8 Τρόποι Που Οι Έξυπνοι Άνθρωποι Αντιμετωπίζουν Την Αποτυχία

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στον δρόμο για την επιτυχία, είναι ο φόβος της αποτυχίας. Άσχετα με το αν θέλετε να χάσετε 10 κιλά ή να συγκεντρώσετε χρήματα για την ανακαίνιση, το εμπόδιο είναι ακριβώς το ίδιο.

8 Τρόποι Που Οι Έξυπνοι Άνθρωποι Αντιμετωπίζουν Την Αποτυχία

Ο φόβος είναι χειρότερος από την αποτυχία, γιατί σας εμποδίζει να ανακαλύψετε τις πραγματικές δυνατότητες σας.

Η Επιτυχία σκοντάφτει από αποτυχία σε αποτυχία, χωρίς να χάνει τον ενθουσιασμό της. Winston Churchill

Είναι λογικό και ενστικτώδες να φοβόμαστε. Το πρόβλημα είναι ότι ανάλογα με τα βιώματα μας, ο φόβος μας πολλές φορές είναι ιδιαίτερα έντονος.


Matcha Slim

Το Matcha Slim
Αλλάζει Τα Δεδομένα
Στο Αδυνάτισμα Και Την Ευεξία!

Είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό τσάι αδυνατίσματος. Οι πρώτες εντυπώσεις μέσα στο 2024 είναι θετικές και η ανταπόκριση των χρηστών εξαιρετική!

Διάβασε την ειλικρινή αξιολόγηση μου.

*(Θα σου δώσω link για 50% έκπτωση!)


Οι άνθρωποι που γράφουν ιστορία -οι πραγματικοί πρωτοπόροι- βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά. Θεωρούν κάθε αποτυχία, ως ένα ακόμα βήμα προς τον τελικό τους στόχο.

Ο Έντισον είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της αντίληψης. Έκανε 1.000 δοκιμές μέχρι να φτιάξει έναν λαμπτήρα που να λειτουργεί κανονικά.

Όταν ρωτήθηκε για το πώς ένιωσε όταν απέτυχε 1.000 φορές, αυτός απάντησε: “Δεν απέτυχα χίλιες φορές. Ο ηλεκτρικός λαμπτήρας ήταν μια εφεύρεση που χρειαζόταν χίλια βήματα για να ολοκληρωθεί”.

Αυτή η στάση είναι που ξεχωρίζει τις επιτυχίες από τις αποτυχίες.

Υπάρχουν πολλά παρόμοια παραδείγματα. Το χειρόγραφο της συγγραφέως του Χάρρυ Πότερ, J.K.Rowling, απορρίφθηκε αρχικά από δώδεκα εκδότες, αλλά και όταν τελικά έγινε δεκτό, πληρώθηκε μόνο με ένα τυπικό ποσό για την εποχή.

Η Οπρα έχασε την δουλειά της σαν κεντρική παρουσιάστρια στο δελτίο ειδήσεων της Βαλτιμόρης, επειδή ήταν πολύ συναισθηματική όταν παρουσίαζε τις ειδήσεις. Αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ήταν που την έκανε τόσο δημοφιλή στην συνέχεια της καριέρας της, μέσα από την δική της εκπομπή.

Ο Χένρι Φορντ έχασε δυο φορές τα χρήματα και τους χρηματοδότες του, πριν καταφέρει να φτιάξει ένα πρότυπο αυτοκινήτου που να λειτουργεί σωστά.

Η λίστα είναι μεγάλη. Πιστέψτε με…

Αν πιστεύετε ότι μπορείτε να καταφέρετε κάτι ή πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να καταφέρετε τίποτα, έχετε δίκαιο. Χένρι Φορντ.

Τι είναι αυτό λοιπόν που ξεχωρίζει αυτούς που μπορούν και καταφέρνουν μεγάλα πράγματα, από αυτούς που δεν μπορούν να φτάσουν στην επιτυχία μιας δίαιτας ή μιας προαγωγής;

Το μισό μυστικό βρίσκεται στις πράξεις μας και το άλλο μισό στις σκέψεις μας.

Πέντε ΠΡΑΞΕΙΣ Που Πρέπει Να Κάνετε Μετά Από Μια Αποτυχία

Πέντε πράξεις

Όταν βρισκόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο με την αποτυχία, ο τρόπος που θα την αντιμετωπίζουμε παίζει καθοριστικό ρόλο στο πόσο εύκολα θα καταφέρουμε να ανακάμψουμε. Ταυτόχρονα, αλλάζει η εικόνα που σχηματίζουν για εμάς, οι γύρω μας.

1. Ανακοινώστε εσείς τα άσχημα νέα.

Αν κάνατε κάποιο λάθος και τα αποτελέσματα σας δεν ήταν τα αναμενόμενα, μην κλείνετε τα μάτια κάνοντας ευχές να μην το αντιληφθεί κανείς, γιατί πιστέψτε με… οι ευχές δεν πιάνουν.

Όταν θα σας δείχνουν με το δάχτυλο και θα τονίζουν τα λάθη σας, το πρόβλημα θα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Παράδειγμα: Αν ακολουθήσατε μια δίαιτα που δεν λειτούργησε ή αν στην πορεία καταστρέψατε τα πάντα επειδή δεν πειθαρχήσατε, πείτε το! Μην αφήστε τους άλλους να το αντιληφθούν και να σας μαλώσουν. Πάρτε εσείς τον έλεγχο της κατάστασης σας και προσπαθήστε πάλι.

2. Δώστε εξηγήσεις, αλλά όχι δικαιολογίες.

Το να αναγνωρίζετε τα λάθη σας, σίγουρα δείχνει αυτοπεποίθηση, ωριμότητα και υπευθυνότητα. Δεν έχει σημασία αν θα τα παραδεχτείτε μπροστά σε άλλους, ή σιωπηλά και μόνο σε εσάς.

Όπως και να έχει, είναι σημαντικό να αποφεύγετε τις δικαιολογίες και να δώσετε βάση στα δεδομένα.

Παράδειγμα: Αντί να πείτε “δεν κατάφερα να χάσω βάρος γιατί είχα πολλή δουλειά αυτές τις ημέρες και οι υποχρεώσεις μου δεν μου επέτρεψαν να ετοιμάζω τα φαγητά που ήθελα”, πείτε “δεν έχασα βάρος γιατί δεν ακολούθησα την δίαιτα μου”.

3. Φροντίστε να διορθώσετε τα πράγματα.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε τα λάθη σας, αλλά δεν τελειώνει το θέμα εκεί. Έχει σημασία το πώς θα συνεχίσετε.

Αντί να στέκεστε περιμένοντας κάποιος να συμμαζέψει την ζημιά που κάνατε, βρείτε τις λύσεις σας. Προσπαθείστε να μπείτε πάλι σε πρόγραμμα, έστω και αν χρειαστεί να ξεκινήστε ακριβώς από την αρχή.

Παράδειγμα: Μην αφήσετε στην άκρη τις συνταγές, τα συμπληρώματα, τα όργανα γυμναστικής ή οτιδήποτε χρησιμοποιήσατε για να χάσετε βάρος. Πάρτε τον χρόνο σας και αφού βρείτε τα λάθη σας (το είπαμε λίγο πιο πριν), κάντε αλλαγές και σχεδιάστε το νέο πρόγραμμα σας.

Όχι! Δεν θα κάνετε διάλειμμα με παγωτά και κοκτέιλ με τις φίλες σας…

4. Ανεβείτε πάλι πάνω στο άλογο.

Μην χάνετε το θάρρος και το θράσος σας. Μην επιτρέπετε στην αποτυχία να σας “ρίξει τα αυτιά”. Αν αρχίσετε να νιώθετε ανασφάλεια και δεν πιστεύετε στον εαυτό σας, θα χάσετε όλο το παιχνίδι.

Πάρτε τον χρόνο σας και συνειδητοποιήστε τα λάθη που κάνατε.

Ηρεμήστε. Μόλις νιώσετε ότι πήρατε μια ανάσα, αρχίστε πάλι τον αγώνα. Μην καθυστερείτε όμως, γιατί η αναβολή δεν είναι κάτι που θα σας βοηθήσει σε βάθος χρόνου, γιατί χάνεται η ενέργεια και η έκρηξη.

Τρεις ΣΚΕΨΕΙΣ Που Θα Αλλάξουν Την Πνευματική Σας Κατάσταση

Τρεις σκέψεις

(Εικόνες: businesswomenexperts.com, womansday.com)

Η στάση σας απέναντι στην αποτυχία, είναι εξίσου σημαντική με τις ενέργειες που κάνετε για να την ξεπεράσετε. Το να χρησιμοποιείτε την αποτυχία προς όφελος σας, απαιτεί αντοχές και πνευματική δύναμη.

Υπάρχουν κυρίως τρία πράγματα που θα χρειαστεί να τακτοποιήσετε στο μυαλό σας.

6. Η προοπτική είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για την διαχείριση της αποτυχίας.

Οι άνθρωποι που καταφέρνουν να ανακάμπτουν μετά από μια αποτυχία, συνήθως ψάχνουν να βρουν τις ευθύνες στον ίδιο τους τον εαυτό. Προσπαθούν να καταλάβουν τι έκαναν λάθος και όχι να ρίχνουν κατάρες για κάτι που δεν μπορούν να αλλάξουν (πχ. έχουν γεννηθεί με πολλά λιποκύτταρα..!).

Οι άνθρωποι που σημειώνουν αποτυχίες, τείνουν να θεωρούν δύσκολα κάποια πράγματα, χρεώνοντας τον εαυτό τους, την τύχη τους ή ακόμα και τις καθημερινές δυσκολίες για την αποτυχία τους.

Θέλετε παράδειγμα; Μεταξύ μας τώρα… Οι δικαιολογίες απλά σας γλιτώνουν από το να πάρετε το ρίσκο και να μαχηθείτε για να αλλάξετε μια κατάσταση.

7. Η αισιοδοξία, είναι άλλο ένα χαρακτηριστικό των επιτυχημένων ανθρώπων.

Είναι εκείνο το συστατικό που δεν μας αφήνει να πιστεύουμε ότι η αποτυχία είναι κάτι μόνιμο. Κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει όσο και αν προσπαθούμε. Μην πέφτετε σε αυτή την παγίδα.

Δείτε κάθε στραβοπάτημα, ως μια ευκαιρία να μάθετε και να αποκτήσετε την εμπειρία που χρειάζεται για να πετύχετε τον μεγάλο στόχο σας.

Παράδειγμα: Κάθε φορά που δεν καταφέρνετε να χάσετε βάρος ακολουθώντας μια συγκεκριμένη δίαιτα, έχετε αποκτήσει εμπειρία σχετικά με το τι λειτούργησε στο σώμα σας (δεν μπορεί να μην είχατε τίποτα θετικό) και τι δεν είχε αποτέλεσμα.

Μάθετε ποιες τροφές σας χορταίνουν περισσότερο και ποιοι χώροι… σας προκαλούν να τρώτε περισσότερο.

8. Επιμονή.

Η αισιοδοξία είναι ένα θετικό συναίσθημα. Η επιμονή είναι η χρήση της αισιοδοξίας στην πράξη.

Όταν οι άλλοι λένε “αρκετά μέχρι εδώ” και ετοιμάζουν την υποχώρηση τους, οι επίμονοι άνθρωποι μαζεύουν τα κομμάτια τους και συνεχίζουν. Οι επίμονοι άνθρωποι είναι τόσο διαφορετικοί από τους υπόλοιπους, γιατί έχουν ανεξάντλητα αποθέματα αισιοδοξίας.

Βάλτε Τα Ολα Μαζί

Η αποτυχία είναι προϊόν της σκέψης και της προοπτικής σας. Κάτι που ένα άτομο μπορεί να βλέπει σαν συντριπτική αποτυχία, κάποιο άλλο το θεωρεί μια μικρή καθυστέρηση και μια ευκαιρία για να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις.

Το καλύτερο στην όλη υπόθεση είναι, ότι μερικοί άνθρωποι έχουν πραγματικό ταλέντο στο να μετατρέπουν την αποτυχία σε μελλοντική επιτυχία.

Να προσέχετε τον εαυτό σας και να προσπαθείτε με όλη σας την δύναμη, μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας. Γιώργος

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top