Αδυνάτισμα Ή Έλεγχος Βάρους; Ιδού Η Απορία!

Γιατί ξαναπαίρνουμε περισσότερα κιλά από όσα χάσαμε; Μήπως οι περισσότερες δίαιτες υπόσχονται περισσότερα από όσα μπορούν να πετύχουν; Μήπως φταίμε εμείς;

Γνωρίζετε τη διαφορά ανάμεσα στο αδυνάτισμα και τον έλεγχο βάρους;

Είμαι σίγουρος ότι θα έχετε δει πολλές φορές άτομα να ξεκινούν δίαιτα, να χάνουν βάρος και να το ξαναπαίρνουν μέσα σε λίγους μήνες (στην καλύτερη περίπτωση). Τις περισσότερες φορές μάλιστα, παίρνουν πίσω τα κιλά “με τόκο”.

Με λίγα λόγια, οι περισσότερες δίαιτες μπορούν να έχουν προσωρινά αποτελέσματα, παρόλο που συνήθως λειτουργούν. 

Τις περισσότερες φορές -τολμώ να πω σχεδόν πάντα- που συζητώ με κάποια-ον που έχει ξεκινήσει πρόσφατα δίαιτα, παρατηρώ την ιδιαίτερη χαρά που έχει λόγω της επιτυχίας των πρώτων εβδομάδων. Το πρόγραμμα που κάποιος του έδωσε έχει αποτελέσματα. Όπως είχε και σε κάποιον γνωστό ή κάποια συγγενή.

Όλοι είχαν αποτελέσματα τις πρώτες εβδομάδες!

Το ερώτημα μας είναι… Ποιος είναι στόχος σας; Να αδυνατίσετε ή να ελέγξετε το βάρος σας μια για πάντα; Αν επιλέγετε το δεύτερο -κάτι που εύχομαι να κάνετε- τότε αφήστε πίσω σας εδώ και τώρα την λαχτάρα για γρήγορες λύσεις με προσωρινά αποτελέσματα.

Μην βάζετε χρονικά περιθώρια στο αδυνάτισμα!

Για ποιο λόγο πρέπει να χάσετε τα κιλά που κουβαλάτε χρόνια επάνω σας μέσα σε λίγες μέρες, εβδομάδες ή μήνες; Αν δεν το πετύχετε μέχρι κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία, ποιος θα σας μαλώσει;

Γιατί ενώ παχαίνατε με σταθερό ρυθμό μέρα με την ημέρα, μήνα με τον μήνα, χρόνο με τον χρόνο, ξαφνικά αποφασίσατε να χάσετε όλα αυτά τα κιλά μέχρι μια καθορισμένη ημερομηνία;

Διαβάστε ένα από τα καλύτερα άρθρα μου εδώ (ανοίγει σε νέα σελίδα):
Αλλάξτε τη ζωή σας μια σελίδα την ημέρα.

Συγκεντρωθείτε Στον Έλεγχο Του Βάρους Σας…

…και με τον καιρό θα αποκτήσετε την ικανότητα να το καταφέρνετε εύκολα. Είναι θέμα εκπαίδευσης. Είναι σαν να προσπαθείτε να μάθετε τέννις. Σαν να εργάζεστε σε κάποιο γραφείο. Σαν να μαθαίνετε μια ξένη γλώσσα.

Ο έλεγχος του σωματικού σας βάρους είναι μια ικανότητα που βελτιώνεται όσο περισσότερο την εξασκείτε.

Κάποιοι θα πάρετε πτυχίο, κάποιοι θα γίνεται καθηγητές. Σίγουρα όλοι μας μπορούμε να βελτιώσουμε την ικανότητα να ελέγχουμε το σώμα μας.

Ρίξτε μια ματιά γύρω σας σε άτομα που ζουν μια πιο αθλητική ζωή και έχουν ένα πιο “active lifestyle”. Η καθημερινότητα τους υποστηρίζει αυτό που πραγματικά θέλουν στη ζωή τους. Αυτό που είναι, αυτό που δείχνουν, αυτό που διακρίνετε επάνω τους, είναι αυτο που επιδιώκουν στη ζωή τους.

Δεν ψάχνουν για μαγικές λύσεις των 2 εβδομάδων. Έχουν έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης από εσάς.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν άτομα που δεν μπορούν να αποκτήσουν την υγεία, το σώμα, την ενέργεια που θαυμάζουν στους άλλους. Ξέρετε γιατί; Γιατί θέλουν να αδυνατίσουν. Τώρα αν γίνεται. Δεν θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους.

Σκοπός σας λοιπόν θα πρέπει να είναι να αλλάξετε τον τρόπο σκέψης σας.

Μην ανυπομονείτε να αδυνατίσετε. Απλά μόλις διαβάσετε όλο το άρθρο μου, σηκωθείτε και ξεκινήστε μια νέα ζωή. Σαν να είσαστε ήδη εκεί που θέλετε και προσέχετε μην χαλάσετε την εικόνα σας. ΚΑΝΤΕ ΤΟ σήμερα και μην κοιτάξετε ποτέ ξανα πίσω.

Το Σώμα Σας Συνήθως Αντιστέκεται…

… γιατί είναι ρυθμισμένο να κρατάει το πάχος. Αν θέλετε να το “ξεκολλήσετε” από αυτή την επιμονή του, πρέπει να να εκπαιδευτείτε, όπως σας έλεγα πιο πριν. Αν αλλάξετε τη ζωή σας, με τον καιρό ο οργανισμός σας θα αποδεχτεί την εικόνα που θα έχετε καρφώσει καλά στο μυαλό σας, και θα αρχίσει να αντιδρά ευκολότερα στις προσπάθειες σας.

Διαβάστε επίσης σχετικά με το πώς θα χάσετε βάρος αλλάζοντας μόνο μια σκέψη!

Σίγουρα θα έχετε βρει στο διαδίκτυο ιστοσελίδες που στηρίζουν το αδυνάτισμα σε 4 βασικά σημεία:

  1. Προσεμένη διατροφή
  2. Συχνή άσκηση
  3. Επαρκής ξεκούραση
  4. Σωστή διαχείρηση του άγχους

Αν κάνετε συνειδητή προσπάθεια να πετύχετε το καλύτερο δυνατό για τον εαυτό σας σε αυτά τα τέσσερα σημεία, θα δείτε με το πέρασμα του χρόνου ότι θα σας είναι πολύ πιο εύκολο να καταφέρετε συγκεκριμένες αλλαγές στο σώμα σας.

Θα έχετε εκπαιδευτεί. Θα έχετε συνηθίσει.

Είναι Μια Διαδικασία. Ένας Μαραθώνιος Της Ζωής.

Είμαι σίγουρος ότι μέσα σας πιστεύετε ότι όσα γράφω είναι αλήθεια. Κάντε λοιπόν στον εαυτό σας μια χάρη και σταματήστε να ψάχνετε τις γρήγορες λύσεις.

Αφήστε το αδυνάτισμα. Αλλάξτε στάση στη ζωή σας.

Να θυμόσαστε ότι στην ζωή υπάρχουν τα “επάνω” και τα “κάτω”. Θα υπάρξουν φορές που θα εκτροχιαστείτε. Μου έχει συμβει κι εμένα. Θα συμβεί και σε εσάς. Συμβαίνει σε όλους και όχι για μια φορά.

Διαβάστε σχετικά με την πρώτη φορά που εκτροχιάστηκα από όταν ξεκίνησα το ArxizoDiaita.gr.

Δεν χρειάζεται να είστε σαν το τρένο επάνω στις ράγες. Δεν χρειάζεται να κινείστε σε μια γραμμή συνεχώς. Είναι στο πρόγραμμα να ξεφύγετε. Απλά φροντίστε να μην γίνεται χωρίς να το ελέγχετε.

Ακόμα Και Αν Καταφέρετε Να Βρείτε Την Τέλεια Και Γρήγορη Λύση…

…για να χάσετε κιλά, θα πρέπει να εξασκήσετε την ικανότητα σας να ελέγχετε το σώμα σας.

Μπορείτε να κάνετε λιποαναρρόφηση. Μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση. Μπορείτε να δοκιμάσετε να χάσετε βάρος αγοράζοντας ισχυρά χάπια αδυνατίσματος ή να κάνετε κάποια πιο ασφαλή επιλογή.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις τα αποτελέσματα θα είναι προσωρινά, αν δεν εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας. Νομίζω γνωρίζετε ότι ακόμα και στις επεμβάσεις αφαίρεσης λίπους, οι γιατροί φροντίζουν να σας αλλάξουν συνήθειες για να σας προστατέψουν από μια νέα εξάρτηση από το φαγητό, με όσα συνεπάγεται κάτι τέτοιο.

Με Λίγα Λόγια…

…σκοπός σας είναι να ελέγξετε το σώμα σας και όχι να αδυνατίσετε. Μάλλον, ας το θέσω λίγο καλύτερα. Σκοπός σας είναι να αλλάξετε τη ζωή σας. Να αφήσετε πίσω όλες τις συνήθειες που σας έφεραν στην κατάσταση που προφανώς θέλετε να αποφύγετε.

Ξέρετε κάτι; Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρετε!

Για να έχετε διαβάσει όσα γράφω μέχρι εδώ, σημαίνει ότι μέσα σας έχετε την λαχτάρα να κάνετε το μεγάλο βήμα. Σημαίνει ότι μέχρι τώρα δεν το καταφέρατε, αλλά θέλετε πάρα πολύ να σας δείξει κάποιος τον δρόμο.

Σας υπόσχομαι ότι θα τον βρείτε. Οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα σας. Εγώ σας έδειξα πώς να βαδίσετε. Προσπάθησα να σας πείσω ότι χρειάζονται σταθερά βήματα και σταθερή πορεία. Τον δρόμο θα τον βρείτε εσείς.

Σταματήστε να ψάχνετε εύκολες και γρήγορες λύσεις. Υποσχεθείτε στον εαυτό σας ότι θα αλλάξετε τη ζωή σας μια για πάντα. Ξεκινήστε να εκπαιδεύεστε γι΄αυτό από σήμερα.

Για άλλη μια φορά, είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρετε. Σας το υπογράφω! Γιώργος

Εικόνα: runnersworld.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *