Τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ για το Φετινό Καλοκαίρι

Ελάτε να σας πάρω από το χεράκι. Αν ακολουθήσετε τα “όχι”, θα σας μαλώσω. Αν τηρήστε τα “ναι”, θα σας δώσω καραμελίτσα. Ξεκινάμε;

Τα Ναι και τα Όχι για το Καλοκαίρι του 2015

Καλώς ήρθατε για άλλη μια φορά στην προσωπική μου ιστοσελίδα!

Για να με διαβάζετε αυτή τη στιγμή, και με βάση τον τίτλο του άρθρου μου, μπορεί να συμβαίνει ένα (ή συνδυασμός κάποιων) από τα παρακάτω:

 1. Σας αρέσουν αυτά που γράφω τόσο καιρό και δεν θα χάνατε ένα ακόμα άρθρο μου! (Εσείς είσαστε που λατρεύω λίγο παραπάνω).
 2. Ξεκινήσατε με τρομερή αποφασιστικότητα κάπου μέσα στον Ιανουάριο (άντε και μέχρι Μάιο το πολύ), να κάνετε τη μεγάλη προσπάθεια να χάσετε βάρος, όσο είχατε καιρό.
 3. Αποφασίσατε εδώ και κάτι μέρες να “μαζέψετε τα ασυμμάζευτα” και ψάχνετε οποιαδήποτε λύση μπορεί να σας δώσει αποτελέσματα εδώ και τώρα.

Όπως και να έχει, σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας έναν πρακτικό πίνακα-οδηγό που δημοσίευσε η κυρία Ευθυμιοπούλου στο Shape.gr και βασίζεται σε συμβουλές από την διατροφολόγο Κλειώ Δημητριάδου.

Μπορείτε να κατεβάσετε τον πίνακα σε εκτυπώσιμη μορφή (PDF) και να τον έχετε μαζί σας ή να τον αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας.

 

Τι Να Αποφύγετε Και Τι Σε Τι Να Επιμείνετε Φέτος Το Καλοκαίρι

OXI

 • Δεν θα ακολουθήσω μια εξαντλητική δίαιτα που θα καταστρέψει το μεταβολισμό μου και θα μου χαλάσει τη διάθεση. Ούτε θα εξαντλήσω τον εαυτό μου με υπερβολικές ασιτίες που μόλις βγω στην παραλία θα οδηγήσουν σε σίγουρη υπερφαγία και επαναπρόσληψη όλων των κιλών που έχασα.
 • Δεν θα πάθω εμμονή με κάθε βουλίτσα κυτταρίτιδας που βλέπω στον καθρέφτη. Δεν θα κοιτάζω διαρκώς τις ατέλειές μου, ούτε θα εστιάζω στα σημεία που με ενοχλούν.
 • Δεν θα μετριέμαι συνέχεια. Είναι πολύ ψυχοφθόρο να ζυγίζομαι 3 φορές τη μέρα και να μετράω πόντους καθημερινά.
 • Δεν θα ξεκινήσω κάποια καταναγκαστική γυμναστική ή κάποια άσκηση που μου φαίνεται βαρετή μόνο επειδή πρέπει. Δε θα φέρω τον εαυτό μου στα όριά του.
 • Θα σταματήσω να στοχεύω σε ένα σώμα που είδα σε ένα περιοδικό και θα πάψω να συγκρίνομαι με οποιαδήποτε άλλη γυναίκα ή με το πώς ήμουν πριν από 5 χρόνια.

 

ΝΑΙ

 • Θα επιλέξω μια φυσιολογική και ισορροπημένη διατροφή που θα μου δώσει ενέργεια και θα με κάνει να αισθανθώ καλύτερα. Θα κάνω μικρές αλλαγές τις οποίες θα είμαι διατεθειμένη να ακολουθήσω και στην συνέχεια και θα ταιριάζουν στην καθημερινότητά μου.
 • Θα αρχίσω να παρατηρώ τα καλά μου σημεία και θα περιποιούμαι το σώμα μου με αγάπη. Δεν είναι δυνατόν να αλλάξουμε κάτι αν δεν το αγαπήσουμε.
 • Μια ενδεικτική μέτρηση μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή. Είμαι πολύ πιο σημαντική από κάποιους αριθμούς.
 • Θα επιλέξω κάποια φυσική δραστηριότητα που να με ευχαριστεί ώστε να έχω πιθανότητες να τη συνεχίσω και μετά το καλοκαίρι. Θα κάνω κάτι που να μου αρέσει, για να μπορέσω να το απολαύσω και να αφήσω τον οργανισμό μου να παράγει τις ενδορφίνες που θα μου ανεβάσουν τη διάθεση. Θα ακούω πάντα το σώμα μου.
 • Θα στοχεύσω στην καλύτερη εκδοχή του δικού μου εαυτού σε αυτή τη φάση της ζωής μου και θα σκέφτομαι πως είμαι μοναδική!

 

Μην ξεχάσετε το πιο σημαντικό… Να απολαύσετε το καλοκαίρι σας! Υπάρχουν πολλά προβλήματα στην ζωή μας, αλλά ξέρετε κάτι..; Δεν έχετε μόνο εσείς προβλήματα.  Όλοι εκεί έξω ταλαιπωρούνται με κάποιο θέμα στη ζωή τους.

Χαρίστε ένα χαμόγελο παραπάνω σήμερα! Έτσι… Για μένα..! Γιώργος

Εικόνα: images.sixtyandme.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *