Βότανα Για Αδυνάτισμα: Οι Επιλογές Μου, Μαζί Με Προτάσεις Αγοράς

Έχω σκεφτεί πολλές φορές να γράψω σχετικά με τα βότανα για αδυνάτισμα που συναντώ κόβοντας βόλτες στο διαδίκτυο. Κάθε φορά το μετανιώνω. Ίσως επειδή πάντα πίστευα ότι απλά δεν έχουν αποτέλεσμα.

Εικόνα με τίτλο άρθρου

Ψάχνω εδώ και καιρό να βρω το ιδανικό. Το βότανο δηλαδή που μπορεί πραγματικά να κάψει το λίπος. Θέλω να το δοκιμάσω και να γράψω για τα αποτελέσματα του. Σχεδόν πάντα όμως, σταματάω πριν καν ξεκινήσω, για έναν πολύ απλό λόγο.

Δεν υπάρχουν βότανα που να καίνε λίπος, να αλλάζουν το σχήμα του σώματος ή απλά να κάνουν θαύματα!

Όσο νωρίτερα το καταλάβετε, τόσο πιο εύκολη θα γίνει η ζωή σας. Λυπάμαι που δεν θα σας δώσω το μαγικό μαντζούνι σήμερα. Δεν μπόρεσα να το βρω.

Παρόλα αυτά ετοίμασα ένα άρθρο που έφτασε τις 5.000 λέξεις! Ξέρετε γιατί;


Matcha Slim

Το Matcha Slim
Αλλάζει Τα Δεδομένα
Στο Αδυνάτισμα Και Την Ευεξία!

Είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό τσάι αδυνατίσματος. Οι πρώτες εντυπώσεις μέσα στο 2024 είναι θετικές και η ανταπόκριση των χρηστών εξαιρετική!

Διάβασε την ειλικρινή αξιολόγηση μου.

*(Θα σου δώσω link για 50% έκπτωση!)


Γιατί τα βότανα μπορούν να βοηθήσουν πάρα πολύ στην προσπάθεια σας, αρκεί… να προσπαθήσετε σε πρώτη φάση. Αν προσέξετε την διατροφή σας και κινηθείτε λίγο περισσότερο, τα βότανα μπορούν να είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι σας στο αδυνάτισμα

Κάθε ένα έχει και μια μικρή εξειδίκευση. 

Κάποια καθαρίζουν τον οργανισμό σας, ενώ άλλα σπρώχνουν το λίπος για να καεί πιο γρήγορα. Μερικά θα σας δώσουν ενέργεια για να μπορέσετε να κρατήσετε μια δίαιτα, ενώ κάποια άλλα θα τα αλείψετε στο σώμα σας και θα “σπάσουν” λίγο την κυτταρίτιδα.

Τα έχω χωρίσει σε κατηγορίες, ανάλογα με τα αποτελέσματα που υπόσχονται. Αν τα δοκιμάσετε όλα με τον καιρό, σίγουρα θα απογειώσετε την υγεία και την δίαιτα σας. Αυτό σας το υπόσχομαι.

Διαβάστε όλο το άρθρο μου για να μάθετε πώς θα ετοιμάζετε τα ροφήματα σας και πώς κάνετε την επιλογή σας σας ανάμεσα σε:

 • Βότανα για αδυνάτισμα και λιποδιάλυση γενικότερα
 • Βότανα για αδυνάτισμα στην κοιλιά και την περιφέρεια
 • Βότανα για καταπολέμηση της κυτταρίτιδας
 • Βότανα για αποτοξίνωση του οργανισμού

Μπορείτε μέσα από την λίστα μου να βρείτε αυτό που ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση σας. Μην βασίζεστε όμως μόνο σε όσα γράφω. Αν δεν δοκιμάσετε στην πράξη την δράση ενός βοτάνου, δεν θα ξέρετε αν πραγματικά είναι αυτό που μπορεί να σας βοηθήσει.

Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και είναι λογικό να μην λειτουργούν τα βότανα σε όλους μας με τον ίδιο τρόπο. Χρειάζεται λοιπόν να κάνετε τις δικές σας δοκιμές, για να βρείτε το ιδανικό για εσάς.

Όπως και να έχει, προτείνω να μην περιορίζεστε σε ένα ή δυο βότανα, περιμένοντας τα ιδανικά αποτελέσματα, ακόμα και αν έχετε βρει αυτό που λειτουργεί στο σώμα σας. Αλλάζετε τα κατά καιρούς για να ξαφνιάζετε τον οργανισμό σας και να εκμεταλλεύεστε τα πρόσθετα οφέλη (εκτός από το αδυνάτισμα), που μπορεί να σας προσφέρει το κάθε βότανο.

Πώς Λειτουργούν Τα Βότανα Στο Αδυνάτισμα;

Τα βότανα για αδυνάτισμα, όπως και σε γενικές γραμμές τα χάπια αδυνατίσματος, χωρίζονται σε τέσσερις βασικές κατηγορίες ανάλογα με την λειτουργία τους, τον τρόπο δηλαδή που μας οδηγούν στο πολυπόθητο χάσιμο βάρους ή καλύτερα κάψιμο λίπους.

 1. Προκαλούν θερμογένεση (όπως το PhenQ), μέσω της οποίας το σώμα μας καίει περισσότερος θερμίδες, στην καλύτερη περίπτωση από το αποθηκευμένο λίπος.
 2. Μειώνουν την όρεξη και κόβουν τις λιγούρες (όπως το Black Latte) και μπορούν να σας προστατέψουν από τα τσιμπολογήματα ανάμεσα στα γεύματα.
 3. Είναι διουρητικά και βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην βελτίωση της υγείας. Σαν πρόσθετες (δευτερεύουσες) επιλογές έχουν αποτελέσματα. Από μόνα τους μάλλον όχι.
 4. Καθαρίζουν τα έντερα και έχουν μια γενικότερη καθαρτική δράση. Νομίζω ότι καλό είναι να τα αποφύγετε γιατί δεν έχω παρατηρήσει να βοηθούν στο αδυνάτισμα.

Υπάρχουν και πολλές άλλες μικρές λειτουργίες των βοτάνων στο σώμα σας, αλλά δεν θέλησα να ασχοληθώ πολύ, γιατί η “επίδραση” τους δεν είναι σημαντική.

Μην ψάχνετε την λεπτομέρεια. Διαλέξτε το πρώτο βοτανάκι που θα σας κερδίσει την προσοχή, και βάλτε το νερό να βράζει!

Γυναίκα πίνει τσάι

Μην ψάχνετε τον ιδανικό συνδυασμό. Καλό είναι να επιλέγετε κάθε φορά τί θέλετε να κάνετε και κατά καιρούς να αλλάζετε την στρατηγική σας. Μπορείτε δηλαδή αρχικά να διαλέξετε ένα βότανο που θα σας βοηθήσει στην αποτοξίνωση για λίγο καιρό και να συνεχίσετε με κάποιο που θα σας κάψει το λίπος. 

Άλλη επιλογή είναι να ξεκινήσετε με κάποιο που θα σας κόψει την όρεξη και όταν θα έχετε χάσει κάποια αρχικά κιλά, να προσθέσετε λίγη άσκηση, μαζί με κάποιο βότανο που προωθεί την λιποδιάλυση.

Η Πρόταση Μου Είναι Να Τα Χρησιμοποιήσετε Κάπως Έτσι:

Βρείτε την υποκατηγορία που σας «πονάει» περισσότερο. Ψάχνετε κάτι για να χάσετε πόντους από κοιλιά ή από περιφέρεια; Θέλετε να διώξετε την κυτταρίτιδα; Θέλετε κάτι γρήγορο για τις πρώτες ημέρες, ώστε να αλλάξετε το νούμερο που δείχνει η ζυγαριά;

Επιλέξτε λοιπόν την κατηγορία που σας ενδιαφέρει και αρχίστε να δοκιμάζετε κάθε εβδομάδα (ή και περισσότερο) από ένα βότανο που προτείνω. Δίνετε χρόνο στα ροφήματα και μην περιμένετε να δείτε θαύματα από τις πρώτες ημέρες.

Αν βρείτε αυτό που σας προσφέρει το αποτέλεσμα που θέλετε, κρατήστε το ως βασικό και κατά καιρούς αλλάζετε το με κάποιο από την κατηγορία που επιλέξατε, έτσι ώστε να «χτυπήσετε» το πρόβλημα σε διαφορετικά μέτωπα.

Κάθε 45 με 60 ημέρες, αλλάξτε εντελώς κατηγορία και κάντε έναν κύκλο δοκιμάζοντας τα βότανα από τις υπόλοιπες. Με αυτό τον τρόπο θα εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τα όλα τα βότανα για αδυνάτισμα που σας παρουσιάζω και όταν επιστρέψετε στην αρχική σας κατηγορία, θα δείτε ότι τα αποτελέσματα σας θα είναι πολύ καλύτερα από ό,τι αν είχατε επιμείνει χρησιμοποιώντας μόνο ένα ρόφημα από την αρχή.

Γενικές Οδηγίες Για Να Ετοιμάζετε Τα Ροφήματα Σας

Αρχικά ήθελα να τοποθετήσω αυτές τις οδηγίες στο τέλος του άρθρου μου, για να σας παρουσιάσω ευθύς αμέσως τα βότανα που ξετρύπωσα. Σκέφτηκα όμως ότι είναι πολύ πιθανό να μην αντέξετε να διαβάσετε μέχρι το τέλος και έτσι αποφάσισα να σας δώσω μερικές οδηγίες από την αρχή.

Οδηγίες

Σε γενικές γραμμές υπάρχουν δυο τρόποι για να φτιάξετε οποιοδήποτε ρόφημα. Δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιείτε κάποια βότανα για αδυνάτισμα ή τσάι του βουνού για να το απολαύσετε με τις φίλες σας. Οι τρόποι είναι ίδιοι.

Έγχυμα

Είναι ο τρόπος που οι Εγγλέζοι ετοιμάζουν το τσάι τους εδώ και αιώνες. Σκοπός είναι να μην ταλαιπωρήσουμε το βότανο μας και να μην καταστρέψουμε τις θεραπευτικές του ουσίες.

1ος Τρόπος

Αφήνουμε το νερό να φτάσει στους 100 βαθμούς Κελσίου (όταν αρχίζει να κοχλάζει) και το παίρνουμε από την φωτιά. Καλό είναι να το αφήσουμε ένα δυο λεπτά να ξεκουραστεί (αν πετύχετε τους 90 βαθμούς, παίρνετε άριστα). Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα το βότανο μας και το σκεπάζουμε για πέντε λεπτά.

2ος Τρόπος

Απλά αφήνουμε για περισσότερο χρόνο (έχω σε κάθε βότανο δώσει λεπτομέρειες), ενώ σκεπάζουμε το σκεύος μας ώστε να μην φύγουν τα πτητικά αιθέρια έλαια του. Δεν ισχύει για όλα, αλλά δεν χάνετε τίποτα αν τα φτιάχνετε με αυτόν τον τρόπο.

Αφέψημα

Είναι ο τρόπος που οι Έλληνες ετοιμάζουμε το τσάι μας εδώ και αιώνες. Σκοπός είναι να πιέσουμε ένα ανθεκτικό βότανο, ώστε να βγάλει τις ωφέλιμες ουσίες του. Ενδείκνυται για ρίζες και για βότανα με σκληρά φύλλα.

Για να φτιάξουμε το αφέψημα, βράζουμε το βότανο μαζί με το νερό για τουλάχιστον πέντε λεπτά και απλά το σουρώνουμε μετά. Αν τα κλωναράκια μας είναι ξυλώδη, τότε μπορεί να χρειαστεί περισσότερο βράσιμο, που πολλές φορές αγγίζει και τα 20 λεπτά.

Μπορείτε να μουλιάσετε τα βότανα σας σε κρύο νερό για λίγες ώρες ώστε να μαλακώσουν και μετά να τα βράσετε. Με λίγα λόγια, θέλουν κακομεταχείριση για να δώσουν τα έλαια τους.

Μην κρατάτε τα αφεψήματα για περισσότερο από 12 ώρες, γιατί χάνουν τις ιδιότητες τους.

Τρεις Πολύ Σύντομες Συμβουλές

 1. Μην προσθέτετε γάλα στα ροφήματα σας
 2. Για γλυκαντικό χρησιμοποιείτε μόνο μέλι
 3. Το λεμόνι μπορεί να δώσει μια επιπλέον ώθηση

Σημαντικό: Αν έχετε κάποιο χρόνιο πρόβλημα υγείας, είναι καλό να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα βότανα για αδυνάτισμα που θα σας παρουσιάσω. Το ίδιο ισχύει και για οποιαδήποτε δίαιτα θελήσετε να ακολουθήσετε.

Βότανα Για Αδυνάτισμα Και Κάψιμο Λίπους

Πρόκειται για μερικές επιλογές που μπορούν να σας βοηθήσουν να δείτε μικρότερο αριθμό στην ζυγαριά σας. Αυτό δεν σημαίνει πάντα ότι χάνετε λίπος ή ότι θα κρατήσετε τα αποτελέσματα για πολύ καιρό. Σίγουρα όμως θα έχετε την διάθεση και την θετική ενέργεια για να συνεχίσετε την προσπάθεια σας.

Βότανα Για Αδυνάτισμα

Εννοείται ότι θα χάσετε βάρος και ότι θα νιώθετε πολύ πιο όμορφα λόγω της γενικότερης αποτοξίνωσης του οργανισμού σας. Άπλα, δεν θα ήθελα να επαναπαύεστε στην αρχική σας επιτυχία, γιατί αν δεν το έχετε ήδη καταλάβει, δεν υπάρχουν “μαγικά βοτάνια”.

Λουίζα – Για Κάψιμο Λίπους Και Κατακράτηση Υγρών

Μπορεί να ρυθμίσει τον μεταβολισμό σας και να σας κόψει λίγο την πείνα. Νομίζω ότι δεν χρειάζεστε κάτι περισσότερο για να μπορέσετε να ξεκινήσετε μια δίαιτα και να συνεχίσετε μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό σας βάρος.

Η Λουίζα θεωρείται ένα από τα καλύτερα βότανα για αδυνάτισμα και συνήθως βρίσκεται πρώτη σε λίστες σαν αυτή που διαβάζετε.

Φαντάζομαι θα παίζει μεγάλο ρόλο το ότι βοηθάει στο να ηρεμήσετε και να αφήσετε το σώμα σας να κάνει την δουλειά τοu, κάτι πολύ σημαντικό σε κάθε προσπάθεια για αδυνάτισμα.

Εκτός από τον μεταβολισμό και την πείνα σας, η Λουίζα μπορεί να ρυθμίσει τα υγρά στο σώμα σας και να σας απαλλάξει από την κατακράτηση. Αυτό είναι το δυνατότερο σημείο της και συνήθως χρησιμοποιείται για την αποβολή των υγρών και την αποτοξίνωση.

Είναι προφανώς διουρητική και μειώνει την αρτηριακή πίεση. Καλό είναι να το προσέξετε αυτό αν έχετε υπόταση.

Λουίζα Για Κάψιμο Λίπους

Χρήση: Για να φτιάξετε το έγχυμα, χρησιμοποιείτε 3 κουταλάκια Λουίζα σε μια κούπα νερό. Μπορείτε να πίνετε μέχρι και τρεις κούπες την ημέρα, αν και πιστεύω ότι με δυο μόνο, πρωί και βράδυ, θα είσαστε μια χαρά. Μπορείτε στην πορεία της δίαιτας σας να μειώσετε τις κούπες σε μία την ημέρα (το πρωί).

Σπιρουλίνα – Για Έλεγχο Της Πείνας Και Της Όρεξης

Λέγεται ότι η Σπιρουλίνα μπορεί να σας βοηθήσει αν υποφέρετε από βουλιμία ή γενικότερα αν προσπαθείτε να βρείτε λύση στα προβλήματα σας τρώγοντας.

Έχω ακούσει από φίλους ότι πραγματικά έλεγξαν λίγο την πείνα τους και μπόρεσαν να σταματήσουν τα τσιμπολογήματα ανάμεσα στα γεύματα.

Η προσωπική μου εμπειρία από την Σπιρουλίνα δεν έχει δείξει κάτι τέτοιο.

Θυμάμαι καλά μάλιστα, ότι μετά από λίγες ημέρες που την έπαιρνα συστηματικά (σε κάτι καταπράσινα χαπάκια που αγόρασα από φαρμακείο), άρχισα να νιώθω λες και έσκαβα κάποιο τούνελ όλη την ημέρα.

Είχα πολύ μεγάλη κούραση και εξάντληση.

Τελικά μελετώντας και ψάχνοντας περισσότερες πληροφορίες, αλλά και γνώμες γνωστών μου, κατάλαβα ότι η δράση της σπιρουλίνας έχει αποτελέσματα τύπου «μονά-ζυγά».

Κάποιοι βρίσκουν το ιδανικό βότανο για να χάσουν βάρος ή να βελτιώσουν την υγεία τους, ενώ κάποιοι άλλοι υποφέρουν και σταματούν την χρήση της μετά από λίγες ημέρες.

Σπιρουλίνα Για Έλεγχο Της Πείνας

Δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να μπείτε στην διαδικασία να μάθετε τί μπορεί να κάνει στο σώμα σας. Δεν έχει τόσο εμφανή αποτελέσματα στο αδυνάτισμα και δεν κόβει την πείνα τόσο όσο θα θέλατε.

Μπορείτε να κάνετε την δοκιμή όμως και να δείτε αν ανήκετε στο 50% των ανθρώπων που λειτουργεί θετικά στον οργανισμό τους και να την χρησιμοποιείτε απλά ως ένα συμπλήρωμα διατροφής για να βελτιώνετε την υγεία σας.

Χρήση: Προτείνω να την αγοράσετε από κάποιο φαρμακείο (αυτή της Νιγρίτας Σερρών θεωρείται η καλύτερη) και να ακολουθήσετε τις οδηγίες που αναγράφονται. Είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να την παίρνετε και το κόστος της είναι χαρακτηριστικά χαμηλό.

Αν την αγοράσετε σε σκόνη, διαλύετε ένα κουταλάκι σε ένα ποτήρι νερό και το πίνετε. Μπορείτε αντί για νερό να δοκιμάσετε κάποιον φρέσκο χυμό (γκρέιπφρουτ ίσως). Όπως και να έχει, η γεύση της δεν θα σας αρέσει και τόσο. Καλύτερα να επιλέξετε τα χαπάκια.

Αν έχετε ανοιχτές υποθέσεις με την βουλιμία και την υπερφαγία, φροντίστε να την πίνετε μισή ώρα περίπου πριν από τα κύρια γεύματα σας.

Αψιθιά – Για Να Μεταβολίσετε Τα Σάκχαρα (Από Τα Γλυκά Που Τρώτε)

Εντάξει… Δεν μπορώ να καταλάβω για πιο λόγο πρέπει να προτείνω ένα βότανο που μεταβολίζει την ζάχαρη. Για όνομα του Θεού! Δεν υπάρχει βοτάνι που να σας σώζει κάθε φορά που τρώτε μια σοκολατίνα.

Αν θέλετε να ακολουθήσετε μια λογική δίαιτα, από την οποία θα περιμένετε λογικά αποτελέσματα, τότε ίσως η Αψιθιά μπορέσει να σας δώσει αυτή την μικρή ώθηση που θα επιταχύνει λίγο το όλο θέμα.

Μπορεί να βελτιώσει την λειτουργία του πεπτικού συστήματος και να σπρώξει τους υδατάνθρακες που τρώτε, ώστε να μεταβολιστούν λίγο πιο γρήγορα.

Μην περιμένετε θαύματα και μην κόβετε βόλτες στα ζαχαροπλαστεία. Δεν λειτουργεί έτσι το σύστημα.

Αψιθιά Για Να Μεταβολίσετε Τα Σάκχαρα

Χρήση: Μπορείτε απλά να φτιάξετε έγχυμα με ένα κουταλάκι σε μια κούπα νερό και αυτό είναι όλο. Προτείνω να βράζετε σε ένα λίτρο νερό, 10 γραμμάρια Αψιθιάς για 15 λεπτά. Χωρίζετε μετά το ρόφημα στα τρία και το πίνετε σε τρεις δόσεις μέσα στην ημέρα σας, ανάμεσα στα κύρια γεύματα.

Γκουαρανά – Για Να Κόψετε Την Πείνα Χωρίς Να Νιώθετε Εξάντληση

Μου αρέσει να το προφέρω «Γκουαράνα» με τον τόνο στην παραλήγουσα. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Τα εξωτικά φυτά έχουν και εξωτικές ονομασίες. Ας μην σταθούμε σε αυτό.

Το Guarana λοιπόν, φαίνεται να επιταχύνει τον μεταβολισμό και αποτελεί ένα πολύ καλό υποκατάστατο του καφέ. Δίνει ενέργεια και σίγουρα μπορεί να σας απαλλάξει από την εξάντληση των πρώτων ημερών μιας δίαιτας.

Προσέξτε στην χρήση του και μην το παρακάνετε γιατί πραγματικά περιέχει περισσότερη καφεΐνη από τον γνωστό μας καφέ!

Δεν το έχω δοκιμάσει ο ίδιος, ξέρω όμως ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κόψει την όρεξη σε όποιον το χρησιμοποιεί συστηματικά και να δώσει ενέργεια σε άτομα που περιλαμβάνουν άσκηση στο πρόγραμμα τους για αδυνάτισμα.

Γκουαρανά Για Να Κόψετε Την Πείνα

Θέλω να θυμόσαστε ότι δεν έχουμε όλοι τον ίδιο οργανισμό και τα αποτελέσματα δεν είναι σίγουρα. Όπως και να έχει, προτείνω να το δοκιμάσετε και να δείτε αν σας ταιριάζει.

Ίσως να μην καταφέρει να σας κόψει την πείνα, όμως η μικρή ώθηση που θα δώσει στον μεταβολισμό σας σε συνδυασμό με την πρόσθετη ενέργεια, θα σας βοηθήσουν να ακολουθήσετε ευκολότερα το πρόγραμμα σας και να χάσετε βάρος με φυσικό τρόπο (με δίαιτα και άσκηση δηλαδή).

Χρήση: Βράζουμε πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά ένα κουταλάκι του γλυκού (σκόνη) Γκουαράνα σε μια κούπα νερό, σουρώνουμε και είναι έτοιμο. Αν το βρείτε σε σπόρους, μπορείτε να τους θρυμματίσετε σε κάποιο γουδί ή στο μπλέντερ.

Για καλύτερα αποτελέσματα, πίνετε αυτό το ρόφημα δυο φορές την ημέρα, για δυο εβδομάδες. Αν θέλετε να συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε, πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε διάλειμμα δυο εβδομάδων και να επαναλάβετε.

Σημείωση: Επειδή είναι δύσκολο να βρείτε σπόρους ή σκόνη Guarana και να φτιάξετε το ρόφημα, υπάρχουν πολύ καλές επιλογές σε κάψουλες ή σιρόπι στα φαρμακεία. Φροντίστε μόνο να ακολουθήσετε πιστά τις αναγραφόμενες οδηγίες.

Μάραθος – Για Αδυνάτισμα Και Ξε-Φούσκωμα

Μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα αν τρώτε λιπαρές τροφές και αν υποφέρετε από «φουσκώματα». Έχω δοκιμάσει κάποιες φορές στο παρελθόν τσάι από μάραθο, το οποίο προτιμούσα να το πίνω κρύο.

Δεν θυμάμαι να είχα ιδιαίτερα αποτελέσματα στο αδυνάτισμα, όμως μου άρεσε το ότι ένιωθα ελαφρύτερο το σώμα μου. Μάλλον θα έπαιζε ρόλο το ότι ο Μάραθος είναι διουρητικός και βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

Μπορείτε να τον βρείτε σε χίλιες δυο μορφές. Συνήθως προτιμάται σε σπόρους ή σε εκχύλισμα (αν διατίθεστε να πληρώσετε κάτι παραπάνω).

Προσωπική μου επιλογή είναι οι σπόροι μαζί με τα φύλλα, για να είναι πιο δυνατό το ρόφημα που θα φτιάξω.

Μάραθος Για Ξε-φούσκωμα

Χρήση: Για να «σπρώξετε» λίγο το αδυνάτισμα, είναι καλύτερα να φτιάχνετε το ρόφημα σας χρησιμοποιώντας τους σπόρους του Μαράθου. Απλά τους βράζετε και το πίνετε. Δεν υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο εδώ. Μπορείτε αν θέλετε να τρώτε τους σπόρους ή να τους προσθέτετε στα φαγητά σας. Έχουν σχεδόν το ίδιο αποτέλεσμα.

Βότανα Για Κυτταρίτιδα

Το να εξαφανίσετε την κυτταρίτιδα, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Σκεφτείτε μόνο ότι οι ακριβές επαγγελματικές λύσεις για την θεραπεία της, δεν δίνουν και τα ιδανικά αποτελέσματα. 

Βότανα Για Κυτταρίτιδα

Καλό θα ήταν να κρατήσετε χαμηλά το επίπεδο των προσδοκιών σας. Τα βότανα δεν μπορούν να εξαφανίσουν την κυτταρίτιδα. Αν ακολουθείτε όμως μια προσεγμένη διατροφή σε συνδυασμό με λίγη άσκηση και πολύ νεράκι, σας υπόσχομαι ότι τα παρακάτω βότανα μπορούν να κάνουν την διαφορά.

Α! Μην το ξεχάσω… Να κόψετε το κάπνισμα!

Σημύδα – Για Καταπολέμηση Της Κυτταρίτιδας Από Μέσα Και Από Έξω

Η Σημύδα μπορεί να σας βοηθήσει να διώξετε τα υγρά από το σώμα σας και να απαλλαγείτε από την κατακράτηση. Έχει διουρητική δράση και σίγουρα θα σας βοηθήσει με την αποτοξίνωση.

Υπάρχουν πολλές αναφορές στο διαδίκτυο, σχετικά με την μεγάλη της βοήθεια στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Δεν έχω προσωπική άποψη. Αν την δοκιμάσετε, κάντε ένα σχόλιο κάτω από το άρθρο για να μοιραστείτε μαζί μου την εμπειρία σας.

Σημύδα Για Καταπολέμηση Της Κυτταρίτιδας

Χρήση: Χρησιμοποιείτε ένα κουταλάκι κομμένα φυλλαράκια Σημύδας, σε μια κούπα νερό. Το αφήνετε για δέκα λεπτά πριν το σουρώσετε και το πίνετε δυο με φορές την ημέρα. Η ώρα δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο.

Συνεχίστε να πίνετε το ρόφημα για τρεις εβδομάδες και σταματήστε το τελείως για λίγο (μια εβδομάδα). Ανάλογα με τα αποτελέσματα σας, επαναλάβετε τον κύκλο για όσες φορές χρειαστεί.

Εξωτερικά: Φτιάχνετε το αφέψημα με ακριβώς τον ίδιο τρόπο και το χρησιμοποιείτε ως κομπρέσα στα επίμαχα σημεία. Το αφήνετε περίπου για 15 λεπτά και επαναλαμβάνετε δυο τρεις φορές. Αν χρησιμοποιείστε στην κομπρέσα σας και τα ζεστά φύλα της Σημύδας, θα έχετε πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Βασιλικός – Για Μασάζ Με Αιθέρια Έλαια

Προκαλεί υπεραιμία όταν κάνετε μασάζ με το έλαιο του στο δέρμα σας και καταπολεμά την κυτταρίτιδα εξωτερικά.

Μην χρησιμοποιήσετε το αιθέριο έλαιο του βασιλικού μόνο του, αλλά προσθέστε το σε μια βάση όπως το σησαμέλαιο ή το αμυγδαλέλαιο.

Ταυτόχρονα, φτιάξτε τσάι με τα φύλλα του και πιείτε το μια ή δυο φορές την ημέρα. Δεν σας δίνω ιδιαίτερες οδηγίες για την χρήση, γιατί το ρόφημα ετοιμάζεται και πίνεται όπως τα περισσότερα βότανα για αδυνάτισμα.

Βασιλικός Για Μασάζ

Αν δεν ξέρετε πώς να χρησιμοποιείτε τα αιθέρια έλαια, επιφυλάσσομαι να ετοιμάσω έναν πλήρη οδηγό στο μέλλον, όπου θα σας δίνω βήμα βήμα όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να ξεκινήσετε να ασχολείστε μαζί τους.

Βότανα Για Αδυνάτισμα Στην Κοιλιά

Ήρθε η ώρα για τα δύσκολα!

Φαντάζομαι θα έχετε ακούσει ή διαβάσει πολλές φορές ότι το τοπικό αδυνάτισμα είναι αδύνατο, μέσα από την διατροφή (και την άσκηση θα έλεγα). Πάντα συμφωνούσα, μέχρι που αποφάσισα να μελετήσω σε βάθος το θέμα και να γράψω ένα άρθρο σχετικά με το λίπος στην κοιλιά και τους τρόπους που μπορείτε να το κινητοποιήσετε.

Βότανα Για Αδυνάτισμα Στην Κοιλιά

Όπως και έγραψα και πριν για την κυτταρίτιδα, έτσι και με το τοπικό πάχος στην κοιλιά ή την περιφέρεια, τα βότανα μπορούν να βοηθήσουν λίγο μόνο αν κάνετε κάποια δίαιτα σε συνδυασμό με γυμναστική.

Η αλήθεια είναι ότι στην περίπτωση του τοπικού πάχους τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα, όμως σίγουρα θα δείτε διαφορά αν αρχίσετε να πίνετε κάποιο από τα παρακάτω για έναν με δυο μήνες.

Πράσινο Τσάι – Για Κάψιμο Λίπους Στην Κοιλιά Και Διατήρηση Του Βάρους

Μάλιστα. Μέχρι τώρα διαβάζαμε ότι το λίπος στην κοιλιά μπορεί να το εξαφανίσει μόνο ο πράσινος καφές. Ξεχάσαμε ότι εδώ και εκατοντάδες χρόνια χρησιμοποιούμε το πράσινο τσάι για να χάνουμε βάρος.

Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι άτομα που πίνουν καθημερινά πράσινο τσάι, χάνουν περισσότερο λίπος από την κοιλιά. Η σύγκριση γίνεται με αυτούς που πίνουν μόνο νερό. Δεν σας δίνω πηγές. Υπάρχουν πολλές εκεί έξω που αναφέρουν σχεδόν τα ίδια πράγματα.

Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι το πράσινο τσάι μπορεί να αυξήσει τις καύσεις στο σώμα σας. Πολύς κόσμος θεωρεί ότι αυτό συμβαίνει λόγω της καφεΐνης που περιέχει (σε μεγαλούτσικα ποσοστά).

Ναι. Θα μπορούσε να είναι και έτσι. Αν δείτε τα ποσοστά που περιέχει ένα απλό συμπλήρωμα Green Coffee που κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά, θα αλλάξετε γνώμη.

Ο λόγος για τον οποίο τοποθέτησα το πράσινο τσάι πρώτο στην λίστα μου με τα βότανα για αδυνάτισμα στην κοιλιά, είναι ότι περιέχει κατεχίνες η οποίες έχουν δείξει ότι μπορούν να χτυπήσουν το τοπικό πάχος και να αλλάξουν το σχήμα του σώματος σας.

Δεν ξέρω. Δεν ψήνομαι εύκολα.

Σίγουρα όμως θα το προσθέσω στην λίστα με τα ψώνια μου, γιατί είναι διεγερτικό, βοηθάει τον μεταβολισμό μου και γενικότερα μπορεί να διώξει τοξίνες και λίπος από το σώμα μου.

Πράσινο Τσάι Για Κάψιμο Λίπους Στην Κοιλιά

Δεν ψάχνω θαύματα. Μου αρκεί που μπορώ να το βρω εύκολα στο σούπερ μάρκετ και να το προσθέσω στο πρόγραμμα μου, κάπου εκεί πριν την προπόνηση.

Το Καλύτερο;

Υπάρχουν υποψίες ότι το πράσινο τσάι μπορεί να σας προστατέψει μετά από την διακοπή μιας δίαιτας και να μην πάρετε πάλι τα κιλά που χάσατε. Μου αρέσει αυτό. Δεν το πιστεύω, αλλά σαν ιδέα μου αρέσει. Μισό λεπτό να βάλω και ένα βελάκι στην λίστα μου για να σιγουρευτώ ότι δεν θα το προσπεράσω.

Χρήση: Αν το πάρετε κι εσείς από το Σ/Μ, χρησιμοποιείστε ένα σακουλάκι. Αν το αγοράσετε χύμα από κάποιο κατάστημα με βιολογικά προϊόντα, η ποσότητα σας είναι δυο με τέσσερα γραμμάρια (ανάλογα με το πόσο δυνατό το προτιμάτε) ή μια με δυο κουταλιές του γλυκού.

Μην το βάζετε μέσα στο βραστό νερό. Αφήστε το (νερό) να κρυώσει πρώτα για τρία λεπτά και μετά ρίξτε το στο φλιτζάνι με το τσάι. Μετά από άλλα τρία λεπτά θα είναι έτοιμο. Δώστε του τον χρόνο του και μην το καίτε, για να μην καταστρέψετε τις κατεχίνες.

Δεν υπάρχει κατάλληλη ώρα ή στιγμή για να το απολαύσετε. Φροντίστε μόνο να μην κάνετε υπερβολές, γιατί η καφεΐνη θα σας τεντώσει τα νεύρα και δεν θέλουμε κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση. Δυο με τρία φλιτζανάκια την ημέρα είναι μια χαρά.

Σημείωση: Ξέχασα να αναφέρω ότι το πράσινο τσάι είναι το καλύτερο ίσως βότανο για αποτοξίνωση. Δεν πειράζει. Σε κάποιο άλλο άρθρο θα γράψω σχετικά. Σήμερα μας «καίει» το αδυνάτισμα. Έτσι δεν είναι;

➠ Έχω βρει πολλές διαφορετικές επιλογές σε πράσινο τσάι. Υπάρχει στα σούπερ μάρκετ και στα φαρμακεία. Αυτό με έχει κερδίσει μέχρι τώρα, είναι το εκχύλισμα από τα φύλλα του πράσινου τσαγιού, της Solgar.

Χαμομήλι – Για Πρησμένη Κοιλιά Και Φούσκωμα

Έχει καταπραϋντικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Το βάζουμε στα μάτια μας, στο πρόσωπο και σε διάφορα σημεία στα μωράκια. Είναι ηρεμιστικό, αντιφλεγμονώδες και βοηθά στην αντιμετώπιση του έλκους.

Μάλιστα. Βάρος χάνουμε όμως;

Μέχρι τώρα οι υπόλοιπες ιστοσελίδες στο ελληνικό ίντερνετ δεν αναφέρουν ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι εμφανές στο αδυνάτισμα με το χαμομήλι. Το ίδιο και πηγές στο εξωτερικό.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι μπορεί να βοηθήσει.

Χαμομήλι Για Πρησμένη Κοιλιά

Είναι πολύ σημαντικό να έχετε ηρεμία και να αφήνετε το σώμα σας να λειτουργεί αβίαστα όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Το άγχος πάντα μπλοκάρει την πρόοδο σας και όσο περισσότερο πιέζεστε, τόσο το σώμα σας αντιστέκεται.

Δεν μπορώ να το εξηγήσω επιστημονικά, ούτε πρακτικά. Ξέρω από προσωπική μου παρατήρηση, ότι αν διατηρείτε την ηρεμία σας και δεν στρεσάρετε το σώμα σας, αυτό θα βρει τον ρυθμό του και θα φέρει το βάρος του εκεί που πρέπει να είναι.

Απολαύστε το χαμομηλάκι σας λοιπόν και χαλαρώστε. Αν έχετε φτιάξει την διατροφή σας, τα υπόλοιπα θα γίνουν μόνα τους.

Χρήση: Προς Θεού, μην βάζετε ζάχαρη! Τα πράγματα είναι απλά. Βάζετε δυο κουταλάκια του γλυκού σε μια κούπα με βραστό νερό και το σουρώνετε μόλις περάσουν λίγα λεπτά. Η καλύτερη ώρα για να το απολαύσετε είναι πριν το φαγητό σας. Μια κούπα την ημέρα αρκεί, αλλά με δύο θα έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Μαϊντανός – Για Χάσιμο Πόντων Στους Γλουτούς

Περιέχει μεγάλες σε μεγάλες ποσότητες κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο και βιταμίνες Α, C και κάτι άλλες.

Δεν με νοιάζει καθόλου!

Πόσο μαϊντανό μπορείτε να τρώτε την ημέρα δηλαδή για να πάρετε επαρκείς ποσότητες σε βιταμίνες και μέταλλα;

Το ότι έχει μεγάλα ποσοστά σε κάποια θρεπτικά συστατικά, σημαίνει ότι με δυο τρία φυλλαράκια που βάζουμε στο φαγητό μας έχουμε καλυφθεί;

Όχι βέβαια. Ας έρθουμε στο αδυνάτισμα που μας ενδιαφέρει.

Μαϊντανός Για Χάσιμο Πόντων

Μπορείτε να φτιάξετε ρόφημα μαϊντανού και να χάσετε μερικούς πόντους από την περιφέρεια. Έτσι τουλάχιστον πιστεύει πολύς κόσμος που ασχολείται με τα βότανα.

Μπορεί επίσης να βοηθήσει με το πρήξιμο στην κοιλιά και να κινητοποιήσει λίγο την κυτταρίτιδα.

Αυτό που θεωρώ ότι είναι ένα καλό σημείο bonus, είναι το ότι μπορεί να σας κόψει λίγο τις λιγούρες και την πείνα. Αυτό τουλάχιστον έδειξε να κάνει σε εμένα όταν τον δοκίμασα δυο φορές (και σταμάτησα γιατί δεν μου άρεσε καθόλου η γεύση του).

Χρήση: Βράζετε νερό και τοποθετείτε μέσα μερικά κλωναράκια (μισό φλιτζάνι) μαϊντανό. Τα αφήνετε για περίπου 15 με 20 λεπτά και τα αφαιρείτε. Ρίχνετε λίγο λεμονάκι και πίνετε το ρόφημα.

Σημαντικό: Μην κάνετε υπερβολές με τον μαϊντανό, ιδιαίτερα αν έχετε προβλήματα με το κυκλοφορικό ή τα νεφρά.

Φυτολάκα – Για Λιποδιάλυση Και Τοπικό Αδυνάτισμα

Είναι διουρητική και μπορεί να κάψει το λίπος. Οι έμποροι υπόσχονται ότι θα διώξει το λίπος τοπικά. Εγώ προτιμώ να κρατήσω μικρό καλάθι.

Μπορεί να κινητοποιήσει τον λιπώδη ιστό όμως και σίγουρα μπορεί να είναι μια πολύ καλή επιλογή για να μην βαρεθείτε να πίνετε τα ίδια βότανα για αδυνάτισμα κάθε ημέρα.

Είναι σημαντικό να ξαφνιάζουμε το σώμα μας κατά καιρούς, ώστε να συνεχίζει να καίει λίπος και να μην αδρανεί.

Φυτολάκα Για Λιποδιάλυση

Χρήση: Τα πράγματα είναι απλά, όπως και με όλα τα βότανα που παρουσιάζω σε αυτό το άρθρο μου. Φτιάχνετε έγχυμα χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού Φυτολάκα σε μια κούπα νερό. Μην πίνετε πάνω από τρεις κούπες την ημέρα.

Σημείωση: Μπορείτε να την βρείτε σε εκχύλισμα στα φαρμακεία. Χρησιμοποιείτε δέκα σταγόνες σε μια κούπα νερό. Καλύτερα να την αγοράσετε από κάποιο κατάστημα με βιολογικά προϊόντα όμως, γιατί να μην ξοδέψετε πολλά χρήματα (γύρω στα €4 το σακουλάκι των 30γρ).

Βότανα Για Αποτοξίνωση

Πριν καν ξεκινήσουμε οποιοδήποτε πρόγραμμα αδυνατίσματος, είναι πολύ σημαντικό να καθαρίσουμε το σώμα μας, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. 

Βότανα Για Αποτοξίνωση

Αν καθαρίσετε το σώμα σας, αντί να κρατάτε το συκώτι σας απασχολημένο ώστε να φιλτράρει τις τοξίνες, θα το αφήσετε να μεταβολίσει το λίπος στο σώμα σας, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα όργανα που συμμετέχουν στην διαδικασία.

Έχω γράψει έναν αναλυτικό οδηγό για την αποτοξίνωση (με πρόγραμμα, βίντεο αρχεία pdf και πολλά άλλα), τον οποίο θα ήθελα να διαβάσετε όταν έχετε χρόνο και δύναμη να αντέξετε άλλο ένα τεράστιο άρθρο μου!

Ταραξάκο (Πικραλίδα) – Για Να Μειώσετε Τις Λιγούρες

Αν δεν βρείτε άκρη με την Σπιρουλίνα, το Ταραξάκο ή αλλιώς Πικραλίδα, είναι άλλο ένα υποσχόμενο βότανο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κόψετε λίγο την πείνα σας.

Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ ο ίδιος, αλλά ίσως να το επιχειρήσω σύντομα. Ξέρω ότι μπορεί να βοηθήσει κυρίως τους άντρες που προσπαθούν να χάσουν μερικά κιλά και να ρυθμίσουν την χοληστερίνη τους.

Πολύς κόσμος θεωρεί ότι η Πικραλίδα είναι ένα μαγικό βότανο. Ναι. Γιατί όχι. Θα μπορούσε.

Σίγουρα μπορεί να σας βοηθήσει να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας και να «καθαρίσει» το συκώτι σας. Κάτι τέτοιο αναμφισβήτητα μπορεί να επιταχύνει τα αποτελέσματα σας στο αδυνάτισμα, όμως κάτι με κάνει να είμαι λίγο επιφυλακτικός.

Βλέπετε, πρόκειται για άλλο ένα βότανο που έχει διουρητική δράση και σε γενικές γραμμές δεν μου αρέσει να χάνω βάρος πηγαίνοντας όλη την ημέρα στην τουαλέτα.

Όπως και να έχει όμως, καθαρίζοντας το σύστημα σας, του επιτρέπετε να λειτουργεί καλύτερα και να συνεργάζεται μαζί σας όταν κάνετε μια προσπάθεια για αδυνάτισμα.

Ταραξάκο (Πικραλίδα)

Το Ταραξάκο μπορεί να προωθήσει λίγο τον μεταβολισμό των λιπών και των σακχάρων και σαν bonus σας δίνει την μείωση της πείνας και τον έλεγχο της ποσότητας που τρώτε. Αν το δοκιμάσετε, αφήστε ένα σχόλιο και πείτε μου για τα αποτελέσματα σας. Θα χαρώ να ακούσω την γνώμη σας.

Χρήση: Φτιάξτε έγχυμα χρησιμοποιώντας ένα ή δυο κουταλάκια του γλυκού σε μια κούπα νερό. Μπορείτε να το πίνετε μια ή δυο φορές την ημέρα και θα προτιμούσα να το συνδυάσετε και με κάποιο από τα βότανα για αδυνάτισμα που σας παρουσιάζω, ανάλογα με τα αποτελέσματα που θέλετε να πετύχετε.

Φασκόμηλο – Για Γρήγορη Αποτοξίνωση Και Αποβολή Των Περιττών Υγρών

Μου αρέσει η γεύση και το άρωμα του. Νομίζω ότι αυτό αρκεί για να έχω πάντα στο ντουλάπι τις κουζίνας μερικά κλωναράκια φασκόμηλο.

Δεν το πίνω συχνά, αλλά σίγουρα ψάχνω ευκαιρίες για να το χρησιμοποιήσω στο μαγείρεμα. Μπορεί να απογειώσει την γεύση των κρεατικών ή των ζωμών.

Το φασκόμηλο μπορεί να βοηθήσει στο αδυνάτισμα, κυρίως επιταχύνοντας τον μεταβολισμό.

Το δυνατό σημείο του όμως είναι το ότι διώχνει τα περιττά υγρά από το σώμα και βοηθάει στην γενικότερη αποτοξίνωση του οργανισμού.

Φασκόμηλο Για Γρήγορη Αποτοξίνωση

Χρήση: Φτιάξετε ρόφημα και πίνετε το 3 φορές την ημέρα, πριν από το φαγητό. Μην ξεχάσετε να το δοκιμάσετε και στην μαγειρική σας. Μαζί με λίγο κρασί μπορείτε να δώσει ξεχωριστή γεύση στα κρέατα σας (μου αρέσει και το δεντρολίβανο μαζί με δάφνη).

Σέλινο – Για Αποτοξίνωση Και Πληρότητα

Μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος επειδή είναι διουρητικό.

Νομίζω ότι έχετε πολύ καλύτερες επιλογές που να σας προσφέρουν κάτι παρόμοιο και σίγουρα θα βρείτε βότανα με καλύτερη γεύση.

Αν υποφέρετε από ρευματισμούς και αρθρίτιδες, τότε προτιμήστε το γιατί μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει.

Δεν χάνετε τίποτα να το χρησιμοποιήσετε στις σούπες σας και όχι ως ρόφημα για αδυνάτισμα.

Το δυνατό σημείο του σέλινου είναι οι φυτικές ίνες που περιέχει, οι οποίες θα σας χορτάσουν πολύ πιο εύκολα και θα μπορέσετε να ελέγξετε τις θερμίδες που τρώτε (αν τις μετράτε, εγώ δεν το κάνω ποτέ).

Σέλινο Για Πληρότητα

Χρήση: Αν θέλετε να το πίνετε ως ρόφημα, βράστε 5 ρίζες σέλινο με τα φύλλα του σε ένα λίτρο νερό και πίνετε τρία με τέσσερα ποτήρια την ημέρα.

Επίλογος

Θέλω να θυμόσαστε ότι καλό είναι να μην συνδυάζετε πάνω από τρία διαφορετικά βότανα μέσα στην ίδια περίοδο μιας δίαιτας. Δεν θα έχετε πρόσθετα οφέλη και ίσως άθελα να ταλαιπωρήσετε τον οργανισμό σας.

Αν έχετε προβλήματα υγείας, είναι απαραίτητο να επισκεφτείτε τον γιατρό σας και να ζητήσετε την συμβουλή του. Το ότι διαβάσατε για τις θαυματουργές ιδιότητες ενός βοτάνου στο διαδίκτυο, δεν σημαίνει ότι θα λειτουργήσει απόλυτα όπως περιμένετε στο σώμα σας.

Αυτά ήταν τα βότανα για αδυνάτισμα που κατάφερα να συγκεντρώσω και πιστεύω ότι μπορούν να σας βοηθήσουν. Αν γνωρίζετε κάποιο που δεν έχω στην λίστα μου, αφήστε ένα σχόλιο και θα χαρώ να το προσθέσω, μαζί με όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να το εκμεταλλευτείτε στο έπακρο.


Πηγές:

 • “Ingestion of a tea rich in catechins leads to a reduction in body fat and malondialdehyde-modified LDL in men” – NCBI
 • “Health benefits of herbs and spices: the past, the present, the future” – NCBI

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top