Σταματήστε Να Σαμποτάρετε Τον Εαυτό Σας [Τρια Βήματα Προς Την Επιτυχία]

Μπορώ να φάω ό,τι θέλω

“Ξύπνησα νωρίς το πρωί και έκανα αεροβική. Μου αξίζει αυτό το κομμάτι πίτσα.” “Μετά από μια δύσκολη μέρα στην δουλειά, η σοκολάτα με βοηθά να χαλαρώσω.” “Είναι Κυριακή και μπορώ να φάω ό,τι θέλω. Έκανα σκληρή προσπάθεια όλη την εβδομάδα.”

Σας ακούγονται γνωστές αυτές οι σκέψεις;

Το ενδιαφέρον είναι ότι εδώ και πέντε χρόνια που γράφω στο ArxizoDiaita.gr, παρατηρώ σχεδόν πάντα ότι ακολουθούνται συνήθως από παράπονα τύπου “θα μπορούσα να χάσω βάρος, αλλά με κάποιο τρόπο σαμποτάρω τον εαυτό μου.”

Είναι απόλυτα λογικό να προβληματίζεστε και ενώ είναι πραγματικά εύκολο να ξεμπλέξει κανείς την κατάσταση, στην πράξη όλοι δυσκολευόμαστε να συμπληρώσουμε το παζλ. Παρατηρούμε τα κομμάτια του διάσπαρτα και η επιτυχία μοιάζει με μακρινό και άπιαστο όνειρο.

Σήμερα θα σας δείξω κάτι πολύ σημαντικό..!

Θα σας βοηθήσω να βρείτε μέσα σας τα κομμάτια που ψάχνετε και να τα βάλετε σε μια σειρά. Θα μπορέσετε να δείτε ξεκάθαρα τι είναι αυτό που σας εμποδίζει να φτάσετε στον προορισμό σας και εγκαταλείπετε την διαδρομή μετά από τα πρώτα κιόλας χιλιόμετρα.


Matcha Slim

Το Matcha Slim
Αλλάζει Τα Δεδομένα
Στο Αδυνάτισμα Και Την Ευεξία!

Είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό τσάι αδυνατίσματος. Οι πρώτες εντυπώσεις μέσα στο 2024 είναι θετικές και η ανταπόκριση των χρηστών εξαιρετική!

Διάβασε την ειλικρινή αξιολόγηση μου.

*(Θα σου δώσω link για 50% έκπτωση!)


Είστε Σαμποτέρ Του Ίδιου Σας Του Εαυτού;

Ποιο από τα παρακάτω μπορεί να ταιριάζει στην περίπτωση σας;

 • Ξεκινάτε μια προσπάθεια. Προσέχετε πολύ στην αρχή και έχετε απόλυτη συγκέντρωση. Χάνετε τα καθιερωμένα πρώτα τρία κιλά (!) και βελτιώνετε την υγεία σας… ώσπου ξαφνικά για κάποιον ανεξήγητο λόγο επιστρέφετε στις αρχικές σας συνήθειες και καταστρέφετε τα πάντα. Έτσι απλά. Χωρίς να ξέρετε το γιατί.
 • Γνωρίζετε πολύ καλά τι πρέπει να κάνετε και απλά… δεν το κάνετε! Θα μπορούσατε να γράψετε τον δικό σας οδηγό αδυνατίσματος, όμως πάλι για κάποιον απροσδιόριστο λόγο δεν ενεργείτε. Σας αρέσει να μοιράζετε συμβουλές στην καφετέρια, όμως στην πράξη απλά δεν εφαρμόζετε τίποτα από όσα γνωρίζετε.

Υπάρχει πραγματικά μεγάλη απόσταση ανάμεσα στο “ξέρω τι πρέπει να κάνω” και το “το κάνω που να πάρει η ευχή!”

Το πιο εύκολο πράγμα είναι να ψάχνει κανείς την απόλυτη χημική δίαιτα ή επικίνδυνα κόλπα που θα διώξουν τα κιλά άμεσα ή τέλος πάντων θα σπρώξουν το λίπος κάποια στιγμή να φύγει από επάνω μας.

Σταματήστε Επιτέλους Να Δοκιμάζετε Δίαιτες Και Διατροφές!

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PERSONAL TRAINER (@ivan.vaghetti_personal.trainer) στις

Τίποτα δεν μπορεί να σας βοηθήσει, αν δεν καταλάβετε πρώτα τον εαυτό σας και δεν θέσετε τις βάσεις της προσπάθειας σας από την αρχή. Η επιτυχία (αλλά και η αποτυχία) σχεδόν σε οποιαδήποτε προσπάθεια μας στη ζωή, βασίζεται σε τρία βασικά πραγματάκια.

 1. Την νοοτροπία μας,
 2. την ψυχολογία
 3. και τις συνήθειες μας.

Καμία δίαιτα που στοχεύει μόνο στο φαγητό που τρώτε δεν θα σας βοηθήσει να καταλάβετε γιατί πήρατε βάρος σε πρώτη φάση. Μόλις την σταματήσετε (ακόμα και αν την έχετε ολοκληρώσει), θα βρίσκεστε στο πουθενά και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να πάρετε πίσω όλα τα κιλά που χάσετε με τόσο κόπο.

Μια απλή δίαιτα δεν θα σας διορθώσει κακές διατροφικές συνήθειες ετών. Δεν θα περιορίσει το ακατάσχετο τσιμπολόγημα για ψυχολογικούς λόγους. Δεν θα φρενάρει την παρορμητική σας πολυφαγία και σε καμία περίπτωση δεν θα σας βοηθήσει να βρείτε τι είναι αυτό που την προκαλεί.

Μια απλή δίαιτα δεν θα σας εκπαιδεύσει να τρώτε σωστά, ενώ απολαμβάνετε τον χρόνο που κάθεστε στο τραπέζι.

Συνήθως θεωρούμε ότι αυτό που μας κρατάει πίσω είναι ο φόβος της αποτυχίας. Ότι για μια ακόμη φορά θα έχουμε κάνει μια αποτυχημένη προσπάθεια να χάσουμε βάρος ή να αλλάξουμε οποιαδήποτε παράμετρο της ζωής μας.

Να σας αποκαλύψω ένα μυστικό;

Παρατηρώ καθημερινά γύρω μου, ότι αυτό που κρατάει τους ανθρώπους στάσιμους είναι ο φόβος για την επιτυχία.

Για κάποιο λόγο όλοι μας έχουμε έμφυτη μια ψυχοσύνθεση που μας αποτρέπει από το να κάνουμε το μεγάλο βήμα. Είναι ένα κρυφό χαρακτηριστικό του εαυτού μας που καταφέρνει να υπερισχύσει και να σταματήσει κάθε ελπιδοφόρα προσπάθεια για αλλαγή.

Η καλύτερη δίαιτα στον κόσμο δεν μπορεί να έχει αποτελέσματα σε αυτή την περίπτωση. Σταματήστε λοιπόν να αναζητάτε μαγικά βότανα και συνεχίστε να διαβάζετε.

Ο Φόβος Για Την Επιτυχία Σαμποτάρει Τις Προσπάθειες Σας

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Wellness Healthy Stress-Free (@ifeelwelll) στις

Είμαι σίγουρος ότι αν αφιερώσετε λίγο χρόνο, θα βρείτε χιλιάδες περιπτώσεις που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Οι φοβίες ξέρουν καλά να εμφανίζονται και να σας ταλαιπωρούν, όπως και να κρύβουν τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους δημιουργούνται ή αποκτώνται αν προτιμάτε.

Θέλετε ένα παράδειγμα που δεν θα σκεφτείτε ποτέ;

Φοβόμαστε την πιθανή επιτυχία σε ένα πρόγραμμα για αδυνάτισμα, επειδή μέχρι τώρα το φαγητό είναι μια “απόδραση” από την πίεση της καθημερινότητας μας. Βρίσκουμε γαλήνη και ηρεμία, ξεχνώντας τα προβλήματα μας καθισμένοι στο τραπέζι μας.

Να σας δώσω άλλο ένα; ΟΚ. Συμπληρώστε την φράση:

“Όταν καταφέρω να φτάσω στο ιδανικό βάρος, θα μπορέσω τελικά να … “

Πίσω από αυτές τις τελίτσες βρίσκονται καταστάσεις που σε πρώτη φάση δείχνουν απόλυτα ευχάριστες και ενδιαφέρουσες, όμως πολύς κόσμος δεν αντιλαμβάνεται ότι στην ουσία απεύχεται την πραγματοποίηση τους.

Μην τρομάζετε.

Δεν είναι πραγματικά τόσο δύσκολο να ξετρυπώσουμε τους πραγματικούς μας φόβους. Για να είμαι ειλικρινής, ίσως να πρόκειται και για το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.

Μείνετε μαζί μου. Θα προσπαθήσω να σας δείξω την διαδρομή που θα ακολουθήσετε. Οι σκέψεις δικές σας. Οι λύσεις θα φανούν μόνες τους!

Τα Τρία Βήματα Για Να Ξεπεράσετε Τα Εμπόδια

Μην σαμποτάρετε την προσπάθεια σας

Σχεδόν πάντα, εκτροχιαζόμαστε επειδή δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι στην ουσία προσπαθούμε να βελτιώσουμε την ζωή μας. Δεν καταλαβαίνουμε που σταματά το “θα υποφέρω όσο προσπαθώ” και που ξεκινά το “θα νιώθω υπέροχα όταν τα καταφέρω.”

Αυτό δημιουργεί μια διένεξη μέσα μας και όταν αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους συγκρούσεις, η στάση μας είναι γνωστή. Απλά παρατάμε κάθε προσπάθεια, ξεχνάμε τον φανταστικό κόσμο του fitness και στηνόμαστε μπροστά στην τηλεόραση περιμένοντας το delivery.

Βήμα 1ο –  Γράψτε πέντε λόγους, για τους οποίους θεωρείτε ότι η ζωή σας θα χειροτερέψει όταν πετύχετε τους στόχους σας.

Καταγραφή

Για να καταλάβετε τί ακριβώς εννοώ, σας παραθέτω μερικά παραδείγματα από μηνύματα στο email μου και/ή σχόλια κάτω από τα άρθρα μου:

 • Δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατό. Γιατί λοιπόν να βασανιστώ προσπαθώντας; Τίποτα δεν μπορεί να έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα και μέσα από τις αποτυχίες μου πέφτω στα μάτια των γύρω μου.
 • Στον σύντροφο μου αρέσει η διασκέδαση και το φαγητό. Θέλω να τον ακολουθώ, χωρίς να τρέμω μετρώντας συνεχώς θερμίδες. Δεν θέλω τέτοια ζωή.
 • Αυτό που φοβάμαι περισσότερο, είναι ότι δεν θα μπορέσω ποτέ ξανά να απολαύσω τα αγαπημένα μου φαγητά. Είμαι καταδικασμένη να ζω στην στέρηση για πάντα.
 • Αποκλείεται να αρχίσω να γυμνάζομαι πέντε ώρες την ημέρα. Αυτό είναι απάνθρωπο!
Ξέρετε ποιο είναι το κοινό σημείο σε αυτές τις… γκρίνιες;

Το πανίσχυρο υποσυνείδητο μας, θεωρεί ότι τοποθετώντας τον εαυτό μας έξω από την σφαίρα της επιτυχίας, θα μας προστατέψει. Θα μας κρατήσει μακριά από βάσανα και ατέρμονες ταλαιπωρίες..!

Μέσα από αυτό το πρώτο βήμα, σκοπός σας είναι να αναγνωρίσετε όλες τις τρομακτικές αυτές σκέψεις που σας αποτρέπουν από το να κάνετε το μεγάλο βήμα. Να βρείτε τί σας κρατάει πίσω και να το πολεμήσετε με γενναιότητα.

Βήμα 2ο –  Προκαλέστε τους φόβους σας.

Σταθείτε απέναντι στους λόγους που σημειώσατε. Ξεκινήστε να τους χτυπάτε με όση δύναμη μπορείτε να συγκεντρώσετε. Σύντομα θα εξαντληθούν και θα υποχωρήσουν μπροστά στα πόδια σας.

“Δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατό. Γιατί λοιπόν να βασανιστώ προσπαθώντας;”
Πρόκληση

Πραγματικά πιστεύετε ότι δεν υπάρχουν αποτελέσματα που να κρατούν σε βάθος χρόνου;

Πότε ρίξατε μια ματιά γύρω σας, χωρίς να χρωματίζετε αυτά που βλέπετε με βάση τα πιστεύω σας;

Υπάρχουν ατέλειωτες ιστορίες επιτυχίας, από ανθρώπους που άλλαξαν την ζωή τους και κατέκτησαν κορυφές φαινομενικά απρόσιτες, όχι μόνο στην υγεία και το σωματικό βάρος τους, αλλά και σε καλλιτεχνικές, επαγγελματικές, οικογενειακές και άλλες προκλήσεις.

Φαντάζομαι, καταλαβαίνετε πώς η διαδρομή δεν είναι πάντα στρωμένη με λουλούδια. Δεν υπάρχουν λύσεις express (για να το πω και στα ελληνικά). Χρειάζεται αγώνας.

Σας υπόσχομαι όμως, πώς αν καταφέρετε να φτάσετε στο τέρμα, είναι στο χέρι σας να μείνετε εκεί και να αφήσετε πίσω τις κακές εμπειρίες μια για πάντα.

“Θέλω να ακολουθώ τον σύντροφο μου, χωρίς να τρέμω μετρώντας συνεχώς θερμίδες.”

ΟΚ. Ας μιλήσουμε άλλη μια φορά για ισορροπία.

Υπάρχουν φορές που βρίσκεστε σε μια καταπληκτική τοποθεσία, με ενδιαφέρουσα παρέα και με την απόλυτη λιχουδιά σερβιρισμένη μπροστά σας.

Υπάρχουν επίσης φορές που κάθεστε στο καθιερωμένο τραπεζάκι του fast food που ευθύνεται για τις περισσότερες από τις περιττές θερμίδες που έχετε καταναλώσει μέχρι σήμερα, περιμένοντας το συνηθισμένο σας μενού.

Να σας μάθω ένα κόλπο;

Αναρωτηθείτε αν θα θυμόσαστε αυτό που πρόκειται να φάτε μετά από δυο εβδομάδες. Αν η απάντηση σας είναι “ναι”, προχωρήστε. Μην χάνετε όμορφες στιγμές της ζωής σας. (Αν η απάντηση είναι “όχι”… Βρείτε το!)

“Δεν θα μπορέσω ποτέ ξανά να απολαύσω τα αγαπημένα μου φαγητά.”

Αν έχετε διαβάσει αρκετά από τα άρθρα μου (κυρίως στην κατηγορία Ψυχολογία), θα έχετε αντιληφθεί ότι επαναλαμβάνω την προσωπική μου άποψη:

“Όλες οι δίαιτες έχουν αποτέλεσμα, αρκεί να ακολουθηθούν για αρκετό καιρό. Διαλέξτε την ευκολότερη και κάντε τη τρόπο ζωής.”

Βρείτε κάτι που να μην βλάπτει τον οργανισμό σας και την τσέπη σας. Κάτι που να πραγματικά να περιέχει τροφές που σας αρέσουν. Ξεχάστε πόσα κιλά θα μπορέσετε να χάσετε. Αλλάξτε τρόπο διατροφής και όλα θα γίνουν μόνα τους.

“Αποκλείεται να αρχίσω να γυμνάζομαι πέντε ώρες την ημέρα.”

Μην το κάνετε τότε!

Πάνω από το 70% του αποτελέσματος σε μια προσπάθεια για αδυνάτισμα, έχει να κάνει με την διατροφή. Δεν πρόκειται για το μυστικό του αστροναύτη, αλλά για μια απλή παρατήρηση που μπορείτε να κάνετε κι εσείς εδώ και τώρα.

Έχω αφιερώσει δεκαετίες από την ζωή μου ψάχνοντας το πώς να χάσω λίπος με την ελάχιστη προσπάθεια. Χαίρομαι που τελικά το ανακάλυψα πρόσφατα.

Για σκεφτείτε λίγο…

Πόσους ηλικιωμένους ανθρώπους γνωρίζετε που έχασαν βάρος, χωρίς καν να περπατήσουν ένα μέτρο; Επίσης, πόσες φίλες σας κατάφεραν να κάψουν λίπος τρέχοντας όλη μέρα στο γυμναστήριο;

Πιστέψτε με. Δεν χρειάζεται ιδρώτας.

Η επιτυχία κρύβεται κάτω από το πιάτο σας. Η διάθεση για γυμναστήριο θα έρθει με τον καιρό. Από μόνη της. Μόλις θα αρχίσετε να βλέπετε τα πρώτα αποτελέσματα. Έτσι γίνεται πάντα.

Βήμα 3ο – Γράψτε πέντε πράγματα που πιστεύετε ότι θα βελτιωθούν στην ζωή σας, φτάνοντας στον προορισμό σας.

Επιτυχία

Παραθέτω μερικά ακόμα παραδείγματα από συζητήσεις μου με αναγνώστριες:

 • Θα έχω αισθητά βελτιώσει την υγεία μου και θα έχω μειώσει στο ελάχιστο την πιθανότητα να με νικήσει μια δύσκολη ασθένεια.
 • Θα αποτοξινωθώ και θα έχω αστείρευτη ενέργεια για τον εαυτό μου και την οικογένεια μου.
 • Θα έχω ένα φαρδύ χαμόγελο μπροστά στις κάμερες και δεν θα τρέχω να κρυφτώ κάθε φορά που οι φίλες μου θα θέλουν να φωτογραφηθώ μαζί τους.
 • Θα είμαι σωστό πρότυπο για τα παιδιά μου, τα οποία θα μάθουν από μικρά να αγαπούν και να προσέχουν τον εαυτό τους.

Κλείνοντας…

Μέχρι να αναγνωρίσουμε και να σταθούμε απέναντι στους φόβους μας για την επιτυχία, δεν θα μπορέσουμε να την κατακτήσουμε.

Είναι λογικό και σίγουρα αποδεκτό, το να έχουμε έλλειψη ειδικών γνώσεων διατροφής, άσκησης ή γενικότερης υγείας. Δεν μας χρειάζονται άλλωστε σε πρώτη φάση.

Είναι απαράδεκτό όμως, να μην παίρνουμε χρόνο αναζητώντας τις απαντήσεις μέσα από τον ίδιο ας τον εαυτό. Να μην ψάχνουμε τους φόβους μας και να μην προσπαθούμε να τους νικήσουμε.

Ξεχάστε τον ιδρώτα στο γυμναστήριο και την πείνα μέσα στην νύχτα.

Βρείτε τί σας τρομοκρατεί όταν σκέφτεστε την πολυπόθητη αλλαγή. Προκαλέστε μέσα από την λογική την αγωνία σας. Φανταστείτε πόσο διαφορετική θα είναι η ζωή σας όταν θριαμβεύσετε και…

Ξεκινήστε την αναζήτηση τώρα ή τουλάχιστον μετά από το share που θα κάνετε επειδή σας άρεσε το άρθρο μου.

Να χαμογελάτε πάντα και να προσέχετε τον εαυτό σας! Γιώργος


(Εικόνες: goodnet.org, articles.bplans.com, besthealthmag.ca, dailyfemme.com)

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top