Θέλετε Να Χάσετε Βάρος; Είναι Ρεαλιστικοί Οι Στόχοι Σας;

Ξέρετε πώς το να χάσετε βάρος είναι πολύ πιο εύκολο από όσο νομίζετε; Ελάτε να σας σας πω μια ιστορία και να δούμε λίγο τους στόχους σας μέχρι τώρα..!

Προσπαθείτε να χάσετε βάρος με άπιαστους στόχους;

Κάποτε διάβασα μια ιστορία για μία κυρία που παραπονέθηκε στο γιατρό της για την απογοήτευσή της σχετικά με το αδυνάτισμα. Η γυναίκα αυτή είχε χάσει 12 κιλά, αλλά δεν ήταν ικανοποιημένη. “Δεν θα είμαι ευτυχισμένη μέχρι να χάσω 25 κιλά επιπλέον”, δήλωσε.

Ο γιατρός της έθεσε στη συνέχεια μια σειρά από ερωτήματα: “Αισθάνεσαι καλύτερα; Κοιμάσαι καλύτερα; Είναι πιο εύκολο να ανέβεις μια σκάλα; Μπορείς να σκύψεις και να δέσεις τα κορδόνια σου; Νιώθεις καλύτερα με τον εαυτό σου;

Η ασθενής του απάντησε “ναι” σε όλες τις ερωτήσεις.

Ο γιατρός ήταν δύσπιστος. Η απώλεια βάρους 12 κιλών είχε βελτιώσει σημαντικά την υγεία και την ποιότητα ζωής της, αλλά η γυναίκα δεν ήταν ακόμα ικανοποιημένη.


Matcha Slim

Το Matcha Slim
Αλλάζει Τα Δεδομένα
Στο Αδυνάτισμα Και Την Ευεξία!

Είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό τσάι αδυνατίσματος. Οι πρώτες εντυπώσεις μέσα στο 2024 είναι θετικές και η ανταπόκριση των χρηστών εξαιρετική!

Διάβασε την ειλικρινή αξιολόγηση μου.

*(Θα σου δώσω link για 50% έκπτωση!)


Δεν είναι ασυνήθιστο για όσους κάνουν δίαιτα να βάζουν υψηλούς στόχους απώλειας βάρους.

Μερικοί στοχεύουν το βάρος που είχαν ως φοιτητές ή την ημέρα του γάμου τους. Άλλοι φαντασιώνονται πως θα μοιάσουν με ένα μοντέλο, παρόλο που η φυσική τους διάπλαση μπορεί να το κάνει αυτό έναν ανέφικτο στόχο.

Κατά μέσο όρο τα υπέρβαρα άτομα θέτουν ως στόχο τους να χάσουν το 32% της μάζας του σώματός τους.

Αυτό είναι τρεις φορές το ποσό που απαιτείται για την επίτευξη καλύτερης υγείας. Η αλήθεια είναι, ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν θα χάσουν το ένα τρίτο του σωματικού τους βάρους. Ο ορισμός ακραίων στόχων είναι μία προετοιμασία για απογοήτευση και αποτυχία.

Μπορείτε να επιτύχετε το επιθυμητό βάρος όταν αυτό είναι λογικό και εφικτό. Να θυμάστε ότι βρίσκεστε σε ένα ταξίδι με στόχο να βελτιώσετε τη ζωή και την υγεία σας και να αποκτήσετε τον έλεγχο του βάρους σας. Δεν πρόκειται για την επίτευξη της τελειότητας.

Βάλτε Μικρούς Στόχους

Αντί να στοχεύετε σε κάποιο μέγεθος ρούχων που απουσιάζει από την ντουλάπα σας εδώ και χρόνια, ορίστε πιο εφικτούς στόχους. Ακόμη και η μέτρια απώλεια βάρους μπορεί να βελτιώσει την αρτηριακή σας πίεση και τη χοληστερόλη σας, το σάκχαρο του αίματος, και τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων.

Χάνοντας μόλις 10 κιλά θα τονωθείτε και θα νιώσετε καλύτερα με τον εαυτό σας.

Για να βοηθήσετε τον εαυτό σας να διατηρήσει το κίνητρο προς την επίτευξη του απώτερου στόχου σας, ορίστε μίνι-στόχους που μπορείτε να φτάσετε περίπου μέσα σε ένα μήνα. Παρακολουθήστε την πρόοδό σας, και επιβραβεύστε τον εαυτό σας κατά την πορεία για τη βελτίωση των συνηθειών της διατροφής και της άσκησής σας.

Για παράδειγμα, τις εβδομάδες που πηγαίνετε στο γυμναστήριο πέντε φορές, προσφέρετε στον εαυτό σας λουλούδια, μία ταινία, κάποιο παιχνίδι ή ό,τι αισθάνεστε ότι είναι μια ανταμοιβή για σας. Αυτό θα βοηθήσει να κρατάτε θετική στάση και θα σας υπενθυμίζει τα οφέλη ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Διαβάστε επίσης: 6 συμβουλές για να αγαπήσετε το σώμα σας!

Κάντε Αλλαγές Που Μπορείτε Εύκολα Να Κρατήσετε

Μπορείτε να χάσετε βάρος σχεδόν με οποιαδήποτε δίαιτα. Αλλά για να διώξετε τα περιττά κιλά χωρίς επιστροφή, θα πρέπει να βρείτε στρατηγικές τις οποίες μπορείτε να ακολουθείτε με ευκολία και συνέπεια.

Η υιοθέτηση ενός νέου τρόπου ζωής σημαίνει την ανακάλυψη των συμπεριφορών και νοοτροπιών που οδήγησαν στην αύξηση του σωματικού βάρους, και αφού έχετε αναγνωρίσει τις κακές σας συνήθειες, σταδιακά να τις αλλάξετε σε ένα υγιέστερο μοτίβο.

Για παράδειγμα, είστε από αυτούς που δεν “αφήνουν την δύναμη τους” στο πιάτο; Καταναλώνετε απερίσκεπτα το φαγητό σας σε χρόνο ρεκόρ; Τρώτε μπροστά στην τηλεόραση; Μασουλάτε όλη την ημέρα;

Γυναίκα τρώει και βλέπει τηλεόραση

Ξεκινήστε να υιοθετείτε πιο υγιεινές συμπεριφορές, όπως το να αφήνετε μερικές μπουκιές στο πιάτο σας μετά από κάθε γεύμα, επιβραδύνοντας και απολαμβάνοντας κάθε μπουκιά, εξαλείφοντας τις παρεμβολές στα γεύματα σας, και γεμίζοντας τον ελεύθερο χρόνο σας με άλλες δραστηριότητες εκτός από το φαγητό.

Διαβάστε επίσης:

Η δική σας “καλή διαγωγή” μπορεί να περιλαμβάνει έναν μετρητή βημάτων και περπάτημα 5.000-10.000 βήματα κάθε μέρα, την στροφή σε προϊόντα χωρίς λιπαρά ή ελαφριά προϊόντα διατροφής, την απάρνηση των τηγανητών φαγητών, την έναρξη της ημέρας σας με ένα θρεπτικό πρωινό – οι επιλογές είναι ατελείωτες.

Το κόλπο είναι να βρείτε τις αλλαγές που είναι εύκολο να ενσωματώσετε στη δικιά σας ζωή. Όταν κάνετε κάτι επανειλημμένα, σύντομα γίνεται αυτόματα.

Θέστε λοιπόν στόχους με βάση τη διαδικασία (όπως το να τρώτε πέντε μερίδες λαχανικών κάθε μέρα ή την καταγραφή 10.000 βημάτων επί τρεις συνεχόμενες μέρες) αντί για στόχους με βάση το αποτέλεσμα (όπως η απώλεια 15 κιλών).

Οι στόχοι ως προς την διαδικασία είναι το κλειδί για την αλλαγή της συμπεριφοράς, και αυτό είναι που τελικά θα οδηγήσει σε μόνιμη απώλεια βάρους. Εκτός αυτού, ένας υγιεινός τρόπος ζωής είναι πιο σημαντικός μακροπρόθεσμα από τον αριθμό των κιλών που χάσατε.

Η Κορυφή Του Βουνού

Στην αρχή ενός προγράμματός, όλοι παρατηρούν την απώλεια βάρους σας, κάνοντάς κομπλιμέντα και δίνοντάς συγχαρητήρια. Οταν όμως φτάσετε στον τρίτο μήνα, οι επευφημίες εξαφανίζονται.

Ωστόσο, τρεις έως έξι μήνες μετά την πραγματοποίηση αλλαγών στη διατροφική συμπεριφορά σας, είναι καιρός για την επαναξιολόγηση των στρατηγικών σας. Είναι ένα κρίσιμο σημείο ώστε, να συνεχίσετε να κινείστε προς τα εμπρός, διατηρώντας παράλληλα τις νέες συνήθειες που σας οδήγησαν σε αυτό το σημείο.

Η κορυφή του βουνού στο αδυνάτισμα.

Ορίστε αυτή τη στιγμή ως την κορυφή του βουνού, την οποία θα πρέπει να κατακτήσετε ώστε να αποκτήσετε καινούριες, πιο προσεγμένες συνήθειες οι οποίες θα γίνουν ρουτίνα.

Προκαλέστε τον εαυτό σας να βρει τρόπους να παραμείνει σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Πειραματιστείτε με νέες συνταγές, βρείτε κάποιον σύντροφο για τη δίαιτα ή την άσκηση, ή δοκιμάσετε ένα νέο είδος σωματικής δραστηριότητας.

Κάντε Απολογισμό

Κάντε μία παύση ενός λεπτού τώρα για να επανεξετάσετε τους στόχους απώλειας βάρους σας, και θυμηθείτε ότι είστε σε αυτό το ταξίδι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεχτείτε ότι το σωστό αδυνάτισμα είναι αργό και σταθερό.

Ο στόχος σας είναι να χάνετε μισό ή ένα κιλό την εβδομάδα. Ακόμα και αν χάσετε λιγότερο από μισό κιλό, δεν είναι καλύτερο από το να βάζατε βάρος;

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε αυτό το αφιέρωμα μου!

Κάντε μια λίστα με όλους τους τρόπους με τους οποίους έχει βελτιωθεί η ζωή σας λόγω της απώλειας βάρους σας μέχρι τώρα. Γιορτάστε αυτές τις νίκες, γράψτε τις σε ένα χαρτί και επανεξετάστε τις συχνά.

Οι ρεαλιστικοί στόχοι θα βελτιώσουν την αυτοεκτίμησή σας και θα σας παρέχουν την ενίσχυση που χρειάζεστε για να συνεχίσετε το ταξίδι.

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας, ώστε να ξεκινήσετε την πορεία προς τον στόχο σας;

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top