προβλήματα στα «εξαρτημένα» άτομα.

Επιπλέον, τα φάρμακα που επιδρούν στη δράση των εξαρτησιογόνων ουσιών δεν επιδρούν με τον ίδιο τρόπο στη δράση της ζάχαρης. Αυτά και μια σειρά άλλων δεδομένων καθιστούν αδύνατη την επιβεβαίωση της θεωρίας ότι η ζάχαρη προκαλεί σωματική εξάρτηση, αντίστοιχη με εκείνη των διαφόρων εξαρτησιογόνων ουσιών. Ας επανέλθουμε όμως…

Βέβαια, το να σου αρέσουν τα γλυκά ή να λαχταράς πού και πού ένα κομμάτι σοκολάτα δεν σημαίνει ότι έχεις πάθει εθισμό. Ίσως όμως να σου συμβαίνει κάτι τέτοιο εάν έχεις πρόβλημα να συγκεντρωθείς χωρίς να φας γλυκό ή χρειάζεσαι όλο και μεγαλύτερες ποσότητες για να ικανοποιήσεις τη λαχτάρα σου.

Το Τεστ

Απάντησε με «ναι» ή «όχι» στις ακόλουθες ερωτήσεις για να δεις εάν η ζάχαρη για σένα είναι κάτι περισσότερο από μια απλή απόλαυση:

  1. Όταν νιώθεις αγχωμένη ή βαριεστημένη, συνήθως αναζητάς να φας κάτι γλυκό;
  2. Όταν τρως ένα κομμάτι γλυκό, δυσκολεύεσαι να σταματήσεις και θέλεις περισσότερο;
  3. Υπάρχουν μυρωδιές –όπως αυτή του φρεσκοψημένου τσουρεκιού- που σου προκαλούν την ισχυρή επιθυμία να φας γλυκό;
  4. Υπάρχουν κάποιες αναμνήσεις ή κάποια μέρη (όπως για παράδειγμα η κουζίνα της γιαγιάς σου) να σε κάνουν πάντα να αναζητάς γλυκό;
  5. Όταν θέλεις πολύ να φας ένα γλυκό, δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς ή νιώθεις ένταση;
  6. Κοιμάσαι λιγότερες από 6 ώρες τη νύχτα;
  7. Συνήθως περιμένεις να πεινάσεις πολύ μέχρι να φας κάτι;
  8. Σκέφτεσαι να βάλεις και δεύτερο κομμάτι γλυκό πριν τελειώσεις το πρώτο;
  9. Όσο περνάνε τα χρόνια, σου είναι όλο και πιο δύσκολο να ικανοποιήσεις εύκολα την επιθυμία σου για γλυκό;

Εάν απαντήσατε «ναι» σε τρεις ή περισσότερες απαντήσεις, τότε είναι πιθανό να έχετε εθισμό στη ζάχαρη. Ωστόσο, μην ανησυχείτε. Δείτε εδώ πώς θα αντιμετωπίσετε τη λαχτάρα για γλυκό την επόμενη φορά που θα προκύψει!

Αν παρόλα αυτά δεν σας είναι τόσο εύκολο να μπορέσετε να δαμάστε την έντονη αυτή επιθυμία για ζαχαρώδη, δείτε εδώ τι μπορείτε να κάνετε για να μην παχύνετε.

Μείνετε μακριά από τη ζάχαρη και κάντε “share” το άρθρο μου ώστε να προβληματίσουμε λίγο και τους φίλους σας. Να προσέχετε! Γιώργος

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top