Ποια Είναι Η Τέλεια Δίαιτα;

Είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή αναζητήσατε την ιδανική δίαιτα. Ξέρω ότι το πιο πιθανό είναι να μην τη βρήκατε. Ελάτε να σας αποκαλύψω ένα μυστικό…

Το να μπορέσει κανείς να βρει άκρη με όλες αυτές τις συμβουλές για δίαιτα και αδυνάτισμα εκεί έξω, είναι πραγματικά μια δύσκολη υπόθεση. Είμαι σίγουρος πως ακόμα και οι επαγγελματίες διαιτολόγοι πολλές φορές χάνονται στην πληθώρα των πληροφοριών.

Ποια Είναι Η Ιδανική Δίαιτα;

Αν λαμβάναμε υπόψη μας όλους τους γιατρούς, τα περιοδικά, του φίλους και την οικογένεια μας, σίγουρα στο τέλος δεν είχαμε ιδέα σχετικά με το τι μπορούμε να τρώμε και τι όχι.

Πράγματα που ήταν δεδομένα εδώ και χρόνια, όπως ότι το γάλα είναι απαραίτητο για τα οστά ή ότι τα γλυκαντικά χωρίς θερμίδες είναι μια καλή λύση για το αδυνάτισμα, ανατρέπονται καθημερινά από μικρά ρεπορτάζ στην τηλεόραση που δηλώνουν ακριβώς το αντίθετο.


Matcha Slim

Το Matcha Slim
Αλλάζει Τα Δεδομένα
Στο Αδυνάτισμα Και Την Ευεξία!

Είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό τσάι αδυνατίσματος. Οι πρώτες εντυπώσεις μέσα στο 2024 είναι θετικές και η ανταπόκριση των χρηστών εξαιρετική!

Διάβασε την ειλικρινή αξιολόγηση μου.

*(Θα σου δώσω link για 50% έκπτωση!)


Τελικά τι γίνεται με το αδυνάτισμα; Πρέπει να τρώμε πολλούς υδατάνθρακες και λίγα λίπη, ή λίγους υδατάνθρακες και πολλές πρωτεΐνες; Μπορεί η απάντηση να είναι απλή;

Είμαι κι εγώ ένας από τους πολλούς που ψάχνουν να βρουν την τέλεια δίαιτα.

Θα μπορούσα να συμβιβαστώ ακόμα και αν έβρισκα την «καλύτερη δίαιτα» σε σχέση με τις άλλες. Εντάξει… Ομολογώ ότι νιώθω να την έχω βρει, αλλά δεν γράφω σχετικά με αυτήν μέχρι να είμαι σίγουρος για τα αποτελέσματα της.

Μιλάω πάντα για το δικό μου σώμα. Για τη δική μου ζωή.

Δεν λειτουργούν όλα σε όλους!

Αναζητώ συνεχώς νέες πληροφορίες. Μου αρέσει να μιλάω με αναγνώστες στα emails που παίρνω και λατρεύω να κάνω διάλογο στο Facebook. Δεν αφήνω ούτε ένα σχόλιο χωρίς να γράψω κάτι από κάτω!

Έχω καταλάβει λοιπόν ότι όσο και αν ακούμε από τους ειδικούς ότι η καλύτερη λύση στο αδυνάτισμα είναι να διαλέξουμε έναν δρόμο πιο σίγουρο, με σταθερά αποτελέσματα που κρατάνε στον χρόνο, όσο και αν το φωνάζω κι εγώ ο ίδιος συνεχώς μέσα από τα άρθρα μου, οι περισσότεροι θέλουμε λύση στο «εδώ και τώρα».

Στην καλύτερη περίπτωση, αν δεν μας δώσουν αυτή την λύση, θα μπορούσαμε να συμβιβαστούμε με μια απάντηση του τύπου «άσπρο ή μαύρο».

Τελικά Ποια Είναι Η Καλύτερη Δίαιτα;

Για όσους ψάχνουν μια γρήγορη δίαιτα με άμεσα αποτελέσματα, υπάρχουν πολλές λύσεις εκεί έξω. Σίγουρες λύσεις.

Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα προγράμματα αδυνατίσματος έχουν λίγες θερμίδες και όταν ο κόσμος ξεκινά να τα ακολουθεί έχει ιδιαίτερο πάθος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να εξαφανίζονται τα κιλά… για λίγο.

➠  Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η ιδανική δίαιτα. Ξεχάστε τις 1200 θερμίδες!

Συνήθως μετά από λίγο καιρό το βάρος επιστρέφει και αρχίζουμε την ίδια δίαιτα από την αρχή ή τις περισσότερες φορές… ξεκινάμε μια άλλη. Μια νέα «δίαιτα αστραπή» τύπου δίαιτας τριών ημερών και ο κύκλος συνεχίζεται.

Η καλύτερη δίαιτα

Με έχουν ρωτήσει πολλές φορές. «Αν κάτω την Χ δίαιτα, θα μπορέσω να χάσω βάρος;». «Έχεις κάποια δίαιτα που να μπορέσω να χάσω κιλά μέσα σε λίγες ημέρες;». Η απάντηση μου είναι «ναι» και «ναι». Πάντα όμως συμπληρώνω…

«Και μετά;»

«Τι θα κάνεις μετά; Θα συνεχίσεις να τρως όπως έκανες μέχρι σήμερα; Θα συνεχίσεις ακριβώς τον ίδιο τρόπο ζωής; Σε πόσο καιρό πιστεύεις ότι θα βρίσκεσαι πάλι στο σημείο που είσαι τώρα;»

Καταλαβαίνετε που θέλω να καταλήξω φαντάζομαι.

Όλες οι δίαιτες έχουν αποτελέσματα και σίγουρα η κουμπάρα μας που έκανε εκείνη την εξωφρενική δίαιτα έχασε βάρος! Αλήθεια λέει. Μπορείτε να την πιστέψετε. Εγώ την πιστεύω. Σίγουρα είχε αποτέλεσμα γιατί ξεκίνησε με πάθος και πειθαρχία.

Πλέον δεν έχω περιέργεια να μάθω αν συνέχισε να χάνει κιλά ή αν κράτησε αυτά που έχασε. Αν τα είχε κρατήσει, ιστοσελίδες σαν τη δική μου δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης!

Αφήστε Τις Λεπτομέρειες Και Συγκεντρωθείτε Στα Βασικά

Τις περισσότερες φορές θεωρούμε ότι κάποια λεπτομέρεια φταίει που δεν μπορούμε να χάσουμε βάρος. Έχουμε διαβάσει τόσα πολλά άρθρα σχετικά με το πώς θα κάψουμε το λίπος που σίγουρα θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει κι εμείς ένα πτυχίο διαιτολογίας.

Γιατί δεν μένουμε λίγο στα βασικά; Να τα γράψω άλλη μια φορά; Μια καλή δίαιτα θα πρέπει να περιέχει:

 • Πολλά λαχανικά και φρούτα. Σίγουρα δεν τρώτε αρκετά. Μην το αρνείστε.
 • Λιγότερα σιτηρά, τα οποία κατά προτίμηση είναι ολικής αλέσεως.
 • Γαλακτοκομικά με λίγα λιπαρά και άπαχο κρέας. Τρώμε περισσότερα ψάρια, όσπρια και ξηρούς καρπούς.
 • Έλεγχο ποσοτήτων. Αφορά όλα τα παραπάνω με μια πιθανή εξαίρεση τα λαχανικά. Είναι σημαντικό να μην τρώμε ανεξέλεγκτα.
 • Αρκετό νερό. Δεν χρειάζεται να γράψω κάτι άλλο εδώ.
 • Συχνή άσκηση. (Εντάξει η άσκηση δεν είναι δίαιτα, αλλά κάπου έπρεπε να το γράψω).

Ξέρω.. Σας Τα Είπαν Και Άλλοι…

…και σίγουρα τα έχετε ακούσει δεκάδες φορές. Το ξέρω καλά. Εκείνο που δεν σας είπαν είναι ότι αυτή είναι η βάση για να χάσετε βάρος.

Ό,τι και να κάνετε, κάπου επάνω εκεί θα πατήσετε για να έχετε αποτελέσματα σε βάθος χρόνου. Τις λεπτομέρειες θα τις βρείτε εσείς στη διαδρομή. Χωρίς καμία βοήθεια.

Η «καλύτερη δίαιτα» είναι αυτή που θα φτιάξετε εσείς

Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι η «καλύτερη δίαιτα» είναι αυτή που θα φτιάξετε εσείς. Αυτή που με την δική σας εμπειρία, μέσα από τις δικές σας προσπάθειες θα δείτε ότι έχει αποτελέσματα στο σώμα σας.

Θα την φτιάξετε ξεκινώντας με την βάση που σας έδωσα πριν λίγο και κάνοντας μικρές-μικρές προσθήκες καθημερινά, ανάλογα με το πώς αντιδρά το σώμα σας. Μην βιάζεστε.

Πάρτε τον χρόνο σας και εκπαιδευτείτε!

Με τον καιρό θα έχετε γίνει ο αποκλειστικός διαιτολόγος σας. Θα έχετε βρει το ιδανικό πρόγραμμα που λειτουργεί στο σώμα σας και κάθε μέρα θα το βελτιώνετε. Η διαδικασία αυτή δεν έχει τέλος.

Φροντίστε να την αγαπήσετε, γιατί θα την ακολουθήστε σε όλη σας τη ζωή!

Σας εύχομαι κάθε μέρα που περνάει, να βελτιώνετε τον εαυτό σας λιγάκι. Τόσο δα… Είναι αρκετό! Γιώργος

Εικόνες: greatist.com

2 σκέψεις για το “Ποια Είναι Η Τέλεια Δίαιτα;”

 1. Γεια σας. Είμαι 15 χρονών, 1.61 και 60 κιλά. Θέλω να χάσω γύρω στα δέκα κιλά (ισως κατι λιγοτερο). Τι θα πρέπει να κάνω; Είμαι πολύ μπερδεμένη με όλα αυτά που διαβάζω, μιας και θα ήθελα να έχω σύντομο αποτέλεσμα…

  Να σημειώσω ότι λόγω έλλειψης χρόνου δεν ασκούμαι, απλά έχω αντικαταστήσει το ασανσέρ με τις σκάλες, προσπαθώ να περπατάω περισσότερο (κατεβαίνω μερικές στάσεις νωρίτερα στο λεωφορείο). Ποια θα ήταν η ιδανική δίαιτα για εμένα και για την ηλικία μου?·/

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Γεια σου Αλεξια. Αν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας που απαιτεί ιδιαίτερη διατροφή, στην ηλικία σου το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, είναι να αφήσεις το σώμα σου να χειριστεί όπως θεωρεί εκείνο καλύτερα τόσο το βάρος σου, όπως και τις αλλαγές στην εικόνα σου (μεγαλώνοντας, αλλάζουν τα σημεία που τοποθετούμε περισσότερο λίπος).

   Για να το καταφέρεις αυτό χρειάζεται να κάνεις δυο πράγματα.

   Το πρώτο, είναι να μην αγοράσεις ποτέ ξανά κάτι από περίπτερο! Ξέχνα οτιδήποτε περιέχει ζάχαρη και για να ανεβάσεις λίγο ακόμα τον πήχη, βγάλε από την διατροφή σου όσο μπορείς, τις επεξεργασμένες τροφές. Τρωγε κρέας, ψάρι, αυγά, φρούτα, λαχανικά, όσπρια. Πράγματα που υπάρχουν αυτούσια στην φύση δηλαδή.

   Το δεύτερο, είναι να μην στερείς το φαγητό από το σώμα σου, αλλά ούτε και να καταβροχθίζεις με το ζόρι. Αν τρως υγιεινά, θα σου δείχνει εκείνο πότε πρέπει αν φας, γιατί απλά… Θα πεινάς. Φρόντισε να παίρνεις πρωινό, να τρως μεσημεριανό, βραδινό, κολατσιό πριν το μεσημέρι κλπ. Μην κάνεις υπερβολές, αλλά και μην στερείσαι.

   Σκοπός είναι να βοηθήσεις το σώμα σου να αναπτυχθεί σωστά όπως πολύ σοφά ξέρει από μόνο του να κάνει. Αν κόψεις την ζάχαρη από οτιδήποτε τρως, θα βρει τον δρόμο του. Δώσε του περιθώριο να λειτουργήσει σωστά και μην σε αγχώνουν τα κιλά.

   Με λίγα λόγια, τρωγε υγιεινά και όχι για να χάσεις βάρος. Τρώγε κάτι επειδή κάπου σε ωφελεί και όχι μόνο επειδή σου αρέσει να το μασάς. Θα δεις ότι με τον καιρό το σώμα σου θα αλλάξει αισθητά, ακόμα και αν η ζυγαριά δείχνει το ίδιο νούμερο.

   Συνέχισε να περπατάς σε κάθε ευκαιρία, όπως κάνεις μέχρι τώρα. Μου άρεσαν πολύ οι ιδέες σου. Θα δεις ότι σε λίγο καιρό το πρόσωπο σου θα λάμπει από υγεία. 😉

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top