Δίαιτα Για Κοιλιά: Πλήρης Οδηγός Για Να Κάψετε Το Λίπος!

Πώς σας φαίνεται σαν ιδέα το να μπορείτε να αδυνατίζετε στο σημείο που θέλετε εσείς; Υπάρχει τελικά δίαιτα για κοιλιά με αποτελέσματα; Σας έχω συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες σε αυτό το άρθρο!

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που συναντώ στα μηνύματα σας στο Facebook και στα emails, είναι το δυσκίνητο λίπος στην κοιλιά. Ομολογώ ότι πάντα απαντώ γράφοντας «δεν μπορείς να χάσεις λίπος από την κοιλιά μόνο. Δεν υπάρχει δίαιτα για κοιλιά».

Βλέπετε, εδώ και χρόνια η συγκεκριμένη αντίληψη θεωρείται δεδομένη και αυτή είναι η απάντηση όσων ασχολούνται με τον χώρο του αδυνατίσματος.

Δίαιτα για κοιλιά. Μάθετε πώς θα αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά.

Σήμερα σας ετοίμασα κάτι διαφορετικό. Έχω ψάξει σε πολλές διαδικτυακές πηγές στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό (έχω links σε αυτές με αριθμό μέσα σε παρενθέσεις) και μέσα από την προσωπική μου μελέτη, ανακάλυψα ότι υπάρχουν ελπίδες για να καταφέρουμε αυτό που μέχρι σήμερα θεωρούσαμε αδύνατο.

Ξέρετε… Μερικές φορές η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει για ποιον λόγο συμβαίνει κάτι, αλλά μέσα από μακροχρόνιες παρατηρήσεις μπορεί να εγγυηθεί ότι έχει κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα.


Matcha Slim

Το Matcha Slim
Αλλάζει Τα Δεδομένα
Στο Αδυνάτισμα Και Την Ευεξία!

Είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό τσάι αδυνατίσματος. Οι πρώτες εντυπώσεις μέσα στο 2024 είναι θετικές και η ανταπόκριση των χρηστών εξαιρετική!

Διάβασε την ειλικρινή αξιολόγηση μου.

*(Θα σου δώσω link για 50% έκπτωση!)


Έτσι λοιπόν, ενώ είναι δύσκολο να τεκμηριωθεί επιστημονικά το γιατί έχει αποτέλεσμα το πρόγραμμα που θα σας δώσω σήμερα (αν έχετε υπομονή να διαβάσετε μέχρι εκεί), μπορώ να σας εγγυηθώ ότι λειτουργεί, γιατί έτσι έχει παρατηρηθεί μέχρι σήμερα.

→ Αν θέλετε να προσπεράσετε τις κουραστικές επιστημονικές πληροφορίες που έχω παραθέσει στην αρχή του άρθρου και να δείτε τον τρόπο με τον οποίο θα χάσετε βάρος κυρίως από την κοιλιά σας,  κάντε κλικ εδώ!

→ Με βάση τις αξιολογήσεις των χρηστών, το Matcha Slim είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική λύση απώλειας βάρους. Έχω διαβάσει εκατοντάδες θετικές κριτικές που καταδεικνύουν πώς το Matcha Slim –μια βελτίωση του κανονικού τσαγιού μάτσα– έχει βοηθήσει ανθρώπους να χάσουν βάρος καλύτερα από άλλες λύσεις στην αγορά. Κατά τη γνώμη μου, το Matcha Slim βοηθά στην απώλεια κιλών περισσότερο από ό,τι αποτοξινώνει το σώμα σε σύγκριση με τα κανονικά τσάγια βοτάνων.

Τι Γνωρίζουμε Μέχρι Τώρα

Οι επιστήμονες συνήθιζαν να πιστεύουν ότι το λίπος ήταν μια σχετικά παθητική ουσία. Ήταν απλά αποθηκευμένη ενέργεια.

Όμως, πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι τα λιποκύτταρα είναι βιολογικά ενεργά. Εκκρίνουν δεκάδες ορμόνες και άλλες χημικές ουσίες που επηρεάζουν σχεδόν κάθε οργανικό σύστημα του σώματος (1).

Όταν το βάρος σας είναι φυσιολογικό, οι ορμόνες και οι χημικές ουσίες συμβάλουν στο να παραμένετε υγιείς. Περιορίζουν την όρεξη σας μετά από ένα γεύμα, καίνε το αποθηκευμένο λίπος, ρυθμίζουν την ινσουλίνη και την προστατεύουν κατά του διαβήτη – μεταξύ άλλων λειτουργιών.

Αν όμως είστε υπέρβαροι, έχετε πολλά περισσότερα λιπώδη κύτταρα από ένα άτομο με φυσιολογικό βάρος – και τα κύτταρα είναι μεγαλύτερα.

Αυτά τα τεράστια λιπώδη κύτταρα απελευθερώνουν περισσότερες ορμόνες και χημικές ουσίες από ό, τι χρειάζεται το σώμα σας, ειδικά εάν αποτελούν το λίπος της κοιλιάς (επίσης γνωστό ως σπλαχνικό λίπος).

Αυτή η πλημμύρα των χημικών ουσιών μπορεί να βλάψει την υγεία σας, αυξάνοντας τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, του διαβήτη, των εγκεφαλικών επεισοδίων, ακόμη και του καρκίνου.

Περίπου το 1/3 των ενηλίκων στις δυτικές χώρες είναι υπέρβαροι και πάνω από το τριάντα πέντε τοις εκατό είναι παχύσαρκοι. Η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο για πολλές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, του εγκεφαλικού, του διαβήτη τύπου 2, της υψηλής πίεσης του αίματος και του καρκίνου.

Δυστυχώς, περίπου 3,4 εκατομμύρια ενήλικες πεθαίνουν κάθε χρόνο λόγω του ότι είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Σε παγκόσμιο επίπεδο η παχυσαρκία σκοτώνει τώρα περίπου το ίδιο όσο ο καπνός και όλοι οι πόλεμοι, η τρομοκρατία και η βία.

Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι που είναι υπέρβαροι έχουν ήδη «προ-διαβήτη» και διατρέχουν σημαντικό κίνδυνο να νοσήσουν και να πεθάνουν. Απλώς δεν το γνωρίζουν.

Όταν αρχίσετε να παίρνετε βάρος, ιδίως  με τη μορφή του λίπους στην κοιλιά, η βιολογία του οργανισμού σας μετατοπίζεται εκτός ισορροπίας, προσανατολίζεται προς την ασταθή και ανθυγιεινή περιοχή της ασθένειας – η οποία με τη σειρά της θα σας προσθέσει επιπλέον βάρος.

Ένας φαύλος κύκλος ακολουθεί, εκτός αν αναλάβετε τον έλεγχο του βάρους σας.

Η Επιστήμη Πίσω Από Το Σπλαχνικό Λίπος

Υπάρχουν δύο τύποι του λίπους της κοιλιάς: το σπλαχνικό λίπος και το υποδόριο. Το σπλαχνικό λίπος βρίσκεται κάτω από το κοιλιακό μυ και σε άμεση γειτνίαση με τα όργανα.

Δεν μπορείτε να το τσιμπήσετε, και όσοι έχουν πολύ τέτοιο λίπος, μπορεί να έχουν κοιλιακούς μυς οι οποίοι είναι σφιχτοί και έχουν ραβδώσεις παρά την διογκωμένη προεξοχή.

Το υποδόριο λίπος της κοιλιάς είναι πάνω από τους κοιλιακούς μυες και μπορείτε να το τσιμπήσετε. Αυτό είναι που κρέμεται πάνω από τη ζώνη σας.

Σπλαχνικό και υποδόριο λίπος

Το σπλαχνικό λίπος αποθηκεύεται πιο εύκολα, ενώ επίσης, καίγεται και πιο γρήγορα. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει μεγαλύτερη παροχή αίματος και είναι πιο ευαίσθητο στις ορμόνες που προάγουν την καύση του λίπους (κατεχολαμίνες) σε σύγκριση με το υποδόριο λίπος.

Το κοιλιακό λίπος αποθηκεύεται όταν ο συνδυασμός της περίσσειας θερμίδων συναντά την ορμονική επίδραση της κορτιζόλης και της ινσουλίνης.

Για εσάς που έχετε μια θερμιδο-κεντρική προσέγγιση για την απώλεια βάρους, μπορείτε να διαπιστώσετε ότι το λίπος γύρω από την κοιλιά σας καίγεται με πολύ βραδύτερο ρυθμό. Αυτό συμβαίνει επειδή το λίπος της κοιλιάς μπορεί να είναι τόσο ένα ορμονικό φαινόμενο όσο και αποτέλεσμα των θερμίδων.

Ινσουλίνη: Ο Βασικός Παράγοντας Σχηματισμού Λίπους Της Κοιλιάς

Πολλές ορμόνες συμβάλλουν στο λίπος της κοιλιάς, αλλά καμία δεν αποδεικνύεται πιο ισχυρή από την ινσουλίνη, την ορμόνη αποθήκευσης του λίπους σας.

Τα υψηλά επίπεδα της ινσουλίνης επιβάλουν στο σώμα σας να προσθέσει βάρος γύρω από την κοιλιά, και με την πάροδο του χρόνου αποκτάτε το περίφημο “σχήμα μήλου”. Η ινσουλίνη προάγει επίσης τη φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες, προκαλώντας μυριάδες μεταγενέστερες επιπτώσεις.

Με τον καιρό (αν δεν σταματήσετε αυτή την διαδικασία), θα παρουσιάσετε ανθεκτικότητα στην ινσουλίνη, η οποία οδηγεί το σώμα σας στην δημιουργία του λίπους της κοιλιάς και σας εξασφαλίζει αυτή τη ρεζέρβα για μία ζωή. Καμία δίαιτα για κοιλιά δεν θα μπορέσει να αντιστρέψει αυτό το αποτέλεσμα στην πορεία (2).

Κόπωση μετά τα γεύματα, έντονη επιθυμία για ζάχαρη, ταλάντευση του σακχάρου στο αίμα ή υπογλυκαιμία, υψηλά τριγλυκερίδια, χαμηλή HDL, χαμηλή σεξουαλική ορμή, και προβλήματα με την πήξη του αίματος είναι κοινά μεταξύ των ανθρώπων που είναι υπέρβαροι.

Με απλά λόγια, λιγότερη ινσουλίνη ισούται με λιγότερο λίπος στην κοιλιά, καθώς προκαλεί πείνα και στη συνέχεια την αποθήκευση του λίπους στην κοιλιά. Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να προλάβετε το «diabesity» (παχυσαρκία και σακχαρώδης διαβήτης) και όλα τα προβλήματά του είναι να χάσετε βάρος (3).

Στυτική Δυσλειτουργία – Ένα Από Τα «Κατά» Του Λίπους Της Κοιλιάς Στους ΄Άνδρες

Στυτική Δυσλειτουργία - Rhino Gold Gel
 • Ένας τρόπος με τον οποίο το περιττό λίπος στην κοιλιά επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή ενός άνδρα είναι η μείωση της ποσότητας του αίματος που ρέει στο πέος. Η στύση προκύπτει όταν τα αιμοφόρα αγγεία που οδηγούν στο πέος διαστέλλονται, με αποτέλεσμα να γεμίζει με αίμα. ο πέος πρέπει να αποθηκεύσει αίμα προκειμένου να διατηρήσει τη στύση. Επομένως, η ικανότητα ενός άνδρα να αναπτύσσει και να διατηρεί στύση εξαρτάται από την υγεία του αγγειακού του συστήματος.
 • Ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει την υγεία του είναι το ενδοθήλιο – το λεπτό στρώμα κυττάρων που επενδύει την εσωτερική επιφάνεια όλων των αιμοφόρων αγγείων. Εάν το ενδοθήλιο έχει υποστεί βλάβη από την περίσσεια λίπους στην κοιλιά, μπορεί να μην απελευθερώνει αρκετό μονοξείδιο του αζώτου – ένα μόριο που δίνει σήμα στους γύρω μύες να χαλαρώσουν, προκειμένου τα αιμοφόρα αγγεία να διασταλούν και να δημιουργήσουν στύση.
 • Το υπερβολικό βάρος μπορεί βεβαίως να επηρεάσει τη στυτική δυσλειτουργία μειώνοντας τα επίπεδα τεστοστερόνης. Η τεστοστερόνη είναι η κύρια ορμόνη του φύλου στους άνδρες και παίζει σημαντικό ρόλο στη λίμπιντο και τη σεξουαλική λειτουργία.

➠ Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να προτείνω το Rhino Gold Gel, ως βοήθημα χωρίς συνταγή γιατρού, το οποίο κατά τη γνώμη μου μπορεί απόλυτα να βοηθήσει, αν το πρόβλημα δεν είναι πολύ σοβαρό, όπου και απαιτείται η διάγνωση από ανδρολόγο.

Το Σημαντικότερο Σημείο Για Μια Επιτυχημένη Δίαιτα Για Κοιλιά

Τα υψηλά επίπεδα ινσουλίνης δεν έχουν μονόπλευρες συνέπειες. Επηρεάζουν άλλες ορμόνες όπως τη λεπτίνη, που είναι η ορμόνη κορεσμού σας. Όταν η ινσουλίνη μπλοκάρει την λεπτίνη, το σώμα σας νομίζει ότι λιμοκτονεί ακόμη και μετά από ένα Big Mac, πατάτες, και ένα μεγάλο αναψυκτικό.

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς μπορείτε να πεινάτε αμέσως μετά από ένα μεγάλο γεύμα; Πρόκειται για την αύξηση της ινσουλίνης και την αντίσταση της λεπτίνης (4).

Περισσότερο από κάθε άλλη τροφή, η ζάχαρη καθίσταται υπεύθυνη για την αιχμαλωσία της χημείας του εγκεφάλου σας και του μεταβολισμού σας, δημιουργώντας αντοχή στην ινσουλίνη και όλες τις επιπτώσεις της.

Φροντίστε να αποφύγετε πάση θυσία τα σάκχαρα, αν θέλετε να ακολουθήσετε μια επιτυχημένη δίαιτα για κιλά, με αποτελέσματα που θα κρατήσουν στον χρόνο.

Ζάχαρη - Δηλητήριο. Η βάση για την δίαιτα για κοιλιά είναι να την περιορίσετε.

Θερμίδα προς θερμίδα, τα σάκχαρα είναι διαφορετικά από τις άλλες θερμίδες που προέρχονται από πρωτεΐνη, λίπος, ή μη-αμυλούχους υδατάνθρακες όπως χόρτα.

Τα σάκχαρα περιπλέκουν τις κανονικές ρυθμίσεις της όρεξης σας. Έτσι, καταναλώνετε όλο και περισσότερο, οδηγώντας συνεπώς το μεταβολισμό σας στο να τα μετατρέψει σε λίπος και να εμποδίσει σίγουρα οποιαδήποτε δίαιτα για κοιλιά να έχει αποτελέσματα.

Κατά μέσο όρο ένα άτομο στην Ευρώπη προσλαμβάνει περίπου 22 με 30 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη την ημέρα.

Η φρουκτόζη, το πιο επιζήμιο σάκχαρο μεταβολικά, κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Κατευθύνεται απευθείας στο συκώτι σας, όπου ξεκινά την κατασκευή του λίπους, το οποίο προκαλεί μεγαλύτερη αντίσταση στην ινσουλίνη και προκαλεί χρονίως αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα, οδηγώντας το σώμα σας στο να αποθηκεύει ό, τι τρώτε ως – καλά το μαντέψατε – επικίνδυνο λίπος της κοιλιάς.

 • Μία συνέπεια μπορεί να έχει η μεγάλη κατανάλωση φρουκτόζης είναι το λιπώδες ήπαρ, το οποίο προκαλεί περισσότερη φλεγμονή. Η χρόνια φλεγμονή προκαλεί μεγαλύτερη αύξηση του σωματικού βάρους. Οτιδήποτε προκαλεί φλεγμονή, επιδεινώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη.
 • Ένα άλλο πρόβλημα με τη φρουκτόζη είναι ότι δεν στέλνει ενημερωτικό σήμα στον εγκέφαλο, σηματοδοτώντας ότι ένα φορτίο θερμίδων μόλις προσλήφθηκε από το σώμα. Ούτε και μειώνει την γκρελίνη, την ορμόνη της όρεξης που συνήθως μειώνεται όταν τρώτε αληθινό φαγητό.

Είμαστε προγραμματισμένοι να αποθηκεύουμε λίπος στην κοιλιά ως ανταπόκριση στα σάκχαρα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επιβιώσουμε το χειμώνα, όταν τα τρόφιμα είναι λιγοστά.

Τα γονίδια παίζουν κάποιο ρόλο, αλλά είναι μια μικρή συμβολή στην τεράστια πανδημία παχυσαρκίας και διαβήτη που αντιμετωπίζουμε σε παγκόσμιο επίπεδο. Τερματίστε τις εξάρσεις της ινσουλίνης – και με τον τρόπο αυτό την αποθήκευση λίπους στη κοιλιά και την λαχτάρα για φαγητό.

Γιατί Το Λίπος Στην Κοιλιά Δεν Είναι Η Μεγαλύτερη Σας Πρόκληση

Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζετε με το να είστε υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, δεν είναι η περιφέρεια της μέσης σας ή το βάρος σας. Δεν είναι η επίπεδη κοιλιά που δεν έχετε… Προφανώς. Είναι το μυαλό σας!

Το να αλλάξετε τον τρόπο που σκέφτεστε για το φαγητό, έτσι ώστε το μυαλό σας να συνεργάζεται με το σώμα σας και όχι εναντίον του, είναι ζωτικής σημασίας για την απώλεια βάρους και την θεραπεία.

Αν θέλετε να χάσετε κιλά, θα πρέπει να απαλλαγείτε πρώτα από τις ιδέες που σας κρατάνε μέσα σε έναν φαύλο κύκλο δίαιτας. Θα πρέπει να ελευθερωθείτε από τις πεποιθήσεις και τις προοπτικές που σαμποτάρουν το στόχο σας για μόνιμη απώλεια βάρους και καλή υγεία.

Σκεπτόμενοι με τον ίδιο τρόπο που σκεφτόσασταν πάντα και κάνοντας τα ίδια πράγματα που κάνατε πάντα, θα οδηγηθείτε και πάλι στα ίδια αποτελέσματα. Καμία δίαιτα για κοιλιά δεν θα μπορέσει να σας διώξει το σωσίβιο γύρω από την μέση. ρειάζεται να αλλάξετε μόνο μια σκέψη.

Πολλοί παράγοντες συμβάλλουν στην δημιουργία του λίπους της κοιλιάς.

Μέσα από την έρευνα μου όμως έχω διαπιστώσει ότι οι ιατρικές παρατηρήσεις συγκλίνουν στο ότι όταν οι ασθενείς επικεντρώνονται στις επτά στρατηγικές που θα σας δώσω σήμερα, ομαλοποιείται η ινσουλίνη τους, χάνουν το επίμονο λίπος της κοιλιάς, και τελικά βελτιώνουν την υγεία τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ένα συμπλήρωμα που κυκλοφόρησε πρόσφατα και κατηγορήθηκε για τα αποτελέσματα του. Το Matcha Slim είναι ένα συμπλήρωμα απώλειας βάρους που αποτελείται από φυσικά συστατικά. Οι παρενέργειες του είναι συνήθως πολύ ήπιες και δεν διαρκούν πολύ (Matcha Slim παρενέργειες).

Το Matcha Slim είναι ένα προϊόν απώλειας βάρους που μπορεί να αγοραστεί από τον επίσημο ιστότοπο ή από τρίτους πωλητές. Η εταιρεία πίσω από το προϊόν ισχυρίζεται επίσης ότι μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειας ενώ μειώνει την όρεξη με το ειδικό μείγμα φυσικών συστατικών όπως εκχύλισμα πράσινου τσαγιού και καφεΐνη από εκχύλισμα σπόρων γκουαράνα.

Τα 7 Βασικά Βήματα Για Μια Επιτυχημένη Δίαιτα Για Κοιλιά

#1 – Τρώτε Αληθινές Τροφές

Όταν τρώμε αληθινά τρόφιμα, τα οποία περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, είμαστε πιο ικανοποιημένοι, τρώμε λιγότερο και έχουμε βάλει τη βάση για μια επιτυχημένη δίαιτα για κοιλιά.

Η πρόσληψη επαρκών ποσοτήτων βιταμινών και ανόργανων στοιχείων σας βοηθά να κάψετε θερμίδες πιο αποτελεσματικά, βοηθά στη ρύθμιση της όρεξης, μειώνει τη φλεγμονή, ενισχύει την αποτοξίνωση, βοηθά την πέψη, ρυθμίζει τις ορμόνες του στρες, και βοηθά τα κύτταρα σας να γίνουν πιο ευαίσθητα στην ινσουλίνη.

Παράλληλα με πολλά πράσινα λαχανικά, να συμπεριλαμβάνετε πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα, καθώς μελέτες δείχνουν ότι σας κρατάει πλήρεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και έτσι χάνετε περισσότερο βάρος.

#2 – Διαχειριστείτε Το Στρες

Το χρόνιο στρες προκαλεί την συρρίκνωση του εγκεφάλου σας και την αύξηση της κοιλιάς σας.

Χρονίως αυξημένα επίπεδα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης, προκαλούν αύξηση του σακχάρου στο αίμα και της χοληστερόλης, της κατάθλιψης, της άνοιας, και προωθούν τη συσσώρευση του λίπους στην κοιλιά, που τόσο συχνά συναντάμε σε ασθενείς με αντίσταση στην ινσουλίνη ή διαβήτη.

Αυξάνεται η επιθυμία σας για ζάχαρη και υδατάνθρακες και αναζητάτε το φαγητό ως παρηγοριά.

#3 – Απαλλαγείτε Απο Τις Ευαισθησίες

Συχνά λαχταράμε τα τρόφιμα στα οποία είμαστε αλλεργικοί. Το να σταματήσουμε να τα καταναλώνουμε δεν είναι εύκολο , αλλά μετά από δύο με τρεις ημέρες χωρίς αυτά, θα έχετε ανανεωμένη ενέργεια, ανακούφιση από την λαχτάρα για αυτά, αλλά και από τα συμπτώματα τους και θα αρχίσετε να χάνετε το λίπος της κοιλιάς.

Η γλουτένη και τα γαλακτοκομικά είναι δύο μεγάλα ζητήματα της διατροφής, ενώ και πολλά άλλα συστατικά και τρόφιμα μπορούν να δημιουργήσουν εμπόδια που κάνουν την δίαιτα για κοιλιά μια πραγματικά πολύ δύσκολη υπόθεση.

#4 – Κοιμηθείτε 7-8 Ώρες

Η στέρηση ύπνου επιδρά την επιθυμία για ζάχαρη και υδατάνθρακες επηρεάζοντας τις ορμόνες της όρεξης σας. Κάτι τέτοιο, θα κάνει την στοχευμένη σας δίαιτα για κοιλιά (αλλά και οποιαδήποτε δίαιτα γενικότερα) να είναι όπως πάντα, μια δύσκολη υπόθεση.

Μια μελέτη διαπίστωσε πως ο άστατος ύπνος έστω και κατά το ήμισυ του συνολικού ύπνου μιας νύχτας μπορεί να συμβάλει στην αντίσταση στην ινσουλίνη. Ο κακός ύπνος επίσης επηρεάζει αρνητικά τις ορμόνες που ρυθμίζουν το λίπος, όπως η λεπτίνη και η γκρελίνη.

#5 – Δώστε Στο Σώμα Σας Περισσότερες Θρεπτικές Ουσίες

 • Πάρτε μια υψηλής ποιότητας πολυβιταμίνη που περιέχει θρεπτικές ουσίες που εξισορροπούν τα επίπεδα σακχάρων στο αίμα.
 • Βελτιστοποιήστε τα ωμέγα-3 λιπαρά. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι σημαντικά για τον έλεγχο της λειτουργίας της ινσουλίνης.
 • Βελτιστοποιήστε τα επίπεδα της βιταμίνης D. Χαμηλά επίπεδα αυτής της κρίσιμης βιταμίνης παρεμποδίζουν τον έλεγχο της όρεξης.
 • Εξετάστε τη λήψη φυσικών συμπληρωμάτων για να ελέγξετε την λαχτάρα για φαγητό.

Η L-γλουταμίνη και το PGX (μία υπερ-ίνα) συγκαταλέγονται μεταξύ των φυσικών συμπληρωμάτων διατροφής που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της έντονης επιθυμίας για τροφή. Αν ψάχνετε για κάποιο συμπλήρωμα που μπορεί να σας κόψει την όρεξη, διαβάστε την αξιολόγηση του PhenQ πρώτα.

#6 – Ελέγξτε Το Αλκοόλ

Ένα ωραίο ποτήρι κόκκινο κρασί με το γεύμα, μια κρύα μπύρα τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού ή ένα σφηνάκι τεκίλα σε ένα πάρτι, είναι μερικές από τις γλυκές απολαύσεις της ζωής.

Ως μια καθημερινή συνήθεια όμως, το αλκοόλ μπορεί να κάνει περισσότερο κακό από ό,τι έχετε συνειδητοποιήσει, ειδικά αν βρίσκεστε σε μάχη με το αδυνάτισμα.

Σκεφτείτε το εξής: Αν πίνετε δύο ποτήρια κρασί την ημέρα, θα καταναλώσετε περίπου 72.000 επιπλέον θερμίδες το χρόνο, κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει επιπλέον 10 κιλά το χρόνο. Και αυτές οι υγρές θερμίδες πάνε κατευθείαν στην κοιλιά σας.

Σταματήστε για έξι εβδομάδες. Δείτε πώς αισθάνεστε. Στη συνέχεια, αν θέλετε, μπορείτε να απολαύσετε από ένα εώς τρία ποτήρια κρασί ή αλκοόλ την εβδομάδα. (Ένα ποτήρι κρασιού είναι 150 ml, 45 ml αλκοολούχων ποτών, ή 350 ml μπύρα.)

#7 – Αρχίστε Να Γυμνάζεστε Τακτικά

Εκτός από την αλλαγή της διατροφής σας, η άσκηση είναι πιθανώς το καλύτερο φάρμακο για το diabesity. Μην ψάχνετε μόνο την «ιδανική δίαιτα για κοιλιά». Βάλτε και λίγη άσκηση στο πρόγραμμα για να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Περπατήστε τουλάχιστον 30 λεπτά κάθε μέρα.

Για κάποιους, 30-60 λεπτά έντονης αερόβιας άσκησης τέσσερις έως έξι φορές την εβδομάδα μπορεί να είναι απαραίτητη. Μελέτες δείχνουν πως η κυκλική προπόνηση με αντιστάσεις και οι ασκήσεις εναλλασσόμενης έντασης μπορούν να βελτιώσουν την απώλεια λίπους.

Δεν είναι δύσκολο να χάσετε λίπος στην κοιλιά

Η άσκηση είναι ζωτικής σημασίας εάν θέλετε να χάσετε το λίπος της κοιλιάς.

Κάντε κάποια μορφή αερόβιας άσκησης, όπως γρήγορο περπάτημα, τρέξιμο, ποδηλασία ή μαθήματα αερόβιας άσκηση για τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα.

Δεν χρειάζεται να κάνετε μια έντονη προπόνηση, αν μειώσετε την πρόσληψη θερμίδων σας παράλληλα. Η απώλεια του λίπους της κοιλιάς είναι εξίσου ικανοποιητική κατά την μέτρια άσκηση, όπως και κατά την έντονη άσκηση εάν η κατανάλωση θερμίδων μειώνεται.

Βρείτε τρόπους για να ενσωματώσετε την άσκηση στην καθημερινή σας ζωή. Πάρτε τις σκάλες αντί να χρησιμοποιήσετε το ασανσέρ ή σταθμεύστε λίγα τετράγωνα πιο μακριά από τον προορισμό σας και περπατήστε.

Η άσκηση με βάρη μπορεί επίσης να βοηθήσει να αποβληθεί το λίπος της κοιλιάς με την παράλληλη απόκτηση μυών, η οποία αυξάνει το μεταβολισμό σας.

Η ΔΙΑΙΤΑ ΓΙΑ ΚΟΙΛΙΑ (ΚΑΨΙΜΟ ΛΙΠΟΥΣ)

Σε γενικές γραμμές η λύση βρίσκεται στην αντικατάσταση της ζάχαρης και του αμύλου με φυτικές ίνες και την αύξηση της πρωτεΐνης καθώς ομαλοποιείται το λίπος.

Τα τρόφιμα με την υψηλότερη αναλογία των ινών σε σχέση με το άμυλο είναι τα λαχανικά (τα φασόλια, το καλαμπόκι και οι πατάτες θεωρούνται άμυλο, ειδικά όταν προσπαθείτε να χάσετε λίπος) και τα τρόφιμα με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες είναι τα αυγά και όλα τα άπαχα κομμάτια κρέατος.

Ενώ το τυρί και το γιαούρτι έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, μπορούν να επιβαρύνουν το φορτίο λίπους και ζάχαρης, γι ‘αυτό χρησιμοποιήστε τα γαλακτοκομικά τρόφιμα σε μικρές ποσότητες.

 • Πρωινό – αυγά και 10 μπουκιές ή λιγότερο άμυλο
 • Σνακ – τόνος και λαχανικά
 • Μεσημεριανό – σαλάτα με κοτόπουλο
 • Σνακ – μήλο και μια χούφτα αμύγδαλα
 • Δείπνο – μπριζόλα, διπλά λαχανικά και 10 μπουκιές ή λιγότερο άμυλο

Η Άσκηση

Η δίαιτα είναι το 70% της προσπάθειας για να χάσετε λίπος στην κοιλιά (αλλά και σε όλο το σώμα). Η άσκηση είναι το κατά το 20% υπεύθυνη για τα αποτελέσματα σας.

Για να ασκηθείτε, καθιερώστε την πραγματοποίηση των καθημερινών δραστηριοτήτων σας με γρήγορο ρυθμό καθώς και μεταβολικά απαιτητική προπόνηση με βάρη.

Η άσκηση με βάρη που γίνεται με το σωστό τρόπο είναι προτιμότερη για το κάψιμο του λίπους, την εξισορρόπηση των ορμονών και είναι ευεργετική για την καρδιά σας.

Παράδειγμα γυμναστικής:

Κυκλική προπόνηση με αντιστάσεις – 20 λεπτά, 5 ασκήσεις

 1. Squat (βαθιά καθίσματα) ή πρέσα ποδιών στο γυμναστήριο
 2. Push-ups
 3. Μονόζυγο ή Pull-downs στην τροχαλία
 4. Κοιλιακοί
 5. Ραχιαίοι

Κάντε 12 επαναλήψεις από την κάθε άσκηση και αμέσως συνεχίστε με την επόμενη.

Μην κάνετε τακτικά διαλείμματα, αντιθέτως συνεχίστε μέχρι να μην αντέχετε άλλο και ξεκουραστείτε μέχρι να μπορείτε να συνεχίσετε και πάλι (αυτό που ονομάζουμε άσκηση με βάση την ανάπαυση).

Δείτε πόσους γύρους μπορείτε να κάνετε μέσα σε 20 λεπτά.

Ασκήσεις εναλλασσόμενης έντασης (20 λεπτά)

Αν είστε υπέρβαροι, χρησιμοποιήσετε ένα στατικό ποδήλατο ή αν μπορείτε ξεκινήστε τρέξιμο από την αρχή. Ασκηθείτε σκληρά για 20 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια, ξεκουραστείτε για 40 δευτερόλεπτα.

Στη συνέχεια σκληρά για 30 δευτερόλεπτα, ξεκουραστείτε για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια σκληρά για 40 δευτερόλεπτα, ξεκουραστείτε για 40 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια σκληρά για ένα λεπτό και ξεκουραστείτε για ένα λεπτό. Επαναλάβετε αυτή η ρουτίνα τέσσερις φορές.

Περπάτημα

Το περπάτημα δεν θεωρείται άσκηση – είναι μια αναγκαιότητα που μειώνει την κορτιζόλη. Μπορείτε να συμπεριλάβετε βόλτες (στην εξοχή καλύτερα) στο πρόγραμμα σας, κυρίως τις ημέρες που δεν γυμνάζεστε.

Βρείτε Τι Είναι Αυτό Που Λειτουργεί Στο Δικό Σας Σώμα

Ξανά και ξανά, προσπαθούμε συνεχώς να αλλάξουμε το πρόγραμμα άσκησής μας, σε μια προσπάθεια να απαλλαγούμε από το λίπος γύρω από την μέση μας, όταν στην πραγματικότητα είναι η δίαιτα για κοιλιά που πρέπει να τροποποιηθεί και αυτό με το οποίο πρέπει να πειραματιστούμε περισσότερο.

Παρά τους ισχυρισμούς μας ότι «τρώμε σωστά» πολλές φορές δεν συνειδητοποιούμε ότι αν δεν παρατηρούμε αποτελέσματα στην απώλεια λίπους, τότε δεν έχει σημασία το πόσο σωστά τρώμε και δεν είναι αρκετό.

Ο κάθε ένας μας έχει διαφορετικό μεταβολισμό και δεν λειτουργούν όλα σε όλους.

Φίλες που γυμνάζονται

Δεν μπορείτε απαραίτητα να κάνετε χάσετε βάρος με την δίαιτα για κοιλιά που ακολούθησε κάποια φίλη σας. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι με καθημερινή παρατήρηση, να βρείτε αυτό που έχει αποτελέσματα σε εσάς!

Θυμηθείτε: Η διατροφή είναι το πιο κρίσιμο στοιχείο για την αλλαγή του σώματος και την απώλεια λίπους. Οι κοιλιακοί φτιάχνονται στην κουζίνα, όχι στο γυμναστήριο.

70% Δίαιτα, 20% Γυμναστική… Το Υπόλοιπο 10%;

Καθώς μεγαλώνουμε, ο μεταβολισμός μας αλλάζει συμπεριφορά και σταδιακά μειώνει τον ρυθμό του. Είναι κάτι φυσιολογικό και δεν μπορούμε να το αποφύγουμε.

Με τα χρόνια χάνουμε μυική μάζα και έτσι καίμε λιγότερες θερμίδες, με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να κάψουμε λίπος με την ίδια δυσκολία. Δεν χρειάζεται να μας έχουν “πάρει τα χρόνια” η μείωση του ρυθμού του μεταβολισμού ξεκινάει από τα 25 χρόνια μας..!

Αν ξεκινήσετε μια προσεγμένη δίαιτα για κοιλία, θα έχετε κάνει το μεγαλύτερο βήμα για να χάσετε βάρος.

Αν γυμναστείτε, θα δώσετε μια ώθηση στην προσπάθεια σας. Αν θέλετε να αγγίξετε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα στον λιγότερο χρόνο, σας χρειάζεται…

Ένας Δυνατός Λιποδιαλύτης!

Υπάρχει μια πληθώρα ερωτήσεων και απαντήσεων σχετικά με το αν μπορούν τα χάπια αδυνατίσματος να σας βοηθήσουν να χάσετε λίπος στην κοιλιά ή γενικότερα σε όλο το σώμα. Δεν θα ασχοληθώ με αυτό το θέμα σήμερα.

Αυτό που μπορώ να σας πω με σιγουριά είναι ότι δεν υπάρχουν μαγικά χάπια. Υπάρχουν όμως προϊόντα που μπορούν να κάνουν την διαφορά και να απογειώσουν την προσπάθεια που θα πρέπει να κάνετε εσείς.

Αν συνεχίσετε να τρώτε με τον ρυθμό που κάνατε μέχρι σήμερα και να ξαπλώνετε με τις ώρες στον καναπέ σας, δεν υπάρχει συμπλήρωμα που θα μπορέσει να σας κάψει το λίπος.

Αν κάνετε μια μέτρια δίαιτα δίαιτα για κοιλιά σε συνδυασμό με κάποια τακτική άσκηση, ένα χάπι αδυνατίσματος μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε στον προορισμό σας πολύ σύντομα. 

Η δική μου επιλογή είναι το PhenQ!

Είναι ο λιποδιαλύτης που έχει τα καλύτερα δυνατά (και αποδεδειγμένα) αποτελέσματα σε όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για ένα ισχυρό προϊόν και καλό θα ήταν να διαβάσετε προσεκτικά την αξιολόγηση μου πριν το αγοράσετε.

Δεν είναι εντελώς φυσικό και δεν πρόκειται για άλλο ένα ήπιο χάπι αδυνατίσματος. Το PhenQ είναι ένα πολύ δραστικό χάπι με ιδιαίτερα ισχυρή δράση στο σώμα σας. 

Διαβάστε την αξιολόγηση μου εδώ!

PhenQ

Θεωρώ ότι η καλύτερη λύση είναι ο συνδυασμός δίαιτας, άσκησης και συμπληρωμάτων. Εσείς μπορείτε να επιλέξτε κάτι διαφορετικό.

Μπορείτε για παράδειγμα να κάνετε δίαιτα για κοιλιά και να χρησιμοποιήσετε συμπληρώματα. Θα πετύχετε το 80% του αποτελέσματος. Ίσως να θελήσετε απλά να γυμναστείτε παίρνοντας χάπια αδυνατίσματος και να πετύχετε το 30%.

Αν θέλετε να διαλέξετε μόνο μια λύση (δίαιτα, άσκηση ή συμπληρώματα), τότε επιμένω να ξεκινήσετε με την δίαιτα για κοιλιά που σας έδωσα πιο πριν!

Είναι η καλύτερη λύση και θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος από όλο το σώμα σας σε πρώτη φάση, αλλά και ιδιαίτερα από την κοιλία, αν καταλάβατε όλα όσα γράφω στο σημερινό μου άρθρο.

Με ποιόν τρόπο θα προσπαθήσετε (ή προσπαθείτε ήδη) να κάψετε το λίπος στην κοιλιά;

Γνωρίζετε κάποια συγκεκριμένη δίαιτα για κοιλιά που θα μπορούσα να συμπεριλάβω στο άρθρο μου; Αφήστε το σχόλιο σας. Γιώργος

16 σκέψεις για το “Δίαιτα Για Κοιλιά: Πλήρης Οδηγός Για Να Κάψετε Το Λίπος!”

 1. Γεια σας, πολύ κατατοπιστικό το άρθρο σας!!!!! Η πρόσληψη λεκιθίνης σε συνδυασμό βέβαια με διατροφή και άσκηση βοηθά στην απώλεια λίπους;;;

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Γεια σου Μαρίνα. Φαντάζομαι, οτιδήποτε και αν συνδυάσεις με διατροφή και άσκηση, θα έχει αποτελέσματα! Φαντάζομαι λοιπόν, πως και η λεκιθίνη μπορεί να σου δώσει αυτή την πρόσθετη βοήθεια. Δεν έχω προσωπική εμπειρία, επειδή γενικώς δεν μου “ταίριαξε” ποτέ και δεν την χρησιμοποιουσα. Ενημερώσου για την λειτουργία της, αγόρασε από μια αξιόπιστη πηγή, διάβασε σωστά τις οδηγίες και δοκίμασε τη για λίγες μέρες. Ασφαλές συπλήρωμα είναι. Βλέπεις μόνη σου και συνεχίζεις ανάλογα. Είναι από τα βοηθήματα που έχουν να κάνουν διαφορετικά με την συμπεριφορά του κάθε οργανισμού.

 2. Καλημέρα Γιώργο.
  Διαβασε με πολλη προσοχή το άρθρο σου και μου έλυσες πολλές απορίες. Αν προσθέσουμε και το θέμα της εμμηνόπαυσης, τι θα μας συμβουλεύες να κάνουμε επιπλέον?
  Ευχαριστώ πολύ

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Γεια σου Εύη. Καλό είναι κατά την εμμηνόπαυση, να αφήνουμε αρχικά το σώμα να βρει τους νέους ρυθμούς του και να προσαρμοστεί. Στην συνέχεια συνεχίζουμε σχεδόν με τον ίδιο τρόπο. Η συμβουλή του γιατρού μας είναι πάντα πολύτιμη, επειδή κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός.

 3. Γεια σας! Πολύ ενδιαφέροντα τα όσα γράφετε!
  Μια απορία έχω μόνο! Στη δίαιτα αναφέρεται ο όρος μπουκιές. Τι ακριβώς εννοείτε;

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Γεια σου Ντένη. Ναι! Είναι λίγο παράξενη αυτή η “μονάδα μέτρησης”. Εννοώ αυτό ακριβώς. Μπουκιές! Έχεις ακούσει που λέμε για κάποιον ότι “μετράει τις μπουκιές” μας; Η διαφορά είναι ότι το κάνεις μόνη σου σε αυτή την περίπτωση.

 4. Καλησπέρα. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να έχουμε πάντα μια ισορροπημένη διατροφή και όχι να καταφεύγουμε σε υπερβολές. Έρευνες που έχουν γίνει έχουν δείξει ότι, οι άνθρωποι που έχουν χάσει κιλά λόγου κάποιας δίαιτας, ξαναπήραν τα χαμένα κιλά όταν επέστρεψαν στις προηγούμενες διατροφικές τους συνήθειες. Το άρθρο σου είναι πράγματι πολύ κατατοπιστικό και μπορώ να πω ότι είχα δοκιμάσει πέρυσι την κυκλική προπόνηση με αντιστάσεις, σε συνδυασμό με σωστή διατροφή και είχα αρκετά καλά αποτελέσματα. Πιστεύω ότι η συνολική απώλεια κιλών, έχει σαν αποτέλεσμα και το χάσιμο του λίπους στην κοιλιά.

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Γεια σου Γεωργία. Τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα περιγράφεις. Χαίρομαι που είχες αποτελέσματα από το πρόγραμμα σου. Με την ευκαιρία, να σημειώσω ότι δεν υπάρχει δίαιτα, συμπλήρωμα, γυμναστική ή πρόγραμμα γενικότερα, που να “εγγυάται” ότι δεν θα πάρει κανείς πίσω τα κιλά που χάνει ή δεν θα χάσει την φυσική του κατάσταση αν σταματήσει να κάνει αυτό που τον οδήγησε εκεί.

 5. Γεια σας.

  Μου βρήκαν ότι έχω σπλαχνικό λίπος γύρω στα 5 κιλά. Αρκετά πολύ.Το περίεργο είναι ότι δεν είμαι χονδρός. Με ύψος 163cm και βάρος 65 κιλά δεν θα έλεγα ότι είμαι παχύσαρκος. Όμως έχω περιφέρεια μέσης 94cm τα οποία είναι επικίνδυνα πολύ. Ακόμα και αν χάσω 5 κιλά και πάω κάτω από το ύψος μου, κάτι που δεν είναι εύκολο για μένα διότι ο μεταβολισμός μου είναι πολύ αργός, το σπλαχνικό λίπος δεν θα φύγει εύκολα.

  Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με την μέθοδο λιποδιάλυσης ειδικά για το σπλαχνικό λίπος που γίνεται με υπέρηχους με τη μέθοδο της οξυγόνωσης του μεταβολισμού. Αυτό μου είπανε στο κέντρο NEWDAY όπου πήγα για να κάνω μία εξέταση μεταβολισμού. Αλλιώς λέγεται η θεραπεία αν δεν κάνω λάθος Vaser Shape.

  Όσο και να κοίταξα στο ίντερνετ δεν βρήκα πουθενά ότι αυτή η θεραπεία είναι εδική για την αφαίρεση του σπλαχνικού λίπους. Έτσι είμαι διστακτικός να δώσω 400 ευρώ που θέλουν και να την κάνω την θεραπεία. Εσείς τί λέτε, ποια είναι η γνώμη σας;

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Γεια σου Τάκη (πάντα προτιμώ τον ενικό),

   Ομολογώ πώς δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για την συγκεκριμένη μέθοδο. Διάβασα προσεκτικά όσα μου έγραψες όμως και μελέτησα λίγο από την πλευρά μου.

   Από όσο κατάλαβα, έχει να κάνει με το “επιφανειακό” λίπος (υποδόριο), και εν μέρη και με την κυτταρίτιδα, την χαλάρωση κλπ. Φαντάζομαι ότι η πρόταση της εταιρίας είναι βάσιμη και αληθής, στο μέτρο που σκοπός είναι να μειωθεί η περίμετρος της μέσης σου.

   Με απλά λόγια δηλαδή, υποσχέθηκαν ότι μπορούν να σου δώσουν πιο λεπτή μέση και φαντάζομαι πώς προφανώς θα μπορούν να το πετύχουν. Δεν ξέρω για τα ποσοστά επιτυχίας. Σίγουρα σου έχουν δώσει χαμηλή τιμή, μάλλον γιατί…

   Δεν φαίνεται να μπορούν να σου διώξουν το σπλαχνικό λίπος.

   Τάκη, δεν θέλεις να αποκτήσεις σιλουέτα. Εντάξει… Καλό θα ήταν. Είσαι άντρας όμως και το να έχεις σπλαχνικό λίπος είναι επικίνδυνο για την υγεία σου και εκεί θα πρέπει να εστιάσεις την προσοχή σου.

   Το να χάσεις 2-3 κιλά σε λίπος (για να προσπαθήσουμε να το δουμε αριθμητικά) κάτω από το δέρμα σου, μπορεί να σε δείξει πιο αδύνατο, όμως εσύ θα έχεις ακόμα τα ίδια κιλά λίπους γύρω από τα ζωτικά σου όργανα. Μου θυμίζει την παροιμία “απ’ έξω κούκλα…”

   Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να κρατήσεις προς το παρόν τα χρήματα σου και να επισκεφτείς έναν καλό παθολόγο που εμπιστεύεσαι. Ζήτησε του να σου δώσει ένα πρόγραμμα διατροφής. Ταυτόχρονα ξεκίνα και λίγη άσκηση. Όχι υπερβολές. Απλά να κινηθείς λίγο.

   Μην πας σε διαιτολόγο. Θα έχεις το ίδιο πρόβλημα. Θα φροντίσει απλά να σου χάσει βάρος για να σου δείξει θετικά αποτελέσματα..!

   Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και ακολούθησε πιστά το πρόγραμμα του γιατρού. Μετά από έναν ή δυο μήνες (δεν θα είναι εύκολη υπόθεση), αξιολόγησε τα αποτελέσματα σου και πήγαινε πάλι στον γιατρό ή κάνε διορθωτικές κινήσεις μόνος σου.

   Κλείνοντας, να ξέρεις ότι θα το έχεις το θεματάκι για όλη σου τη ζωή. Είσαι φτιαγμένος έτσι. Κάνε λοιπόν μια μεγάλη επένδυση σε χρόνο και μελέτη, και μετά από λίγο καιρό θα ξέρεις πώς να το έχεις υπό έλεγχο. Σίγουρα αξίζει τον κόπο. Κάνε την αρχή με τον γιατρό σου.

   Σημειώνω άλλη μια φορά, ότι δεν γνωρίζω πολλά πράγματα για την μέθοδο που μου έδειξες και λέω τη γνώμη μου με βάση το τι πιστεύω ότι είναι καλύτερο για εσένα. Ο παθολόγος σου, θα σε εξετάσει και θα απαντήσει σε κάθε ερώτηση σου. Και πάλι όμως… μην ψάχνεις τέτοιες λύσεις. Εκπαίδευσε τον εαυτό σου. Επένδυσε σε σένα!

   Φιλικά
   Γιώργος

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Πράγματι Σωκράτη. Ισως αυτό να είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα για κάποιον που θέλει να χάσει βάρος. Τα καλά νέα είναι ότι αν δυσκολευτείς στην αρχή, με τον καιρό συνηθίζεις και δεν πεινάς το ίδιο.

 6. Τελικά είχαν δίκιο στο Facebook που έγραψαν ότι εδώ θα βρούμε την καλύτερη δίαιτα για κοιλιά. Ο οδηγός που ετοιμάσατε έχει τα πάντα. Είναι τόσες πολλές οι πληροφορίες, αλλά ευτυχώς τις έχετε δώσει με πολύ ωραίο τρόπο και δεν μας μπερδεύουν. Μόλις γράφτηκα και στο newsletter. Ευχαριστώ!

  1. Γιώργος Καρτάλιας

   Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Χριστίνα. Χαίρομαι που βρίσκεις ενδιαφέρουσες και χρήσιμες πληροφορίες στην σελίδα μου!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top