Θετική Ψυχολογία Και Αδυνάτισμα – 4 Βήματα Για Να Κάνετε Επανεκκίνηση

Θέλετε να χάσετε βάρος; Προσπαθείτε καιρό χωρίς αποτέλεσμα; ΟΚ. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο. Ελάτε λίγο πιο κοντά και δώστε μου την προσοχή σας..!

Θετική Ψυχολογία Και Αδυνάτισμα

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, πήρα τρία μηνύματα στο email μου από αναγνώστριες που με ρωτούσαν σχετικά με το PhenQ. Οι δυο από αυτές, ήθελαν να τους ορίσω με ακρίβεια το “πόσα κιλά” θα χάσουν μέσα σε “πόσο καιρό”.

Και οι τρεις είχαν ένα κοινό σημείο. Ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό που έχουν πάνω από τα 9 στα 10 άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος.

Προσπαθούν να αδυνατίσουν εδώ και δεκαετίες, όμως πάντα ψάχνουν λύσεις που θα “τερματίσουν” το πρόβλημα μέσα σε λίγες εβδομάδες..! Μα, αν υπήρχαν τέτοιες λύσεις, σελίδες σαν αυτή που διαβάζετε τώρα, δεν θα είχαν σκοπό ύπαρξης.

Αν θέλετε να χάσετε τα κιλά που παλεύετε εδώ και χρόνια να διώξετε από επάνω σας μέσα σε λίγες ημέρες, σας παρακαλώ σταματήστε να διαβάζετε. Θα χάσετε τον χρόνο σας. Δεν μπορώ να σας βοηθήσω!


Matcha Slim

Το Matcha Slim
Αλλάζει Τα Δεδομένα
Στο Αδυνάτισμα Και Την Ευεξία!

Είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό τσάι αδυνατίσματος. Οι πρώτες εντυπώσεις μέσα στο 2024 είναι θετικές και η ανταπόκριση των χρηστών εξαιρετική!

Διάβασε την ειλικρινή αξιολόγηση μου.

*(Θα σου δώσω link για 50% έκπτωση!)


Πιστεύεται ότι πρέπει να θυσιάσουμε τον τρέχοντα τρόπο ζωής μας σε σοβαρά δυσάρεστα επίπεδα για να δούμε οποιεσδήποτε σημαντικές αλλαγές στο μέλλον. Η παραδοσιακή άποψη θέλει το αδυνάτισμα να είναι μια δύσκολη υπόθεση όπου κάποιος πρέπει να καταβάλει πολλή σκληρή δουλειά και προσπάθεια, αλλά πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό δεν ισχύει.

Διανύουμε μια περίοδο μεγάλων αλλαγών που θα αλλάξουν τον κόσμο όπως τον ξέρουμε. Αυτές οι αλλαγές συμβαίνουν με ταχύτερους ρυθμούς και οι άνθρωποι δεν είναι προετοιμασμένοι για αυτές.

Στο παρελθόν, το να χάσει κανείς βάρος ήταν μια διαδικασία με πόνο και βάσανα. Με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας, μπορούμε πλέον να πετύχουμε ένα πιο αδύνατο σώμα με πολύ λιγότερη προσπάθεια.

Ο λεγόμενος “συναισθηματικός εγκέφαλος”, είναι το κέντρο του εγκεφάλου μας που διαχειρίζεται τον φόβο, την ανταμοιβή και την λιμοκτονία. Οταν βρίσκεται σε κατάσταση στρες, κατευθύνει λειτουργίες στο σώμα μας που σας να αποτέλεσμα έχουν την υπερφαγία και την παχυσαρκία.

Είναι μια ενστικτώδης αντίδραση του οργανισμού μας, η οποία είναι σχεδόν ανίκητη. Απλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Έτσι είμαστε φτιαγμένοι.

Συναισθηματικός εγκέφαλος και αδυνάτισμα

Οταν ο συναισθηματικός εγκέφαλος βρίσκεται σε κατάσταση άγχους, αρχίζει να δίνει μεγάλη αξία στο φαγητό ως ανταμοιβή, δίνει έντονα σήματα πείνας κυρίως για υδατάνθρακες (ζάχαρη!) και μειώνει τον μεταβολικό μας ρυθμό. Κάτι τέτοιο οδηγεί σίγουρα στην παχυσαρκία. Στην αποθήκευση λίπους.

Καταλαβαίνετε τώρα γιατί οι σύγχρονες έρευνες δείχνουν ότι το άγχος συνδέεται με την αύξηση του σωματικού βάρους;

Ο “σκεπτόμενος” εγκέφαλος μας (νεοφλοιός) βγαίνει από την πρίζα και το “κέντρο συναισθηματικού ελέγχου” αναλαμβάνει να διαχειριστεί την κατάσταση. Οι αξιωματικοί σε αυτό το κέντρο επιχειρήσεων δεν υποχωρούν εύκολα. Είναι σκληροί και ιδιαίτερα επιθετικοί όταν αναλάβουν δράση.

Αν θέλετε να χάσετε βάρος, πρέπει να φροντίσετε να τους βγάλετε εκτός υπηρεσίας και να επιτρέψετε στο σώμα σας να λειτουργεί σε ρυθμούς ηρεμίας. Αν σταματήσετε τον “στρατιωτικό” έλεγχο του σώματος σας, θα μπορέσετε να ρυθμίσετε το βάρος σας, χωρίς να ταλαιπωρείστε.

#1 – Αλλάξτε Τον Τρόπο Που Σκέφτεστε

Στο άκουσμα και μόνο της λέξης “δίαιτα”, μας δημιουργούνται αρνητικά συναισθήματα. Αν ξεκινήσουμε μια προσπάθεια με τέτοια διάθεση, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα εγκαταλείψουμε σύντομα.

Άσχετα με το αν ο στόχος μας είναι το αδυνάτισμα ή η αύξηση των πωλήσεων της επιχείρησης μας, η θετική διάθεση είναι ένα όπλο που μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα από την αρχή.

Κάθε πρωί, πριν καν σηκωθώ από το κρεββάτι μου, σκέφτομαι: “Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα πάω και σήμερα στο γυμναστήριο. Ανυπομονώ να επιστρέψω σπίτι και να φάω κάτι υγιεινό”. Το εννοώ όταν το λέω μέσα μου. Δεν κοροϊδεύω τον εαυτό μου. Τον σέβομαι και με σέβεται και εκείνος.

Πεινάτε πραγματικά;

→ Διαβάστε επίσης: Γιατί Σας Παχαίνει Το Μυαλό Σας (Και Τι Να Κάνετε Γι’ Αυτό)

Παρατηρώ τον κόσμο εδώ και πολλά χρόνια. Οι άνθρωποι που καταφέρνουν να πετύχουν τις μεγάλες αλλαγές, έχουν έναν κοινό χαρακτηριστικό. Σκέφτονται θετικά!

Σταματήστε να ασχολείστε συνεχώς με το τι δεν έχετε ή με το τι σας εμποδίζει να χάσετε βάρος. Σίγουρα θα βρείτε ατέλειωτες δικαιολογίες για να δικαιολογήσετε την κατάσταση σας.

Δώστε σημασία σε αυτά που καταφέρνετε μέσα από την προσπάθεια σας.

Σήμερα έχετε λίγο καλύτερη φυσική κατάσταση από χτες. Αύριο θα ζυγίζετε έστω ένα γραμμάριο λιγότερο από σήμερα. Αν κάθε μέρα έχετε κάνει έστω και μισό βήμα για την βελτίωση του εαυτού σας, τότε δεν βλέπω τον λόγο για να μην το γιορτάζετε το πρωί που ξυπνάτε.

#2 – Κάντε Μικρά Και Σταθερά Βήματα

Ποια από τις δυο φράσεις σας τρομάζει περισσότερο;

  • “Θέλω να χάσω 25 κιλά όσο το δυνατόν γρηγορότερα”
  • “Θέλω να χάνω 2 κιλά κάθε μήνα κάνοντας μερικές μικρές αλλαγές στην διατροφή μου”

Σταματήστε να τρομάζετε τον εαυτό σας! Σταματήστε να ξεκινάτε μια προσπάθεια κάτω από καθεστώς τρομοκρατίας!

Όχι..! Δεν μπορείτε να χάσετε το βάρος που θέλετε, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Πρέπει να το καταλάβετε κάποια στιγμή.

Είμαι σίγουρος ότι κουβαλάτε αυτά τα κιλά εδώ και πολλά χρόνια.

Ναι. Ξέρω ότι σας έχουν κουράσει και θέλετε να τα χάσετε εδώ και τώρα. Βάζω στοίχημα όμως ότι ακόμα και αν περάσει άλλη μια 10ετία, θα βρίσκεστε στο ίδιο σημείο. Εκεί όπου θέλετε να χάσετε βάρος μέσα σε 2 εβδομάδες.

Αν το είχατε πάρει λίγο πιο χαλαρά το θέμα, θα είχατε ξεμπερδέψει εδώ και πολύ καιρό.

Κάντε μικρά βηματάκια και γιορτάστε τα, ακριβώς όπως σας έγραψα και πιο πριν. Πάρτε επιτέλους την μεγάλη απόφαση, όχι να χάσετε βάρος, αλλά να το χάσετε με αργό και σίγουρου ρυθμό.

Μην ζητάτε θαύματα και μην τρομοκρατείτε τον εαυτό σας! Επίσης…

#3 – Μην Αυτοτιμωρείστε Οταν Χάνετε Τον Έλεγχο Καμιά Φορά

Σε όλους συμβαίνει. Όλοι μας εκτροχιαζόμαστε πολύ πιο συχνά από ό,τι μπορεί να νομίζετε.

Αυτό που έχει σημασία, είναι να συνεχίζετε πάλι το πρόγραμμα σας από εκεί που το αφήσατε. Να μην σηκώνετε τα χέρια ψηλά και να μην παραδίνεστε, επειδή κάνατε μια παρατυπία.

Συγχωρήστε τον εαυτό σας κάθε φορά που χάνετε τον έλεγχο και με χαμόγελο συνεχίστε με τις υγιεινές σας συνήθειες, χωρίς να κοιτάζετε πίσω. “Σταματήστε να κλαίτε πάνω από το χυμένο γάλα”. Δεν χάθηκε ο κόσμος. Δεν τελείωσαν όλα. Κοιτάξτε μπροστά και συνεχίστε την πορεία σας με αισιοδοξία.

→ Διαβάστε επίσης: 8 Τρόποι Που Οι Έξυπνοι Άνθρωποι Αντιμετωπίζουν Την Αποτυχία

Σας αξίζει ένα υγείες σώμα. Σας αξίζει ένα όμορφο σώμα. Βάλτε το μυαλό σας σε μια σειρά, και διεκδικήστε το!

#4 – Κάντε Μόνο Ο,τι Σας Αρέσει

Δεν μπορώ να καταλάβω…

Γιατί η προσπάθεια μας να χάσουμε βάρος πρέπει να είναι μια διαδικασία πολύ επίπονη που θα κρατάει για λίγες μόνο εβδομάδες..;

Γιατί θα πρέπει να ρίχνουμε τον εαυτό μας στα κάτεργα, περιμένοντας να τελειώσει η ποινή μας και να απελευθερωθούμε (σιγά να μην τα καταφέρουμε) κάποια στιγμή;

Προτιμώ να κάνω πράγματα που μου αρέσουν και δεν θέλω να τα σταματήσω ποτέ. Αρνούμαι να με τιμωρήσω. Αρνούμαι να με βασανίσω…

Μου αρέσει να γυμνάζομαι. Ξεδίνω. Αναπνέω καλύτερα. Περνάω όμορφα τον χρόνο μου. Δεν έχω σκοπό να σταματήσω τον επόμενο μήνα. Ούτε τον επόμενο χρόνο. Είναι κάτι που με ευχαριστεί και το κάνω χωρίς να περιμένω να τελειώσει το… μαρτύριο.

Μου αρέσει να τρώω υγιεινά. Νιώθω τον οργανισμό μου να λειτουργεί καλύτερα και έχω καλύτερη απόδοση στην προπόνηση μου. Δεν έχω σκοπό να αλλάξω πρόγραμμα διατροφής. Δεν περιμένω την ημερομηνία που θα απαλλαγώ από αυτό. Έχω σκοπό να τρώω έτσι για πολλά ακόμα χρόνια.

→ Διαβάστε επίσης: 5 Λόγοι Για Να Γυμναστείτε Τον Χειμώνα

Αν δεν μου αρέσει ένας τρόπος γυμναστικής, τον αλλάζω. Αν δεν μου αρέσει ένα φαγητό, το αλλάζω και αυτό. Δεν με νοιάζει αν θα με βοηθήσει να χάσω βάρος. Με νοιάζει ότι… ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΩ!

Δεν έχω ημερολόγιο και δεν περιμένω να τελειώσει η ποινή μου. Χαίρομαι που είμαι κάθε μέρα δυνατότερος και υγιέστερος. Κοιτάζω το ρολόι μου και ανυπομονώ να έρθει η ώρα να γυμναστώ. Έχω διαλέξει τρόπους που μου αρέσουν. Υπάρχουν χιλιάδες εκεί έξω.

Αν μια μέρα δεν έχω όρεξη να πάω στο γυμναστήριο, απλά δεν θα πάω. Αν θελήσω να φάω μια σοκολάτα με γέμιση πορτοκάλι (λατρεύω!), απλά θα την φάω. Δεν θα κλάψω και δεν θα χαστουκιστώ μόνος μου.

Απλά… Θα κοιμηθώ ήρεμος και θα ξυπνήσω το πρωί λέγοντας και πάλι: “Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα πάω και σήμερα στο γυμναστήριο. Ανυπομονώ να επιστρέψω σπίτι και να φάω κάτι υγιεινό…”

Να προσέχετε τον εαυτό σας και να χαμογελάτε! Γιώργος

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top